Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#341 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 16 September 2011 - 06:54 AM

Ja ja, to je kul, jaz bi svojega obdržala, in dodala njegovega, ampak on pravi, da bi morala samo njegovega vzeti in mojega zavreči.

ANYWAY.

laugh.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#342 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 September 2011 - 07:23 AM

Kolegica je hotela dodat priimek, ampak je še pred poroko ugotovila da pri izpolnjevanju obrazcev in podpisu avtomatsko napiše svoj priimek, moževega pa pozabi. Tako da se je potem odločila, da je najprej možev, potem njen (češ njenega pa ne bo pozabila).

Jaz si tudi ne znam predstavljat imeti njegovega, še manj pa oba. Prav tako sva se že v naprej odločila, da otroka ne bosta imela oba priimka. Za enega sva se odločila (seveda za njegovega, jaz imam itak smotanega, pa dol mi visi za razne tradicije in nošenje priimka na naslednje generacije;njemu pa to celo nekaj pomeni).

In zdaj imam poleg "ćefuja" še dva "ćapćića". Je pa res, da ko kličem za kakšne rezervacije, vedno povem njegovega, saj mojega moram črkovat, pa še lahko kaj zajebejo.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 16 September 2011 - 07:37 AM

QUOTE(Ana @ 11. 9. 2011 - 14:52)  

Lepo te prosim. ohmy.gif To je najbolj hinavsko. Če si župnik se zavežeš k celibatu in se odpoveš življenju, ker ga posvetiš veri.
Če hočeš otroka in družino pa ne bodi župnik. Hinavci ..

QUOTE(Coco* @ 11. 9. 2011 - 15:17)  

Meni se to s poroko v RKC zdi ful neumno, da se nek navaden mali duhovnik ne more poročit in imet otrok. V pravoslavni se duhovniki lahko brez problema poročijo in imajo magari 20 otrok, why not, sej je samo človek in mora tudi on bit ljubljen in potešit svoje potrebe laugh.gif , ne pa da natepava neke male fantke po lekciji verouka. Drugo so tisti, ki grejo v samostan, ampak da bi se navaden duhovnik odpovedal vsemu, mi je malo tako.

Ana, sem ti kar Coco citirala. Meni se celibat ne zdi niti naraven niti normalen in najbrž ni tako veliko števio župnikov pedofilov, ampak pač rabijo zadovoljit svoje potrebe, ki jih zaradi celibata ne morejo drugje, pa vzamejo, kar pride pod roke in mislijo, da lahko prikrijejo. evil.gif Ne vem, zakaj se ne bi župniki poročili in imeli otrok in pridigali iz bolj življenjskega vidika. Oz. vem zakaj - z vidika cerkve - ker bi potem dedovali žena in otroci, ne pa cerkev. Prekleti kapitalisti svinjski.

QUOTE(Ana @ 11. 9. 2011 - 16:29)  

Tudi meni se zdi zelo neumno in nečloveško, ampak oni zagovarjajo dejstvo, da jih vera hrani in da ne potrebujejo fizičnega stika z žensko, ker imajo vero v kateri najdejo potešitev. Če se zapoveš da boš RKC duhovnik to tudi bodi. Če pa si želiš družine in seksa, pa pač ne bodi. Preprosto.

Bla, bla bla. Malo loči med tem, kaj pravijo in kakšen resničen razlog tiči zadaj. V 2000 letih so se pa menda naučili prirejat resnico tako, kot jim paše. rolleyes.gif

Pa da razjasnim - nič nimam proti veri, imam pa veliko proti instituciji.

Pa da ne bom samo off topic - če se bom kdaj poročila, ne bom menjala priimka. V primeru, da se bo strinjal tudi fant, bi bila pripravljena edino dodat črko njegovega priimka na sredino, če bi dal tudi on mojo. Se pravi, jaz bi bila potem Zofka P Kvedrova, on pa France K Prešeren.
  • 0

#344 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 September 2011 - 07:41 AM

a da bi pa OT-je, če jih že delaš, pisala z malo pisavo, pa ne gre? nono.gif rolleyes.gif laugh.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

• Guests

Posted 16 September 2011 - 07:47 AM

Pih. biggrin.gif
  • 0

#346 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 September 2011 - 08:15 AM

izabela saj jaz se popolnoma strinjam s tabo.
Hotela sem samo povedat, da so hinavski, ker zagovarjajo eno (v teoriji), počnejo pa drugo.

• 0
Viens, reste ici!

#347 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 16 September 2011 - 08:22 AM

Jaz ob debatah o sprememi priimkov najprej pomislim na 'kariero' (kot da se mam res za bat tega zaenkrat, lol) - npr., se porocis, spremenis priimek, objavis clanek/izdas knjigo in potem se locis - now what? Pride ven cela zmeda, ce ga spet spreminjas, bi mi bilo pa hecno se nosit ime nekoga drugega v primeru locitve. Ceprav moj priimek ravno tako ni najbolj prikladen za mednarodne vode zaradi sumnikov.

