Jack Reacher
Prva misel ki me je prešinila, ko sem zagledala napovednik in trailer za ta film, je bila waaaw, to pa moram it gledat! Pred kratkim sem namreč prebrala vse njegove knjige in so fantastične. Druga misel je bila: v knjigi je glavni junak opisan kot 195 cm visok in nabildan silak, v film pa dajo Toma Cruisa, hmmm . Pa sem si rekla okej, pustimo se presenetiti. Po ogledu filma imam nekako pozitivno - mešane občutke. Tom je Jacka precej solidno odigral, na momente boljše kot sem pričakovala, ampak je v zaokroženi celoti vseeno nekaj manjkalo. Ne vem kaj, ampak mislim da ravno "nezadostna" igra Toma, ampak roko na srce, takega junaka, kot je opisan v knjigi, je bilo za Toma praktično nemogoče posnemati, tako da se je v bistvu kar dobro odrezal.
Film spada pod kriminalke, drame in akcije. Sama se s prvima dvema kar strinjam, zadnja pa ne toliko, saj sem pogrešala malo več akcije, malo več napetih vložkov, katere trailer sicer kar solidno prikazuje, sam film kot celota pa potem bolj malo. Moram rečt da so se praktično 100% držali zgodbe kot je bila v knjigi, kar jim štejem v ogromen plus, saj mi ni všeč, ko je zgodba v filmu potem milje daleč od knjige. Malo me je razočarala igra druge glavne igralke, odvetnice Helen, ampak okej. In morda še to da je film s svojimi 130 minutami malo predolg, se na koncu začne že malo vlečt vse skupaj, mislim da bi bila max. 1 ura in pol bolj optimalna.
Če vam je všeč tovrstni žarn, če vam je všeč Tom in predvsem, če ste brale knjige - priporočam ogled. Kljub nekaterim pomankljivostim je tole kar lušna zadeva. Jaz sem se bolj kot nad Tomom, slinila nad Jai-em Courtneyem.
Ocena: 8