Jump to content

Photo

Kateri operater - Mobitel, Simobil..?

• Please log in to reply
699 replies to this topic

#341 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 26 February 2013 - 06:43 PM

Jaz grem pa  jutri sklenit pogodbo na Mobitel... izkoristila bom podaljšanje akcije za paket 2013, kar sem nameravala že prejšnji mesec, pa mi ni uspelo.

Včeraj sem še malo bolj podrobno preučila svojo zadnjo specifikacijo (5 strani) in ugotovila, da kličem komaj 3-5 številk na Simobil (zdaj imam naročnino tu), vsi ostali so ali Mobitel, Tušmobil, BOB... in tako seveda presežem tisto 201 minuto za klice v druga mobilna omrežja. Cca 3/4 specifikacije pa itak zavzemajo SMS sporočila, hehehe :wink1:

• 0

#342 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 15 March 2013 - 09:59 AM

Meni bo mislim da maja ali pa junija potekla pogodba z Mobitelom, sem na Džabestu. Ima pa Bob zdaj do konca marca ponudbo Tisti Bigbob za 9,90€ in bi šla na to.

Kako je s predčasno prekinitvijo razmerja?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#343 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 15 March 2013 - 11:26 AM

Sem že klicala. Samo 11€ je, bom kar hitro odpeketala.

• 0

#344 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32519 posts

Posted 23 March 2013 - 12:06 PM

Neytiri, a si si že zrihtala Big Bob?

Če bi jaz ped enim mesecem vedela, da bo marca spet to na voljo, tudi ne bi šla na Mobitel, ahhh....

• 0

#345 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 23 March 2013 - 12:32 PM

Ne. Bom zdaj v kratkem ;).

• 0

#346 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 25 March 2013 - 10:24 AM

Sem ga danes, ja. Čez nekaj dni bo pa aktivirano.

• 0

#347 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 23 May 2013 - 05:03 PM

Prav obolevam glede tega odplačevanja premije pri predčasnem nakupu na Simobilu. 3 mesece pred iztekom pogodbe me pride doplačilo dobrih 35 € in sem klicala, če se to obračunava mesečno

(torej bi se mi znesek za tretjino zmanjšal na dan obračunavanja), pa ni tako, se šteje po dnevih. FOF.

Da ne govorim o tem, da imajo čedalje višje cene za borno ponudbo novejših telefonov. Po več mesecev nič novega ne dobavijo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#348 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2013 - 07:26 AM

Sedaj sem na računu od Simobila opazila, da posebej zaračunavajo tudi SMS-e v tujino. Kako so gnili, no. Že tako ne kličem nič, skoraj nič ne porabim kar imam na voljo,

potem mi pa še DODATNO zaračunajo smse v tujino. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#349 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 27 May 2013 - 08:01 AM

Ja, to sem tudi jaz opazila....sva ugotovila s S., da je boljše, če mu na rusko cifro pošiljam SMSe (zame zastonj, njemu itak služba plača). Pa sem potem videla na računu, da so zagnojili. Sej, hvala bogu - če bo vse po sreči, pride v petek domov.

• 0

#350 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 27 May 2013 - 08:36 AM

Koliko pa stane??
  • 0

After all this time?

Always.

#351 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2013 - 08:42 AM

Cena v tujino poslanega sporočila bo znašala 0,15 evrov za SMS oz. MMS in bo enaka za vse tuje države.

http://www.zurnal24....e-clanek-188182

Ob tem v Simobilu izpostavljajo, da bodo spremembe veljale le za sporočila, poslana na tuje številke in ne za sporočila, ki jih Simobilovi uporabniki pošljejo slovenskim uporabnikom, ki s slovensko številko gostujejo v tujini.

Edited by Kinky, 27 May 2013 - 08:49 AM.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#352 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 27 May 2013 - 09:02 AM

Tako je. 0,13€+DDV.

Zdaj pač pošiljam na njegovo SI cifro - njega vsak prejet in poslan SMS košta 0,30€. Si razdeliva ;)

• 0

#353 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2013 - 09:04 AM

Lepo. :)

No, meni gre pa ta sprememba na K, res si non stop nekaj zmišljujejo. Imam nekaj prijateljev iz tujine, si včasih izmenjamo kakšen sms, ne veliko, ampak vseeno ...

da moram še to posebej plačevati, mi gre v nos. 

