Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#341 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 March 2006 - 07:18 PM

.
Taka seksualna, erotična. O seksu in ljubezni ene brazilske mladenke, ki pride v Švico, tam pa pristane kot prostitutka.

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#342 Nasty

Nasty

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 371 posts
  • Interests:Ples,fotografija,design...

Posted 28 March 2006 - 10:40 AM

Jst sm pa glih prebrala Nimfomanko...full mi je bla dobra in mi je full škoda k sm jo že prebrala. sad.gif
  • 0
T-bag: "The picture makes me look like a sociopath"...:)

#343 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 April 2006 - 02:07 PM

.
Začela brat Nabokov Vladimir - Camera obscura. Zaenkrat izredno obeta.

.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#344 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 09 April 2006 - 02:55 PM

Prebrala Harrya, Polkrvni princ biggrin.gif
  • 0

#345 Issak

Issak

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 393 posts

Posted 09 April 2006 - 04:59 PM

QUOTE(Lindsay)
Prebrala Harrya, Polkrvni princ biggrin.gif

to sem jaz že septembra prebral... oz. še prej biggrin.gif (v angleščini, se razume)

nazadnje sem pa prebral "the horse whisperer (nicholas evans)"
smo mogl za angleščino v šoli prebrat...
  • 0

#346 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2006 - 05:04 PM

Je že brala katera : Živa zažgana?
  • 0
Viens, reste ici!

#347 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 09 April 2006 - 05:39 PM

QUOTE(Anaa)

jaz
  • 0

#348 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 09 April 2006 - 05:50 PM

QUOTE(TiTa)
QUOTE(Anaa)

jaz

Pa jst tud. Kr u redu knjiga, sam mi nekako ni prišla na seznam ljubih knijg, saj ima njena avtorica drugačen pogled na svet in se mi zaradi tega zdi knjiga pretirana.
  • 0

#349 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 April 2006 - 05:52 PM

Prva oseba množine

O moškem, ki je disociativen - ima multiple osebnosti. Zelo zanimiva knjiga, ko vidiš, kako se lahko neka oseba pogovarja s 25-imi osebami. In vse te osebe si ti sam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#350 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 09 April 2006 - 06:16 PM

QUOTE(Lindsay)
QUOTE(TiTa)
QUOTE(Anaa)

jaz

Pa jst tud. Kr u redu knjiga, sam mi nekako ni prišla na seznam ljubih knijg, saj ima njena avtorica drugačen pogled na svet in se mi zaradi tega zdi knjiga pretirana.

jst tut! men je kruta knjiga! v kašnem smislu misleš,da je pretirana?
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#351 Anya

Anya

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2582 posts

Posted 09 April 2006 - 06:24 PM

U smislu da sprejema drugačne odločitve in ima povsem drugačen pogled na svet kot laz. Nekak proba avtorica iz knjige narediti bolj umetniški roman kar pa ji ne uspeva, saj je to nenazadje shocking true story. Ne opisuje dovolj natančno svojih razlogov za odločitve, medtem ko opiše druge stvari dost natančen.
  • 0

#352 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2006 - 07:07 PM

Pa je tečno brat ?
  • 0
Viens, reste ici!

#353 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 09 April 2006 - 07:44 PM

QUOTE(Anaa)
Pa je tečno brat ?

ne knjiga je full čitljiva,napeta in sem jo prebrala v enem popoldnevu na plaži
  • 0

#354 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2006 - 08:10 PM

Oki hvala. wink.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#355 Ka

Ka

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 628 posts

Posted 10 April 2006 - 08:33 AM

QUOTE(TiTa)
QUOTE(Anaa)
Pa je tečno brat ?

ne knjiga je full čitljiva,napeta in sem jo prebrala v enem popoldnevu na plaži

jaz sem jo poskusla brat, pa mi je bla taka...čudna. preveč pomanjkljivo izražanje za neko totalno strašno zgodbo. to mi izpade patetično, in pol ne maram brat.
  • 0

#356 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 April 2006 - 09:03 PM

na dušek danes prebrala dve knjigi:

melissa p.: 'pred spanjem si stokrat skrtačim lase' - nič posebno pretesljivega, dnevnik mladoletne frkljice, ki se zgodaj poda v radosti svakojakega seksa. knjiga ni ne vem kaj, ampak je odprla določena vprašanja. vredno oko vreč nanjo.

