Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#341 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4161 posts

Posted 02 September 2008 - 06:04 PM

hehe kaka finta laugh.gif
  • 0

#342 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 September 2008 - 09:02 PM

Ančka, ti maš pa dobro logiko biggrin.gif .

Mene še tudi zmatra kdaj bočno parkiranje, znam preveč na ven parkirat.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#343 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 September 2008 - 09:09 PM

QUOTE(Freya_ @ 2. 9. 2008 - 17:41) View Post

eve, koga si pa mela v komisiji?

Ej, nimam pojma. Sem 2x delala izpitno in nobenkrat ne vem, kako se je pisal. Mi je tud malo pomagalo, da sem imela veze. oops.gif

Haha, jst tud velikrat menam levo in desno in mi je inštruktor velikrat reku, da mi bo kar na roko napisu L in D, da si bom zapomnla. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#344 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 September 2008 - 09:24 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 2. 9. 2008 - 19:02) View Post

PJ, jaz tudi nonstop menjam levo in desno pa sem v prvo naredila izpit. Ti dam en nasvet: iztegni palec in kazalec obeh rok. Vidiš - na levi roki se ti izpiše črka L biggrin.gif

Ahaha, ta je dobra, drugač mam več fint. Ampak, da se spomnem s katero jem pa na keri roki nosim uro, preveč traja. laugh.gif (Ko smo mel vaje za valeto, sem obula dva različna štunfa, da sem vedela v kero smer se obrnit. oops.gif )
  • 0

#345 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 03 September 2008 - 08:00 AM

Leva desna tudi meni včasih delata probleme, meni pomaga, da imam na desni uro. smile.gif Sem pa na izpitni zamenjala smeri, ampak sem vse pravilno nakazala tako da ni bilo problema. Samo na koncu izpita me je iz komisije vprašal, če imam probleme z določanjem smeri. Mi je bilo precej nerodno. Ampak izpit pa sem naredila. smile.gif
  • 0

#346 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 03 September 2008 - 10:58 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 2. 9. 2008 - 19:02) View Post

PJ, jaz tudi nonstop menjam levo in desno pa sem v prvo naredila izpit. Ti dam en nasvet: iztegni palec in kazalec obeh rok. Vidiš - na levi roki se ti izpiše črka L biggrin.gif

mama ene moje sošolke dejansko tko vozi laugh.gif me je enkrat domov peljala, pa sem jo usmerjala ... ona pa skos v prste zjala, haha laugh.gif dejansko je blo mal blink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#347 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2008 - 08:54 AM

Huh, še eno vprašanje. Kako se pred izpitom sprostit, js imam filing da mi bo vse zablokiralo in bom pozabila razmišljat kako vozit? cry.gif
  • 0

#348 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 September 2008 - 09:06 AM

Globoko dihaj in se skoncentriraj na "opazovanje" - torej kako ostali vozijo. Meni je inštruktor velikokrat rekel: 75% izpita je opazovanje. Šaltat pa na gas tiščat zna vsak. Torej - bodi pozorna na to, kaj se dogaja okoli tebe in ne paničari. Pa - glej v vzvratno ogledalo! biggrin.gif

Če dobiš Jakšeta bo kul. On je šef komisije in je car. Jaz sem ga imela.
  • 0

#349 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 04 September 2008 - 09:17 AM

Ma sej lih tooo, ko sem živčna in se koncentriram na svojo živčnost lol, kar pozabim gledat okrog sebe, ko en hlod ratam v avtu. wacko.gif Ma mona joooooj, bom nehala bit tak panik. Začenši z izpitom! biggrin.gif
  • 0

#350 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 September 2008 - 10:56 AM

Freya, js sm bla pred izpitom tak živčna, da sem misla, da bom vse pokozlala - dobesedno. biggrin.gif Blo je nenormalno vroče (30+ stopinj) in sonce je direkt vame žgalo, da mi je teklo dol v potokih (še zarad živčnosti zraven). Roke in noge so se mi tak tresle, da sm komi volan sukala. No potem po ene par minutah sem pa padla v element in sem se čist skoncentrirala na vožnjo in okolico ter speljala vse skupi super. Me je dal na ful dolgo vožnjo, če se prav spomnim je blo okol 50 minut, kar je ogromno (večinoma dajo ene 35 do 40 minut), ampak mi je minilo v momentu, dobesedno.

Vse bo kul, resno. Tud če padeš, NI konec sveta, veš kolk večjih preizkušenj še bo v življenju? Znaš vozit, zaupaj v svoje sposobnosti, globoko dihaj, poskusi se skoncentrirat in boš super furala!! Spremljaj promet, fejst glej naokol in bodi pozorna na okolico, pa ne boš mela časa bit živčna.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#351 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 11:26 AM

Kako 35 - 40min? huh.gif

Pri nas je blo vedno tko, da si vozil polno uro, jaz sem celo več, ker sem vozila ob 15h in je bila ober gneča, pa smo ene 10min "zamudili" na Roško. Pa pol te še malo "ocenjujejo" v avtu, pa govorijo kako je blo. Nisem še slišala no, da bi kdo vozil manj kot celo uro. Razen v primeru da ni naredil, pol znajo kar na sredi prekint biggrin.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#352 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 September 2008 - 11:31 AM

Lj is a bitch...

