Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3621 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17470 posts

Posted 07 December 2020 - 07:45 AM

Ze res, da je iz Slovenskih novic, ampak Pusenjak ni totalno neumen in kar en. Cudno je tole. Definitivno ne bom prva v vrsti za cepivo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3622 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4295 posts

Posted 07 December 2020 - 07:55 AM

Bom počakala na njegovo izjavo za katero se bodo po tem zapisu sigurno spustile še preostale medijske hiše. Nekako me zbode v oči tudi dejstvo, da gre za protitelesa, ki jih telo samo proizvede, ko zboli za COVID. Po tem takem ni cepivo tisto, ki je vzrok tega, temveč sam virus in njegova sestava. Virus kroži že celo leto med populacijo in nikjer še nisem zasledila, da bi prišlo do povezave med zapleti pri nosečnostih, ker je nosečnica zbolela. Verjamem, da bi o tem že poročali, tako kot so poročali o povečanem številu bolezni podobne Kawasakijevemu sindromu pri otrocih.

• 0

#3623 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15795 posts

Posted 07 December 2020 - 07:57 AM

Jina, tega ti pa ne bo nihče zagotovil. Sklepam, da se torej ne boš nikoli cepila, tako kot večina izmed nas.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#3624 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 08:28 AM

So zapleti pri nosecnicah ja ... Sem v petek govorila s kolegico z infekcijske.
  • 0

#3625 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17470 posts

Posted 07 December 2020 - 08:29 AM

Kaksni pa?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3626 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24801 posts

Posted 07 December 2020 - 09:07 AM

A to prav razumem, da ce si nosec in dobis virus imas lahko zaplete

Ali tudi ce ga dobis in si takrat ne-nosec, imas lahko kasneje zaplete oz tezave z zanositvijo?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3627 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6758 posts

Posted 07 December 2020 - 09:50 AM

Nepolodnost razumem kot nezmožnost razmnoževanja, torej zaplet že v "nenoseči" fazi. Kar je seveda, tudi če je samo začasno, kot pravi on, zelo kritično.

• 0

#3628 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 07 December 2020 - 10:03 AM

Samo saj teh cepiv je zdaj mala množica, a naj bi vsa imela ta problem?

Razen ljudi, delujočih v zdravstvu ipd. Naj bi itak začeli z ranljivo populacijo, ki so v glavnem 60+ letniki. Odvisno od starostne strukture posamezne družbe, je to že lep procent ... Vsaj pri teh plodnost ne igra več neke vloge. Do jeseni, ko pridemo pa se ostali počasi na vrsto, bo pa sigurno še kak preboj na tem področju.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3629 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17138 posts

Posted 07 December 2020 - 11:33 AM

To da Mario Fafangel zapusca vladno strokovno skupino, mi pove vse o smiselnosti trenutnih ukrepov.
Naj ze pade ta f.king vlada, res.....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3630 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19408 posts

Posted 07 December 2020 - 11:55 AM

Me sicer čudi, da ga niso že prej sami odatavili...
  • 0

#3631 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28049 posts

Posted 07 December 2020 - 12:01 PM

To da Mario Fafangel zapusca vladno strokovno skupino, mi pove vse o smiselnosti trenutnih ukrepov.

Enako sem pomislila, ko sem prebrala naslov na RTVSLO. Zaskrbljujoče.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3632 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 12:20 PM

Mene forum samocenzurira ocitno, ker se vcasih res ne morem zadrzat komentarjev.
  • 0

#3633 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19408 posts

Posted 07 December 2020 - 12:21 PM

Kaj si pa takega napisala? 🤔
  • 0

#3634 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 12:25 PM

Spet sem obcasno blacklisted ravno ko kak socnega napisem. O cepljenju sem imela se nekaj misli...drugace pa odlicno dramatizirajo v tej vladi.
  • 0

#3635 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17470 posts

Posted 07 December 2020 - 12:31 PM

Aja, to sem tudi jaz velikokrat na razlicnih povezavah (jaz grem nazaj, ker odgovor ostane napisan in vmes preklopim na wi-fi ali pac 4G, odvisno kje me ne blokira tisti dan, in objavim bp). Me pa vseeno zanima kaksni so zapleti pri nosecnicah, ce se ti da se enkrat napisat.
  • 0

Tumblr

#3636 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 12:43 PM

Ocitno slabo prebolevajo. Telo se ne zmore branit ocitno. Vec cr so na ta racun ze naredili ker so bila zivlenja ogrozena. Ena baje v 32t in caka na transplantacijo pljuc.
  • 0

#3637 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86570 posts

Posted 07 December 2020 - 01:01 PM

Jina, tega ti pa ne bo nihče zagotovil. Sklepam, da se torej ne boš nikoli cepila, tako kot večina izmed nas.

Ce bi novemu cepivu zaupala tako kot ostalim, bi mi bilo to dovolj in bi se cepila, glede na to, da korono prebolevam ze dobre 3 tedne in ne vem, koliko casa bom se imela posledice.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3638 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 01:10 PM

Cudno se mi zdi ker so korona virusi drugace precej enostavni...torej bi moralo biti dokaj enostavno oslabljen virus sproducirat in dat v ustrezno okolje... Bwo.
  • 0

#3639 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17138 posts

Posted 07 December 2020 - 01:15 PM

Ocitno vseeno ni to splosno spet, jaz poznam dve ki sta noseci preboleli korono, ena 3 t pred porodom (je mogla it rodit v lj), druga pa v 6 m. Prva je imela vrocino in kasljala, druga je ostala brez vonja in okusa in to je vse...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3640 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27481 posts

Posted 07 December 2020 - 01:24 PM

Seveda ni splosno...tudi rojevale so ene popolnoma normalno.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users