Drugace pa se strinjam s Planet glede spreminjanja priimka in obcutka identitete, jaz tudi veckrat opazam, da avtomatsko iscem ljudi po starih priimkih in mi je ful hecno, da imajo zdaj nekaj cisto drugega tam (sploh kaksna 'mularija' - osebe moje generacije, ki so se pac zgodaj porocile, pa jih nekako se ne morem jemat za'ódrasle'- v tem primeru poavadi pomislim na klic po poyornosti/dokazovanje, cetudi temu v resnici ni tako).

All in all, Izabelina ideja s crko se mi dopade, kaj pa dejansko bi/bom naredila, pa nimam pojma (bo treba najprej ugotovit, o katerem priimku/crki bo govora, lol).

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#348 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 September 2011 - 07:56 PM

QUOTE(Anouk @ 16. 9. 2011 - 9:22)  

Jaz ob debatah o sprememi priimkov najprej pomislim na 'kariero'

All in all, Izabelina ideja s crko se mi dopade, kaj pa dejansko bi/bom naredila, pa nimam pojma

Enako. Pa moj priimek mi je ful všeč in še mednaroden je, njegov pa ne.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#349 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 September 2011 - 09:55 PM

Jaz bi imela oba. Ful akademsko in doktorsko mi zveni, LOL. laugh.gif
  • 0

#350 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 16 September 2011 - 10:49 PM

Jaz bi imela samo njegovega, ker mi je zelo všeč in je pri nas zelo redek. Me pa precej moti, da ima njegova sestra enako ime kot jaz in bi bili torej obe z istim imenom in priimkom mad.gif
To bojo še pogajanja laugh.gif, bom pa najverjetneje imela oba oz. vsaj začetnico svojega.

Nimam sreče s temi imeni laugh.gif oops.gif

• 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#351 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 September 2011 - 10:53 PM

Samostojna tema o priimkih po poroki - KLIK
  • 0

• Guests

Posted 15 October 2011 - 10:49 AM

Eno vprašanje, glede poroke, oziroma glede priče - zanima me, kakšne so njene naloge? Drugo leto bom namreč priča nevesti in me zanima, za kaj vse moram poskrbeti, kaj vse moram plačati, itd. Gre pa za tradicionalno poroko.
  • 0

#353 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 15 October 2011 - 10:55 AM

kolikor sem jaz seznanjena - pripraviš (ne vem, če tudi plačaš) dekliščino, podpišeš se na poročni list laugh.gif, skrbiš, da ne ukradejo neveste in njenega šopka. sleep.gif

Pa moralna podpora si laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 15 October 2011 - 12:39 PM

No, to da se podpišem je jasno, glede ugrabitve neveste mi je tut znano (čeprav ne vem točno kako to gre, jo moram fizično varovat, tako da se pred njo postavim če kdo proba, al so to bolj besedna pregovarjanja?). Sam eni pravijo, da je to naloga ženinove priče (da ženinu ne ukradejo neveste in da mu ni treba plačati odkupnine), eni da je to naloga nevestine priče..

No drugače mal v grobem vem kaj so tiste večje naloge, bi bila pa vesela še kakšnih detajlov, tistih "malih" nalogc, ki so tudi zelo pomembne in jih ne smem pozabit. Na primer vem, da moram biti jaz tista, ki gleda na uro, da se kje ne zamuja..

Razmišljala sem tudi, da bi s ta drugo pričo skupaj kakšen govor sestavila, kjer bi on mal predstavil ženina, jaz nevesto, mogoče kakšne slikce zraven, pač tak lep govor, vmes malo humorja.. Sam, da nama ta čas neveste ne ukradejo laugh.gif
  • 0

#355 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 October 2011 - 12:45 PM

Poglej mal na portalu Najina poroka.
  • 0

#356 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 October 2011 - 01:25 PM

jaz sem pred kratkim prvič v lajfu slišala, da naj bi bila ženinova priča vedno moški, nevestina pa ženska - a je to res?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#357 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 October 2011 - 01:26 PM

Ne! blink.gif Moja sošolka je bila priča svojemu bratu.
  • 0

#358 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 15 October 2011 - 01:27 PM

kewl. js boljš, da se ne poročim, ker bi mela bivšega za pričo pa zna kdo met kaj proti. laugh.gif
  • 0

#359 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2011 - 01:28 PM

biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#360 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 15 October 2011 - 06:11 PM

Glede tega je edini pametni nasvet ta, da se o vsem tem temeljito pogovori z nevesto oz. z obema skupaj, ker bo tako, kot se boste VI dogovorili.
Jaz sem bila že 2x poročna priča in obakrat je šlo za dokaj tradicionalno poroko kar se tiče ceremonij pa to, ampak HB niso od mene pričakovali nič posebnega, čeprav se o tem toliko govori, češ za kaj vse naj bi priča poskrbela; tako da res velja poudarit, da se o vsem odkrito pogovorite, saj če si nekomu priča, sta si najbrž precej blizu in odkrit pogovor ne bi smel biti problem smile.gif .

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users