Jump to content

Photo

vpis v srednjo šolo

• Please log in to reply
509 replies to this topic

#341 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 June 2007 - 04:57 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 19. 6. 2007 - 12:29) View Post

Tudi kratko molitev ali misel na začetku in koncu pouka potrpiš

Jaz že nebi mogla, nikol...si tud dam rajš koleno vrtat.

Sicer pa, če te to veseli pa kar.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#342 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 June 2007 - 05:06 PM

Čudni ljudje biggrin.gif Manjša nestrpnost mogoče? Nevem, zakaj kdorkoli ne bi mogu potrpet kratke molitve, sej verjetno ne traja pol ure, s časom se navadiš. Približno tko kot da ne bi mogu prenašat vpisovanja v dnevnik.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#343 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 19 June 2007 - 05:12 PM

Tud jst se ne bi vpisala na to šolo, sam to je itak odločitev posameznik, enim je fajn, enim pač ne. Se pa niti ne strinjam s tem, da res ti ni treba bit veren, krščen in podobno... Ok, sej itak, da sprejmejo tuddruge, sam se mi zdi, da je to za take mal mim, ker vseen se čuti v šoli, da je mal poudarka na veri, ker tud majo ene take učne ure a la verstvo/verouk. Mam zlo dobro kolegico, ki hodi na gim. Želimlje (podobno kot škofijska) in vem, da je zloo dobr če si veren, ker majo tud kdaj to molitev in če nisi veren ti to vrjetn ni glih kej preveč do tega, da bi se pa zdej še molt učil... Nwem no, pomojem so te šole za verne, nimam pa čist nč proti, če gre še kdo drug tam. smile.gif
Itak, vsak se odloč, da bo njemu fajn in to je važno. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#344 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 19 June 2007 - 05:30 PM

QUOTE(Hevea @ 19. 6. 2007 - 18:06) View Post

Čudni ljudje biggrin.gif Manjša nestrpnost mogoče? Nevem, zakaj kdorkoli ne bi mogu potrpet kratke molitve, sej verjetno ne traja pol ure, s časom se navadiš. Približno tko kot da ne bi mogu prenašat vpisovanja v dnevnik.

Nismo nič čudni ljudje. Zdaj ker pač nebi šla na škofijsko gim. sem čudna?

Ni bilo nikjer nobene nestrpnosti, tudi nisem pod*ebavala koga ki tja hodi ali pa ki tja namerava hoditi. Sem samo povedala, da tja jaz nebi hodila. Moje mnenje in ne nestrpnost.

In ne bi se navadla molit pa zaradi tega nisem nič čudna, samo pač mi ni do tega...

Pa še enkrat poudarjam, nimam nič proti tistim ki hodijo/so se vpisali na to šolo, jaz se pač nebi ne vem zakaj si pol že čuden...bi še dost povedala pa se mi niti ne da razglablat kdor je dojel je kdor ni pa ni..

The eNd
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#345 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 June 2007 - 06:58 PM

Misnla sm na način, kako si to povedala (rajši si vrtam koleno in take), ker se mi zdi nekam pretiran, malo sm pretiravala, sori.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#346 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 19 June 2007 - 07:11 PM

QUOTE(laLa° @ 27. 5. 2007 - 19:06) View Post

Sicer sem še vedno OŠ ampak se že zdaj zanimam za to, kam bi šla naprej. Najbolj me vleče na I. ali pa III. gimnazijo Mb. A bi mi lahko katera iz vsake povedala kako je ? (Profesorji, točke za vpis, šola, vzdušje itd.)

no, jaz sem zdaj zaključla prvi letnik prve gimnazije in ne morem rečt drugega kot da mi ni žal da sem se vpisala na PGM in verjetno ti je jasno da bom zdaj delala vlko reklamo za prvo laugh.gif
vse mi je pozitivno...
profesorji-so ql, razen nekaj izjem (ki me hvalabogu ne učijo), ampak-taki so vsepovsod!
točke za vpis...lani je bla kr visoka omejitev, letos je sploh ni blo...ampak če si odlična mislim da bi že zadostovalo...nwm, tega pa ti ne morem povedat.
šola...super, celo nisem se zgubla na njej! laugh.gif sicer je zdaj malo smešna, ko so jo prebarvali, ampak...se je navadiš... in ima prijetne kotičke...hodniki s klopcami, klet z omaricami, kantina, fontana na trgu pred šolo... tongue.gif
vzdušje-ENKRATNO thumbup.gif

te še kaj zanima? cool.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
I wanna tear down the walls
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame
Where the streets have no name

