Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#341 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 April 2009 - 04:30 PM

Zdele grem narest mafine s posušenimi paradižniki in feto. Recept je kao od Alnature (iz tistega katalogca k se ga dobi v DM-u), samo bom namesto parmezana dala feto (s feto so drugač mišljeni z bučkami, samo bučk niti videt ne smem). Pa nsem dobila paradižnikov v olju, jih bom zdele mal v olivnega namočila. laugh.gif Upam, da bo ratal, ker sliši se ful dobro!
  • 0

#342 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 April 2009 - 05:56 PM

Uspeloooo! Tok so dobri! ohmy.gif
IPB ImageIPB Image
  • 0

#343 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 02 April 2009 - 06:43 PM

A deliš recept z nami? Jaz sem vedno delala samo sladke muffine, pa bi enkrat še kake nesladke poskusla naredit.
  • 0

#344 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 April 2009 - 07:06 PM

Sej pravim,da se ga dobit v DM-u, lahko ga pa tud jaz prepišem, samo bi kakšen drug dan, ker me zdele čaka cela skripta filozofije. Če se ti ne mudi. oops.gif
  • 0

#345 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 02 April 2009 - 09:10 PM

Prosim, če bi en dan, saj lahko slikaš ali skeniraš, če imaš to možnost. Se ne mudi. smile.gif
  • 0

#346 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 09 April 2009 - 12:17 PM

Evo, take sem pa ta teden naredila:

prva porcija (ignorirajte bratovo roko- se vidi kdo je požrešen tongue.gif ):
IPB Image

pa še druga runda:
IPB Image
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#347 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 03 June 2009 - 07:07 PM

Jst bom jutri stestirala mafine pina colada w00t2.gif
Recept sem našla v knjižici Mafini in je kot nalašč zame, ki imam rada okus ananasa, kokosa, mmm smile.gif
Med mokrimi sestavinami je zmiksan ananas in kokosovo mleko, moki dodamo tudi kokosovo, pa mogoče kakšno žličko belega ruma ali likerja pina colada, kokos... njamsi!

Bom poslikala jutri in če mi uspejo, jih bom spekla za moj rojstni dan ter nesla v službo oops.gif

• 0

#348 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 03 June 2009 - 07:31 PM

Mnjam, dobro se sliš tole. _M_, a se ti bo dal enkrat pretipkat recept? Te muffine bi pa tud js probala.
  • 0

#349 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 03 June 2009 - 08:32 PM

QUOTE(DiLeMa @ 15. 3. 2009 - 14:58) View Post

Jaz sem povzela po receptu ene od forumašic in malo moderirala.

Tole je recept za 12 muffinov standardne velikosti:

500g moke
2 žlički soli
2 žlički sladkorja
1 zavojček pecilnega praška

2 jajci
4 žlice olja
2dl mleka
2 lončka navadnega jogurta
50g feta sira
200g 'navadnega' sira
nasesekljan česen in drobnjak
......

Meni se pa potem vedno v te papirje primejo muffini (delam čokoladne). Pa ne vem kaj je narobe. Sem dala manj mleka je blo isto sranje. sad.gif Sploh ne gre lepo odlimat dol, ampak trgaš tisti papir. down.gif

• 0
IPB Image

#350 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 03 June 2009 - 11:46 PM

A to misliš v te papirje, ki jih daš v model? Ja, saj drugače ne gre, so za enkratno uporabo smile.gif
  • 0
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#351 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 June 2009 - 12:11 AM

Ja sej to je pač namenjeno, da se muffine servira s papirjem, tak da ne vem kje je problem.
Papirčki so okrasni, pa da se jih bolj 'elegantno' drži v rokah, da se ne šlata 'golega' muffina, ko jih serviraš.
Tisti, ki potem konzumira muffin, pa pač sproti odvija papirček, meni se to ne zdi čisto nič moteče.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#352 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 04 June 2009 - 10:08 AM

Niste razumele. Papir se mi nalima gor, kot bi bil z lepilom. Ne gre ga fajn dol potegnit, ampak ga je treba prav strgat, po delih, pani rečeno da ga nekaj ne boš pojedel zraven in ne vem v čem je hec. Če greš kupit muffine se tako lepo dol odvije papir jaz bi vsaj približno tako rada.
  • 0
IPB Image

#353 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 04 June 2009 - 10:32 AM

A to se ti prijema pri vseh receptih ali samo pri tistem, ki si ga citirala?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#354 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 04 June 2009 - 10:38 AM

A to še pri toplih muffinih ali tudi pri ohlajenih?
Jaz naredim tako, da jih spečem v silikonskem pekaču pa jih potem šele poflikam v papirčke...
  • 0

#355 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 04 June 2009 - 10:40 AM

Jaz jih pa kar takoj noter dam, mislim surovo maso. Pri vseh receptih-no saj sem samo 3 sprobala.
  • 0
IPB Image

#356 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27631 posts

Posted 04 June 2009 - 10:55 AM

Hm, cudno Anja, meni se tudi nic ne prime v papircek, nalijem maso do polovice, specem in gredo lepo za odviti. Je pa verjetno kaj odvisno tudi od samega papircka, prijateljica ima ene, ki ji sploh ne zdrzijo mase, se ji vedno vse razleze po pekacu.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#357 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 04 June 2009 - 11:08 AM

Jaz sem zadnjič pekla tiste iz škatle. Dobiš notri maso za testo in koščke čokolade. Potem pa dodaš samo jajce, vodo in olje. Našopaš v 12 modelčkov, ki jih tudi dobiš zraven (sploh ne rabiš pekača za muffine!) in pride super. Okusni so zelo, primejo se ne. Skratka priporočam thumbup.gif Bom pa naslednjič kupila une princeskine z roza toppingom in srčki (se mi zdi, da jih je PJ enkrat delala in so ful lepi oops.gif ).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#358 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 04 June 2009 - 11:40 AM

Kupljene ja. Jaz sem spekla bele in čokoladne. Na policah sem videla samo še limonine, te s srci, ki jih ti omenjaš.. nikjer.
Namesto vode pa dodam mleko. En dva tri so gotovi, če se ti ne da packat z maso, so krasna rešitev. Slastni so in še estetsko lepi. Je pa to samo za dvanajst mafinčkov, kr premalo.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#359 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2009 - 11:56 AM

^^Teli so, Princess Lilifee. biggrin.gif
IPB Image
Men so ful dobri, tale preliv je čis cukrast, ampak lepo paše zraven. Pa lepi so ful, ja. oops.gif
  • 0

#360 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 04 June 2009 - 03:20 PM

Pa so res čisto princeskasti. smile.gif Noorooo... ta trenutek bi jih šla peči, če bi jih le imela... PJ, a si jih mogla limat?tongue.gif Nene, sej sem ti hvaležna, pa zdaj lahko z gotovostjo rečem, da jih nisem še zasledila na prodajnih policah. Vsaj v Tušu, kjer sem kupila navadne, tiste s čokoladnimi koščki, jih še niso imeli. Kje da pogledam?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users