Korona virus / Covid-19
Posted 25 March 2020 - 01:31 PM
Posted 25 March 2020 - 01:34 PM
Posted 25 March 2020 - 01:43 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 March 2020 - 01:48 PM
Posted 25 March 2020 - 01:51 PM

Posted 25 March 2020 - 02:30 PM
Tukaj toliko snezi, da za pravo decembrsko vzdusje manjka samo se Sinatra. 😑
Pobralo me bo, hvala za tole.

Posted 25 March 2020 - 02:52 PM

https://siol.net/nov...pi-video-521594
Evo ga. To ocitno niso zazeljene teme ta cas

Posted 25 March 2020 - 03:42 PM
Tudi jaz nisem našla, ko sem na hitro preletela, zato sem vprašala. : )
Posted 25 March 2020 - 06:01 PM
Vsak dan kakega novega poznanega vidim v teh novicah in se mi malo razjasni od kje ves ta gnev na fb.. Eni so res bogi v svojih sluzbah...kje je tokrat Pahor, ne bo sel pozirat na infekcijsko, butara 😵
Posted 25 March 2020 - 06:29 PM
Posted 25 March 2020 - 07:41 PM
Tukaj toliko snezi, da za pravo decembrsko vzdusje manjka samo se Sinatra. 😑
Ravno sem se podaljsek prebrala: Sneg pada, vsi smo doma v krogu druzine, 25. je pa polne hladilnike imamo...

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 March 2020 - 07:48 PM

Posted 25 March 2020 - 08:17 PM
Posted 25 March 2020 - 09:19 PM
Posted 25 March 2020 - 09:40 PM
Na Otoku bodo kmalu na voljo testi, s katerimi bodo lahko ljudje sami ugotovili, ali so razvili protitelesa proti novemu koronavirusu oziroma preboleli covid-19. Direktorica infekcijske službe na angleški agenciji za javno zdravje Sharon Peacock je danes v parlamentu dejala, da so kupili 3,5 milijona testov, ki bodo javnosti na voljo v bližnji prihodnosti. Kupiti jih bo možno v spletni trgovini Amazon in lekarnah. "Ko bomo prepričani, da delujejo, bodo na voljo javnosti. Testiranje testov je majhna zadeva in predvidevam, da bo to opravljeno do konca tega tedna," je poudarila Peacockova po poročanju britanskega BBC. Gre za 15-minutni krvni test, pri katerem se posameznik zbode v prst, da dobi kapljo krvi. S testi bodo ugotavljali, ali je nekdo razvil protitelesa proti novemu koronavirusu. Testi tako pokažejo, ali je oseba v preteklosti prebolela koronavirusno bolezen 19. Zdravstveni delavci se bodo na primer lahko vrnili na delo, če bodo ugotovili, da imajo protitelesa, ki jih telo razvije za boj proti okužbi. S takšnim testiranjem pa bodo lahko ugotavljali tudi razširjenost covida-19, je pojasnila.
Posted 25 March 2020 - 09:51 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 March 2020 - 09:56 PM
Posted 26 March 2020 - 11:58 AM

Na koncu sem tudi jaz že razmišljala o nakupu maske iz blaga, pa mi je potem fant povedal, da imajo doma tiste maske, ki se uporabljajo tudi pri škropljenju dreves npr. Prej je šel v trgovino in sem mu zatežila, naj jo vzame, pa še en kup navodil sem mu natrosila, kako naj si roke razkuži, naj se ne dotika denarnice, telefona, ko bo v trgovini ali direkt iz nje.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 March 2020 - 12:06 PM
- DT
Kako mora bit fajn zivet, ce si tako zabit.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 March 2020 - 12:17 PM
Take ima vsakodnevno večkrat na dan
"Glede na dosedanje podatke se virus težje širi med ljudmi v toplejšem podnebju," pravi profesor virologije z univerze v Marylandu v ZDA Mohammad Sajadi, ki preučuje izbruh novega koronavirusa v svetu. Znanstveniki z dveh kitajskih univerz, ki so preučevali širjenje virusa v sto kitajskih mestih, pa so ugotovili, da "visoke temperature in visoka zračna vlaga pomembno znižajo nalezljivost covida-19". A študija švedske univerze Karolinska, ki je v model širjenja novega koronavirusa vključila podatke o širjenju okužb z drugimi koronavirusi, opozarja, da bi čez poletje lahko dobili lažen občutek, da smo širjenje virusa uspešno omejili, nato pa bi se število okužb prihodnjo zimo spet povečalo. Pandemija bi tako postala podobna pandemiji španske gripe, ki je v letih 1918 in 1919 potekala v treh valovih.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users