Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3581 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 January 2012 - 09:05 AM

QUOTE(Ana @ 12. 1. 2012 - 23:24) View Post

Johnny English reborn (2011)

IPB Image

Danes sem si zaželela nekega zelo lahkega filma za lahko noč in sem pogledala tega. Želela sem si ga pogledati, ker sem pričakovala neko humoristično akcijo, totalno preprost film, brez velikih zapletov in s humornimi vložki. Točno to sem dobila. Meni Rowan Atkinson ne gre na živce, kot mnogim drugim in zato sem v filmu uživala. Je v bistvu taka preprosta zgodba, Johnny English se vrne nazaj v London, ker imajo za njega nalogo. Pripravlja se atentat na Kitajskega premierja in Johnny mora raziskati in poiskati naročnike. Zgodba se seveda predvidljivo srečno konča. Meni fajn film, ampak kot rečeno, nisem pričakovala nič več.

6/10

Jaz sem pa pričakovala vsaj minimalno dozo zabave, dobila pa nisem nič podobnega. Zelo razočarana, film je obupno slab, kar bom podprla z argumenti.
  1. Rowan Atkinskon je boleče slab igralec; očitno se noče oziroma ne more otresti vloge Gospoda Fižolčka, ki je - kot vemo - zaznamovala njegovo kariero. V nekaj prizorih sem ga namreč videla kot Beana, in ne kot Johnnyja Englisha; podoben fenomen je mogoče opaziti tudi pri določenih drugih igralcih, ki so vlogo zaznamovali, recimo Joey in Ross bosta vedno Joey in Ross, pa četudi se bosta podila po Normandiji v 2. svetovni vojni
  2. scenarij je žalitev za ljudi z inteligenco; zgodba je slaba, predvidljiva
  3. filmskih klišejev je toliko, kot bi jih masovno proizvedli na Kitajskem; od tega da ostarel agent, ki je v službi njenega visočanstva, dobi lepotico na koncu; da je tisti priljubljeni policaj, ki ga imajo vsi za boga, v bistvu pokvarjen; da nekdo pove pomembno informacijo tik predeh izdahne . . . seznam se nadaljuje
Na kratko - film je SLAB. Niti pod razno ne znam opravičiti dejstva, da sem zdržala do konca. Mislim, da se mi ni dalo premakniti s kavča in pritisniti najprej stop, nato pa še delete.

Podobna zgodba s koncertom, kamor te zvlečejo prijatelji, in nekje v dnu duše slutiš, da bo porazen, ampak mu vseeno daš šanso. Že po treh komadih je jasno, da je katastrofa, ampak vseeno vztrajaš do konca - kaj pa če bodo vseeno zaigrali tebi všečen komad, ki se bo odkupil za celoten koncert?

Tega pri Johnnyju Englishu ne doživiš.

2/10
  • 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3582 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 22 January 2012 - 09:19 AM

QUOTE(Jinadaze @ 25. 7. 2011 - 16:40) View Post

The Adjustment Bureau (2011)

IPB Image

Znanstveno-fantastična drama, David (Matt Damon) je uspešen in spoštovan mlad politik, sprejet v senat ZDA.
Na poti v službo na avtobusu spozna lepo profesionalno balerino Elise (Emily Blunt), v katero se zaljubi na prvi pogled.
Višje sile - možje Adjustment Bureau-ja jima preprečujejo, da bi se še kdaj videla; on izgubi listek z njeno tel. št., zato naslednja tri leta vztrajno hodi na isti avtobus, v upanju, da jo spet zagleda.
Nekega dne mu le uspe in gresta na zmenek, se zaljubita, a jima vsi dejavniki preprečujejo, da bi bila skupaj, saj naj bi slabo vplivala na kariero drug drugega. David se ne da in gre čez vse prepreke, samo, da bi bila njegova ...

Odlična in domišljena zgodba z zanimivo poanto - ima vsak človek svojo usodo, proti kateri ne more nič (oz. jo lahko spremeni s svojo vztrajnostjo in voljo), ali je vse le spet naključij?
Izvrstna igralska zasedba in igra, preobrati, konec je soliden, ampak mogoče malo premalo dodelan.

8,5/10

Se je že Jina potrudila z izvlečkom, da meni ni treba. biggrin.gif

No - film mi je bil zelo všeč, takisto igralska zasedba, sploh Matt Damon, ki postaja en meni
ljubših igralcev (s to vlogo me je dokončno prepričal, zelo všeč mi je pa bil tudi v Hereafter,
ki ga vsem ponovno priporočam - pa še en 'slatkiš': film je režiral Clint Eastwood sleep.gif ).
Tudi Emily Blunt je izvrstno opravila svojo vlogo, gre za mlado igralko, od katere veliko
pričakujem (tudi vizuelno mi je zelo zelo všeč).

Zanimiva zgodba z dobro izvedbo, bi lahko rekli. Mogoče so na konec potresli malo preveč
sladkorja za moj okus, ampak ker sem romantična dušica po naravi, jim tega ne morem
preveč zameriti. Vseeno pa bi mi film bil enako (če ne za odtenek bolj všeč), če bi se
končal bolj 'realno' (če bi rekli, da je plan pač plan, da se ga je potrebno držati, drugače
bodo posledice zopet katastrofalne).

