Johnny English reborn (2011)

Danes sem si zaželela nekega zelo lahkega filma za lahko noč in sem pogledala tega. Želela sem si ga pogledati, ker sem pričakovala neko humoristično akcijo, totalno preprost film, brez velikih zapletov in s humornimi vložki. Točno to sem dobila. Meni Rowan Atkinson ne gre na živce, kot mnogim drugim in zato sem v filmu uživala. Je v bistvu taka preprosta zgodba, Johnny English se vrne nazaj v London, ker imajo za njega nalogo. Pripravlja se atentat na Kitajskega premierja in Johnny mora raziskati in poiskati naročnike. Zgodba se seveda predvidljivo srečno konča. Meni fajn film, ampak kot rečeno, nisem pričakovala nič več.
6/10
Jaz sem pa pričakovala vsaj minimalno dozo zabave, dobila pa nisem nič podobnega. Zelo razočarana, film je obupno slab, kar bom podprla z argumenti.
- Rowan Atkinskon je boleče slab igralec; očitno se noče oziroma ne more otresti vloge Gospoda Fižolčka, ki je - kot vemo - zaznamovala njegovo kariero. V nekaj prizorih sem ga namreč videla kot Beana, in ne kot Johnnyja Englisha; podoben fenomen je mogoče opaziti tudi pri določenih drugih igralcih, ki so vlogo zaznamovali, recimo Joey in Ross bosta vedno Joey in Ross, pa četudi se bosta podila po Normandiji v 2. svetovni vojni
- scenarij je žalitev za ljudi z inteligenco; zgodba je slaba, predvidljiva
- filmskih klišejev je toliko, kot bi jih masovno proizvedli na Kitajskem; od tega da ostarel agent, ki je v službi njenega visočanstva, dobi lepotico na koncu; da je tisti priljubljeni policaj, ki ga imajo vsi za boga, v bistvu pokvarjen; da nekdo pove pomembno informacijo tik predeh izdahne . . . seznam se nadaljuje
Podobna zgodba s koncertom, kamor te zvlečejo prijatelji, in nekje v dnu duše slutiš, da bo porazen, ampak mu vseeno daš šanso. Že po treh komadih je jasno, da je katastrofa, ampak vseeno vztrajaš do konca - kaj pa če bodo vseeno zaigrali tebi všečen komad, ki se bo odkupil za celoten koncert?
Tega pri Johnnyju Englishu ne doživiš.
2/10