Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 18 July 2008 - 05:12 PM

Pablo Picasso
Posted 18 July 2008 - 05:19 PM
Drugače pa jaz bi se mesu kot mesu brez problema odpovedala, to bi bil še najmanjši problem. Bolj bi bilo hudo za vse mlečne izdelke, mleko, kruh, jajčke, pa pršut

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 July 2008 - 05:22 PM
Posted 18 July 2008 - 05:27 PM
Dilema, ti daješ mleko v kruh?

Si že slišala za mlečni kruhek?

Sarah, zakaj pa ne bi smela jest kruha? Sej ga lahko nardiš z margarino (namesto masla), pa namesto mleka daš sojino mleko - pomoje bi šlo. Sicer pa je dosti kruha narejenega brez mleka. Sej se tudi jaz ne mislim odpovedat kruhu, samo pač takega z mlekom ne bom jedla.
Posted 18 July 2008 - 05:29 PM

Nikoli še nisem jedla kruha s skuto.

Pablo Picasso
Posted 18 July 2008 - 05:32 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 July 2008 - 05:35 PM
Nikoli še nisem jedla kruha s skuto.

Sej se je ne čuti kej preveč.

Sarah, sej te zastopim. Mesu se hočem 100% odpovedat, mlečnim izdelkom pa nekak za 95%. To pomeni, da bom tu in tam še pila kavo z malo mleka, pa če bom pojedla 5x na leto kos mlečnega hlebčka me tudi ne bo pobralo. Ne vem, če sploh lahko kdo reče, da nikoli v celem življenju ne bo dal v usta več ničesar, kar bi imelo kakšno mlečno komponento.
Posted 18 July 2008 - 05:53 PM

Pablo Picasso
Posted 18 July 2008 - 06:25 PM

Se pripravljaš na, hm, študij?

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 18 July 2008 - 06:40 PM
Telo moram spravit v formo, nujno. Se mi zdi, da mi primanjkuje energije in čeprav doma v splošnem jemo nadpovprečno zdravo, nimam nekega urejenega jedilnika, ker sem glede tega pač sam svoj gospodar in niti slučajno ne pazim dovolj. Potem pa pomislim, da moje telo - to sem jaz in imam samo enega, se pa splača lepo skrbet zanj. Sploh pa mi gre na kur*c to, da je človeštvo obsedeno s hrano živalskega izvora, ko pa tudi rastlinski svet ponuja ogromno izbiro okusnih stvari, samo treba je prebolet začetko krizo in telo privadit na novo razmišljanje in delovanje. In seveda nikakor ni res, da človek potrebuje meso - to učijo v šolah, podvrženi pa so raziskavam, ki jih financira mesna in mlečna industrija, kjer sami sebi pihajo na dušo. Glede na to, kako so živali našopane z rastnimi hormoni in antibiotiki, je hrana živalskega izvora nekaj najslabšega, kar lahko daš vase. Vse to namreč preide preko mesain mlečnih izdelkov tudi v nas. Baje so rastni hormoni v mesu razlog za to, da se je pojavila cela epidemija, ko punčke že pri desetih dobivajo menstruacijo, prezgodaj vstopijo v puberteto in veliko prezgodaj telesno dozorijo, posledično tudi prej umrejo. Mislim, katastrofa. Sicer pa ne bom solila pameti, live and let live.
Edino, kar poskušam navadit fanta je to, da ni treba za zajtrk zmeri jest sendviča s salamo in sirom. Kaj je narobe z marmelado na kruhu, pa s polnovrednim kornfleksom?
Posted 18 July 2008 - 06:45 PM
Vprašanje tudi, če so same prvovrstne sestavine v tej kao zdravi, bio hrani.
Jaz ne zaupam ničemur več. Nikoli ne moreš zagotovo vedet, če ne daješ kakšnega sranja v sebe.
Ampak po moje se bo še tvoje razmišljanje glede hrane, kot boš hodila na faks, malo spremenilo.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 18 July 2008 - 06:50 PM