Dobra drama, ki vam bo dala misliti - na kratko povedano.

8++/10
  • 2
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3583 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29926 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 January 2012 - 10:33 AM

The Beach (2000)

Twenty-something Richard travels to Thailand and finds himself in possession of a strange map. Rumours state that it leads to a solitary beach paradise, a tropical bliss - excited and intrigued, he sets out to find it.

IPB Image

Predvidevam, da je zgodba vsem dobro poznana, včeraj sem si film ogledala ponovno, in sicer v povsem drugačni luči kot prej, ker sem vmes tudi sama začela potovati. Nekje na začetku filma, ko je še v Bangkoku, lepo pove, kaj vse pričakujemo popotniki, ko potujemo: nekaj povsem drugačnega, kako bomo mi odkrili svašta in nekaj povsem drugega kot vsi ostali popotniki, na koncu je pa vse isti šmorn. smile.gif Trditev je povsem na mestu, kar se izkaže tut na koncu, ko zapustijo to velecenjeno in tako skrivnostno obalo. Pričakovanja so tista, ki nam izmikajo resnico: da na te destinacije potuje na milijone turistov in mi sami smo le en kamenček v tem mozaiku. End of story. Iluzija se lepo razblini. Všeč mi je bil začetek razpleta, ko so 'pregnani' z obale - tehtnica se za milimeter nagne v prid domačinom; ko potujemo, bi morali pustiti le stopinjo in si ne prisvajati česarkoli od dežele gostiteljice in njenih prebivalcev.

Meni je film vzbudil veliko lepih spominov na potepanja po Aziji: scene, ko se Francoise in Richard pecarita, so mi full znane blush1.gif, Kao San Rd v Bangkoku .... Najboljši del filma mi je, ko Sal pošlje Richarda, naj novim prišlekom zapleni zemljevid - super preplet blodenj, želja, resničnosti in odseva njegove osebnosti. In pa metafora filma o vzoporednem vesolju - to so naši spomini na potovanja.

Film mi je full všeč, ga bom sigurno še pogledala. Leo in Tilda pokažeta super igro, muzika mi je tut full všeč.

8/10

• 1

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#3584 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29926 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 January 2012 - 07:19 PM

Izlet (2011)

Three friends embark on a road trip like in high school, but things have changed - Gregor is going to war mission, Ziva is going to study abroad, while Andrej is still the same. There are secrets left unsaid. Can their friendship survive?

IPB Image

Zgodba se mi zdi lepo zaokrožena, v filmu je nekaj res prekrasnih scen (Živa na vrtiljaku, scena sončnega zahoda, vožnja z avtom, spuščanje zmaja), igra vseh treh protagonistov je skorajda brezhibna, še sploh sta mi všeč Nina Rakovec in Jure Henigman.
Film tvori precej enostavno, linearno zgodbo, ki lepo teče, suspenzi in presenečenja so lepo, skorajda šolsko razporejeni, nevizuelni poudarek je na razponu emocij, ki tvorijo jedro njihovega prijateljstva, vizuelni pa na barvah, ki so skozi ves film prekrasne. Leitmotiv tvori pesem Let It Out (ki je tudi metafora filma) slovenskega dua New Wave Syria. wub.gif Iskanje zakopane škatle z izleta na morje še v srednji šoli, je lepa aluzija na Amelie.
Film ni presežek, je pa lepa popestritev nedeljskega popoldneva. Vredno obiska kina.

7+/10

• 1

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#3585 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 26 January 2012 - 09:18 PM

QUOTE(Kinky @ 8. 1. 2012 - 0:14) View Post

Super film, se strinjam; zelo mi je bilo všeč, da je situacija, v kateri se Adam (Joseph Gordon-Levitt)
znajde, prikazana realno.

Iz enega dneva na drugi izve, da ima redkega genetskega raka, in se mora
s svojo boleznijo hočeš nočeš spopasti. Ob strani mu stoji najboljši prijatelj
Kyle (Seth Rogen - med njima vlada prav posebna kemija in dober/trden odnos),
mati (Anjelica Houston), ter punca, ki pa se z na novo
nastalo situacijo težko sooča. Adam se na poseben način
zbliža s svojo terapevtko, ki mu želi pomagati, da prebrodi najhujše, in se
z rakom spopade.

Film dejansko doprinese veliko svežine, še posebej bi pa rada izpostavila odlično
igro obeh glavnih protagonistov, ter briljantne dialoge. Če želite vse v enem, vam tudi
jaz zelo priporočam, da si ga ogledate. Kupite eno, dobite pa vse: nadstandardne
dialoge, posrečene karakterje (Oskarja vredna igra Gordon-Levitta), odličen humor
(elementi črne komedije), predvsem pa prikaz življenjske situacije,
ki lahko doleti slehernega od nas. Film vas bo nedvomno popeljal na
burno in zelo zanimivo popotovanje.
9 /10

Danes sem si tudi jaz ogledala ta film, čeprav je tematika mogoče že malo oguljena me je film zelo presenetil - v pozitivnem smislu.
Tako, da se v vsem strinjam s tem komentarjem. Film ima res vse v enem, nasmejala sem se in pa tudi skoraj potočila solzo. smile.gif
Gordon mi je zelo simpatičen igralec in tudi v tej vlogi se je odlično izkazal.

