Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3701 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 February 2012 - 07:33 PM

QUOTE(Freya_ @ 10. 2. 2012 - 17:27) View Post

Lo-fi[/b], ti si prekinila z uporabo Nuvaringa sredi cikla če se spomnim? Ali si ga dala ven na tisti dan, ko bi morala? Če nisi, me zanima, koliko časa zatem si dobila menstruacijo?

ja, sredi cikla sem ga vzela ven....naslednjo m. sem dobila nekje 40 dan
  • 0

#3702 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 March 2012 - 04:49 PM

A ima katera slučajno škatlico Logest viška?
  • 0

#3703 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 05 March 2012 - 05:10 PM

Jaz jo imam. Kdaj pa rabiš? Je nimam v lj, ampak doma, tako da ti je ne morem poslat pred petkom ;)
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#3704 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 March 2012 - 05:13 PM

Ooo, zakon, nekaj se mi je sfrtljalo in bom težko uspela pravočasno do ginekologinje po recept, hvala! ZS;).
  • 0

#3705 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 March 2012 - 03:45 PM

Jaz bom nehala z jemanjem...

A moram počakat do konca pretisnega omota ali lahko kar danes neham? Koliko časa traja, da se sčistim, prej sem mela 6 let Diane, zdaj 2 leti Yaz?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#3706 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 12 March 2012 - 04:00 PM

Kako to da si se odločila nehat?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3707 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 12 March 2012 - 04:32 PM

Jaz sem nehala, ko sem končala s škatlico, verjetno pa ni nič narobe, če končaš že prej. Glede čiščenja telesa nimam pojma, sem jemala precej manj časa, tako da sem imela takoj redne menstruacije naprej.
  • 0

#3708 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 March 2012 - 11:39 PM

Ok, hvala. Najbrž bom pojedla tablico do konca. Še 10 dni. Ma ne vem, nehala bom. Zdi se mi, da že preveč časa jem to sranje in da je skrajni čas, da se prečistim, da ne bom jemala v nedogled... dost sem skeptična glede KT, sploh v zvezi z zanositvijo.
Plus da mi je neumno, da mi G reče, da je normalno, da več kot 1 leto že nimam menstre. Res je za vsem tem bogatenje farmacije.
  • 0

#3709 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 March 2012 - 01:00 AM

Neprestano ješ KT, nimaš odmorov (glede na to, da nimaš M že eno leto,
predvidevam, da odmorov ne delaš)? Meni se komentar od G ne zdi nič
nenavaden, je pa res, da je to normalno v nenaravnih razmerah. Telo je
pač v času jemanja KT glede teh reči nenaravno, zato so normalne v tem
oziru tudi zadeve, ki po naravni poti ne bi bile. Tako si jaz to razlagam.
Itak v času jemanja KT pravih M nimaš.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3710 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 March 2012 - 08:27 AM

Vem, samo vseeno ni prijetno. Čeprav sem toliko oklevala, ker se na Yaz počutim kar ok... Diane so bile itak katastrofa, jaz sem druga oseba sedaj, odkar sem nehala z njimi (živ bog ne ve, zakaj takrat, ob vseh težavah nisem pomislila, da so krive KT??). Ampak še vseeno sem skeptik glede toliko let jemanja KT.
  • 0

#3711 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 13 March 2012 - 01:02 PM

Jaz zato sploh ne grem na tabletke. Ni mi pri srcu ideja da bi več let telo pitala z nekimi zadevami, ki mi sploh niso nujno potrebne. Pa nimam živcev, da bi potem morala pol leta čakat, da se telo očisti, vse morebitne izbruhe mozoljev, neredne menze, zdaj ko se mi je ciklus končno poštimal. In ko bereš kakšne probleme imajo nekatere, vnetja, nihanja teže, mood swingi, me kar mine.
Tudi kar nekaj kolegic, ki so že 4 leta na tabletkah so se zdaj odločile prenehat, da se jim to zdi že predolgo.
  • 0

