Priporočila za dobrega otropeda za koleno iz okolice MB, samoplačniško?

Vprašanja, pomoč pri zdravstvenih tegobah
Posted 29 August 2023 - 08:29 AM
[Napoleon]
Posted 01 September 2023 - 11:27 AM
Dala sem kri za prihajajočo operacijo.
Je kaj narobe, če imam pdw, p-lcc in p-lcr nizek?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 September 2023 - 09:10 AM
[Napoleon]
Posted 29 September 2023 - 09:21 AM
Poleg očitnega (vzdrževanje primerne telesne teže, zdrava prehrana, redna in prilagojena telesna aktivnost) bi lahko pripomogel tudi kolagen in glukozamin. Dokazi (raziskave) glede učinka so sicer omejeni.
https://www.lekarnar...zamin-in-sklepi
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 29 September 2023 - 10:33 AM
[Napoleon]
Posted 09 October 2023 - 07:35 AM
Naslednjo sredo grem enega pulit. Dveh itak nimam, zadnji obstojeci mi pa se ne dela tezav. Zob je lepo in pravilno izrascen.
Kaj lahko pricakujem?
Da me je strah je understatement.
Posted 09 October 2023 - 08:01 AM
Pri meni pri dveh ni bilo nič. Pri M. je bilo pa pri enem hudo, samo je imel neke posebnosti, kar zobar itak vnaprej ve.
Tako, da se ne stresiraj preveč.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 09 October 2023 - 08:45 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 09 October 2023 - 09:21 AM
Meni so tudi vse 4 odstranili (najprej enega, potem pa se tri hkrati, ker prvic ni bilo nobenih zapletov). Nisem dobila AB niti, doma sem si pomagala s kisovimi obkladki in paracetamolom, po parih dneh je bilo ok.
Posted 09 October 2023 - 09:48 AM
Posted 09 October 2023 - 12:35 PM

Sicer par dni nisem mogla odpreti ust...jedla sem juhe ipd. Potem je šlo pa hitro na bolje.
Posted 09 October 2023 - 01:54 PM
A injekcija pa prime in res ne cutis nic?
Posted 09 October 2023 - 02:07 PM

Posted 09 October 2023 - 02:15 PM
Ne, ne čutiš.
Posted 09 October 2023 - 05:07 PM
Posted 09 October 2023 - 07:21 PM
Posted 10 October 2023 - 07:20 AM
Fiona, jaz sem dala vse 4 ven. 3 že dolgo nazaj, več kot 10 let, zadnjega pa kaki 2 leti nazaj. Ni bilo nobenih težav. Pri prvih treh sem imela malo otekline in rahlo modrico, po 1 tednu je bilo že vse normalno. Tale zadnji je bil pa tudi pri meni v celoti izraščen in mi ga je res lepo izpulil, nisem bila niti otekla. Ni panike, med puljenjem sem čutila samo pritisk, drugega nič.
A je kaka preventiva, ce so se zacele kazat prve oz manjse degenerativne spremembe sklepa?
Tasika, kakšno diagnozo pa imaš točno? Jaz sem dobila izvide MR kolen in je na obeh pokazalo blago medialno meniskopatijo, na desnem pa še začetno hondromalacijo 1. stopnje lat. platoja tibije in začetno patelarno hondromalacijo s plitvejšo fisuro. Karkoli že to pomeni. Kolikor sem gledala na netu, je meniskopatija poškodba meniskusov, hondromalacija pa zmehčanje hrustanca.
Nimam bolečin, kakšna 2 meseca nazaj sem pri globokem počepu slišala čudno prasketanje, pokanje v kolenih, zato sem šla do osebne zdravnice. Zdaj mi je dala še napotnico za pregled pri ortopedu. H kateremu si šla ti?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 October 2023 - 08:24 AM
Tiste, ki ste imele laparoskopijo, je normalno, da je prva menstruacija po posegu dolga in močna?
Posted 10 October 2023 - 08:50 AM
Posted 10 October 2023 - 09:10 AM
Hvala
Je že precej nadležno, nisem navajena tega 6 dni. Pa je bilo že malo bolje.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users