Tudi jaz mu podelim oceno: 9/10

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3586 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 January 2012 - 12:53 AM

The Hangover
The Hangover II

IPB Image

Torej, danes sem bila rahlo slabe volje in sem se spomnila, da si te komedije še nisem ogledala. Snela sem kar oba dela in enega za drugim pogledala. Zgodba je v obeh delih identična, samo drug "član plemena" se poroči. Meni sta bila oba dela všeč, pri drugem sem se mogoče malo več smejala, ampak načeloma se nisem ne pri enem ne pri drugem ne vem kako. Mislim, meni določeni štosi, ki so večini smešni, pač niso. Ampak okej, vseeno sta pa ta dva filma tako sproščujoče gledanje in vmes se nisem dolgočasila. Me pa čudi visoka ocena na IMDBju.

Jaz jima podarjam eno solidno 6ko, ker obstajajo dosti boljše komedije.
  • 0
Viens, reste ici!

#3587 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17113 posts

Posted 31 January 2012 - 04:34 PM

Puss in Boots (2011)

IPB Image

Preden je Obuti maček spoznal Shreka, se je neustrašni mačji mečevalec v spomin ljudi zapisal z neverjetno prigodo o pogumu in drznosti. Obuti maček na svojih pustolovščinah sreča zapeljivo tatico Mici Šapko in prijatelja iz otroštva Glavamoža. Skupaj ukradejo čarobne fižolčke, ki jih ponesejo do skrivnostnega gradu z zlatimi jajci. Ker so prevelika, da bi jih ukradli, s sabo odpeljejo Zlato gosko, toda zaradi prevare Obuti maček pristane za zapahi. Kljub vsemu plemeniti muc ne obupa nad prijatelji in priskoči na pomoč vaščanom, ki jim grozi uničenje.

Glede na to, da je Shrek ena mojih najljubših risank, sem precej več pričakovala od Obutega mačka, kot pa sem na koncu dobila. V zgodbo o tem kako je Puss postal legenda so vpletli cel kup pravljčnih junakov, od Humpty Dumptya, do čarobnih fižolčkov, Jacka in Jill, ter goske, ki nese zlata jajca. Risanki manjka inovativnosti, saj gre za še eno že milijonkrat prežvečeno hollywoodsko zgodbo, kako prijatelj zaserje prijatelja, ampak se na koncu pokesa in stori kar je prav. Seveda ne gre brez ženskega lika, ki bi našega glavnega junaka, obnorela in sukala okoli prsta.
Prav tako sem pogrešala več smešno prisrčnih dialogov, ki bi risanki dali nekaj več. Je bilo pa kar nekaj dialogov in namigovanj na seks ali kaj s tem povezano, ki jih otroci ne razumejo. Sama animacija je super in ji ne gre kaj očitat.
Risanka je vsekakor vredna ogleda, vendar bistveno ne izstopa iz poplave ostalih klišejskih risank.

7/10
  • 1
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3588 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27557 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 February 2012 - 04:11 PM

Me je že Kinky prehitela z oceno PARADE, v ustrezni temi, zato bom samo tu dodala svoje. Za mano je v kinu sedel nek križanec žirafe, kretena in slovenskega čapca, ki se kurči in hoče biti največji tr00 čefur daleč naokoli, seveda z IQjem paramecija, in prvih 30 minut se sploh nisem mogla skoncentrirati na film, ker je butal ob stol, se krohotal HAHAHAHAHAHA, da je odmevalo po dvorani, tudi ko ni bilo nobenega dogajanja v filmu in se niso niti pogovarjali, vsak drugi komentar je bil NEMEJE'AT STAAARI, NE ME JE'AT (da je ja vsa dvorana slišala njegovo veleumno mnenje), TIP JE NOR, TIP JE NOR. Še v najbolj tragičnih trenutkih filma, ko sem jaz obnemela, ker tega nisem pričakovala, se je smejal, in kar je najhuje, s takim debilom se ne moreš normalno pomeniti in mu normalno dopovedati, naj utihne. Priporočam, da se film gleda doma, meni je zelo žal, da ga nisem.
Kasneje sem ga uspela odmisliti in se posvetila filmu in sva se oba s fantom strinjala, da je film odličen, motilo naju je le konstantno ponavljanje enih in istih obrazov v 'domačih' filmih (čeprav sva se oba strinjala, da je Kojo svojo vlogo SUPER odigral, sploh se ne spomnem, kdaj je bil tako prepričljiv v kai vlogi), ogromno odličnih for, Mihajlovski je krasno odigral šiptarja, jaz sem se valjala po stolu, všeč mi je bila ta ideja iskanja starih kompanjonov po ostalih državah rajnke Jugoslavije. thumbup.gif Ogromno odličnega humorja, malo me je presenetil Dragojević, ker ga takega nisem vajena, a se je krasno odrezal. Film bo slovenski publiki, ki ga bo zelo površno razumela (bojim se, da ga bojo čapci zaradi tistih zaostalih huliganov vzeli za svojega - podobno se je zgodilo s filmom Rane, ki je dejansko tako TRAGIČEN, da sem ves film prejokala, čapci in ostali propaliteti pa so Pinkija in onega drugega vzeli za vzor in se jim se zdel film 'ful mega' mellow.gif ). Nekomu, ki pozna ozadje in ga razume, bo film pod vsem tem smehom ZAGOTOVO pustil nek grenak, trpek priokus, ker je žalostno, do česa je situacija v 90-ih letih pripeljala (policija, huligani, ki pretepejo vsakega, ki jim ni enak, organiziran kriminal, vojni profiterji, itd.); še bolj žalostno pa je to, da bo preteklo ohohoho časa, preden se bo situacija spremenila.
Odličen film, še danes sem povsem pod vtisi, po moje si ga bom pobrala in pogledala še enkrat. Priporočam ogled in poglobljeno razmišljanje ob gledanju.

