Recepti - MEŠANO
Posted 14 September 2009 - 08:10 PM
Posted 14 September 2009 - 09:59 PM
Hvala za predloge. Bom sprobala s špinačo in tem pecorinom. Nisem še nikoli jedla ovčji sir, upam da mi bo všeč

Posted 14 September 2009 - 10:05 PM
Posted 14 September 2009 - 10:38 PM
Kak lepo, da sem vas tak navdušila!

Vzeto na znanje!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 15 September 2009 - 02:02 PM
Vzeto na znanje!
Haha Flaffy vedno se tak nasmejim tvojim komentarjem. Res znaš uporabit besede, ki se skoraj ne uporabljajo in to mi je tak zanimivo in smešno hkrati

Posted 27 October 2009 - 12:26 PM

- čičerika
- sveži listi peteršilja in zelene
- poper, sol, rdeča paprika, majaron
- jajčka
- čebula, česen
- olivno olje, sok pol limone
- drobtine
Čileriko sem včeraj namočila, danes pa samo ene 15-20 min pokuhala. Potem sem vse sestavine (razen drobtin) nametala v mikser. Na koncu dodala še drobtine po potrebi. Oblikovala v kuglce. Potem jih bom scvrla v vročem olju.
Posted 26 November 2009 - 05:00 PM
Mocarela žepki
Preprost recept, končni rezultat pa res dober.
Listnato testo (jaz sem ga kupila v Hoferju, ker mi je od tam najboljše) še malo razvaljamo, ga premažemo z rumenjakom, potresemo s svežim peteršiljem, razrežemo, na vsako "krpico" damo eno mocarela kuglo, zvijemo (pazimo na dobro sprijete robove) in damo v vroče olje in pečemo kakšno minuto na vsaki strani. Damo ven na papirnato brisačo, da se odcedi maščoba in finito. Mljask.
Prilagam slikovno gradivo v časovnem sosledju ˘-˘ - NE, ni bilo enostavno medmes s fotoaparatom letat ˘-˘(slike so temnejše, ker je zunaj oblačno -), s flešem pa so precej nikakve.)

Flafi, a si zihr da je tole listnato testo? Men zgleda bolj vlečeno na zgornjih slikah, na spečenih pa kot listnato.

Posted 26 November 2009 - 07:52 PM
Mmmmmm, njami.
Posted 27 November 2009 - 01:03 AM
Plain Jane,
sorry, ker se šele sedaj oglašam. Ja, sigurno sem uporabila listnato testo. -)
Vidim, da so ti super uspeli!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 27 November 2009 - 01:11 PM
Tokrat pa res dam tudi slikovno gradivo (ko vedno rečem da bom, pa ni pol nič od tega), smo končno spet usposobili digitalca.
Posted 28 November 2009 - 02:35 AM
Tokrat pa res dam tudi slikovno gradivo (ko vedno rečem da bom, pa ni pol nič od tega), smo končno spet usposobili digitalca.
Ja, jaz se kar nekaj cakam, samo se vmes ze pozabila kaj, se mi zdi, da ene muffine.

Posted 29 November 2009 - 12:26 AM
DiLeMa, si delala?

Posted 29 November 2009 - 03:41 PM
Kupila sem en zavojček listnatega testa v Lidlu (je zelo dober), ampak je bilo premalo, so se skoraj stepli, tako da naslednjič bom porabila dva zavojčka testa.
Posted 29 November 2009 - 03:43 PM
torej najprej malo popečeš v toasterju kruhke, da dobijo malo skorjice
Pol pa eno polovico namažeš z ene 2 žličkama arašidovega masla, drugo polovico pa s približno polovico zmečkane ali narezane banane.
obe polovici daš skupaj in popečeš v ponvi na maslu z obeh strani.
Še vir: http://www.nigella.c....aspx?rid=12515
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 November 2009 - 04:11 PM
Nigella je kul, prav pomiri me, ko jo gledam pri kuhanju.

Posted 29 November 2009 - 04:17 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 29 November 2009 - 06:17 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 November 2009 - 06:26 PM
Pablo Picasso
Posted 29 November 2009 - 07:41 PM

Se mi pa vsake toliko časa zelo zalušta praženih slanih arašidov, ampak se jih zelo hitro zasitim - pojem jih za eno pest, pa jih imam dovolj za dva meseca (ko bi le bilo tudi glede pistacij tako

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users