Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 25 August 2015 - 08:38 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 25 August 2015 - 08:49 AM
Kaj potem se da še v kateri izmed naših pogostejših fizičnih trgovin dobiti kvasne kosmiče? Jih nikjer ne najdem; pred časom je bila debata, da so izginili s prodajnih polic
Hmm, cudno. Zdaj nisem nic preverjala, ker sem se imela zalogo doma, drugace pa v eko trgovinah bi jih morali imet. Ce si kaj v LJ, jih sigurno dobis na Trubarjevi v Kalcku ali trgovini Zrno do zrna (tam sem videla dvoje razlicne kakih 14 dni nazaj). Drugace bi jih pa Dm tudi moral imet. Ce jih ne najdes, lahko se vedno prosis kaksno soforumasici iz LJ ali kje, da ti jih poslje.
Posted 25 August 2015 - 11:40 AM
Ti kosmiči so žal izginili iz Merkatorjev, se dobijo samo še v bio trgovinah, pa še to ne v vsaki. Aja, pa E'Leclerc jih ima menda, še najbolj poceni!
V Kalčku pa prodajajo ene ful drage kvasne kosmiče.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 August 2015 - 08:02 AM
Btw: Anouk, ajda je že na vrtu, tudi srne so se že gostile z njo.

Posted 26 August 2015 - 08:12 AM
O, kul! Skljocni kaksno srno, ce jo ravno ujames pri malici
Posted 26 August 2015 - 07:54 PM
Posted 27 August 2015 - 06:20 AM
Dobro vedeti, tega me je malo strah. Pripravljam se na ketogeno dieto in odkrivam načine, kam vtaknit vse maščobo. V nasprotnem primeru bom uporabila navadno/sojino smetano (po pravici povedano še nisem preverjala razmerja makrohranil. Sem šele pri idejah.)
Glede ketogene diete ti toplo svetujem, da na FB lajkaš Fit kuhinja in pa na forumu od Maxximuma prebereš celo temo ketogena dieta. Za kavo je bila meni najljubša navadna smetana.
Posted 08 September 2015 - 07:55 AM
Hej! Oprosti za tako pozen odgovor, sem bila zaradi študija prisiljena opustiti virtualne kradljivce časa.
Hvala ti! Sicer sem potem nekako ugotovila, da dobim kar malo težav s prebavo - seveda, ker je malo vlaknin, pa imela sem občutek, da mi ta maščoba obleži v organizmu in sem na nek način "umazana". Bomo videli, kako bo naneslo, zdaj moram definitivno najti način, kako prepreči napade prenažiranja, ki niso niti najmanj odvisni od moje lakote, niti ne od tega, ali je sladko ali slano. Mogoče mi kakšnega mikrohranila manjka.
Posted 08 September 2015 - 08:35 AM
Poskusi s 5 načrtovanimi manjšimi obroki dnevno, na 3 ure, tako da ješ, še preden te napade lakota. in pa jej hrano z nizkim GI, ki ne povzroči nihanja krvnega sladkorja.
Posted 08 September 2015 - 08:57 AM
Izgubljena, če imaš težave z nihanjem sladkorja v krvi, kaj če bi poskusila z alkalno dieto (mogoče ne strogo ampak npr 80:20)?
[Napoleon]
Posted 09 September 2015 - 11:32 AM
Kje v Sloveniji se dobi granola z manj sladkorja?
Zaenkrat uporabljam tole Sante Natural, a vsebuje 18g sladkorja na 100g izdelka.
Posted 09 September 2015 - 11:49 AM
Granole še nisem videla brez dodanega sladkorja. Imaš pa razne musli, samo to niso tisti hrustljavi. najboljše, da narediš sama.
Edit: včasih so se tile dobili pri nas, samo mene je po teh ful napenjalo, ker vsebujejo alkoholne sladkorje. Pa sestava ni glih dobra.
Posted 09 September 2015 - 11:50 AM
Nimam pojma, lahko si jo pa narediš tudi sama
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 September 2015 - 11:59 AM
Hvala. Samo doma narjena ni tako hrustljava?
Posted 09 September 2015 - 12:02 PM
Zakaj ne? Jaz ovsene zmešam z malo masla in meda in malo mletih oreščkov in spečem in ko se ohladi, je super hrustljavo.
Posted 09 September 2015 - 12:15 PM
Ok, hvala za recept, bom probala .
Posted 10 September 2015 - 03:50 PM
Hvala vsem za predloge. Trenutno se držim nizkokalorične diete (moram spraviti dol študijske kilograme) z veliko zelenjave in zmerno sadja. Postopno bom dodajala razne žitarice, odvisno od počutja. Poskusila se bom držati vnosa živil z nizkim GI. Zaenkrat kar gre.
Posted 12 September 2015 - 10:49 AM
Se mi je zdela najustreznejša tema, vem pa, da je nekdo prej spraševal, morda tasika, pa ne najdem.
V kratkem se gremo international food market, jaz pa nimam pojma, kaj enostavnega slovenskega pripraviti in nesti (pa da je praktično!), večine teh 'tradicionalnih' jedi sploh ne znam narediti, ker to vedno delajo mati, jaz bolj čaram v kuhinji. Kakršnih koli predlogov bom zelo vesela.
Pablo Picasso
Posted 12 September 2015 - 03:45 PM
Ajdove zgance in kislo repo v smetanovi omaki (ali z gobovo juho/omako), nimas kej falit Omako lahko das v velik stekleni kozarec magari, da ne bos v piskru okrog nosila. Drugace pa potico
Posted 12 September 2015 - 04:01 PM

Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users