Še moje poročilo o Barceloni.
Mesto mi je izjemno všeč, kot že rečeno, ima tak sproščen vibe, kar glede na lokacijo ob morju niti ni čudno. Arhitektura je čudovita, značilnost hiš je veliko balkonov,
da sploh ne omenjam parkov.
Prvič sem se vozila s podzemnim metrojem in sem navdušena, mobilnost je zelo hitra in enostavna. T10 kartica je ravno dovolj za 3-4 dni, če zraven še dosti
prepešačiš, kot sva midva. Bivala sva na ulici Carrer de Balmes, ki je odlična lokacija, saj je do centra peš približno 15 minut, do postaje za vlak in metro pa 5 min.
V času najinega obiska je bila 26.2. še zaprta cela ulica pred univerzo zaradi študentskih protestov.
Prvi dan sva si od Gaudíjeve arhitekture ogledala samo Caso Batllo, vstopnina za odrasle je vrtoglavih 20€, ampak bi rekla, da je vredno, če radi občudujete arhitekturo,
ker je stavba res WOW. Caso Milá/La Pedrero sva zaradi prav tako drage vstopnine izpustila, in ostaja za naslednji obisk.
La Rambla je bila tudi že omenjena, sprehod po tej ulici je obvezen, dobiš kar si zaželiš. Isti dan sva šla še Barcelonete in mosta za pešce.
Vstopnico za Sagrado Familio se splača kupit online, in potem samo natisneš karte ali ti jih natisnejo na licu znamenitosti ob navedbi rezervacijske številke.
V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da boste vsaj kakšno uro čakali v vrsti. Zopet Gaudí-jevo veliki projekt, kaj naj rečem - mož je imel neverjetno domišljijo.
Šla sva tudi do Parc de la Ciutadella, kjer se lahko uležete v travo in uživate na soncu ali pa naredite nore fotke, pa še do Arc de Triomf. Najboljši razgled Barcelone se da
ujeti z gradu, do tja pa se pride skozi Montjuic park. Do čarobnega vodnjaka je sicer najbolje iti, ko se stemni, midva sva žal imela slab timing.
Kar se hrane tiče, je za vegetarijance in vegane dovolj izbire, Maoz falafel je bil odličen, ampak to je bolj za take-away. V Farggi-ju se pa nisva ustavljala. Celo kosilo se
dobi že za okrog 10€.
Do muzeja znanosti žal nisva imela časa hoditi, šla sva pa v Picasso-jev muzej, ki je zelo lepo urejen, pa še vstopnina za študente je bila zastonj.
Za Dalí-ja pa si bova vzela čas prihodnjič.
Lahko rečem samo še, da se veselim naslednjega obiska. 
Slike so posnete z mobitelom.