Ta test je mogoče opraviti tudi zastonj na zaposlitvenem sejmu vsako leto na Gospodarskem razstavišču. Je pa res fajn, dobiš mal drugačen vpogled, jaz sem iz tam malo stvari prepisala v motivacijsko pismo...

Iskanje zaposlitve
Posted 06 February 2013 - 10:27 AM
Posted 06 February 2013 - 11:12 AM
Kandidate sprašujejo o njihovih slabih lastnostih zato, da ugotovijo, ali je kandidat sposoben videti, kje so njegove meje. To pomeni, realno oceniti lastne sposobnosti in kompetence. Da se ne sili tam in tja, kjer mu ni mesto glede na kvalifikacije, izkušnje in siceršnje naravne talente. Vprašanje sploh ni tako trapasto.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 06 February 2013 - 11:28 AM
Kolikor imam jaz izkušnje s sodelovanjem na razgovorih in vodenjem le-teh, je itak štos razgovora bolj ali manj ravno v teh ti. večinsko opredeljenih kot butastih vprašanjih. Malo potipaš, kako in kaj z navedbami v CV-ju (ja, tut glede izkušenj in znanj se folk laže, zato smo pri bivšem delodajalcu uvedli mini test tudi za študente, pri enem tipu smo preverjali reference itd.), ostalo pa sprašuješ tisto, s čimer dobiš feeling o človeku. Oz. jaz sem se vedno bolj pogovarjala kot zgolj spraševala, je za kandidata tut načeloma lažje.
Pa saj se da te plus in minus lastnosti itak prilagajat glede na vrsto dela. Jaz lahko mirne duše rečem, da se nikoli ne lažem na razgovorih.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 February 2013 - 12:58 PM
Jaz sem se spet znašla v depri glede službe...
Nisem prijavljena na Zavodu, ker nisem upravičena do noenega denarja, ker sem sama dala odpoved, tako da bi mi samo še sol tresli na rane s temi bednimi sestanki pri svetovalcu...
Na njihovi spletni strani piše, da so do javnih del upravičeni tisti pod 30 let... a to velja v vseh primerih?? Skor ne morem verjet.
Razmišljam, če bi se vpisala na Zavod, ampak sploh ne vem, zakaj recimo bi se mi splačalo bit prijavljena v mojem primeru? Brez službe sem že od maja. Ma fak.
Posted 07 February 2013 - 01:04 PM
Jaz sem tudi tako razmišljala, nazadnje pa sem klonila in se vpisala, konec meseca imam prvi sestanek. Jah ne vem, načeloma nimaš nič od tega, lahko pa tudi ja. Recimo javna dela, kot si rekla, čeprav za starostno omejitev tukaj ne vem, pa dejstvo je tudi, da niso vsi oglasi na spletni strani, nekatere dobijo samo tisti, ki so prijavljeni, to je 100%, iz prve roke.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 February 2013 - 01:14 PM
Zdaj sem pogledala še navodila za socialno pomoč na csd in se ne najdem v nobeni kategoriji. Sicer je res, da sem dala odpoved, ampak to je bilo pred 9 meseci. Počasi mi zmanjkuje denarja in me straši vsa ta situacija. Še dobro, da imam take fajn starše.
Posted 07 February 2013 - 01:24 PM
Ja kakšni pa sploh so pogoji za socialno? Men se zdi, da jo kr vsi povprek dobivajo
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 February 2013 - 01:28 PM
V javna dela se lahko vključijo tudi tisti, ki so na ZRSZ prijavljeni več kot dve leti (brez starostne omejitve).
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 February 2013 - 01:33 PM
Zakaj pa ne bi dobila socialne? A se ne gleda samo tvojih prihodkov, prihrankov in drugega premoženja in če ne presegaš cenzusa, jo dobiš? No, če še imaš veliko prihrankov še ne moreš dobit.
Jaz sem tudi že razmišljala, ali naj še počakam s prijavo na zavodu ali ne, ta mesec se pa res grem. Glede socialne pa še ne vem, ampak najbrž bo treba, ker imam občutek, da zaposlitve še en čas ne bo.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 February 2013 - 01:33 PM
Sarah, men se tudi tako zdi Na spletni strani ministrstva je napisano, mene tam nikjer ni #%/&(%
Špela, ni samo to, je še polno drugih pogojev.
Marmelada, nekaj tisočakov je prišlo na moj račun v letu 2012, ampak so skopneli. Moram se pozanimat, ker nimam glih upanja, da bom kmalu dobila službo ja.
Posted 07 February 2013 - 02:21 PM
Jaz bi se prijavila na Zavod, sej nimaš kaj za izgubit.
Posted 07 February 2013 - 02:45 PM
Tudi jaz bi se na tvojem mestu šla prijavit, ker tako ali tako iščeš službo. Za vključitev v javna dela moraš biti 6 mesecev prijavljen na Zavodu, tako da ti tudi s tega vidika koristi, če se prijaviš.
Posted 07 February 2013 - 02:55 PM
Sej bom verjetno res šla ja.
A se denarna socialna pomoč s strani csd mora kdaj vračati nazaj državi?
Posted 07 February 2013 - 04:33 PM
O tem smo že veliko pisale. Je za vračat ja. Čeprav sem jaz malo zmedena okrog tega, ker vsak drugače trdi. Eni pravijo, da če jo prejemaš manj kot eno leto, država ne zahteva vračila, itd itd. Ampak na CSD-ju vedno rečejo, da je treba vračat, oziroma to vrnejo tvoji dediči tako, da se ta vrednost odšteje od njihove dediščine. Baje se bo dalo tudi, da boš lahko sam vrnil, ali pa to že velja zdaj po novem.
Najbrž pa že veš, da če si prijavljena na zavodu in prejemaš socialno pomoč, ti CSD lahko poleg obveznega, plačuje tudi dopolnilno zdr. zavarovanje. Tega ti pa potem ni treba vračat.
Posted 07 February 2013 - 07:40 PM
Posted 07 February 2013 - 08:47 PM
Ga bom tudi jaz morala, da točno vem, kako in kaj. Jaz sem jo v preteklosti že dobivala (7 let nazaj), ne spomnim se točno, kako dolgo, najbrž kakšnih 10 mesecev. Najbrž se tudi to šteje?
Posted 07 February 2013 - 08:51 PM
Posted 07 February 2013 - 08:52 PM
Hmmm, pomoje da se šteje vse skupaj ja, ne sam neprekinjeno.
EDIT: okej
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 February 2013 - 09:02 PM
Frida, splača se ti prijaviti na Zavod iz dveh razlogov - prvi je ta, da v veliko primerih delodajalec dobi subvencijo, če zaposli osebo iz Zavoda, kar pomeni, da imaš večje možnosti, da dobiš zaposlitev, saj delodajalec na ta račun na tebi 'zasluži', če nisi prijavljena in te zaposli, ne dobi tega denarja, zato se mu seveda bolj splača vzeti koga drugega. Drugi razlog je ta, da po določenem času na Zavodu (mislim da treh mesecih), lahko sama zaprosiš za subvencijo za samozaposlitev, v primeru, da se ti utrne kakšna ideja za s.p., te subvencije niso majhne in ti za vsaj eno leto pokrijejo vse stroške s.p.-ja. Tisti razgovori pa so tako redki, da pač reskiraš eno uro in greš tja.
Posted 07 February 2013 - 09:08 PM
^^ ni več subvencije za delodajalca, ki vzame kandidata iz Zavoda. Vsaj trenutno ne.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users