[Napoleon]

#3712 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 March 2012 - 02:53 PM

Jaz sem zdaj na tabletkah malenkost več kot 1 leto, s tem, da sem jih zaradi drugih zdravstvenih težav morala 3 mesece jemati v 9. razredu OŠ + 3 mesece v 2. letniku gimnazije in se to vse skupaj nabere za skoraj 2 leti jemanja. Se že od januarja poigravam z mislijo, da bi nehala, a se ne morem in ne morem spravit, ker mi kljub vsemu prpa samo s kondomi (jaaaaaaa, vem da so varni in blabla, ampak me je vseeno malo strah) in se zdaj ne morem in ne morem odločiti, če bi nehala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3713 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 13 March 2012 - 02:55 PM

Meni je bil to na začetku tudi ful problem pri kondomih, skoz joj kaj pa če bo kaj narobe, kaj če ono, kaj če tretjo, ampak se potem navadiš, sprostiš in ni takega problema, vsaj pri meni je bilo tako.
  • 0

[Napoleon]

#3714 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 13 March 2012 - 03:02 PM

Jaz se tudi ful nisem počutila dobro, medtem ko sem jih jemala. Potem sem pa kar prekinila, po dveh letih jemanja (malo manj, no). Fant je bil sicer nekoliko skeptičen, ampak mene ni skrbelo čisto nič. Uporabljava kondome in to je to.
  • 0

#3715 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 March 2012 - 03:06 PM

Pri nama je bil fant, ko je prebral kupe člankov o kt, proti temu, da sploh začnem jemati, ampak me ni prepričal, enostavno sem prevelika prpa (Ana bo razumela mojo stisko :D), zdaj pa že več mesecev opažam, da je moje splošno počutje v k, sumim da so migrene povezane s tabletkami, itd., ne bi pa šla rada v razne eksperimente iskanja tabletk, ki bi mi popolnoma ustrezale, ker bi samo šokirala telo in bi bilo še huje.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3716 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 March 2012 - 12:18 AM

Ja, razumem tvojo stisko. Jaz ne grem dol, dokler ne hudo če zanosim. :P
  • 0
Viens, reste ici!

#3717 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 14 March 2012 - 01:22 AM

Jst sm pa zadnje čase mal raziskovala o teh svojih tabletkah, Cerazette in ful žensk piše kako so se ful zredile. Ne morm si pomagat, ampak meni je to tak bullshit, ne moreš se FUL zredit od tabletk, jst sm celo mal shujšala. Najhujši side effect so pri meni zihr mood swings, samo pomoje taka pač sem. :D
Ne predstavljam si da bi šla nazaj na kondome, čist drug filing ... A mogoče pozna katera še kakšne tabletke brez estrogena?
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#3718 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 March 2012 - 07:31 AM

Ne morm si pomagat, ampak meni je to tak bullshit, ne moreš se FUL zredit od tabletk, jst sm celo mal shujšala.

Aja, ker ti nimaš stranskih učinkov pomeni, da jih nobena nima. Dobro, to si moram pa zapisati. :D
Jaz sem bila nekaj let na tabletkah, mi je žal, takrat se ni o tem veliko pisalo, govorilo, informacije
niso bile dostopne, pa poglobila se nisem v to.
  • 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3719 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 14 March 2012 - 10:16 AM

Joj no, nisem tko mislna, samo če se zrediš za 10 kg je najbrž zato, ker tok več ješ, pač ful mi je čudno da bi se od tabletk tok redil. Ne verjamem, sej nisem rekla da se ne motim, samo svoje mnenje sem izrazila.
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#3720 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 March 2012 - 10:23 AM

OK. Zagotovo je odvisno od večih faktorjev, odvisno je od sestave tabletke, ter seveda od posameznice.
Ampak nekatere študije kažejo, da kontracepcijske tabletke spodbujajo apetit. So pa še druge razlage
zakaj se ene zredijo, spet druge ne. ;)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users