Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#341 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 03 November 2006 - 09:50 PM

Jina,zs tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#342 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27343 posts

Posted 04 November 2006 - 10:35 PM

jinadeze men je čudn k si rekla že kr neki strani nazaj bl na začetku,d ni si lačna sam želodec te boli itd.-js to jemljem kot lakoto k me želodec boli,mogoče nimaš apetita.p pr tolk mal hrane se ti želodec tolk skrči d itak ne rabiš več hrane,kar je žalostno ker zato zmer manj ješ sad.gif joj kolk ste mi boge use k mate te težave. aja pa djte punce se probat same tud h seb spravt k po določenem času k ti tolk hrane manjka se poškoduje tud centralni živčni sistem(baje)kaj to pomen pa same veste
  • 0

#343 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 04 November 2006 - 11:16 PM

Ja ... marš jest ... biggrin.gif

(je rekel sajk, nesoč žlico jogruta zmešanega s proteini počasnega sproščanja v usta smile.gif)
  • 0

#344 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 05 November 2006 - 02:49 PM

ora, sej to je-nimam apetita več. Ko ga mam, grem pač jest, apmak sem takoj sita (kar mi je včasih všeč oops.gif ).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#345 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 November 2006 - 06:46 PM

Počasi se daleč pride, če bi se naenkrat začela nažirat bi ti pustilo posledice (pa še preskok na višjo cifro kilaže bi bil udarec, pa se ti bi hrana spet zagravžala)...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#346 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 05 November 2006 - 07:20 PM

Jindaze pretiravas down.gif ,razumem tvojo situacijo,ker se obcasno tudi meni dogaja-ampak daj glej stvari iz bolj pozitivne strani.Bodi srecna da si zdrava,pol k enkrat nisi potem je hudo rolleyes.gif ,ce pa mislis da si tako debela in spehasta-je pa v Slo. dost dobrih svetovalnic ki pomagajo takim puncam.Ceprav mislim da gre pri tebi le za neko mudno muho-biti suh,ne toliko za obsedenost.Raje se zacni ukvarjat z kaksnim zanimivim sportom-pa bos se lahko brez tezav pregresila in pozabila na "namisljeno debelost".Jaz ti povem da to DRZI kot pribito.Ko sem jaz trenirala sem na vse to pozabila,ni mi bilo mar-poznalo pa se ni nic.Zdaj ko ne treniram(zacnem sele drugo leto),mam v prostem casu spet probleme da prevec gledam na postavo.
Res ti svetujem da se zamislis in vkljucis v kaksen sport-ne pa da doma po cele dneve preracunavas kalorije,zlice riza,mleka in ne vem kaj se?!Jej normalno,pa ce ti sladkarije ne pasejo-jih pac ne jej,pojej vec sadja in imej redne obroke.Le tako bos vzdrzevala svojo tezo in bila zdrava.Jaz imam prakticno ze od 7.razreda osnovne sole isto tezo.Zdaj pa sem predzadnji letnik na gimnaziji.Kg mi vcasih grejo malo navzdol,vendar to se pri vsakem zgodi zaradi vode in ostalih procesov v telesu.Res ti svetujem to kar sem ti napisala rolleyes.gif

vkljuci se v plesne vaje,tenis,.... thumbup.gif (veliko je sporotov,pri katerih kuris kalorije kot zmesan,pa se lahko potem brez tezav pregresis,pa se vitek se)-POMISLI.... cool.gif
  • 0
I am falling between dreams and reality

#347 powerpuff

powerpuff

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 323 posts
  • Interests:muska

Posted 05 November 2006 - 10:18 PM

ursi, sej si napisala prave stvari glede splosnega zdrauja in dobrga pocutja.
Ampak kar se anorexije tice...to si predstaulas use prevec na izi.
  • 0

#348 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 06 November 2006 - 03:56 PM

^ Hja, se strinjam. rolleyes.gif Pa ne bi o tem.

