Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#341 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 03 August 2013 - 11:39 AM

Ja to se pa strinjam...Jaz sem drugače cat person, ravno zato ker mačke ne smrdijo in so čiste :)

Čeprav drugim mačkov razen svojega nikoli nisem crkljala in razvila kakšnega posebnega :wub: efekta do njih :)

Aja da ne bom v vtise pisala...

Zaenkrat mi je najbolj všeč Mimi :)

pa Minnie tud :P

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#342 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 August 2013 - 01:11 PM

Fiona, ta pesek prodajajo po vseh trgovinah za male živali. Meni osebno je predrag. Moja Minka ima sekret dol v enem prostoru, kjer imamo čevlje in kramo, tko da mi je vseeno, če je malo vonja. Malo sprobavaj.

• 0

#343 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 03 August 2013 - 02:56 PM

A to dejansko deluje? :D

http://www.litterkwi...kako_deluje.php

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#344 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 03 August 2013 - 04:56 PM

Mogoče deluje, ampak če sodim po svojih dveh in Bibi in njihovih pozah lulanja mislim, da se zna zgodit, da muca nerodno nastavi rit in imaš ves wc polulan in s tem večjo packarijo in več čiščenja kot pri navadnem mačjem wc-ju.

Eno posodo s peskom si le omisli, sploh če praviš da bo muca veliko časa preživela noter. Jaz imam dve muci in 2 pokrita mačja wc-ja, ki ju čistim 2x na dan (zjutraj in zvečer). Uporabljam navaden pesek, ki se sprijme v kepe, ki ga celotno menjam 1x na teden oz. na dva tedna. Toplo priporočam, da nabaviš pokrit wc, ker se s tem izogneš salvam peska, ki bi letele izven škatle, ko bi kopala luknjo. 

• 0

#345 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 03 August 2013 - 05:06 PM

Kalypso, koliko pa je kaj vonja pri tem?

Čistiš dvakrat na dan...a to ven pobereš kakce - kaj pa lulanje, to začne smrdeti?

Kalypso kje pa imaš wc-ja ti si v stanovanju ane?

• 0

#346 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 03 August 2013 - 05:20 PM

Ven poberem kakce in kepe v katere se sprijme polulan pesek, tako da po čiščenju ostane samo čist pesek. Vonja se skorajda ne zazna. Odvisno seveda kaj jesta. Lulanje ima ful rahel vonj, ki ga moj nos ne zazna, potem ko je varno pokrit s peskom. Jima pa po določeni vrsti hrane kakci ful smrdijo, medtem ko po drugi hrani minimalno. Ampak vonj ostane v zraku toliko časa kot če greš sam na wc. Sicer se kdaj zgodi, da kak kakec slabo zakopljeta in se ga vonja, ampak prav zato jima vedno v škatlo nasipljem polno peska, tako da lahko dobro zakopljeta iztrebke in redno menjavam pesek, ga ga imata dovolj. Mene bolj kot vonj moti pesek, ki se jima prime na dlako med blazinicami in ga raznosita po stanovanju. 

Glede na to, da imaš veliko hišo, sem prepričana, da lahko najdeš prostor za mačji wc, kjer ne bo v napoto. 

Ja, sem v stanovanju. Zaradi prostorske stiske sta oba wc-ja kar v dnevni sobi, sicer bi ju oz. vsaj enega verjetno imela na hodniku ali v kopalnici.

Edited by Kalypso, 03 August 2013 - 05:29 PM.

• 0

#347 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 04 August 2013 - 09:54 AM

Mi uporabljamo kombinacijo telih peskov, prvega še najmanj maramo, ker se blazno praši, se pa sprijema dobro:

9002049003104_1_large.jpg

tega drugega Bio Kat s mam js in mi je najboljši, mislim da celo gor pise nekje fresh in je malo odišavljen

biokats_fresh.jpg

in tega, ki se ga pa ful malo porabi je pa slabost pri mačkih ki so bolj kosmatuljaste sorte, ker med tacami poberejo velk tega peska in ga povsod raznesejo., načeloma je pa boljši ta pesek kot pa zgornja. pri nas Je sam Taj za ta pesek problematičen.

goldenodour_box.jpg

• 0

#348 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 05:49 AM

Hvala. Kdaj pa pol recimo spucate cel wc?A samo pobirate ven in dosuvate? Ne pride lulanje do dna?

drugo vprašanje, katero hrano? Gledala sem Royal Canin. S čim futrate mačke - samo z briketi, s konzervami...Kolikokrat na dan?

