Potrebujem pomoč za faks, službo
Posted 07 November 2022 - 04:53 PM
Posted 09 December 2022 - 08:10 AM
Vprašanje - lani, ko sem seštevala saldo ur, koliko je bilo dela na mesečni ravni in razlika do kvote, in da sem dobila seštevek nadur, sem odštela dopust od skupne količine delovnih ur. Ampak dopust mi pripada in se šteje kot delovna ura, ne bi ga rabila odštet od nadur? Zdaj vidim to šele, jaz sem oddala poročilo, da imam z letom 2021 xy nadur (od vseh seštetih nadur sem odštela ure, kjer sem bila v minusu in ure dopusta, NE VEM ZAKAJ?)
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 December 2022 - 08:26 AM
Nisem prepričana, kaj točno sprašuješ...Zakaj bi odštevala dopust pri opravljenih urah?
Posted 09 December 2022 - 08:31 AM
Ne vem, ker se mi je zdelo, da ga moram. Ker to niso delovne ure. Zdaj sem si šele prišla gor, da mi dopust itak pripada in da prinese v skupni seštevek ur popolnoma enakovredno, kot delovna ura.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 December 2022 - 08:40 AM
Ja, dopust je enakovreden oddelanim uram. Edino malica pa prevoz ti takrat logično ne pripadata...
Pa bolniška se tudi šteje kot oddelana ura....
Posted 09 December 2022 - 09:42 AM
Hvala.
Saj zdaj, ko gledam za nazaj, se mi zdi logično. Ne vem, kaj sem takrat razmišljala.. bomo morali to skupaj z šefico predebatirat. Njen partner, ki to vodi, ni nič komentiral, že tako ga je verjetno kap o vseh tistih nadurah. Letos ni tako ekstremno, sem dejansko v minusu in si z nadurami preteklega leta pokrivam manjko, zato mi je toliko bolj važno, da slučajno ne 'šenkam' kej tistih ur.
Posted 12 December 2022 - 07:40 AM
Poznate kakšno podjetje oz okolice Maribora, ki se ukvarja z izvedbo anket po naročilu?
[Napoleon]
Posted 14 December 2022 - 11:02 AM
Nimam pojma, Tasika. Nismo nikoli iskali.
Danes me je klical naš vodja financ, partner lastnice podjetja/šefice in potarnal, da imamo od novembra izpad podjetja in da če mi ne znižajo plače, ne bo podjetje preživelo do nslednjega leta in naslednjih projektov. In da mi bo šla neto plača dol (najprej sploh ni rekel, za koliko, samo, da bo šla dol.. potem ko sem pa rekla, naj pove o kakih cifrah govorimo, pa je rekel, za -600 eur.) Do vključno z marcem, ker da on ne vidi, da bi do takrat kaj resnega delali, kar bi ustvarilo prihodek. (še vedno smo imeli projekte že v feb, mar pa sploh)
Trenutno mi mesečno izplačujejo po 20 nadur, to mi lahko nehajo, dokler se podjetje ne postavi na noge, pa smo na -400 eur. Ne zdi se mi fer v nobenem primeru, ampak recimo tu si lahko oni znižajo izdatek, pa ne gre meni v škodo, ampak si te ure prenesem not s koriščenjem.
Omenil je, da v kolikor se ne strinjam, da mi trenutno ne morejo dajati take plače, kot mi jo, in da ali grem iz firme, ali pa grem na s.p. za nadaljnja sodelovanja in mi na ta način izplačujejo.
Ko sem rekla, da naj nas dajo na polovični delovni čas, je rekel, da mora o tem govorit z računovodkinjo, me poklical nazaj in rekel, da je za to prepozno, da za november in december bi morali predhodno javiti in to že urediti ( not my problem).
Da naj premislim, ampak za november mi je že nameraval znižati plačo in bo, kot rečeno, -600 eur pri neto izplačilu. Meni to sporoča, da mu dol visi kakšno je moje mnenje o vsem skupaj, danes me je poklical, da ne bo šoka pri nakazani plači, kar je parkrat že naredil, cca 2 leti nazaj, poklical in se opravičil, da je plača mizerna, da si več ne morejo privoščiti za izplačilo. Ko so pa sezonski meseci, je pa toliko dela, da se ven ne vidimo in jaz samostojno prevzemam projekte, s katerimi se podjetje vsaj delno financira, svojo plačo pa v celoti pokrijem s tistim, za več mesecev. To pa kar malo pozablja.