• 0

#354 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 27 May 2013 - 12:48 PM

Jaz imam Orto u nulo za vedno in opcijo 201. Zdaj bom izkoristila 50 € bonusa. Tudi meni gre na živce, da so postale cene telefonov tako nabite. Pred leti si dobil soliden telefon tudi za manj kot 50 €, zdaj ga pa pod 100 € ni. Meni je brezveze dajat več ko 50 € za telefon. Moj sedanji je po ene 2 letih boljši od njihove ponudbe okrog 50 €. Občasno grem na net tudi preko telefona in mi gre na živce, da mi zaračunajo wap povezavo, zakaj je to? Moj paket vključuje 100 MB prenosa podatkov, se mi zdi, pa mi včasih tudi kaj zaračunajo, pa nisem še nikoli prekoračila teh 100 MB. Sicer pa tudi jaz pogrešam kakšen cenejši paket, ki bi imel neko srednjo količino. Meni od teh 1000 min v Simobil, 1000 smov in 1000 mmsov ogromno ostane. Na drugega operaterja pa niti ne vem, če bi šla, ker so moji domači na Simobilu, kolegice, s katerimi si kaj telefoniram tudi, fant je pa na Tušu, ampak tudi tistih 200 min zanj ne porabim do konca.

Aja, pa ful mi gre na živce to, da ima Simobil ponekod obupen signal. Pri fantu imam ful probleme, maksimalno 2 črtici signala imam in se ne morem normalno pogovarjat, ker skoz prekinja. Ne rečem, če bi živel nekje v gorah, ampak je vbližnji okolici 3. največjega mesta. Mislim da so bili lani razobešeni jumbo plakati, da bodo nadgradili omrežje, pa očitno ni bilo nič iz tega.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#355 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 27 May 2013 - 12:50 PM

wap ni isto kot prenos podatkov

• 0

#356 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 27 May 2013 - 01:05 PM

To zaračunajo vsakič, ko se povežeš na internet ali kako? Vseeno mi je neumno, da to nekaj posebej zaračunavajo, namesto da bi bilo vse vključeno v neko zakupljeno količino. Saj ni veliko, 1-2 € imam včasih za doplačat, ampak vseeno. Kako pa veš, kdaj gre za wap, ko se povežeš na net? Je drugo omrežje ali kako?

• 0

#357 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 27 May 2013 - 01:17 PM

Marmelada, a si videla, da imaš zdaj Opcijo 201 za 2 € mesečno? http://www.orto.si/govorizadva/

Kako pa si dobila ta bonus 50 €?

Jaz wapa sploh nimam aktiviranega, mi je brezveze.

Na Simobilu so mi rekli, da nekaterim naročnikom ok. 2 meseca pred iztekom pogodbe pošljejo 'vabilo' za predčasen nakup novega tel. brez doplačila.

To pomeni, da bi jaz dobila junija (upam, glede na to, da sem naročnica že 11 let).

Imam pa Orto u nulo za vedno in Midi plus zakup podatkov. Si bom zdaj privoščila iPhona, slabši smartphoni pri meni ne služijo namenu. 

Je pa res, da si včasih dobil precej dober tel. za malo denarja ali celo zastonj, ampak pojem dobrega telefona se je spremenil.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#358 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 27 May 2013 - 01:21 PM

Marmelada, ne vem, jaz sem imela nazadnje 3 leta nazaj. Vem samo, da sem ponavadi plačala, če sem odprla njihovo "home" Vodafone stran. Ne vem, zakaj so to vsakič zaračunali :roll:

• 0

#359 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 May 2013 - 01:31 PM

Na Simobilu so mi rekli, da nekaterim naročnikom ok. 2 meseca pred iztekom pogodbe pošljejo 'vabilo' za predčasen nakup novega tel. brez doplačila.

Ja, meni so ga. ;)

• 0

#360 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 27 May 2013 - 08:42 PM

Aja, a wap se da izklopit kje v nastavitvah telefona? Moram pogledat. Jaz namreč sploh ne vem, kdaj sem odprla wap. :/

Jinadaze, meni približno vsaki 2 leti pošljejo to vabilo za 50 € bonusa pri računu ali nakup novega telefona po kao subvencionirani ceni. Očetu so zdaj kar sms poslali, sem poklicala v poslovalnico in so rekli, da to isto velja. Za opcijo 201 za 2€ pa sem jaz razumela, da lahko to akcijo koristiš samo, če hkrati kupiš nov telefon. Nekako tako piše na njihovi strani. Sem pa danes klicala v poslovalnico in povedala, da že imam to opcijo, po redni ceni in da sem zdaj koristila 50 € bonusa in so mi rekli, da kar naj pridem k njim in mi bodo še to vklopili. Če se bo res dalo, bo super. :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users