Muca bo stara mislim da 3 mesece, a mora tak mladiček imet skoz hrano v posodici?

mleko - če že, vem da samo kozje, raje vodo.

ZDaj sem prebrala par vodičev, prvih nekaj dni mora bit v enem prostoru, da se navadi, pol ji predstaviš ostalo, potem počasi okolico.

Tako da moj plan je jo navadit na wc zunaj + tega bova v shrambo pod teraso vgradila vratca, ki se bodo odpirala samo zanjo, tako da bo na suhem tudi ko naju ne bo doma.

Permamentno pa wcja notri ne mislim imeti. z mami sva C. takrat lepo navadili da se je postavila pred okno in mjavkala, ko jo je tiščalo, če pa ni bilo nikogar doma je bila pa zunaj.

Podobno prakso bom uvedla tukaj.

Seveda o tem ne bi razmišljala, če bi bila pred hišo prometna cesta.

• 0

#349 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 09 August 2013 - 06:57 AM

A to dejansko deluje? :D

http://www.litterkwi...kako_deluje.php

moja teta je kupila takšno zadevo (5-stopenjsko). Maksi je hodila na začetku tja opravljat vse, pri tretji stopnji pa je šla tja samo še lulat, za kakat je pa obrnila rito ven iz školjke in se pokakala na tla. Pa so šli par stopenj nazaj...in rezultat je bil isti. Zato je opustila idejo.

Mislim pa, da se splača probat.
  • 0

#350 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2013 - 06:59 AM

Glede WC-ja -lulanje se sprime v kepo, ki jo potem z lopatko pobereš ven. Če to sproti (dnevno) pobiraš in dosuvaš, je dovolj, če celoten wc sprazniš in spucaš recimo 1x na mesec, če pa nisi najbolj vesten, zna pomojem začet smrdet.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#351 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 August 2013 - 06:59 AM

Am wc je pa js tudi perem, ampak tko na vsake toliko časa, takrat tud ves pesek stran vržem. Recimo 1 x na mesec ali na 2 meseca. Vmes pa seveda posip dofilam, če vidim, da ga je premalo. Ampak je vseeno treba na vsake toliko časa vse stran dat, umit, dobro posušit in naštimat nov pesek.

Hrano mi kombiniramo različne brikete, vsi mački dobijo enako, ker pa ima Taj dostikrat probleme z ledvicami, kupujemo največkrat tele hrane:

sanabelle-urinary.jpg

958-1274-medium_large.jpg

Mokre hrane moji mački po večini sploh ne marajo, drugače pa isto dobijo sem in tja kako vrečko to pa fotr kupi ponavadi kr kej iz Mullerja, ne vem kaj so za ene. Ampak tistega ne jejo neki, ker ni zdravo, no razen Diego ker je smotan pa obvezno more 1 x na dan dobit neki nezdravega, čene ne da miru, ampak drugače osnova so mu pa ti briketi.

Ja pa eni mački posebi meso pečeta ker ne je mačje hrane, je samo tistega purana plus mleko pa čeprav tega mački ne smejo, tud noben tega ne pije, razen ta mačka, ki ne je nobene mačje hrane sploh.

• 0

#352 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 07:36 AM

Luci, hvala za nasvete (in ostale). hevea, kateri pesek imaš pa ti? PObiraš vestno (dnevno) ven?

