Opis: Duhovita, pisana komedija prikazuje romantične pare – tiste homoseksualne in bolj konvencionalne – v boju zoper predsodke zaradi različnih kultur. Vsak par bo moral biti iznajdljiv in pogumen, da bo premagal trdovratne vzorce družinske tradicije in si prislužil dokončni "Da" s strani svojcev. Razprodaja v prodajalni poročnih oblačil poveže štiri pare sredi predporočne zmede in razburjenja. V njihovih časih pred skoraj šestdesetimi leti je bilo to za turške lastnike prodajalne preprosto: za poroko so se dogovorili njihovi starši. Zdaj pa so starši zgolj priče razburkanih strasti in zapletov med različnimi kulturami. Duhovita komedija nosi osrednje sporočilo: preprosto recite "Evet". (V turščini to pomeni "Da".)
Mnenje: lahkotna komedija, ki je nekako mešanica med Love actually, Bend it like Bechkam in še ostalih filmov, ki prikazujejo trk različnih kultur. Jaz sem se pakrat res nasmejala, konec se mi je zdel čist preveč happy endovski (sploh glede na kulturo, ki jo obravnava), ampak recimo da nekako paše zraven.
Res mi je bil všeč prikaz razmišljanja priseljenih ljudi in otrok teh priseljencev... kako se slednji spreminjajo, prilagajajo novemu okolju, starši pa se poskušajo oklepati starih, preverjenih tradicij, ki so jih prinesli s seboj v novo deželo. In kako so otroci razpeti med novo deželo, spoštovanje in odobravanje staršev - kako jim želijo ustreči in spoštovati njihove želje, istočasno pa želijo uveljaviti svoje želje, sanje. Še toliko bolj mi je zanimivo, ker sem tudi sama malo zrasla v takem okolju (med priseljenci bivše YU) in sem res videla veliko stereotipov (ki so pač tu potencirani oz. so bili pri nas manj opazni).
Zabaven, zanimiv in malo drugačen.
Ocena: 7+/10