Jump to content

Photo

Vaša naj naj kava

• Please log in to reply
547 replies to this topic

#341 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 January 2013 - 04:16 PM

Po mojih izkušnjah (s to "paličico") mora biti mleko sveže odprto, direktno iz hladilnika, najboljše je od Zelenih dolin :D

Drugače pa mi je ful dobra čokolada + pomaranča iz Cafetina ...mmmmm

• 0

#342 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 13 January 2013 - 04:22 PM

Sem jo kupila nazadnje kot darilo in še sebi 50g in mi ful ni dobra. Pa tisto po Jaffa piškotih... kje pa :/.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#343 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 January 2013 - 04:33 PM

:lol: 

Kakšni Jaffa piškoti? :lol: Obvezno jo pijem z veliko mleka. Sama mi ni dobra. Tam kupujem še Irish ... med tem ko mi lešnik ali pa vanilija nista dobra.

• 0

#344 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 13 January 2013 - 05:33 PM

That makes a lot of sense :blush2: No saj speni pa lepo ta penilec, ampak vseeno se pena hitro spremeni nazaj v prvotno stanje.

Drugače za penit mleko, meni nikakor ne uspe tako kot v gostilni spenit.

Imam tri različne "naprave", pa ne uspe. :D Obožujem namreč spenjeno mleko.

Najslabše je to kar je prilepila Felicia (druga slika). Malo brni, speni mogoče pikico, ampak vse skupaj nič. Potem imam tudi kavni aparat na ampule, kjer je posebej ročica za penit mleko. Saj kr dobro speni, ampak ne tako kompaktno. Potem imam pa še en lonček, kjer je notri čisto drobno sito. Tja nalijem mleko in tisto sito potiskam hitro gor in dol, kot da bi nekaj "pumpala". :D Ne najdem slike. No, tisto naredi za moje pojme najboljše spenjeno mleko.

Jaz znam s tistim "najslabšim" naredit zelo kompaktno peno, ampak moraš naliti v šalico ravno prav mleka ... plus da mora biti mleko sveže odprto... plus da ni vseeno, katera firma mleka je. Preveč zahtev, da bi se redno trudila to delat...

Jaz tudi uporabljam tale strojček na baterije, s paličico in naredi lepo peno. Po mojih izkušnjah pa mora biti mleko dovolj toplo, da se lepo speni. Če je mrzlo ali samo malo mlačno, se sploh ne bo spenilo. Enako se mi prehladno mleko ne speni tudi v tistem lončku s pokrovom za delat kapučin.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#345 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 13 January 2013 - 05:49 PM

Meni pomaranča-čokolada in lešnik iz Cafetina nista všeč, imam raje čist obično filter kavo brez arome, pijem jo z mlekom, malo sladkorja in začinim z masalo za čaj iz Indije.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#346 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 13 January 2013 - 07:31 PM

Zanimivo. :D Meni s tisto palčko nikoli ni uspelo spenit.

• 0
Viens, reste ici!

#347 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2013 - 07:39 PM

Jaz imam lonček za delanje pene in pa na palčko. Pogosteje uporabljam na palčko, ker je bolj komot.

Mleko se mi zadovoljivo speni, mora pa biti bolj vroče (ne mlačno), vsaj minuto mešam, pena je tudi

solidno kompaktna.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

• Guests

Posted 13 January 2013 - 10:14 PM

Moje izkušnje so bile obratne: kdaj pa kdaj mi je uspelo lepo, kompaktno peno naredit, če sem v skodelico nalila malo manj kot četrtino HLADNEGA alpskega mleka (iz hladilnika), ob mešanju s palico pa sem skodelico nagnila. Ampak vseeno mi ni blo všeč, ker je pena prehitro izginila. Ta strojček, ki ga imam sedaj mi je pa 1A. Iz alpskega mleka mi ful lepo speni - tašča ima tudi to in je dala enkrat domače mleko notri, četrtino tiste posode in ji je pena čez šla, tolk je je naredilo. :D

• 0

#349 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2013 - 10:34 PM

Mogoče je odvisno tudi od vrste mleka? Jaz uporabljam 3.5!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#350 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 13 January 2013 - 10:56 PM

Da te ni sram!

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#351 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2013 - 11:18 PM

Vse ostalo je voda. ˇ-ˇ

• 0

#352 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 13 January 2013 - 11:23 PM

Fant se ful izogiba maščobam (glede na količine njegove hrane pač.. XD), ampak mleko pa mora bit 3.5. :D 

Jaz pa itak riževo pijem.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#353 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 January 2013 - 11:27 PM

Se pridružujem njegovemu razmišljanju, edino pravo mleko je 3.5! Velikokrat mi je že bilo s strani določene osebe ponujeno

h kavi 0.5 mleko, vedno zavrnem, ker ne rabim dolivanja vode.

• 1

#354 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 14 January 2013 - 08:22 AM

jaz si s tem penilcem na palčki naredim kar dobro peno. mleko obvezno 3,5% (point je v maščobi), poget na parvo temperaturo in miksat. potem pa čez kavo. super mi rata. odlina pena pride tudi s sojinom mlekom, riževo in ovsno pa nista toliko penilna.

najboljša trda pena pa pride, če mešaš smetano za kavo in mleko ali pa uporabiš tisto mleko, ki je prav za kavo. npr. iz hoferja, i ima 7,5% mm

• 0

#355 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 14 January 2013 - 08:23 AM

koliko pa je pogret na pravo temperaturo? Meni vedno uspe samo z mrzlim mlekom.....

• 0

#356 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 14 January 2013 - 08:30 AM

nimam pojma. včasih mi rata, včaih ne. jaz dam kar mleko v šalci v mikrovalovko, npr. 30s do 1 minuta in je.

• 0

#357 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 14 January 2013 - 12:02 PM

Jaz uporabljam domače mleko in dam pol tavelike šalce, torej približno 1 deci mleka v mikrovalovko za minuto in pol.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#358 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2013 - 05:24 PM

Jaz tudi dam v mikrovalovko ... po občutku bolj ... na grobo rečeno na 800W okoli 20-30 sekund.

• 0

#359 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 14 January 2013 - 05:25 PM

mnja....jaz je nimam nočem...

• 0

#360 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 January 2013 - 05:27 PM

Eni so/ste proti, ja, vem ... naj bi bila škodljiva. Jaz se na to ne oziram

in si življenja brez nje skorajda ne predstavljam. : )

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users