Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3721 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 14 March 2012 - 07:28 PM

Jst sm pa zadnje čase mal raziskovala o teh svojih tabletkah, Cerazette in ful žensk piše kako so se ful zredile. Ne morm si pomagat, ampak meni je to tak bullshit, ne moreš se FUL zredit od tabletk, jst sm celo mal shujšala. Najhujši side effect so pri meni zihr mood swings, samo pomoje taka pač sem. :D
Ne predstavljam si da bi šla nazaj na kondome, čist drug filing ... A mogoče pozna katera še kakšne tabletke brez estrogena?

tele cerazette sem jaz jemala po porodu, ker so edine združljive z dojenjem. pa mi niso ustrezale. najprej 10 mesec po porodu nisem imela menstruacije (kar mi je bilo ok), ko sem jo dobila je trajala 19 dni. po treh tednih spet menstruacija, ki je trajala pa kar 4 tedne. in to ne izcedek, sem rabila kar klasične vložke. ko sem klicala h ginekologu, so mi povedali, da imajo očitno te tabletke premalo hormona zame. in sedaj imava kondome.

pred zanositvijo sem jemala 4 leta in pol logest. brez težav (no, zredila sem se, ampak mogoče sem res preveč jedla ;) ). ko sem nehala sem po dobrih 4 tednih dobila menstriuacijo, pa potem še eno. tretje ni bilo, ker sem bila že noseča.
  • 0

#3722 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 14 March 2012 - 08:10 PM

Jaz jih že leta ne jemljem več, pa nimam nekega posebnega razloga za to, še najmanj pa to, da bi se "sčistila" :P
me je zadnjič G vprašal po razlogu, zakaj jih ne jemljem in je rekel, da "menda ne zato, da bi se moralo telo sčistiti", ker baje to sploh ni res oz. ni potrebno po njegovem mnenju
Ma kaj pa jaz vem, jaz nisem imela nikoli težav, niti se nisem preveč poglabljala v to, imela sem pa vedno Cilest.
  • 0

#3723 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 March 2012 - 11:56 PM

ko sem nehala sem po dobrih 4 tednih dobila menstriuacijo, pa potem še eno. tretje ni bilo, ker sem bila že noseča.

:thumbup:
  • 0
Viens, reste ici!

#3724 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 March 2012 - 07:42 PM

Že en teden ne jemljem KT, pa še vedno ni M :(
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#3725 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 30 March 2012 - 08:08 AM

Princeska to je normalno. Jaz, ko sem jih prvič nehala jemat sem bila 2, 3 mesece brez menstruacije, ravno kakšno leto je trajalo, da se mi je spet vse uredilo nazaj.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3726 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 March 2012 - 08:14 AM

Ok, hvala za tolažbo. A si imela še kake spremembe?
  • 0

#3727 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 01 April 2012 - 07:11 PM

Nič posebnega drugega sicer, predvsem sem se ful boljše počutila (psihično). Res velika sprememba, nisem bila več tok razdražena in menjavala razpoloženja iz minute v minuto.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3728 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 09 April 2012 - 03:57 PM

Ok, paniiic. Včeraj je bil 3. dan novega ovoja (jemljem Qlaira) in jaz sem zvečer pozabila vzeti tabletko. V navodilih piše, da če sem imela v zadnjih 7 dneh spolne odnose, naj se posvetujem z zdravnikom, če pa ne, pa naj vzamem tabletko takoj ko se spomnim. Jaz sem imela spolne odnose, ampak ker lahko zdravnico pokličem šele jutri, sem v paniki vseeno vzela tabletko, just in case. A je to kaj narobe? A je zdaj ful možnosti da zanosim? :cry:
  • 0

#3729 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 April 2012 - 03:59 PM

Ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3730 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 April 2012 - 04:01 PM

Po moje ne, ampak bi jaz, paničarka, vseeno poklicala jutri.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3731 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 April 2012 - 04:35 PM

Jaz sem velika paničarka kar se tega tiče...ampak te lahko pomirim. Meni se je enkrat enako naredilo sem klicala sestro in nato tudi ginekologinjo in mi je rekla, da naj samo vzamem pozabljeno tabletko, da nima kaj biti in, da pač en teden uporabljam še kondom.

Pa enkrat mi je ena sestra rekla, da imajo kt, če jih ješ že več let kar rezervo za en teden, ne vem kako je s tem, jaz sem itak skeptik kar se teh stvari tiče, ampak samo povem kaj sem slišala.
  • 0

#3732 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 09 April 2012 - 04:39 PM

Jaz jemljem šele 3 mesece. :/ Bom po mojem kar poklicala. Hvala vam!
  • 0

#3733 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 April 2012 - 04:42 PM

Aja to pa res ni veliko časa...jaz sem takrat jemala okrog 2 leti in so mi rekli, da nima bit kaj hudega. Vseeno pokliči ja, boš vsaj mirno spala.
  • 0

#3734 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 09 April 2012 - 04:46 PM

Pred tem sem sicer okrog pol leta imela Nuvaring. Bom jutri ja, zakaj se mi mora to zgoditi ravno na praznik, jooooj!
  • 0

#3735 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 April 2012 - 11:19 PM

Smem vprašati, kako to, da si šla na tabletke?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3736 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 10 April 2012 - 07:43 AM

Ni mi bil kul, skos neka vnetja. :/ S Qlairo sem zaenkrat zadovoljna, ampak mi gre na živce to, da sem zdaj 1x pozabila vzet tabletko in zdaj moram bit še na kondomih cel ciklus, mislim brezveze. :S

Sem drugače danes klicala ginekologinjo in je bilo prav, da sem jo takoj vzela, rekla je da ne bi smelo bit problema, da naj sicer naredim test čez en mesec (to je po mojem rekla predvsem zato, ker sem res zvenela panično :D ), ampak da verjetno ni panike, ker so bili spolni odnosi pač pred tem. Pa da moram uporabljat še kondome ta ciklus.
  • 0

#3737 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 10 April 2012 - 10:50 AM

Jaz sem prej 2 leti jemala Bellune, 14 dni nazaj sem šla spet po recept in dobila Diane 35, ki naj bi bile iste, B. pa ni več na tržišču.
Zdaj jih jemljem že 1 teden in sedaj hodim ful pogosto lulat (čeprav ne pijem veliko), kar se mi prej ni dogajalo. Se je kateri zgodilo kaj podobnega?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3738 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 11 April 2012 - 05:41 PM

OMG; ne jemlji Diane, ker ti bo nekoč ful žal! Drugače pa ne, jaz nisem hodila lulat, vodo mi je zadrževalo. Dvomim, da delujejo diuretično, pomoje se ti samo zdi.
  • 0

#3739 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 April 2012 - 11:43 PM

A pozna katera to knjigo?
http://www.amazon.co...e/dp/0060937645

Na internetu sem zasledila spletno stran, ki se navezuje na to knjigo, in se mi zdi, da bi znala bit zanimivo branje:
http://www.tcoyf.com/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 02 May 2012 - 08:48 PM

Dobila sem recept za tabletke za celo leto, prevzamem jih lahko po tri škatlice naenkrat, v isti lekarni; prvo rundo sem že prevzela, kot vedno v Lj, sedaj bi pa rabila novo rundo, vendar bi jih prevzela v Nm - a se to da kako zmenit, ne da bi rabila gor hodit? Če ne bom morala ekstra zaradi tega v Ljubljano.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users