Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#341 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 23 May 2016 - 05:30 PM

😍
  • 0

#342 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 06 July 2016 - 06:49 PM

Na poti iz pristanišča v Livornu sva se ustavila še v Pisi, ker še nisva bila. Moram nalepiti še nekaj slik, naju sta arhitektura in pokrajina v okolici Piazze del Duomo čisto očarali. Bi šla z veseljem tja za več dni. Škoda, da je tako daleč.

cf1kbBnb.jpg

8cMSf2DE.jpg

eInUDeKY.jpg

nmR9noQS.jpg

ghWvVON5.jpg

YTVgabxb.jpg

8NxT7bCk.jpg

DOIr5Ame.jpg

Lepa, lepa Italija. :wub:

• 3

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#343 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 08 July 2016 - 05:25 PM

V 2. ali 3. letniku gimnazije smo bili v Toskani za nekaj dni, med drugim tudi v Pisi. Tudi meni je bilo zelo všeč. Bi rada še kdaj šla.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#344 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 26 September 2016 - 10:50 AM

V soboto sem bila ponovno v Benetkah (že drugič v slabih 14ih dneh, ups) in me je spet presenetilo kako draga je lahko Ljubljana (in bedna s svojo ponudbo ničesar).

Kava: 1-1,5€

Slaščice v najbolj znani slaščičarni: 1€ (izbira da te kap)

Špageti: 5-7€

Pica (taprava, napoletanska): 8€

Aperol spritz: 3-3,5€

Prosecco: 0,60€

Sendviči s porchetto: 1€

Pa to so vse lokali kamor zahajajo tudi (predvsem) domačini.

Sicer pa priporočam Benetke. Meni so zelo lepe, če ne hodiš ravno po najbolj turističnih ulicah.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#345 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 September 2016 - 11:39 AM

Podgana, te lahko prosim za točne lokacije teh dobrot? :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#346 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 26 September 2016 - 11:55 AM

Ti bom samo imena, boš bp našla na tripadvisor-ju: Pasticceria Tonolo, We Love Italy, Dal Moro's, Bacareto Da Lele, Rossopomodoro, Gelateria Ca' d'Oro.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#347 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 September 2016 - 12:43 PM

Najlepša ti hvala :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#348 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19151 posts

Posted 26 September 2016 - 01:13 PM

Zakaj sem šla zdaj slike gledat na Tripadvisor :cry1: :eat:

• 0

#349 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 26 September 2016 - 04:50 PM

Hvala Podgana!
Jaz v Benetkah priporocam picerijo 900. Je v blizini Rialta, 5 min stran v mirni slepi ulici.
  • 0

#350 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 30 October 2016 - 11:56 AM

Kam se splača it v Italiji v decembrskem času? Da ni ravno ful daleč čez mejo. Lani sva šla v Verono, sva eno noč prespala in je bilo super. Kako je kaj v Vicenzi, Padovi, Mantovi ali pri Gardskem jezeru?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#351 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 January 2017 - 08:15 PM

Rim

tumblr_ojvt21P5ca1t1cy7no1_500.jpg

• 0

#352 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 March 2017 - 09:23 PM

Kje parkirate, ko greste v Benetke?

• 0

#353 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 26 March 2017 - 09:34 PM

Jaz sem parkrat spala v Mestre, drugače pa na parkingu na desni strani pred tisto daljšo ravno cesto sredi morja (ne znam drugač razložit).

• 0

#354 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 March 2017 - 09:48 PM

Torchettu?

Ja, jaz sem do sedaj tudi spala v Mestrah, zdaj greva pa s prjatlco samo za en dan. 

• 0

#355 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 27 March 2017 - 07:39 AM

Jaz parkiram v Autorimessa Comunale, ne na Tronchettu, ker je dlje. Od tu gres cez most in si v Benetkah (takoj zavijem do svojega lokala, Bacareto da Lele). Cena je visoka, ampak se mi ne da z drugim prevozom zajebavati.
  • 0

Tumblr

#356 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 29 March 2017 - 08:56 PM

Mate za Rim kakšno priporočilo glede  prenočišča / slaščičarne itd?

• 0

#357 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 March 2017 - 09:07 PM

Kdaj greš? Fovš :D Jaz si tudi ful želim, ampak najbrž pred jesenjo ne bo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#358 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 29 March 2017 - 09:32 PM

Čez dva tedna :) Jaz sem ti pa fovš za Istanbul, kar ne vem a naj grem, al naj ne grem :D

Tok sem crknjena zarad službe, rabim oddih, da sem prejle zbrala datum in kupla karto na ryanairu za 51€.

A si že bila? Men je Italija zakon, pol moram pa kmal še v Neapelj, to si tudi ful želim. 

• 0

#359 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 March 2017 - 09:00 AM

Nope, nisem še bila, mi je pa Rim velika želja. No, obema. Sem tudi jaz gledala zdaj okoli prvomajskih in se dobi ful v redu karte, poceni.

Javi kje boš spala, prenočišča v Rimu so kar fajn draga, kar sem na hitro gledala..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#360 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 30 March 2017 - 09:29 AM

Mi smo bili tu.

https://www.tripadvi...Rome_Lazio.html

Kratek sprehod do vatikanskega zidu. Takrat je bil ugoden (zdaj mi tudi kaže 70€ za tri na noč), zajtrk vključen (skupna kuhinja, kjer je vse, zjutraj lastnik prinese svež kruh, rogljičke itd.), metro malo nižje po cesti.

Obvezno cannoli tu in sladoled tu (ta je na prekrasni ulici pri Vatikanu in smo sladoled vedno, ko smo šli mimo). Najboljša pica ever (priporočam, da se usedeš in si jo naročiš, ne na kose).

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users