milorad pavić in jasmina mihajlović: 'ljubezenski roman v dveh zgodbah' - inovativna, sveža, krasno berljiva zgodba žene, ki možu pisatelju naroči (in plača), naj napiše zgodbo, v kateri bo ona glavna junakinja pod pogojem, da ona izbere hišo, v kateri naj se dogaja. drugi del je ta zgodba, ki jo napiše mož. vmes je podano spoznanje, da je to zgodba njunega slovesa. krasna knjigica, res jo toplo priporočam.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#357 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 April 2006 - 01:35 PM

To temo sem odprla z namenom vpisovanja naslovov knjig in njihovih avtorjev. Ena taka tema sicer že obstaja, ampak v njej je vse - od prebranih knjig do komentarjev. In se je kar težko prekopati čez to množico podatkov.
Predlagam, da v to temo vpisujemo, kaj smo prebrali in kaj priporočamo drugim v branje.
Predlagam naslednjo formo:
- ime avtorja in naslov knjige
- slika knjige
- vsebina
- komentar

Aja, še to. Prosila bi, da v to temo ne pišete raznih komentarjev, dajmo raje komentirati v temi knjige.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#358 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 April 2006 - 01:37 PM

No, pa da kar sama začnem... smile.gif

Mende Nazer - Sužnja
IPB Image

Mende Nazer je odraščala v odmaknjenem Nubskem hribovju. Njeno srečno otroštvo se je kruto končalo, ko so v vas pridrveli roparji na konjih. Mudžahedini so poklali prestrašene vaščane, posilili ženske in ugrabili otroke. Med njimi je bila tudi dvanajstletna Mende. Mende je kupila premožna Arabka iz Kartuma. Izgubila je svobodo in ime, od takrat je morala živeti kot domača sužnja, 'abda', brez plačila in brez prostih dni. Z jedilnimi priborom, ki ga je smela uporabljati le ona, je jedla ostanke, ki jih je družina pustila na krožnikih. Spala je na tleh v vrtni lopi, kamor so jo zaklenili vsak večer. Sedem težkih in samotnih let ni vedela, ali so njeni domači še živi. Spomladi leta 2000 jo je gospodarica poslala k svoji sorodnici v London, kjer je Mende uspelo navezati stik z nubskimi izseljenci, ki so ji skupaj z britanskim novinarjem Damienom Lewisom pomagali do svobode.

Pretresljiva zgodba in priporočam vsem tistim, ki uživajo v branju resničnih zgodb.
  • 0

#359 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 April 2006 - 01:41 PM

McLaughlin & Kraus - Dnevnik varuške

IPB Image

Zgodba: repogosta podoba ameriške družine neusmiljeno vihti mrežo na vse starše sodobnega časa, ki so podlegli varljivemu blišču potrošniškega načina življenja: oče – neprekinjena dostava denarja, kar jemlje dobesedno, saj ga ni nikoli doma. Žena si je vzela za sveto dolžnost to bogastvo pravilno usmerjati, zato se neutrudno podi med luksuznimi proizvodi z bajnimi cenami, če trenutno ne zasleduje moževo ljubico. Še sreča, da ni zaposlena in premore gospodinjo ter seveda …
… varuško. Zgodba nas s prefinjenim humorjem in tenkočutnostjo popelje v trhla življenja čustveno invalidnih družin, kjer poskuša varuška čimbolj spretno krmariti med njej nedojemljivim snobovskim svetom, zapostavljeno otroško dušo in lastnim bivanjem. Ko je izzivanje njenega neskončnega potrpljenja preseglo vse razumne meje, se odloči oditi. Vendar ne more. Tu je še …
… otrok. Štiriletni Grayer, ki hrepeni po maminem objemu in očetovi pozornosti. Nanny mu poskuša omiliti globoka otroška razočaranja in skupaj iščeta izgubljeno zaupanje. Vendar Grayer sanja. In v sanjah hlipa, saj ve, da mu bo mama prej ali slej odpeljala tudi to edino ljubezen. Spet bo sam, dokler se bolečina ne razraste v sovraštvo in vroče otroške solze ne zamenja brezčutnost. (vir: mimovrste)

Komentar: zabavna zgodbica, ki je zelo lahko branje in jo priporočam vsem, ki želijo za nekaj časa izginiti iz realnosti. smile.gif
  • 0

#360 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 19 April 2006 - 03:52 PM

Sence rdečih luči. Med nočno stražo v vojski laugh.gif Nič posebnega...
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users