Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#341 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 01 June 2018 - 11:51 AM

Vprašaj na FB v skupini Po svetu, tam ti bo ziher kdo povedal... mislim, da sem enkrat nekje zasledila, da je denarna kazen za to... nisem pa ziher.

• 0

#342 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 01 June 2018 - 12:12 PM

Ne verjamem, da si denarno kaznovan. A ce bi doplacala za zamenjavo datumov, bi to slo oz. se splaca?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#343 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 June 2018 - 12:35 PM

To sem našla:

All Ryanair flights are changeable but they cannot be cancelled.

You don't need to notify us if you are unable to travel and if you can’t use  your outbound flight you can still use your return flight.

Flight dates/times/routes/names can be changed up to 2.5 hours before the flight departure time via My Bookings  unless you have already checked in, in which case please contact our call centre.

If you do not travel on your booked flight the air fare, fees and charges are non-refundable but you may apply in writing within one month of the date of travel for a refund of the Government Tax paid.  Government tax refunds are subject to an administration fee. click here for fee details.  If the refund amount is less than the applicable administration fee, no refund will be made.

Can I change my flight?

Yes you can. You can change your flight dates or routes up to 2.5 hours before your flight is scheduled to leave and you can change the name on the flight up to two hours before you fly.

Charges apply to changes, these are calculated per one way flight/per person and vary season to season. For more information on these charges please see our Table of Fees. Occasionally, if a flight was particularly cheap to purchase, it can be cheaper to make a new booking, rather than to change your flight/s. 

You can make most of these changes online in the My Bookings section or by contacting our reservation centre.

The following changes can’t be made online:

• Where a domestic flight is being changed to an international flight or vice versa

• A partial change to one flight only (change of airport)

• Where a Spanish resident subsidy has been applied

• Where a Spanish large family subsidy has been applied

If you wish to change one of these types of booking please call a Ryanair contact centre or online chat.

Terms and Conditions apply.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#344 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 01 June 2018 - 01:10 PM

Ja saj zato sem napisala da poglej, kaj se ti cenovno bolj splača.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#345 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 01 June 2018 - 01:35 PM

Opa, oprosti, sem v naglici spregledala. :)
  • 0
Pablo Picasso

#346 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 June 2018 - 01:50 PM

Jaz sem enkrat narobe karto rezervirala pri Ryanairu, se nisem pojavila na letu in ni bilo nič narobe.

Zato --> Occasionally, if a flight was particularly cheap to purchase, it can be cheaper to make a new booking, rather than to change your flight/s.

• 0
Viens, reste ici!

#347 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 01 June 2018 - 01:58 PM

Kolikor mi je znano ni nobene težave če pri Ryanairu izpustiš let.

Tudi če rezerviraš dva leta skupaj, se štejeta kot dva enosmerna in če si rezervirala povraten let, ne bi smela imeti nobenih težav pri tem drugem povratnem letu. Je pa potrebna previdnost, ker pri drugih letalskih družbah ni enako. Npr. če pri Adrii rezerviraš povraten let in izpustiš prvi let, ti potem avtomatsko propade tudi povraten let oz. moraš zanj doplačat določeno vsoto. 

• 0

#348 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 04 June 2018 - 04:13 PM

Coco no pasa nada. Sestra je mela placano karto, pa smo potem samo kupli drugo karto drug datum, ker je bilo tako ceneje kot da bi delala spremembo imena. Ni bilo mobene denarne kazni. Govorim za Ryanair.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#349 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 04 June 2018 - 04:48 PM

Hvala vsem, zlate ste!
  • 0
Pablo Picasso

#350 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 06 June 2018 - 09:55 AM

Matilda, poglej še cene z AirSerbio - imaš sicer kratek postanek v Beogradu, ma midva sva takrat dobila povratno za cca 150, s TK je bila pa preko 200.

Iz kje pa sta letela? Meni za moje datume ne najde letov ne iz LJ ne iz ZAG.
  • 0

Bill Bullard

#351 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 06 June 2018 - 10:28 AM

Iz LJU s prestopom v BEG.. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#352 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 06 June 2018 - 10:10 PM

Je katera že letela z Laudamotion? 

• 0

#353 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 June 2018 - 12:50 PM

Ok, novo vprašanje. Laudamotion je očitno združen z Ryanair in posledično predvidevam, da veljajo iste omejitve prtljage kot pri Ryanairu, ali pač? Kako pa je z izbiro sedežev? Vem, da če doplačaš za priority si jih lahko sam izbereš, kako pa je pri osnovni vozovnici? Ti jih dodelijo random? Ali to pomeni da lahko en potnik na isti rezervaciji sedi na enem delu letala, drugi pa na drugem? 

• 0

#354 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 07 June 2018 - 01:02 PM

Tako je. Lahko jih doplacas tudi za osnovne karte. Jaz jih vedno, ker se mi zdi neumno, da bi sedela narazen. Pride pa povprecno 8 € na osebo za povratno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#355 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 June 2018 - 01:16 PM

Hvala za odgovor. :)

BTW, če katera še vedno išče destinacijo za poletne počitnice, Laudamotion (aka Ryanair) ponuja junija, julija & avgusta zelo ugodne lete iz Graza na Mallorco. 

• 0

#356 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 July 2018 - 08:56 PM

A kdo ve kako je z nakupom let. kart kadar je v igri dojenček? Če na Volotei označim 1 infant, mi zanj računajo 25 €, kar je več, kot stane cela karta za Z., ki rabi že svoj sedež.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#357 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 10 July 2018 - 05:55 AM

Ja, znesek za infant je vedno enak in pri nižjih cenah kart, zna biti višji od karte - glej infant fee
http://www.volotea.c...n/service-fees/
  • 0

#358 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 July 2018 - 07:24 AM

A ima Ryanair ze dolgo to foro, da ne mores narediti zastonj check-in prej kot 2 dni pred letom? In doplacevat, ce hoces sedeti skupaj?
V parih letih so dobro poskrbeli, da lahko na vsakem koraku obirajo naiven folk se za par evrov. :butl:
  • 0

Bill Bullard

#359 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 10 July 2018 - 07:46 AM

Mislim, da ja. Ampak mene to nikoli ni motilo. Se pač check-inaš šele 2 dni prej. Za povratni let sem pa to samo preko telefona naredila. Tudi doplačevala nisem nikoli, da bi sedela skupaj. Jaz sem sicer samo 2x do zdaj letela z njimi, ampak ker sem itak za oba hkrati kupila karto, mi je sistem že sam dal sosednja sedeža in sva vedno sedela skupaj. Zato se meni zdi brezveze to doplačevat.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#360 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 10 July 2018 - 08:00 AM

Tudi jaz, sem pa ze nekajkrat letela z njimi in so naju vedno posedli skupaj, zdaj pa ne, ker pac nisva placala ekstra za sedeze. Me ne moti, da bova sedela narazen na 1,5urnem letu, moti me pa to, kako so v parih letih spremenili sistem tako, da bi folk cimbolj obrali.
  • 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users