Ojoj, mislim, da sem pisala v napačno temo, lahko moderatorka to prestavi? Pardon.
  • 1
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3589 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 February 2012 - 11:51 PM

Man on Fire (2004)

IPB Image

A Promise To Protect. A Vow To Avenge

Zanimiva in resnično napeta akcija, v kateri zveni en najboljših igralcev sploh - Denzel Washington.
Tudi ta vloga mu je pisana na kožo, tako se zdi, kar priča o njegovi raznolikosti ter sposobnosti
preobrazbe in vživetja v lik, ki ga upodablja.

Govori o bivšem morilcu Creasyju (Washington), ki prispe v Mehiko, kjer se sreča s starim prijateljem
in bivšim sodelavcem (Christopher Walken). Ponudi mu službo osebnega stražarja, ki jo sicer
s težavo sprejme, saj se težko vidi v tej vlogi; ni socialen, ter ima precejšnje probleme s pijačo -
pestijo ga duhovi preteklosti, katerim se lahko ogne samo tako, da jih utopi v alkoholu.

Ampak službo sprejme, in njegova prva zadolžitev je, da je varnostnik punčki Piti (Dakota Fanning),
na katero se zelo naveže, in jo vzljubi; naklonjenost pa je seveda obojestranska. Vse se zaplete,
ko deklico ugrabijo, in Creasy priseže, da se bo vsem, ki so bili v ugrabitev vpleteni,
maščeval. S svojim neizprosnim stilom ubijanja počasi a vztrajno odkriva tančico za tančico
organiziranega kriminala v Mehiki.

Dober triler/akcija, ki malo spominja na Taken, le da je zgodba malo bolj kompleksne
narave; meni sta oba filma bolj všeč, vsak po svoje, ne bi mogla izbrati med njima.
Oba obljubljata napeto dogajanje vse od prve scene, pa do zadnje, edino dotični film
potrebuje več časa, da pripravi teren in predstavi akterje ter ozadnje zgodbe.

-9/10

• 1

#3590 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 February 2012 - 02:52 PM

QUOTE(Kinky @ 26. 7. 2011 - 22:21) View Post

Unknown (2011)

IPB Image

Imdb: KLIK
Vedno fantastičen Liam Neeson igra znastvenika, ki pride v Berlin s svojo ženo, da bi tam sodeloval na konferenci. V hotelu ugotovi, da nima aktovke, in se odloči, da se bo s taksijem vrnil nazaj na letališče, kjer jo je pozabil, a je vpleten v avtomobilsko nesrečo, in zato pristane za 4 dni v bolnišnici (ker se je udaril v glavo).

Ko se prebudi, ugotovi, da je nekdo prevzel njegovo identiteto, žena ga ne prepozna, in obstaja tudi drugi moški, ki se izdaja zanj. Odločen je poiskati odgovore in dokazati, da je on pač on. Poišče taksistko in skupaj prideta do zanimivih spoznanj.

Film me je presenetil, gre za zanimivo dramo/triler, s precej dobrim 'twistom' (nisem ravno pričakovala).

Sem velika oboževalka Liama Neesona, v tem filmu ni tako zelo zajeban kot je bil v Taken mgun1.gif builder.gif , se pa seveda odlično odreže. Človek se tudi ne stara, sedaj je enako privlačen, kot je bil pred leti.

V filmu je tudi nekaj hudih bab, ampak jih zanalašč ne bom omenila. Liam. cool1.gif

Kot že rečeno - zanimiv film, ki hitro mine, veliko akcije, in tudi eksplozija je prisotna. laugh.gif

8/10

Ni kaj dodati. Tudi jaz sem oboževalka Liama, tudi meni je zgodba bila zelo zanimiva in takega twista nisem
pričakovala (pa mene skoraj nič več ne preseneti) ... omenim pa naj, da sem v Jürgenu takoj prepoznala
Hitlerja iz Der Untergang. : ) Film, ki nikakor ni smel mimo mene.

8/10
  • 1
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3591 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 06 February 2012 - 04:46 PM

Jaz sem zadnjič pogledala film Drive, ki ste ga tu opisovale...