#347 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 19 June 2007 - 07:33 PM

kakšna si bla letos ? laugh.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#348 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 22 June 2007 - 07:24 AM

odlična! biggrin.gif
pa če odkrito povem, sem pričakovala da se bom mogla več učit... kaj pa vem, jaz s tem od nekdaj nimam nekih problemov ker mam zlo dober spomin in se mi ni treba dolgo piflat za lepe ocene. cool.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame

#349 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 June 2007 - 04:29 PM

super ! smile.gif

Mene je pa mičkeno strah postalo, ker sem včeraj enega vprašala iz škofijske (1. letnik), kakšen je bil in reče, dober ohmy.gif cry.gif (aja, povedal je, da se je zelo veliko učil, pa tud v glasbi mu gre dobro; take dobre glasbenike imam jaz za nadpovprečno intiligenčne biggrin.gif in če zraven tega združiš še veliko učenja, mi je tak rezultat malo čuden hmm.gif )
Ena prijateljica iz orkestra bo prav dobra, na splošno je ful malo odličnih, pa je bila recimo lansko leto omejitev za tja kar zelo visoka in nebi pričakovala, da bo glede na to tako malo odličnih.

no sej, če bom prav dobra, bom vesela, ampak po takih izkušnjah še v to nisem čisto prepričana.
  • 0

#350 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 22 June 2007 - 04:36 PM

Haha, prehod iz osnovne v srednjo biggrin.gif Če ej višja omejitev, je ponavadi tudi težje, bi se meni zdelo. Sej se boš navadla, ko sm pisala prvi test od matematike v srednji 3, se mi je zdelo naravnost grozno, kako sm lahko tako zanič pisala biggrin.gif Sm se hitro spametovala in se začela veselit takih spodobnih ocen tongue.gif

Sej ti bo šlo, če si ekstra piflarska al pa si ful hitro zapomneš, če ne pa... twisted.gif
  • 0

#351 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 June 2007 - 05:08 PM

jaz še minimalno piflarska žaaaaaall nisem cry.gif , si pa kar dosti zapomnim, ampak tudi to ni ekstra uporabno, če se zraven določenih stvari ne napiflaš in dosti sproti delaš pomoje smile.gif

po eni strani prov zavidam eni sošolki (razen tega ne, da ji ful mami pomaga in učitelji na šoli, kjer uči njena mami oz. tega, da nekaterih stvari sama ni sposobna narediti in da je mfbt pisala povprečno laugh.gif ), ker se zna stvari ful napiflat in se spravt redno delat dm. naloge itd. smile.gif
  • 0

#352 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 22 June 2007 - 05:32 PM

za tiste, ki menijo da se na škofijski zjutraj moli:

na škofisko sem hodila 4 leta, in niti enkrat nisem ZJUTRAJ molila?!! evil.gif Zjutraj je 5 min namenjenih duhovni misli, kar pa ni molitev, ampak MISEL!!Njen namen, je kao dobit nekaj vzpodbudnega za dan, življenje...na splošno v glavnem. Mi smo imeli kake pesmi, verze, pregovore, tudi pesem (glasbeno), jaz sem celo enkrat imela od slona&sadeža eno, razne smešne zgodbice, vici, članki in podobno.

nevem zakaj bi si eni koleno vrtali?!..sem mela ful sošolcev, ki so bli popolni ateisti, in niso rabli delat stvari, ki so imeli krščansko vsebino:s tem mislim maše - sploh božičnico, ampak je potem pač moral nadoknadit vsebine, ki so bile sicer z mašo pokrite.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#353 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 22 June 2007 - 07:49 PM

molitev je meni podobno kot pisel .. besedilo, ki v sebi nosi nek pomen smile.gif

špelca, kako ti je blo tam, pred kolimi leti si jo obiskovala, kakšna si bila, ali ti je bilo zelo težko, kako ti je šla matura ? biggrin.gif
a pri športni težko ocenjujejo ? laugh.gif
  • 0

