Kontracepcijske tablete
Posted 07 December 2011 - 05:55 PM
Posted 07 December 2011 - 06:31 PM
Nočem se podrobno spuščati v razlago, zakaj se mi tako zelo upirajo, ampak se mi res zelo in mi je to
zadnja varianta. Tako da kondome sem absolutno izključila iz ponudbe kontracepcije. Vse ostalo je pa tudi
bolj tako-tako, več negativnih posledic kot pozitivnih, jaz pa itak vedno vse pokasiram, kar je slabega, čeprav
ironija, kar nekako porivam v ozadje možnost, da bi se mi zgodilo kaj resnejšega in se tolažim v smislu 'ne
bodimo preveč panični'. Ko sem bila prvič na KT, nisem imela kakšnih večjih težav, zdaj pa skos nekaj, dejansko
hodim iz enega vnetja v drugega, ni dobro ne za telo, še manj pa za psiho - čeprav so ta vnetja v bistvu veliko
povezana s stresom.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 07 December 2011 - 07:19 PM
sem resnično srečna, da jih nikoli nisem jemala.

Meni jih bo gin. naslednji mesec skoraj sigurno ponudila kot rešitev nenormalnih bolečin med M, ampak jih res ne bom jemala.
Sem pa vesela, da nimam nobenih problemov s kondomi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 December 2011 - 04:27 AM

Da pa je toliko povečano tveganje za rak dojk, pa tudi jaz nisem vedela.

Sicer jih pa tudi jaz nisem nikoli jemala. Le enkrat pred kar nekaj leti sem vzela jutranjo (kar je še večji shit in šok za telo!) in po neznosni slabosti še zelo težko zbolela.

Posted 09 December 2011 - 06:49 AM
Malo sem prebirala ene članke in me je spodnji podatek dobesedno prestrašil, nisem mislila, da je tako nevarno.
KLIK
Prav tako naravnost šokanten je podatek, da lahko uporaba tabletk poveča možnost raka dojk za kar 70
odstotkov, v primeru, da ženske kontracepcijo jemljejo štiri leta ali več, v obdobju pred prvim otrokom.
Ja ampak zaradi istih lastnosti zmanjša možnost za nastanek tvorb na jajčnikih. Vse ima svoje pluse in minuse, prav tako KT. Jaz sem z njimi prenehala in jih ne bi več jemala. Poigravanje s hormoni se mi ne zdi ok, razen v menopavzalnem obdobju ali pri ženskah, ki so jim mladim odtranili rodila, ko je pač to nujno potrebno, tako kot zdraviti nedelujočo ščitnico na primer. Ampak če seštejemo vse + in - smo nekje na sredini. Neodgovorno se mi zdi, da gin. sploh predpiše kontracepcijo, ne da bi se prej pozanimal o družinskih boleznih, navadah, razvadah pacienta. Pa tu ne gre le za spraševanje, sploh v današnjem času, ko se da do vseh podatkov elektronsko dostopat. Pa tudi, z enim odvzemom krvi se da ugotoviti ali je ženska kadilka, ampak ja, to stane

Posted 09 December 2011 - 03:24 PM
Ja, to pa je večinoma res. Meni so edino pritisk izmerili, o drugih stvareh me pa ni spraševal, tudi ostale,
ki jih poznam in smo se o tem kaj pogovarjale, niso omenile nobenih preiskav prej.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 09 December 2011 - 03:29 PM
Mene je tudi sestra stehtala, zmerila, izmerila pritisk in postavila par neprijetnih vprašanj, potem sem šla k zdravniku in mi je samo napisal recept pa povedal kako se jemlje. Če malo pomislim je čisto zares to neodgovorno.
Mislite drugače, da ta procent tveganja raka kaj varira glede na to koliko močne taletke ješ. Naprimer Diane naj bi bile najbolj močne, medtem ko so Logest zelo lahke..?
Posted 09 December 2011 - 03:56 PM