No, moram reč, da meni ni bil preveč všeč smile.gif kot je že ena zapisala, premalo kompleksna zgodba...
Glasba mi predvsem na začetku ni bila všeč, zlasti uvodna pesem, ki se mi je vlekla predolgo oz. vleklo se je do začetka....
Kadri so lepi, tudi ti počasni posnetki so mi bili všeč, a vseeno je bilo preveč takih, ki so se vlekli...in tudi pavze, preden si dve osebi odgovorita na vprašanja, so se mi zdele preveč oz. že nenaravno dolge...
Ryan igra super, nimam kaj reči, ampak tista ženska pa...ne vem no, malo preveč jokasta se mi je zdela tudi kje ni bilo primerno...

Ocena 5/10
  • 0

#3592 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 February 2012 - 08:02 PM

In Time (2011)

IPB Image

Film ima za moj okus odlično zasnovo, a bolj švoh izvedbo. Zgodba se odvija v prihodnosti, kjer se ljudje
nehajo starati pri 25ih letih (se pravi – 25-letniki, 50-letniki in 100-letniki izgledajo po mladostnosti isto) …
sprogramirani so pa tako, da po dopolnjenem 25. letu živijo samo še leto dni in če takrat ne kupijo še časa,
umrejo. Vsak ima na roki neon zeleno časovnico, ki se izteka. Živijo iz dneva v dan – vsaj tisti revnejši.
Dobesedno velja pravilo čas = denar in denar = življenje. Svet je razdeljen na različna območja, v grobem pa
na revne in bogate. Slednji imajo zaradi bogastva časa na pretek in brezskrbno uživajo življenje, zapravljajo
dragocene minute v igralnicah, itd., medtem ko se v revnejšem predelu odvija drama – ljudje se borijo za
vsako minuto, v strahu pred tem, da bi se jim čas iztekel, ne spijo, odvijajo se razne prevare, kraje. Ko Willu
(igra ga Justin Timberlake, ki je za moje kriterije porazen igralec) nek moški podari ogromno let, saj je sam že
naveličan 'večnega' življenja, ga obsodijo kraje teh let (ker ne verjamejo, da bi nekdo kar podaril ta dragocena
leta in naredil samomor), prav tako doživi še eno tragično preizkušnjo … in tako se njegova dogodivščina začne
… spozna tudi hčerko finančnega magnata, ki jo igra Amanda Seyfriend (tudi ona me ni prepričala, nekam
lesena je in čedalje bolj izvanzemeljske pojave – kot da bi imela premajhen obraz za vse, kar je gor na njem)
in tako naprej. Film ni slab, dejansko so momenti, ki so nekoliko napeti, nekateri preprosto smešni (Amanda
ogromno in zelo hitro teče v vrtoglavih petah, mene take nerealne scene precej zmotijo, ampak ok, film je zf in
bomo spregledali, LOL), a lahko bi ustvarili preceeej več na račun te zgodbe. Začeli bi lahko z izbiro dobrih
igralcev.

6/10

Dream House (2011)

IPB Image

Od filma nisem ravno dosti pričakovala, ker sem brala večinoma kritike, a sem mu vseeno dala možnost,
predvsem, ker igra notri moja omiljena igralka – Naomi Watts (ki se tukaj sicer ni imela možnosti izkazati, pa
dobro). Poleg nje imata glavno vlogo še Daniel Craig in Rachel Weisz. Družina se preseli v hišo, o katerih
krožijo zgodbe, da se je v preteklosti zgodila srhljiva družinska tragedija – oče je pomoril celotno družino (ženo
in dve deklici). Začenjo se dogajati čudne stvari, Will (D. Craig) je odločen priti zadevi do dna in tako se tekom
filma čedalje bolj razkrivajo dejstva, ki bodo marsikoga presenetila. Film je sicer brez presežkov in ni tak, ki si
bi ga zapomnil ali celo večkrat pogledal, prav tako niso ustvarili neke super misteriozne, napete in srhljive
atmosfere, a vseeno si zasluži ogled.

6/10
  • 1
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3593 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 February 2012 - 08:14 PM

Crash (2004)

IPB Image

Ta film sem zadnjič že tretjič pogledala in je eden tistih, ki ga lahko pogledam večkrat, pa mi ne bo žal oz.
dolgčas. Spremljamo ljudi, katerih zgodbe se prepletajo in zanimivo razpletejo. Zgodbe so zelo zgovorne in
ganljive, prežete z rasizmom, stereotipi, boleznijo, žalostjo, predsodki, jezo, obžalovanjem in vidimo, da ima
življenje ne samo smisel za humor, ampak tudi za ironijo. Prikaže, kako smo ljudje nepredvidljivi in da nas
lahko določene situacije privedejo do dejanj, za katere smo si mislili, da jih nismo sposobni narediti. Prisotnih je
nekaj znanih imen: Sandra Bullock, Don Cheadle (obožujem ga!), Matt Dillon, itd. En tak dober miks posrečeno
izbranih negativnih strani življenja oz. človeštva. Morda bi se spotaknila edino ob to, da je bilo rahlo
prenasičeno z različnimi zgodbami in tako se nobena ni ravno dovolj razvila, ampak so bile obravnavane bolj
površinsko, a vseeno dodobra ponesejo sporočilnost gledalcu, ki se zagotovo zamisli.