Sicer pa res ne vem, kje bi našla čas, da bi kaj trenirala-če ga še za psihologinjo nimam. huh.gif
Ne vem, kako je pri tebi, ampak jaz mam večinoma šolo do poznega popoldneva, pol pa učit in spat. In pri nas tisti, ki kaj trenirajo, furajo v šoli s komaj pozitivnimi. Ne, hvala. down.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#349 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 06 November 2006 - 05:31 PM

No ti ze ves....vendar skodujes sebi!

Upam da se bos spremenila:) in se koncno zacela imeti rada:)

• 0

#350 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 06 November 2006 - 08:06 PM

Tut jaz upam. sad.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#351 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 11 November 2006 - 03:16 PM

Sej ni čudn, da se že majhne punčke sekirajo, da morjo shujšat, če se igrajo z barbikami!!!
IPB Image
Punce sam pamet v roke, ker mislim, da si nobena ne želi biti taka:
IPB Image
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image
IPB Image
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#352 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 11 November 2006 - 04:25 PM

Huhu, low carb diet, kaka definicija woot.gif

Za crknit ... down.gif

• 0

#353 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 11 November 2006 - 04:57 PM

QUOTE(Dragica @ 11. 11. 2006 - 17:16) View Post

IPB ImageIPB Image
IPB Image

no tocno tako zensko,sem pa jaz pred enim tednom videla v franciji,v parizu-bila je sicer stara okol 30let ampak je imela tocno take noge-bila je pa ful majnsa-obup down.gif
(grda,slabe lasje je imela,zgubana itd.-brezveze besed)

res ce zelis bit suh-je lepo ce si to zdravo,ne da imas vrtoglavice,ti je cel dan slabo ker nic ne jes itd.
poleg tega je pa itak dokazano,da ce cel dan se matras da nic ne pojes,pa potem enkrat pojes malo vec-nic ne shujsas,pac pa samo se pridobis kg.
Pravilno je jest 5 obrokov,po malem in ne tako da za zajtrk pojes le kos kruha,opoldne pojes vec,za vecerjo pa spet nic-to samo pridobis down.gif
predvsem pa gibanje!tiste ki samo doma sedijo,cel dan premisljujejo kaj naj NE pojejo da ne bodo debele -samo cas zapravljajo namesto,da bi sle v kaksen plesen tecaj-se tam razgibale in potem brez vesti pojedle kaksen bolj kaloricen obrok.
hmm.gif vecinoma pri nas pevke,manekenke-delajo tako,da se zdravo prehranjujejo(predvsem so pomebne beljakovine-za lase,nohte,telo in vitamini,poleg tega pa mora biti prava mera zitaric itd)-hkrati pa se grejo vsak teden sprostit v fitnes in tako so suhe,lepe in nimajo nobenih tezav.
Kar pa gledamo v hollywoodu-tiste pa itak samo se kokain uzivajo da lahko zdrzijo napore in to brez hrane.

• 0

#354 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 11 November 2006 - 05:01 PM

uuu ermm.gif em ..Jinadaze a starši vejo za anorexijo? ermm.gif
  • 0

#355 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 11 November 2006 - 05:18 PM

QUOTE(*Tia* @ 11. 11. 2006 - 19:01) View Post

uuu ermm.gif em ..Jinadaze a starši vejo za anorexijo? ermm.gif

tia ne vec ce se pri njej to rece anoreksija....tisti ki ima anoreksijo,je poleg tega da je suh,zakomlpleksan in ne vem kaj se-tud zelo slab v soli(ker ne more mislit),tezko stoji na nogah itd.
Kolikor pa vem,pa jindaze je pridna v soli(ker je rekla,da ji veliko pomeni) in glede hujsanja itd....ce je se v osnovki ali pa v srednji soli-se zivi s starsi in ce so vsaj malo skrbni gledajo kako zgleda,kaj pocne itd.
Verjemi ni starsa,ki bi hcerki,ki jo ima rad pustil da je suha tako kot hollywodske igralke,pevke(ki so to leto suhe)...ce ima res vsaj malo skrbne starse-potem to ni to.Sigruno da je veliko starsev ki pustijo,da punca ima kaksno dieto pa to,ampak da pa odklanja hrano,muci telo....pa mislim da ne rolleyes.gif
pri meni doma so takoj opazili in tako smo odsli k moji zdravnici,da mi je zacela tehtat,govorit itd.