pritisk so mi zmeri zmerli, ko sem prišla tablete iskat (torej na 3 mesece), tehtali so me tudi, in če sem slučajno zgubila 2 kile, me je takoj sestra zasliševala, da kako to, da če jem in take fore....
Posted 09 December 2011 - 05:11 PM
Nisem pa vedela, da so te številke tako visoke, če je to res je to grozljiv podatek. Upam, da tole ni verodostojen članek.
Sicer pa kaj pa še vse danes ne povzroča raka? Rajši niti ne začnem naštevati. Očitno je zguba že to, da samo živimo.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 09 December 2011 - 05:31 PM
Sicer pa kaj pa še vse danes ne povzroča raka? Rajši niti ne začnem naštevati. Očitno je zguba že to, da samo živimo.
Ja, ampak enim stvarem se lahko izognes, drugim pac ne. Za prve potem sam pretehtas pluse in minuse in se zavestno odlocis, ali sprejmes tveganje, glede drugih se pa pac ne splaca ekstra obremenjevat, ker tezko kaj ukrenes glede tega.
Posted 09 December 2011 - 05:42 PM
Anouk, se strinjam.
Posted 12 December 2011 - 12:01 PM
Posted 12 December 2011 - 12:56 PM
Posted 12 December 2011 - 01:07 PM
Jaz sem jih imela. Prve kt, 15 sm bla stara, jih jemala ene 3 mesece in bila čist boga, potem sem nehala. OZ. nehala sem kasneje, ker se kr ni popravilo stanje.
v kakšnem smislu si bila boga?stranski učinki?kaj te kt so močnejše od diane 35?
Posted 12 December 2011 - 01:12 PM
Posted 12 December 2011 - 01:35 PM
Ne mislim ,da niso močnejše, ampak celo z manjšo dozo. Boga v smislu stranskih učinkov, predvsem na psiho.
Meni je tako delala Yarina glede psihe, Diane 35 so mi bile katastrofa-vrtelo se mi je... z Yaz pa sem bila super zadovoljna če nebi imela teh vmesnih krvavitev. Sem čakala 6 mesecev, sem mislila da se mi bo telo navadlo, ampak nič iz tega. Lahko, da so bile prešibke za moje telo.
Posted 13 December 2011 - 04:58 AM
Ob jemanju kontracepcije je telo v stanju umetne nosečnosti. Vsi pa vemo, da v nosečnosti ciklusov ni, prav tako ni ovulacije, jajčniki so v mirovanju. Krvavitev, ki se pojavi po obdobju 21-dnevnega jemanja tabletk, je le odtegnitvena krvavitev, ki je posledica nenadnega upada hormonov in to ni menstruacija.
Stranski učinek kontracepcije je tudi tveganje za razvoj raka na dojkah.
Nihče mi ne bo rekel, da to ni res. Dnevno sem v stiku z veliko preveč ženskami z rakom prsi in veste, kaj je njihov najpogostejši stavek – dolgo sem bila na kontracepciji…
Prav tako se na vseh izobraževanjih, seminarjih in učenjih alternativnega zdravljenja po tujini redno srečujem s priznanimi strokovnjaki, zdravniki in raziskovalci, ki kontracepcijo močno odsvetujejo.
Znanstveniki z bolnišnice Altoona v Pennsylvaniji so objavili rezultate 34 študij med mladimi ženskami po vsem svetu, ki so jemale oralno kontracepcijo, preden so prvič zanosile. Raziskovalci so odkrili, da se je pri ženskah, ki so jemale tablete več kot štiri leta pred prvo nosečnostjo, za 52 odstotkov povečalo tveganje za obolevnostjo za rakom na dojkah.
Številni neodvisni laboratoriji dokazujejo, da kontracepcijske tabletke lahko povečajo možnost za raka dojke, še posebno, če ženska jemlje kontracepcijo v obdobju pred rojstvom prvega otroka.

Posted 13 December 2011 - 08:08 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 December 2011 - 12:37 PM
Jaz imam na vsake svete cajte eno manjšo krvavitev, ki jo dam čez z dnevnim vložom in mine v pol dneva oz. enem dnevu. Istočasno pa nimam tudi nobenih krčev. O kakšnem PMS (tečnobi) pa niti ne vem, saj bi moj trdil, da ga imam dnevno

Kako to vpliva na raka oz. druge probleme, pojma nimam. Jaz lahko samo rečem, da se super počutim z njo, ampak vseeno malo razmišljam, da bi jo odstranila. Konec koncev jo potrebujeva glede na to, da sva morala na umetno oploditev. Po moje jo bom v roku enega leta odstranila, saj smo iz "ta hudega" ven.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 13 December 2011 - 05:03 PM
Tudi pri Mireni ni menstruacije.
Konec koncev jo potrebujeva glede na to, da sva morala na umetno oploditev. Po moje jo bom v roku enega leta odstranila, saj smo iz "ta hudega" ven.
Jo ali je ne? Ne poznam teh reci. Niti ne vem, kaj je Mirena?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users