Kar se tiče bio hrane - ja, to je tricky. Jaz zaupam par firmam, za katere verjamem, da so v redu in ne prodajajo megle.
Posted 18 July 2008 - 06:53 PM
Posted 18 July 2008 - 06:57 PM
Jaz sem komaj začela s tem, niti slučajno se ne čutim primerno za 'soljenje pameti'. Napisala sem samo tisto, v kar verjamem in k čemur stremim. V to, da se imam še marsikaj za naučit, pa sploh ne dvomim.
Posted 18 July 2008 - 07:09 PM
In definitivno morm pripomnit, da mi je zelo všeč, da nas informiraš o tem, vendar pri tem pišeš s takim nevtralnim tonom v katerem ne skušaš pametovati in niti vplivati na ostale. To mi je všeč, ker vse prevečkrat dobim ob vegijih tak vtis, da skušajo vplivati na vse ostale.
Posted 18 July 2008 - 07:19 PM
Se strinjam, da nekje treba začeti. In če vsaj malo nekje omiliš, že dosti narediš.
Sicer pa vsakemu, kako paše.
Posted 18 July 2008 - 07:31 PM
Vem, da ne obstaja, saj zato sprašujem, ker me je zanimalo ali se tega zavedaš ali si le ena izmed tistih, ki mislijo, da je sadje, ki ga kupijo v trgovini zraslo takšno kot naslikano brez pomoči gnojil in vseh škropiv, ki jih uporabljajo.
In definitivno morm pripomnit, da mi je zelo všeč, da nas informiraš o tem, vendar pri tem pišeš s takim nevtralnim tonom v katerem ne skušaš pametovati in niti vplivati na ostale. To mi je všeč, ker vse prevečkrat dobim ob vegijih tak vtis, da skušajo vplivati na vse ostale.
Moje zavedanje je na dokaj visoki ravno izključno zaradi mojega papana.

Teženje ostalim je pa kratko malo debilno. Jaz vem, da bi mi lahko 100 folka solilo pamet, pa dokler ne bi sama po svoje prišla do zaključka, bi blo to kot prigovarjanje steni. Moj fant ne bo nikoli vegi in v mojih očeh ni zato nič manj vreden (to velja tudi za vse ostale). Sicer pa, pred mano je še dooooolga pot.
Posted 18 July 2008 - 07:36 PM
Kar se tiče mleka, mlečnih izdelkov, sira,... brez tega pa js umrem. Zelenjava rulls, sadje pa tako tako. Se morm js kr prsilit, da ga pojem saj en obrok na dan.
Dilema ti po tem kr si pisala, sklepam, da želišpostati veganka, če boš tud mleko, sir ipd. stvari kenslala iz svojega jedilnika. No vsekakor priporočam postopno kenslanje, da ne bo prevelik šok za telo!
Js se zdej trudim, da postopno skenslam čist vse sladkarije, ker tega res preveč pojem. pa rada bi se navadla ful več vode pit. sej mal več jo že pijem, kot sem jo včasih, samo še zmeri ful premalo. No ja počasi se daleč pride:)
Posted 18 July 2008 - 07:40 PM
No pr men je pa tako, mesa ne pogrešam čisto nič od kar sem ga skenslala iz svojega jedilnika, aja pa zame je meso = ribe. Tako, da folk, ki je ribe in ostalega mesa ne, zame ni vegeterjanc. Vegeterjanci so/smo ljudje, ki ne jemo nič mesa, čisto nič.
Kar se tiče mleka, mlečnih izdelkov, sira,... brez tega pa js umrem. Zelenjava rulls, sadje pa tako tako. Se morm js kr prsilit, da ga pojem saj en obrok na dan.
Dilema ti po tem kr si pisala, sklepam, da želišpostati veganka, če boš tud mleko, sir ipd. stvari kenslala iz svojega jedilnika. No vsekakor priporočam postopno kenslanje, da ne bo prevelik šok za telo!
Jah, meso mislim takoj skenslat oz. sem ga že, nič postopoma. Kar pa se tiče mlečnih izdelkov, pa bom postopoma ... torej v naslednjih mesecih še kakšno jajce in če se res ne bom mogla upret, mlečni namaz. Sčasoma hočem tudi to odstranit z jedilnika, samo kava bo ostala z mlekom.
Bomo videli, kako mi bo šlo, vsekakor pa poročam.
Posted 18 July 2008 - 09:21 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users