9/10
  • 1

#3594 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26040 posts

Posted 06 February 2012 - 08:32 PM

Pillow Talk (1959)

IPB Image

Interior decorator Jan Morrow and composer Brad Allen share a phone line. Brad keeps the line occupied all day talking to his girlfriends, which annoys Jan terribly and animosity between them builds up. They however have never met and when by chance Brad sees Jan, he decides to add her to his list of conquests. Knowing however how she feels about him, he poses as an innocent Texan country boy named Rex Stetson to win her, a plan which seems to work.

Ta film je ze nekaj casa cakal na ogled in sem si danes koncno vzela cas. Okvirna godba mi je bila sicer znana (Down with love z nekaj elementi You've got mail), me je pa film izredno presenetil z izvrstnimi dialogi in humorjem thumbup.gif Definitivno eden boljsih komicnih filmov, kar sem jih videla zadnje case, toplo priporocam ogled - cel film je tudi na YT! smile.gif

9/10
  • 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3595 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 February 2012 - 10:46 AM

QUOTE(freak @ 7. 5. 2009 - 15:06) View Post

IPB Image
Taken (Trailer)

Taken govori o 17-letnem dekletu Kim (Maggie Grace), ki se s svojo dve leti starejšo prijateljico Amando (Katie Cassidy) odloči obiskati evropsko turnejo skupine U2. Njun načrt pa se dokaj hitro izjalovi, ko že ob pristanku v Parizu nasedeta turistu, ki ju spremlja do njunega stanovanja. Ob tem mu dekleti naivno zaupata, da bosta v stanovanju popolnoma sami. Ne mine niti ura, ko se Kim po telefonu pogovarja s svojim očetom, bivšim agentom Cie (Liam Neeson), in na drugi strani stanovanja zagleda neznance, kako ugrabljajo njeno prijateljico. Trenutek kasneje je tudi sama žrtev albanskih ugrabiteljev, katerih cilj je preprodaja deklet za bele sužnje.
Bryan Mills (Liam Neeson) se nato poda na iskanje za svojo hčero in na lov za zločinci.

Vglavnem meni je bil zelo všeč, film se mi ni vleku, kar se mi zadnje čase dostikrat zgodi. 9/10

Opis je že zgoraj, tako da ne bi več kaj filozofirala okoli tega. Meni film ni bil tako všeč kot sveži Unknown,
je pa vseeno solidna triler - akcija. Smo priča tipičnemu kameleonu, ki je sprva v vlogi rahlo nerodnega in
nesrečnega očeta, nakar ugrabitev hčerke v njemu zbudi zver in se poda z vsemi svojimi top veščinami na
pohod. Sicer ni Rambovski, je pa paša za oči. Tekom filma spoznavamo kruto ozadje, ni pa nekih hudih
presenečenj. Lik Kim mi je šel obupno na živce, predvsem ne vem, kaj je bilo to, da je vedno prav po cirkuško
(ne morem, da ne bi dobila asociacije na Friends in tekaško Phoebe) k vsakemu tekla in nasploh se mi zdi, da
je dosti tekala. Konec seveda po pričakovanjih ... kot se pač spodobi za tovrstne filme. Liam je popoln za
take vloge.

8/10
  • 1

#3596 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 February 2012 - 07:13 PM

The Rum Diary (2011)

One part outrage. One part justice. Three parts rum. Mix well.

Posted Image

Ta film se trenutno vrti v Koloseju, a sem se odločila za ogled iz domačega
naslonjača in sem vesela, da sem sprejela to odločitev. Na kratko - dolgočasen
mi je bil; osnova zgodbe se mi sploh ni zdela tako slaba, ampak izvedla nekako
ni upravičila dobre ideje, premalo so se osredotočali na probleme, katere naj bi
film obravnaval.

Plus je zagotovo stranska vloga Giovannija Ribisija, ki mi je zelo pr srcu kot igralec;
igra zapitega novinarja, ki ga bolj skrbi kje bo dobil naslednji kozarec ruma,
kot služba. Aaron Eckhart je tokrat the bad guy, predstavlja grabežljivega
Američana, ki v Puerto Ricu vidi samo zelenje ameriškega denarja. Protagonist pa
tokrat Johnny Depp, ki očitno rum že tako ali tako obožuje. style_emoticons/default/wink.gif style_emoticons/default/laugh.gif
Edina opazna ženska predstavnica je Amber Heard, ampak se odreže precej
medlo, prelepa ženska, ampak to je pa tudi vse; njena vloga bo vsaj v mojih
očeh hitro pozabljena.

Torej - če povzamem, odvsetujem ogled filma; zgodba bi bila lahko bolj razvita
(prihod Američanov v Južno Ameriko, interes po hitrem zaslužku, ne glede na vse,
kar to prinaša zraven), kadri so mi delovali nepovezani (slaba montaža?).

Plus pa seveda narava (sploh peščene plaže in zelenje), ter Ribisi.
Vse ostalo povprečno. Obstaja tudi knjižna predloga, mogoče jo nekoč preberem.