#354 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 23 June 2007 - 10:01 AM

sem letnik 86, torej sem bla pred 2 letom, sam v MB...ni blo težko, so humani profesorji, jaz nikoli nisem imela problema z nobenim predmetom, bila sem vedno prav dobra, lahko bi bla tudi odlična, če se bi mi ful dalo (to pomeni, da sem mela v glavnem zaključene 4ke in 5ke. Nikoli sem nisem ful učila, ampak tak po potrebi, ne morem rečt da veliko, ampak to je pač odvisno od človeka. Matura po pravici povedano, mi je bla ena izmed lažjih stvari (razen slovenščine), ker so nas povsod ful dobro pripravili, matematike se sploh nisem učila, razen za ustnega ko pač moraš definicije vedet (pa če tisto sem z veliko sreče uspešno speljala laugh.gif ), zgodovino sem samo enkrat ponovila (ker smo med letom se res ful pripravljali, še prof. nas je peljala na ponavljalni vikend), edino sociologijo sem ful slabo nardila, ampak to je šač zaradi okoliščin (čudna prof., noben ni nardil z več kot 3), Tak da sem na maturi imela mat 5, slo 4, ang 4 (1 pika do 5), zgo 5, soc 2 blink.gif .

je pa res da je to škofijska v MB, za druge pa ne morem govorit, ker verjamem, da so razlike.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#355 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 June 2007 - 10:33 AM

super ! smile.gif

upam, da bo pri nas tud fajn smile.gif
  • 0

#356 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 23 June 2007 - 01:12 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 22. 6. 2007 - 18:08) View Post

jaz še minimalno piflarska žaaaaaall nisem cry.gif , si pa kar dosti zapomnim, ampak tudi to ni ekstra uporabno, če se zraven določenih stvari ne napiflaš in dosti sproti delaš pomoje smile.gif

tudi jaz nisem niti malo piflarska! tongue.gif ampak če maš dober spomin, pol se po moje tak huuuudo dosti tud ni treba učit...vsaj pri meni je tak.... snov si itaq sproti zapomnim če v šoli vsaj malo poslušam. pa pred testi grem skozi snov in kar si doma ne zapomnim, si naslednji dan v šoli. smile.gif naloge pa...hja, nekaj jih je pač treba naredit. laugh.gif ampak jih redno dobivamo itaq samo pri matematiki, ki mi je najmanjši problem. wink.gif

in še zanimivost:
v našem razredu nas je 32, od tega je bilo 11 odličnih, 15 prav dobrih in 6 dobrih smile.gif smo zelooo dober razred. zelooo dober. zaenkrat... laugh.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame

#357 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 June 2007 - 01:58 PM

Nč se bat, Mladoletna. Če imaš dobre delovne navade, je že super, zraven dodaš še sodelovanje in učenje pa čarovnija uspe biggrin.gif

Sicer sem mnenja, da ko 'zguraš' prvi letnik, je vse lažje. V prvem sm se osebno ful sekirala, v drugem manj, letos pa skoraj nič, a mam do sedaj najlepše ocene. Nisem odličnjakinja, pravdobra sem. Ampak sem zelo zadovoljna.

Glede ocen je pa tako, odvisno od generacije, razreda, šole. Pri nas je bil v 1. letniku en odličen, v 2. dva, letos pa trije. Pravdobrih nas je kar nekaj, največ pa dobrih.

Glede škofijske imate pa eni take izjave, da... Rajše nič ne rečem. Uglavnem, glupe. Šola je zelo kvalitetna in priznana, pa je ne zagovarjam zaradi sebe, ker ne hodim tja. Rezultati povejo svoje pa tudi folk je večinoma zelo uredu. O nekih krščanskih manijakih sploh ni govora.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#358 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 23 June 2007 - 03:17 PM

Delovne navade si bom morala še pridobit smile.gif

Se mi zdi, da je tudi prav dober uspeh, Princeska, zelo uspešen na gimnaziji, super je, skoraj odličen biggrin.gif !
  • 0

#359 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 24 June 2007 - 08:09 PM

Storm blink.gif
wauu thumbup.gif .. kera šola pa ker letnik to? (sori če si že povedala oops.gif )
  • 0

After all this time?

Always.

#360 Storm

Storm

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 740 posts

Posted 24 June 2007 - 08:18 PM

hehe, nincha... biggrin.gif
prva gimnazija maribor, prvi letnik evropskega oddelka.

jaz osebno pripisujem tak uspeh razreda dejstvu, da je bila lani res visoka omejitev in so na prvo prišli samo 'best of the best' biggrin.gif
  • 0
I wanna run
I want to hide
That hold me inside
I wanna reach out
And touch the flame

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users