Jaz sem vozila tam nekje 35 minut. S tem, da mi ni bilo treba "obrniti na primernem mestu" in vozit po hitri cesti (takrat avtoceste pri nas še ni bilo). Ful je blo vse na easy, ker sem mela izpit ob 7h zjutraj in se je tip hotel izognit vsej gužvi pa me je peljal po lahkih, neprometnih cestah.
  • 0

#353 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 September 2008 - 11:32 AM

Jaz ne štejem tistega pogovora v avtu prej in potem. Štejem zgolj vožnjo, ki je v povprečju (vsaj kolikor se jaz z drugimi menim) okoli 40 minut. Tiste razlage prej in potem pa znesejo še ene 15 dodatnih minut, tako da potem izpit v celoti traja kakšno uro. Sama vožnja pa ponavadi ni 60 minut, jaz ne poznam nikogar, ki b vozil več kot ene 40 minut.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#354 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 02:14 PM

Jaz pa ne poznam nikogar, ki bi vozil manj kot 55 - 60 minut. Pogovor pa tudi traja 2 minuti, več nimajo kaj govorit. Pač na koncu pokomentria zakaj te je/ni vrgel, na kaj moraš bit pozoren. Ne vem kaj imajo nakladat več.

Govorim seveda za Ljubljano, vem pa da izpiti drugod niso tako zahtevni.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#355 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 September 2008 - 02:28 PM

Jaz mislim, da gre predvsem za turo, ki si jo izbere. Pri nas v Celju večino peljejo v Žalec, malo naokoli se fijakat po ulicah in nazaj, ali pa v smeri Laškega. Ponavadi je nekaj tur, ki se jih radi držijo, seveda z manjšimi spremembami, niso zmeri enake ulice, enaka križišča, itd.

Mislim, da imate v LJ večjo gužvo in avtomatsko traja dlje. Jaz sem imela 50min vožnje z nekim običajnim prometom. Če bi bla ful gužva, bi se lahk furala tud 20 minut dlje. Ne rečem, da ni v Lj več prometa (vsekakor je), ampak verjetno zahtevnost na izpitih ni ravno blazno višja že v osnovi. To se zdej čuje tak, ko da drugje pa nardi vsak, ki mu rata zvozit brez da bi povzročil verižno trčenje. Pravila ocenjevanja so povsod enaka.
  • 0

#356 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 02:35 PM

Ne, nič se ne čuje "tak", saj mislim da je vsakomur logično zakaj je težje. Več avtomobilov, več različnih situacij in več bedakov na cesti (o ja, teh je pa ogromno rolleyes.gif, kaki se najdejo zajebavat lih avtošole). Govorim kar sem slišala od inštruktorjev vožnje in od ljudi, ki so delali izpit drugod pa pridejo v Lj, pa take.

Sem bila pa prepričana da je prav zakonsko določeno, koliko mora trajat izpitna vožnja, pač ne glede na gužvo in vse. Očitno ni.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#357 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 September 2008 - 02:39 PM

Ja, sej je določeno, men se zdi da 40 al 45 minut, eno uro zihr ne. Seveda pa ocenjevalec presodi po svoje - če ni velik prometa in ti je ratal v 40 minutah ful velik prefurat, kam te naj še pol pošlje? In obratno - če furaš 45 minut in si ujet v gužvi ter si od tega 20 minut čakal v koloni, pol se mi zdi logično, da te še kam naprej pošlje in podaljša vožnjo.

Je pa vožnja po LJ okol dveh/treh popoldne res prava preizkušnja za živce, lahko popizdiš zraven. Jaz sem sicer redko tam, a kadar sem, sem skor vedno ob taki uri.
  • 0

#358 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 04 September 2008 - 02:40 PM

Mislim, da je lahko največ eno uro. Mi je reku inštruktor da je imel primer, ko je nekdo naredil izpit tako, da je eno uro stal pri miru v zastoju.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#359 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 September 2008 - 02:45 PM

Hevea, ni čist tak. Izpit se zaključi šele takrat, ko se vrneš na začetni izpitni prostor in tam parkiraš ter ugasneš avto. Dokler ta fant tega ni naredil, izpit ni bil zaključen. Če pa je polno uro samo stal v koloni in rabil še nekaj časa, da se je vrnil nazaj na izpitni prosto (ker verjetno kolona ni bla kr takoj po petih prefuranih metrih), pa je bil potem takem izpit neveljaven.
  • 0

#360 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 September 2008 - 02:47 PM

jA, TOČNO ^^ (Opa CP oops.gif) jaz sem tudi že slišala za to.

Ni pa rečeno, da te ne bi preganjali še malo naokoli, glede na to kake "štorije" so okoli teh ocenjevalcev rolleyes.gif .
Eno znanko so vrgli denimo zato, ker je kao delovala nesigurna v svojo vožnjo. Pa se je z inštruktorjem pritožla, ker ni naredila niti ene (!) napake, pa je bilo bob ob steno.
Poleg tega, da te vedno lahko vržejo, ker ne gledaš dovolj v ogledala, kar je spet precej subjektivno - kolikokrat je "vsaj zadostno", pa do tega, da je punca ki je pred mano delala izpit pri mojem inštruktorju padla zato, ker so jo na Roški tako zaparkirali da ni mogla nikakor ven. Pa je spet padla pritožba, pa ni blo nič. down.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users