Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#341 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 14 September 2009 - 08:10 PM

Oki priznam sem se prenaglila in nisem najprej prosila strička googla za pomoč. Ovčji siri niso zame, hvala za odgovor.
  • 0

#342 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 14 September 2009 - 09:59 PM

Hvala za predloge. Bom sprobala s špinačo in tem pecorinom. Nisem še nikoli jedla ovčji sir, upam da mi bo všeč biggrin.gif špinačo pa itak obožujem. A ta sir imajo recimo v večjem merkatorju/hipermarketu? Aja Flaffy, če boš pekla v pečici probaj te žepke čim bolj zapreti, najbolje z vilico, ker se me peko zelo radi odpirajo.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#343 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 September 2009 - 10:05 PM

Omfg, teli žepki zgledajo božansko!
  • 0

#344 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 September 2009 - 10:38 PM

Kak lepo, da sem vas tak navdušila! thumbup.gif

QUOTE(Peteršilj @ 14. 9. 2009 - 22:59) View Post
Aja Flaffy, če boš pekla v pečici probaj te žepke čim bolj zapreti, najbolje z vilico, ker se me peko zelo radi odpirajo.

Vzeto na znanje!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#345 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 15 September 2009 - 02:02 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 14. 9. 2009 - 23:38) View Post

Vzeto na znanje!

Haha Flaffy vedno se tak nasmejim tvojim komentarjem. Res znaš uporabit besede, ki se skoraj ne uporabljajo in to mi je tak zanimivo in smešno hkrati smile.gif Najbolš mi je, ko uporabiš glagol se podrazumeva laugh.gif

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#346 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 27 October 2009 - 12:26 PM

Falafel (sem že naredila, zdej počivajo v hladilniku, poročam kasneje o okusnosti) smile.gif

- čičerika
- sveži listi peteršilja in zelene
- poper, sol, rdeča paprika, majaron
- jajčka
- čebula, česen
- olivno olje, sok pol limone
- drobtine

Čileriko sem včeraj namočila, danes pa samo ene 15-20 min pokuhala. Potem sem vse sestavine (razen drobtin) nametala v mikser. Na koncu dodala še drobtine po potrebi. Oblikovala v kuglce. Potem jih bom scvrla v vročem olju.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#347 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 26 November 2009 - 05:00 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 4. 9. 2009 - 15:18) View Post

Mocarela žepki

Preprost recept, končni rezultat pa res dober.
Listnato testo (jaz sem ga kupila v Hoferju, ker mi je od tam najboljše) še malo razvaljamo, ga premažemo z rumenjakom, potresemo s svežim peteršiljem, razrežemo, na vsako "krpico" damo eno mocarela kuglo, zvijemo (pazimo na dobro sprijete robove) in damo v vroče olje in pečemo kakšno minuto na vsaki strani. Damo ven na papirnato brisačo, da se odcedi maščoba in finito. Mljask.

Prilagam slikovno gradivo v časovnem sosledju ˘-˘ - NE, ni bilo enostavno medmes s fotoaparatom letat ˘-˘(slike so temnejše, ker je zunaj oblačno -), s flešem pa so precej nikakve.)

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Flafi, a si zihr da je tole listnato testo? Men zgleda bolj vlečeno na zgornjih slikah, na spečenih pa kot listnato. huh.gif Ampak pri testih res nisem noben ekspert. biggrin.gif Zato me zanima, k bi šla zdele tole delat. tongue.gif
  • 0

#348 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 26 November 2009 - 07:25 PM

Nevermind, vzela sem listnato testo in zadeva je krasno uspela. Edino ko ugrizneš se ven pocedi taka vodka od mocarele k je rahlo ogabna, ampak ne kvari splošnega vtisa. laugh.gif
Slike: tongue.gif
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
  • 0

#349 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 26 November 2009 - 07:52 PM

Mmmmmm, njami.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#350 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 November 2009 - 01:03 AM

Plain Jane
,
sorry, ker se šele sedaj oglašam. Ja, sigurno sem uporabila listnato testo. -)
Vidim, da so ti super uspeli!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#351 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 27 November 2009 - 01:11 PM

Jutri pa tudi jaz zagotovo delam tole, bo sestrična popoldne pri meni in bova kr tole skup spacali.
Tokrat pa res dam tudi slikovno gradivo (ko vedno rečem da bom, pa ni pol nič od tega), smo končno spet usposobili digitalca.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#352 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27623 posts

Posted 28 November 2009 - 02:35 AM

QUOTE(DiLeMa @ 27. 11. 2009 - 13:11) View Post

Tokrat pa res dam tudi slikovno gradivo (ko vedno rečem da bom, pa ni pol nič od tega), smo končno spet usposobili digitalca.

Ja, jaz se kar nekaj cakam, samo se vmes ze pozabila kaj, se mi zdi, da ene muffine. biggrin.gif ;)
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#353 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 November 2009 - 12:26 AM

DiLeMa, si delala? hmm.gif laugh.gif

• 0

#354 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 November 2009 - 03:41 PM

Sem delala, ampak se je požrlo v roku 15 minut in nisem imela kaj slikat. Mi je bilo dobro, sicer ne all that, ampak v redu za hiter prigrizek, ker narejeno je pa res takoj.
Kupila sem en zavojček listnatega testa v Lidlu (je zelo dober), ampak je bilo premalo, so se skoraj stepli, tako da naslednjič bom porabila dva zavojčka testa.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#355 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 29 November 2009 - 03:43 PM

Presleyov bananino arašidni toast

torej najprej malo popečeš v toasterju kruhke, da dobijo malo skorjice
Pol pa eno polovico namažeš z ene 2 žličkama arašidovega masla, drugo polovico pa s približno polovico zmečkane ali narezane banane.
obe polovici daš skupaj in popečeš v ponvi na maslu z obeh strani.

Še vir: http://www.nigella.c....aspx?rid=12515
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#356 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27623 posts

Posted 29 November 2009 - 04:11 PM

Frči, hvala se enkrat, bom preizkusila!

Nigella je kul, prav pomiri me, ko jo gledam pri kuhanju. smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#357 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 29 November 2009 - 04:17 PM

o njami!!! to bom js pr fantu. k ma eno ful dobro arašidovo maslo za športnike
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#358 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 29 November 2009 - 06:17 PM

Ni čudno, da je Elvis umrl s 150 kilami. biggrin.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#359 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 November 2009 - 06:26 PM

Meni ta bananino-arašidovo maslena kombinacija ful ne potegne, so mi jo soigralke Američanke predlagale in mi je yuck.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#360 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 November 2009 - 07:41 PM

Jaz tudi sovražim arašidovo maslo, fuj, kak je meni to ogabno. bruh.gif Tak gosto, težko, mastno, da kar čutim, kako me zapacava od znotraj. Sem ga že večkrat probala, ampak kar hitro odnehala, ga ima pa moja mati zelo rada.

Se mi pa vsake toliko časa zelo zalušta praženih slanih arašidov, ampak se jih zelo hitro zasitim - pojem jih za eno pest, pa jih imam dovolj za dva meseca (ko bi le bilo tudi glede pistacij tako oops.gif).

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users