Nega mešane in / ali mastne kože
Posted 05 March 2007 - 07:10 AM
Posted 05 March 2007 - 03:11 PM
Seveda, najprej D šele potem pa A

Posted 05 March 2007 - 03:30 PM
Zdej se pa mazem z Avene mi pa ful pomaga.
Posted 05 March 2007 - 07:00 PM
Mam mastno kožo, že nekaj časa uporabljam differin in alverde jojobo... sem pa začela opažat, da se mi koža lušči pod nosom ob strani in to ful in zgleda grdo, ko se namažem s pudrom
Če pa si pod puder namažem z alverde jojobo, pa se začnem takoj svetit, čeprav probam to zakrit s pudrom v prahu.
Kupila sem si tudi garnier pure, sam je problem, ker me po umivanju obraza s Schellerjevim melisinim gelom, obraz po nanosu garnierja ful peče.
Na forumu sem zasledila tudi o mastni koži s suho povrhnjico... A je to lahko vzrok? Kak bi pa lahko to popravla?? Hvala vnaprej
Posted 05 March 2007 - 07:41 PM
naredi si najprej en blag piling, potem pa nadaljuj z jojobo. Pri D je znano, da se koža zelo izsuši in se začne luščiti. Trenutno nimam kakšnega bolj pametnega nasveta, ker uporabljaš D. Ko se bo koža izboljšala in ko ga boš nehala uporabljati, bo bolje.
Posted 05 March 2007 - 08:14 PM
Posted 05 March 2007 - 09:04 PM

Posted 05 March 2007 - 09:08 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 05 March 2007 - 09:16 PM
Bom šel potem raje drugam pa vzel tega z meliso. Pa v drogeriji mi je ponujala še od Loreala Pure-Zone čistilno peno, ki baje naj bi bila zelo učinkovita ker vsebuje salicilno kislino. To že tud v bistvu mam doma, ker sem zadnjič našel v omari sam ne upam uporabit, ker nočem spet neki testirat. Je res da je tolko učinkvota?
EDIT: rekreativno se zelo veliko ukvarjam z nogometom, ko igram nogomet verjetno ne smem imeti kreme na obrazu ker se zelo potim, si morem takrat z tonikom obraz učistiti ali ni poterebe? Lahko po britju uporabljam solea losjon po britju ali ne ker vsebuje alkohol. Če ne kaj naj potem uporabim?
Hvala
Posted 05 March 2007 - 09:48 PM
-clenance čistilni gel
-clenance losion
-clenance emulzija
-clenance k
ali od vsakega nekaj. Se pravi scheller gel, garnier kremo, avene clenance K kremo,... kot je bilo že velikokrat napisano.
Mogoče katera ve kje v MB se dobi Cosmetic Lad od Lusha, Muller jo namreč nima. Baje je dobra ker ni komodena, celo boljša od Avon M24.
Lualah po mojem mora biti koža pri športu čista da diha, nisem pa čisto prepričana.
Posted 05 March 2007 - 10:38 PM
@lilika, boljše je od vsakega nekaj. Vsaka stvar mora biti najboljša, za celotno kolekcijo Avene dvomim, da je u redu.
V MB ne moreš dobiti Lush CL, niti v nobeni drogeriji - Lush trgovina je samo ena v Sloveniji - Ljubljana, Ciril Metodov Trg.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 March 2007 - 12:03 AM
Potem bom morala poiskati drugo kremo. Avon M24, Gariner TF,.... Katera je boljša med tem ko se ne uporablja Avene Cleanance K?
Posted 06 March 2007 - 12:55 AM
Zdaj me pa zanima, kaj naj storim zdaj, ko prihajajo topli dnevi in se mi koža že tako ful masti, moram si pa omisliti UV zaščito, ker bom bistveno več zunaj?! Sončne kreme mi bodo pomoje zamašile vse pore, da ne omenjam, da se bom v obraz svetila kot nočna lučka. Aja, pudra ne uporabljam, tako da ne pride v poštev kot vir zaščite.
Poleti za obraz uporabljam sončno kremo Coppertone - oil free, tudi piše na njej da ne maši por itd. pa tudi ocenjena je bila v temi sestavine kot primerna za mastno kožo in z zanesljivo zaščito. Sama tudi imam mastno kožo, nagnjeno k vsem mogočim mozoljem, tale krema mi pa jih ni povzročila. Upam da bi odgovarjala tudi tebi.
Posted 06 March 2007 - 07:22 AM
hvala za tako hiter odgovor
Bom šel potem raje drugam pa vzel tega z meliso. Pa v drogeriji mi je ponujala še od Loreala Pure-Zone čistilno peno, ki baje naj bi bila zelo učinkovita ker vsebuje salicilno kislino. To že tud v bistvu mam doma, ker sem zadnjič našel v omari sam ne upam uporabit, ker nočem spet neki testirat. Je res da je tolko učinkvota?
EDIT: rekreativno se zelo veliko ukvarjam z nogometom, ko igram nogomet verjetno ne smem imeti kreme na obrazu ker se zelo potim, si morem takrat z tonikom obraz učistiti ali ni poterebe? Lahko po britju uporabljam solea losjon po britju ali ne ker vsebuje alkohol. Če ne kaj naj potem uporabim?
Hvala
Tele Pure zone ne poznam. Ti uporabljaj kar Schellerjevo zadevo. Lahko pa tudi kakšno nežno peno - recimo SauBar (v DMju jo dobiš), Penaten ali Bubchen (oboje Muller).
Pred teningom ni potebno pretirano skrbeti (saj ga imaš popoldne?). Brezveze se je pred tem umivat in mazat z žaubami. Po treningu si pa očisti obraz z gelom za čiščenje in uporabi tonik. Če bo pa ta premalo, pa še kakšno vlažilno kremo.
Posted 06 March 2007 - 10:18 AM
Se spoznaš kaj na vode po britju. Je solejina v redu samo ima veliko alkohola, bral pa sem tu po forumu da alkohol in kreme ne gre skupaj oziroma tudi alkohol ni dober za obraz.
Posted 06 March 2007 - 10:21 AM
Posted 06 March 2007 - 11:14 AM
Posted 06 March 2007 - 02:46 PM
Na vode po britju se ne spoznam kaj prida. Pravzaprav nisem še nobene ocenila. Napiši sestavo in bomo videli, kako in kaj.
To je sestavina te solejine vode po britju. Piše tudi za nežno in občutljivo kožo
alcohol denat, aqua, sorbitol, parfum, peg-40 hydrogenated castrol oil, menthol, camphor, benzophenone-2, sorbic acid, alpha-methyl ionone, amylcinnamal, benzyl alcohol, benzyl benzonate, benzyl salycilate, citronellol, hydroxycitronellal, butylphenyl methylpropional, linalool, hydroxyisohexyl, 3-cyclohexene carboxaldehyde, evernia prunastri, cl 42090, cl17200
Posted 06 March 2007 - 05:10 PM
Kaj pa če bi si po britju namazal kar tonik? Jaz fanta vedno mažem kar navadno - tonik in krema.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users