In seveda tudi ti napiši katero hrano :D

• 0

#353 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 August 2013 - 07:43 AM

Ven je treba pobrati dnevno, pri meni imamo 3 največje mačje wc-je, katere čistimo večkrat dnevno. mački so čisti in imajo radi čist wc, če tega ni, se ti bo ponesnažil drugje, to ti garantiram. ne bo šel v pesek kjer je polno kakcev itd.

recimo moj Taj je še tako fin, da 1 x ko sem vse wc je odnesla ven, spraznila pesek in jih umila ter pustila na soncu, da so se posušili in sem imela njega zunaj, ki bi lahko šel na potrebo na travo, v vrt, bilo kam, je šel lulat v prazen mačji wc. Pol veš kako znajo bit.

• 0

#354 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2013 - 08:03 AM

Mi imamo pesek iz Hoferja, pobiram ven dnevno, čeprav se včasih zgodi, da se mi recimo zvečer ne da in poberem naslednji dan zjutraj, ampak ni panike, naša gre tudi v umazan wc rajši kot drugam :D Je pa res, da vedno komaj čaka, da ji ven poberemo, in gre takoj sprobat spucan pesek :) V kopalnici ima tudi pitnik, ker stoječe vode ne pije. Brikete imamo pa Trainers s piščancem in nekimi jabolki (vsaj narisana so gor) in random Whiskas priboljške.

Priporočam še igračke, naša ima rada pernate, ampak te se hitro uničijo, tako da se pri nas najbolj obnese piskajoča miš na palici :D Imeli smo tudi eno tako piskajočo miš, ki se jo je obesilo na podboj od vrat in jo je tudi imela ful rada, samo na naš podboj se je ni dalo lepo pritrdit in smo jo polomli, tako da ima zdaj miš za jo podit naokrog. Žogice in podobno je ne ganejo tolko. Nabavli smo tudi dva velika praskalnika, ki je ne zanimata preveč, uporablja pa neke kartonaste, tako da imamo zdaj ene tri take po stanovanju. Imam tudi škarjice za kremplje strižt, ampak se res redko pusti, tako da ponavadi kar pri vetu prosimo še za pedikuro. Mačke so dostikrat vesele, če imajo na voljo kakšno polico oziroma eno visoko točko, s katere lahko nadzorujejo prostor, in kakšno luknjo, kamor se lahko zavlečejo, če hočejo mir, tako da lahko preprečiš metanje vaz s polic tako, da predvidiš, kje bi ona rada bla in ji to omogočiš. Sej ti bo verjetno pokazala, kje ji je všeč :) A si ji že zbrala ime?

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#355 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 August 2013 - 08:14 AM

Jaz že par let peska ne uporabljam več, ampak ti. kristale za mačji wc. So sicer dražji, ampak se skompenzira, ker ni potrebno dosipavat. Meni so zakon, ker se nič ne praši, ven pobiraš samo kakce, lulanje pa kristali vpijejo (ne, nič ne smrdi!), menjam po potrebi, ko opazim, da so kristali že rumeni od lulanja. Kupujem jih v Mueelerju, ker 8L ravno paše v ta večji wc, ena vreča stane 7.99€, menjam pb. 1x na mesec, kakor kdaj. 

Nikoli mu nisem dajala drugega kot briketov, razen parkat v 4 letih kakšen priboljšek ali hrano v vrečki, kar pa je slej ko prej itak zbruhal. Za jest mu dajem Royal Canin brikete sensitive in ene za občutljivo prebavo, bom doma prepisala, katere točno. 

Mačke pri starših pa najraje jejo makarone, skuhane v vodi, kjer se je prej recimo kuhal fižol pa je bilo notri kaj slanine ali vsaj kože. Makarone mešata s hrano iz konzerve, jedo pa tudi kakšen košček salame, meso. Ampak te mačke so skos zunaj, lulat in kakat pa hodijo striktno v wc-je, ki so v hiši na podstrešju. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#356 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 09:15 AM

Huh super punce :) Uporabno.