Žal samo 5/10
  • 1

#3597 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24792 posts

Posted 10 February 2012 - 12:11 PM

Pisma sv. Nikolaju (Listy do M.), 2011

IPB Image

Vsebina:
Mitja Okorn se vrača na velika platna z božično romanco, v kateri z obilico zabavnih prigod združi zgodbe številnih zelo različnih ljudi v Varšavi. Razočarani policist se skuša pobotati z odtujeno družino, radijski voditelj s pomočjo navihanega sina išče novo ljubezen, razuzdani bahač v božičkovem kostumu lovi mladega tatiča, urejeni poslovnež pa priskoči na pomoč osiroteli deklici. Drobna naključja in kanček božičnega čudeža združijo njihove usode v nepozabno zgodbo o upanju in ljubezni.

Mnenje:
Gre za visoko proračunski film, ki se (za moje laične pojme) z lahko proda kot film svetovnega formata. Prav tako so fenomenalni igralci (vsi po vrsti), kjer so se res uživeli v svoje vloge in pri njih enostavno ne opazim gledališke igre, ki jo nemalokrat vidim pri naših igralcih. Poleg tega so se meni zdeli zelo lepi ljudje, tako moški kot ženske (lepe in zanimive poteze). Izredno simpatični liki, ki te kupijo že v prvi tretjini filma in potem z njimi dihaš in čakaš razplet.

Kot rečeno, film je romantična komedija in humor je res posrečen, neprisiljen. V filmu najdemo več lepih zgodb ... in na koncu se vse te zgodbe prepletejo.
Velikokrat sem slišala kritiko, da je film kopija Love Actually in jaz bi rekla, da je to lahko samo pozitivna kritika, saj od Love Actally dalje še nisem gledala tako prijetne, sproščene in nevsiljive romantične komedije. Kot, da bi naredili še odličen drugi del tega filma.
Zgodbe so res življenjske, v marsikateri se lahko najdeš; a na koncu se vse, v duhu božičnih praznikov, postavi na svoje mesto, da odideš iz dvorane srečen, zadovoljen in kar malo zaljubljen. In jaz kot večni filmski romantik, ki je že zelo dolgo iskat dober film s tako tematiko, sem došla več kot zadovoljna.

Priporočam ogled in mu dodeljujem oceno -10/10 (pač glede na zvrst, da ne bo pomote)
  • 1

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3598 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 February 2012 - 07:42 PM

QUOTE(tasika @ 31. 1. 2012 - 16:34) View Post

Puss in Boots (2011)

IPB Image

Preden je Obuti maček spoznal Shreka, se je neustrašni mačji mečevalec v spomin ljudi zapisal z neverjetno prigodo o pogumu in drznosti. Obuti maček na svojih pustolovščinah sreča zapeljivo tatico Mici Šapko in prijatelja iz otroštva Glavamoža. Skupaj ukradejo čarobne fižolčke, ki jih ponesejo do skrivnostnega gradu z zlatimi jajci. Ker so prevelika, da bi jih ukradli, s sabo odpeljejo Zlato gosko, toda zaradi prevare Obuti maček pristane za zapahi. Kljub vsemu plemeniti muc ne obupa nad prijatelji in priskoči na pomoč vaščanom, ki jim grozi uničenje.

Glede na to, da je Shrek ena mojih najljubših risank, sem precej več pričakovala od Obutega mačka, kot pa sem na koncu dobila. V zgodbo o tem kako je Puss postal legenda so vpletli cel kup pravljčnih junakov, od Humpty Dumptya, do čarobnih fižolčkov, Jacka in Jill, ter goske, ki nese zlata jajca. Risanki manjka inovativnosti, saj gre za še eno že milijonkrat prežvečeno hollywoodsko zgodbo, kako prijatelj zaserje prijatelja, ampak se na koncu pokesa in stori kar je prav. Seveda ne gre brez ženskega lika, ki bi našega glavnega junaka, obnorela in sukala okoli prsta.
Prav tako sem pogrešala več smešno prisrčnih dialogov, ki bi risanki dali nekaj več. Je bilo pa kar nekaj dialogov in namigovanj na seks ali kaj s tem povezano, ki jih otroci ne razumejo. Sama animacija je super in ji ne gre kaj očitat.
Risanka je vsekakor vredna ogleda, vendar bistveno ne izstopa iz poplave ostalih klišejskih risank.

7/10

Se skoraj v celoti podpišem pod to recenzijo. Glede na to, da gre za nekakšno franšizo Shreka (meni
zelo všečna risanka) sem seveda tudi sama veliko več pričakovala, končni izkupiček pa me ni ravno
zadovoljil. Zakaj ne? Ni mi bilo všeč, da bo vpletli tudi zgodbo Jacka in magične fižolčke. Seveda
pa je bila prisotna fatalna mačka (v filmu bi jo igrala dolgonoga in prsata Latina) ermm.gif laugh.gif ,
namigov na seks ni manjkalo, in gre se vprašati, ali je risanka primerna za otroke (glede na to,
da so tudi oni ciljna publika).

Zgodba ni originalna, kar je že skoraj nujno v poplavi risanih filmov zadnje čase.
Predvidljiva zadeva, kar bi jim še oprostila, če bi me večkrat nasmejala, pa me žal
ni.

Odvsetujem, obstaja mnogo mnogo več boljših risank.
A če že - raje Shrek 1 - 4.

Sicer ne morem mimo - velik plus - fenomenalne animacije.