Na živce mi gre, ker ni to nekaj, kar je nepričakovanega - vesta z začetkom meseca, da ni potrjenih projektov in bi lahko takrrat dala ekipo na polovični delovni čas. Sta pa samo forsirala, naj se ndure koristijo in naj si dopust pišemo, ker da ni dela. Jaz sem ga imela, sorry, p tudi če samo po 2 uri na dan, delat sem morala. S tem, kar on počne (kakor jaz vidim), si želi prit pri svojem slabem vodenju financ not, da bodo pri naših honorarjih zategnili in še naprej slabo vodili, če pa kdo želi it, pa naj gre. Saj je vsako zimo problematično in se ustvari manj prometa, ker dela ni, ampak take retorike kot je letos pa še ni bilo. Še novembr smo se dobili naa skupni večerji in je bilo brez omembe, da finane škripajo. Šefica, ki bi (po mojem prepričanju) morala to skomunicirat, se pa samo skrije izza njega, češ, on je zdaj financ mojster, nima ona živcev za to. To je od lani, ko so se skregali z interrno/delno računovodkinjo, njeno svakinjo, s tem partnerjem sta se na hard skregala in ona ni želela več delat obračunov plač za nas, on jo je pa veselo šimfal občasno, kako je bila nesposobna. Naporen, aroganten človek je in ni prijetno delat z njim, ampak generalno delamo mimo njega in ni večjih težav. Ma škoda.
To je delno izpoved, delno me pa zanima, kaj lahko jaz v tej situaciji naredim (če želim ostat zaposlena pri njih), poleg tega, da skomuniciram svoje ideje:
- da naj ne izplačajo nadur za november, dec in vse nadaljnje mesece, ko bo manj prometa
- da naj me dajo z januarjem na polovični delovni čas, dokler ne bo projektov
in samo ob tem potem zniža urno postvko, da pride na njegovih izračunanih xy neto, kolikor si trenutno lahko privoščijo.
Imam še kako opcijo?
Posted 14 December 2022 - 11:20 AM
Posted 14 December 2022 - 11:33 AM
1800 imam neto, od tega cca 200 eur izplačanih 20 nadur mesečno, ker sem jih imela preko 450 iz leta 2021.
Plačilne liste že od junija nisem dobila. Sem jim tudi pisala, naj mi pošljejo. Sodelavka isto.
Posted 14 December 2022 - 11:59 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 14 December 2022 - 12:32 PM
Hvala, Špela!
Smo se slišali prej še enkrat po telefonu, bosta tako naredila, ja, ur mi ne bosta izplačevala in z januarjem grem na polovični delovni čas.
Eli, plačo bodo znižali pri urni postavki, kakor sem razumela...
Posted 14 December 2022 - 12:53 PM

Posted 14 December 2022 - 01:28 PM
Olivija, glede na to da nimaš plačilnih list, bi jaz mogoče oddala na Furs (?) vlogo in preverila, ali imaš vse prispevke plačane. Da se ne bi slučajno zgodilo, da še tam ni kaj urejeno.
[Napoleon]
Posted 14 December 2022 - 01:48 PM
Posted 16 December 2022 - 08:30 AM
Sem dobila za nazaj. Moja napaka, da ne gnjavim sproti vsak mesec.. kar se prispevkov tiče jim zaupam, sem se pvseeno prijavila v eDavke, kje lahko to vidim/preverim?
Neytiri, mi imamo vsako off-sezono tako, da se preko leta dela ogromno, potem pa nov-mar manj in je izpad prihodka precejšnji, smo pa 4 zaposleni in nismo na minimalcu(dodtki nanesejo, osnova je bolj slaba sicer), tako da je mesečni odliv za plače za tako malo podjetje konkreten + vse ostalo (najemnine, računovodstvo, naročnine za opremo ipd). Ne, da jih opravičujem, ker še vedno mislim, da se ne lotevata ustrezno, v ozadju se pripravlja en ogromen projekt, ki bi nam pokrival tudi off-sezone, ampak še ni v petih letih prineslo rezultatov, pa še kakšni dve leti jih ne bo. Jaz bom že preživela z manjšo plačo ta kratek čas, ampak takoj, ko bom spet naa polno delala, bom zahtevala (pred projektom) da gre plača nazaj na staro postavko.
Menjat službo je pri meni tako - če menjam, grem v drugo branžo, načeloma bi se usmerila nazaj proti krajinski arhitekturi.
Mi ta fleksibilen način dela tu še vedno odtehta za vse minuse pri odnosih in lapsusih s strani partnerja od šefice & del samega. Pride do breaking pointov, ko me vse mine, in verjetno bom v enemu od takih res šla stran enkrat.
Posted 16 December 2022 - 08:58 AM

Posted 16 December 2022 - 09:00 AM
Posted 16 December 2022 - 09:18 AM
Olivija, z novo pogodbo te morajo tudi odjaviti za 40 in prijaviti za 20 ur tedensko (nov M-1). Kar reci, da ti po tem po mejlu pošljejo obe potrdili. Novo pogodbo naj ti naredijo za določen čas, kolikor boš zaposlena za 20 ur tedensko, potem pa spet odjava tega in prijava nazaj na 40 ur z novo pogodbo. Sej vem, da zna kdo biti siten zaradi povečane administracije, povezane s tem, ampak akr vztrajaj pri svojem.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 December 2022 - 10:58 AM
Hvala, Neytiri, sem oddala vlogo.
& hvala tudi tebi, Špela. Bom rekla/mu pisala.
Kaj pa to, ko so za november že spustili plačo? Je prišla že s tem nakazilom nižja, zaokroženo na točno to, kar sem napisla, -600 eur, pa brez plačilne liste.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users