Ja, glede tega sem se že odločila, da prej ne bom kupovala nič, dokler ne bo sama pokazala kje ji sede. Ker sem tudi kupovala takrat za svojo mačko svašta, une igluje za ležat, pa je vedno hodila spat na uno vrečo polnjeno s stiroporjem za sedenje, ki smo jo imeli v dnevni sobi, ali pa na posteljo od staršev.

Kupila bom pa tole gnezdece:

http://www.zverinko....ikoli-premehko/

Ful mi je simpatična tale stran, mislim pa da celo vse skupaj izdeluje dekle, pri kateri bom mačko vzela, moram jo jutri vprašat (jutri jo grem iskat!).

Za pesek iz hoferja mi je že en kolega rekel da je kul ja, tako da to imam zapisano, bom pa šla pogledat tudi tole od špele. Hevea, za koliko časa pa imaš recimo tisto 10 kg vrečo?

Imate pokrite wcje?

Jaz bom verjetno kupila kotnega.

Danes grem v hardcore nabavo skratka, ničesar nimam. Moram kupit wc, pesek, hrano, posodice, kakšno igračko, transporter. stvari za "na višino" zdajle ne bom kupovala takoj...Bom ji dala v tisto sobo ene tri škatle, pa stol, da lahko nanj spleza in da ni vse na tleh (v sobi ni nič opreme), pa kakšno teniško žogico, pa kakšno staro majco, ki diši po meni.

po koliko časa mislite da ji lahko odprem vrata, da bo raziskovala hišo...Čez en teden, že naslednji dan? Ko se mi bo zdela sproščena?Po netu piše en teden...vem da v stanovanju to pač ni problem, ker je bolj majhna kvadratura...

Aja glede imena sem za Minty....Ampak mislim da se bom odločila ko se bolje spoznava, morda ji nadenem kaj čisto tretjega.

• 0

#357 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 August 2013 - 09:29 AM

O, ful kul ime!

Kazo ima pokrit wc, vendar smo vratca že pri prejšnjih dveh mačkonih odstranili. Mi ni problem tistih par kristalčkov posesat vsake dva dni. Sploh, če boš uporabljala pesek, ti svetujem pokritega, da se ti bo manj prašilo po prostoru. Jaz imam skos vsa vrata v stanovanju odprta, da gre lahko maček kamorkoli mu zapaše, večinoma tut spim pri odprtih vratih, nikamor več se ne zapiram, sploh, če sem sama, maček ima full access, lahko gre kamorkoli, tut na jedilno mizo, recimo. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#358 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 August 2013 - 09:35 AM

No saj to je kul, samo veš, tako velika hiša zna bit malo overhelming zanjo na začetku...

Jaz jo bom naučila kje so meje (upam!) tako da bodo pult, miza in to prepovedane stvari :)

Jutri grem še po sesalec v merkur...Imava vodnega, ki ga je hotel fant, zdaj pa sesam jaz!!! in sovražim štimat tisto vodo notri, pa pucat, tako da večinoma uporabljam samo metlo.

Zdaj bom pa kupila en navaden sesalec ker mam dost tega. Unega naj zaradi mene kar proda ali z njim sesa sam :P

• 0

#359 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 09 August 2013 - 09:36 AM

Ful lepo ime, Fiona! :)
  • 0

After all this time?

Always.

#360 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 August 2013 - 09:41 AM

Pod nujno praskalnik, če želiš, da ti bo muc sedežno itd. pustil na miru. Pri nas to dnevno "prefukavata", so vi trije že zelo bogi. Ena boljših igrač, ki jima je všeč je  šumeči tunel, kot vidiš jima je že premajhen, bo treba novega daljšega kupit in pa kača-tunel, ki se  lahko dodatno sestavlja, s tem se tud zelo rada igrata. Včasih tako nasilno, da spravita žogo ven. Od unih na palci igrač,  (mi temu rečemo piščanec, tist k ma črno kao miško gor), k cvili to jima je blazno všeč. Še par fotk..:

171061015145094511585914.jpg182591147626835419587115.jpg183223101501188934058592.jpg185927101501188970658593.jpg525242147626898752914214.jpg

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users