6+/10
  • 1

#3599 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 February 2012 - 10:54 AM

The Exorcism of Emily Rose (2005)

IPB Image

IPB Image

What happened to Emily?

A lawyer takes on a negligent homicide case involving a priest who performed an exorcism on a young girl.

Včeraj zvečer je POP TV ponudil ta film v ogled, v zelo poznem terminu. Naj povem,
kako zelo sem se razvadila gledati filme preko računalnika, kajti včeraj so bile vsaj 6 krat reklame. mellow.gif
Zelo je moteče in prekine ogled filma, preseka ga, in včasih potrebuješ nekaj minut, da te zopet
'posrka' vase. Ampak glavno, da so ti vmes oprali možgane z vsemi možnimi reklamami za Kosmodisk
in hrano za mačke. FOAD

V glavnem, film mi je bil dokaj všeč, sicer ne gre za presežek, kot se rada izrazim, je pa vseeno
soliden izdelek, dobra grozljivka, ki obravnava temo izganjanja hudiča. Meni boljši in ljubši
je prikaz v Exorcistu, je pa tudi ta film dokaj dober približek. Nekega dne Emily Rose
(ki jo je odlično odigrala Debra Jennifer Carpenter) obsede hudič, natančno 6
demonov; vse se dogodi medtem ko sama ostane med vikendom v študentskem naselju,
ob 3 zjutraj se prebudi, voha, kot da se nekaj žge, nebo se stemni, pripravlja se nevihta, kmalu
pa se začne dušiti, občuti težo na prsih, predmeti v njeni sobi se nenavadno premikajo.
In od takrat naprej gre vse na slabše, preneha jesti (ker ji demoni v njej to prepovedujejo),
je paranoična, itd. Film lepo prehaja med dogajanjem prej (ko je Emily) še živa, ter trenutnim
procesom na sodišču, kjer sodijo očetu Mooru (Tom Wilkinson), ki naj bi povzročil njeno
smrt, saj se je odločil za izganjanje hudiča, in Emily svetoval, naj preneha z jemanjem zdravil,
ki naj bi pozdravila njeno epilepsijo in psihozo (ki je ni imela). Priča smo nekaj dobrim dialogom med
obrambo očeta (Laura Linney ), ki zastopa cerkev, ter nasprotno stranjo, ki trdi, da je Emily preprosto
bila zelo bolna, in ne obsedena s hudičem.

Spretna režija in zanimiva zgodba, ki sicer vključuje nekatere stvari, ki smo jih pri filmih
o izganjanju hudiča že vajeni (govorjenje v tujih jezikih, nemščini, latinščini, celo armenščini).
Konec me je razočaral - Emily se odloči, da se bo do konca borila, in verjame, da je bila
izbrana, da bo postala svetnica. ermm.gif

Solidna grozljivka, ki - kot sem že omenila - ni presežek, vseeno pa predstavlja dobro
popestritev sobotnega večera; nekaj dobrih in zanimiv scen, izpostavila bi tudi odlične
dialoge na sodišču.

7/10

• 1

#3600 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 February 2012 - 06:11 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 13. 1. 2011 - 1:54) View Post

127 Hours (2010)

A mountain climber becomes trapped under a boulder while canyoneering alone near Moab, Utah and
resorts to desperate measures in order to survive.

IPB Image

Zelo dober film, posnet po resničnih dogodkih. Čeprav ni dogajanje samo po sebi nič posebnega, je
prikazano zelo domiselno in ga tudi dela posebnega in je skoraj prava poslastica. Gre se o fantu, ki je v
Grand Canyonu ostal 127 ur ujet med skalami – skala mu pade na roko, ne more premakniti ne roke in ne
skale. Igralec je zelo dobro odigral svojo vlogo. Dobro je prikazano doživljanje te tragedije in kako je
prenašal to ujetost, kako je poskušal ostati priseben, a se mu je vseeno počasi začelo mešati, na čase
je bilo že tragikomično. Se kar malo postaviš v njegovo vlogo in začneš razmišljati, kakšno sranje to
pravzaprav je in kaj ti je storiti. Velikokrat je snemano iz zelo zanimivih kotov, prav tako so tudi barve
krasne in močne. Vse skupaj spremlja tudi zelo posrečena glasba, kar je pohvalno!
Na koncu pokaže tudi pravega Arona Ralstona. Zelo posrečeno!

9/10
IPB Image

IPB Image
Aron Ralston

IPB Image

Film sem imela že kar nekaj časa na USBju, pa sem ga danes uspela pogledat. Spet se malo čutim nad tvojo oceno Fluffy (in Kinkyjino in Sinnaino seveda), ker mu sama ne bi dala tako visoke ocene. Pogrešala sem neko dinamičnost v filmu. Vseeno mu dam dobro 7ko, ker je slika čudovita - obožujem filme z lepo naravo. Ampak mi je film rahlo preveč statičen, vse se dogaja v tem kanjonu, prikazane so tudi njegove blodnje, ki pa bi bile lahko po mojem mnenju bolj razvite. To da je posnet po resničnih dogodkih sem ugotovila kasneje in je res velik plus k filmu, pa tudi JF je odlično odigral. Vseeno pa mu podarjam eno dobro 7ko.

7+
  • 1
Viens, reste ici!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users