Ce mas dobre breskve in fige je to cisti kriminal. Odkupim!

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 23 July 2015 - 07:47 AM
Posted 23 July 2015 - 08:09 AM
Fige niso dobre (premehke...za marmelado še bojo), breskve so se pa že zmehčale...ravno prav za džem
Posted 02 August 2015 - 09:10 PM
Katero kokosovo mleko kupujete? A je še katero ceneje od tega Vegalife (DM)? Jaz imam ful rada piščanca v omaki s tem mlekom, pa mi kar hitro gre, tako da me zanima, če je še kakšna cenejša alternativa.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2015 - 09:25 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 August 2015 - 01:38 PM
Najceneje se res dobi v Lidlu in Hoferju za azijski teden, se splača narest zalogo, 1eur na konzervo. Par centov več naj bi bil pa v Leclerku, kar pa ti Sarah najbrž ne pomaga?
Vegalife ni poceni.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 August 2015 - 01:50 PM
Hvala, sem si naredila zalogo v Lidlu!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 August 2015 - 11:27 PM
Se ta kokosova mleka dosti razlikujejo med seboj po okusu? Sem razmišljala, da bi ga namesto mleka/smetane uporabljala tudi v svoji kuhinji. Ga pije katera v kavi? Kakor se spomnim, ima sam rahlo kiselkast priokus.
Posted 23 August 2015 - 11:44 PM
Jaz bi rekla, da se ne razlikujejo dosti glede na okus, bolj glede na 'gostoto' oziroma % maščobe.
Za v kavo pa ne vem, če je primeren, pomoje ni dovolj nevtralen, če veš kaj mislim... Menim da najboljša napitka za v kavo sta sojin in mandljev, sem pa v enem kafiču pila tudi odlično kavo z riževim. Najboljše, da probaš in boš sama ugotovila, kateri okus ti najbolje ustreza. Jaz sem se pa navadila piti samo kavo. (Mleka itak že nekaj mesecev ne konzumiram)
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 August 2015 - 12:00 AM
Dobro vedeti, tega me je malo strah. Pripravljam se na ketogeno dieto in odkrivam načine, kam vtaknit vse maščobo. V nasprotnem primeru bom uporabila navadno/sojino smetano (po pravici povedano še nisem preverjala razmerja makrohranil. Sem šele pri idejah.)
Posted 24 August 2015 - 12:34 AM
Glede ketogene diete pa bi znala več povedati Barbarina. Z moje strani pa ti jo toplo odsvetujem.
Bill Bullard
Posted 24 August 2015 - 01:40 AM
Seveda. Tudi jaz gledam nanjo le kot na terapevtsko sredstvo (verjetno ti je znana njena uporaba pri epileptičnih bolnikih) in je vse prej kot primer uravnotežene prehrane. Zanjo sem se odločila zaradi težav s praznjenjem želodca, saj potrebujem kljub zmanjšanemu volumnu in vrsti makrohranil zaradi trenutnega intenzivnega študija stalen dotok energije. Tega pa ob belem prepečencu oz. podobnih nevlakninastih lahko prebavljivih živilih zaradi nihanja sladkorja ne bi bila sposobna zdržati. Me zanima, kako bo funkcioniralo. Slabše kot zdaj že ne more biti
Posted 24 August 2015 - 10:05 AM
Glede na to, da omenjaš študij bodi previdna, ker pri ženskah tudi na psiho vpliva.
Posted 24 August 2015 - 11:16 AM
Ja, se zavedam tega. Izbiram med manjšim zlim - bo moja koncentracija boljša ob stalnem nizkem krvnem sladkorju, ob nihanju sladkorja, ali ob normalni prehrani in s krči. Moram poskusit. Ne vem pa, katero obdobje je najbolj težavno - prehod v ketozo ali tudi kasneje ketoza sama.
Posted 24 August 2015 - 08:19 PM
Mi date par idej za kake zanimive kombinacije obroka s sejtan polpetkami?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 August 2015 - 08:22 PM
― V. Van Gogh
Posted 24 August 2015 - 08:29 PM
Sem pogledala, ampak ti imaš vedno neke testenine ali riž, skratka OH-je poleg, jaz pa ne bi tega..
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 August 2015 - 08:37 PM
Aja, v kosu naredim samo pecen sejtan z zelisci od LaVide, ta je pa res bozanski. Je ze namascen in zacinjen, tako da sploh ni treba nicesar dodajati.
― V. Van Gogh
Posted 24 August 2015 - 08:40 PM
Jaz sem do sedaj imela onega od Veggie linije, zrezek kao, mi je bil vsec. Tokrat pa sem vzela tega, nisem se probala.
Bom že neki skombinirala da bo kul, sojino omako pa imam.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 August 2015 - 08:54 PM
Packa, vnaprej. ^.^
― V. Van Gogh
Posted 25 August 2015 - 08:35 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users