Pa se to-zame je res anoreksija/bulemija to:da neka punca hujsa(ponavadi so to punce,ki imajo tezave doma,so predebele in potem prehitro zapade da je prevec suha,so kaksni mladi "modeli" v agencijah,...),se pocuti debelo ko se pogleda v ogledalo,ni niti en dan srecna,noben jo vec ne osreci,zavraca hrano(vso) ali pa vse izbruha,grize nohte,ima razpokano kozico na nohith(zaradi potiskanja prsta v usta),slabi in izpadajoci lasje,zivcnost,utrujenost,bledolicnost,nenehno hodi po straniscu(sploh po vecjem obroku),omedleva,...

To kar se dogaja Jindaze,se dogaja se kar nekaj najstnicam v Slo. rolleyes.gif ,meni se je samo enkrat zgodila omedlevica in od takrat se ne igram vec,ker zelim v zivljenju se kaj doseci kar me veseli laugh.gif (ceprav sem bolj samotarski tip cloveka-imam zelo rada pse),ampak res zelim uzivati v zivljenju(ker je samo eno)
  • 0

#356 powerpuff

powerpuff

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 323 posts
  • Interests:muska

Posted 11 November 2006 - 06:20 PM

ursi...again, mas prou glede zdravja in tega smile.gif
ampak tm kjer si napisala, da je bols met 5 obrokou kot da se matras da nc ne pojes... fora je u tem, da se takrat nic ne matras, fizicno se loh dobr pocuts ze z zlo mau hrane pa tut psihicno mas lahko tist fajn obcutk, da mas "lepo use pod kontrolo", da te nc ne premam.
Se strinjam, hjuuh une slikce gor ene so grozne. Nicole mi se pa ne zgleda slaba.
  • 0

#357 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 12 November 2006 - 01:13 AM

Ursi, ened od "stranskih učinkov" anoreksije je tut obupno pretiran perfekcionizem, ki se (med drugim) kaže tudi (in predvsem) glede šole. Tudi pri meni, ja. rolleyes.gif
In res ne vem, zakaj misliš, da veš več od (recimo) psihologinje (pa konec koncev tudi od mene oops.gif ), ki tudi že takoj diagnozo postavi (glede motenj hranjenja mislim). Bukvo v roke pa študirat, sicer se raje vzdrži. Ker mi gre resnično na jetra neko pametovanje na nikakršni osnovi.
Pač narobe pojmuješ nekatere stvari.
In ne, jaz se ne matram, če recimo pol dneva ne jem (kar ni konstantna praksa)- enostavno ne občutim lakote, ni apetita. Že dolgo. In ko potem jem (npr. ko pridem iz šole) se NE nabašem. huh.gif

Sicer je pa predzadnja fotka fake (kdo hudiča! bi pa na svoj catwalk spustil walking death "manekenko", for god sake?! blink.gif verymad.gif ).
Nicole sem mi zdi pa čisto v redu. smile.gif
  • 0

― V. Van Gogh

#358 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 12 November 2006 - 08:22 AM

Moje mnenje pa je da je Nicole ogabna. Tako na tistile sliki, kot na onih slikah v zadnji Lisi. Itak se pa zdaj zdravi,upam da uspešno, ker je resnično bljak.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#359 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27343 posts

Posted 12 November 2006 - 12:19 PM

na tej slikci je nicole še uredu na uni v temi kopakle mi je pa za skozlat se! haloo, kdo pa mara pogled na skupek kosti?
  • 0

#360 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17608 posts

Posted 12 November 2006 - 04:29 PM

QUOTE(sade @ 30. 9. 2006 - 18:58) View Post

grozno, res grozna kaj vse naredijo mediji in današnja vsiljena podoba "popolnega" suhega telesa blink.gif cry.gif

Ja, za večino motenj hranjenja so krivi mediji. Je pa res, da so motnje hranjenja izključno samo bolezen civilizacijskega sveta. Če imaš doma veliko dela, se ti verjetno ne bo obračalo v želodcu ob pogledu na hrano, ampak jo boš hvaležno pojedla.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users