Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#341 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 24 September 2006 - 12:01 PM

QUOTE(_M_ @ 24. 9. 2006 - 10:09) View Post

FDV. tongue.gif
Pa novinar si lahko tud brez tega faksa... še sama bi lahko postala, pa upam na drugo službico, ta teden se bo upam da končno razpletlo vse skupaj.

ah fuj no biggrin.gif . pa ne ta fdv evil.gif .a je težek faks? huh.gif

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#342 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 September 2006 - 03:13 PM

jst sm slišala, da gor ni tok težko, sam je baje težko gor pridt. kaj pa vem... sam majo pa res najhujše smeri, vsaj zame no thumbup.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#343 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 September 2006 - 06:25 PM

Kaj ima kdo proti fdvju?! evil.gif
No, zaj ni glih težko, da švicaš sto na uro. Ampak tole, da lahko padeš samo po stopnicah, ne drži... se je treba učit, sploh za višje ocene od 6. Gor je pa težko priti, ja, ker je ful naval (sploh novinarstvo, komunikologija).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#344 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 25 September 2006 - 06:41 PM

ohjej cry.gif . se bo potem treba potrudit pa pridno učit smile.gif . hvala za info smile.gif .
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#345 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 September 2006 - 07:31 PM

Osebno sem o FDVju slišala same slabe svari - preveč folka (ok, to drži tudi za našo FF), hladni odnosi med učitelji in študenti, pa večinoma vzvišen odnos med študenti (s tem ciljam predvsem na to, da se veliko ljudi tam "nosi"), ki se kaže tud med pavzami, ko določene fensi združbice zginejo na svoje in se ne družijo z "nefensi" združbiami... Pač dejansko sem slišala ful malo pohval...

Zdej učit se je pa treba na vsakem faxu, tle ni izjem.

Aja pa še neki - lahko kdo razloži kaj sploh je komunikologija (predmetnik, zaposlitev itd)? Sem že par študentov vprašala, pa mi niso znali razložit... huh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#346 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 25 September 2006 - 07:32 PM

QUOTE(Jenna @ 25. 9. 2006 - 19:25) View Post

Gor je pa težko priti, ja, ker je ful naval (sploh novinarstvo, komunikologija).

kej veš kak je ponavad naval na analitsko sociologijo al pa na sociologijo: kadrovski menedžment?
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

#347 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 25 September 2006 - 07:53 PM

QUOTE(crna @ 25. 9. 2006 - 20:31) View Post

Aja pa še neki - lahko kdo razloži kaj sploh je komunikologija (predmetnik, zaposlitev itd)? Sem že par študentov vprašala, pa mi niso znali razložit... huh.gif

Dve moji sestrični sta to študirali, pa za eno ne vem več, kaj počne, druga pa se je ful dolg iskala, ker neki konkretno v tem ni mogla dobit, si je pa želela delat karkoli v povezavi s turizmom in je zdej tud dobila v neki napol turistični napol gospodarski agenciji tu pri nas, sam pravi, da tud to ni to... ermm.gif

• 0

#348 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 25 September 2006 - 08:05 PM

Ja, sej, nihče ne zna natančno definirat... Verjetno je kaj z mediji pa to.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#349 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 September 2006 - 08:57 PM

QUOTE(crna @ 25. 9. 2006 - 20:31) View Post

Osebno sem o FDVju slišala same slabe svari - preveč folka (ok, to drži tudi za našo FF), hladni odnosi med učitelji in študenti, pa večinoma vzvišen odnos med študenti (s tem ciljam predvsem na to, da se veliko ljudi tam "nosi"), ki se kaže tud med pavzami, ko določene fensi združbice zginejo na svoje in se ne družijo z "nefensi" združbiami... Pač dejansko sem slišala ful malo pohval...

No, predvsem za hladen odnos me prfoksi in študenti ne bo držalo... jaz imam pretežno same dobre izkušnje, se da marsikaj pomenit z njimi, tudi po mejlih hitro odgovarjajo, ipd. Je pa res to, da se ogromno ljudi ima gor za intelektualce, se nosijo. Se mi zdi tole kar dober splošen opis za fdv in ff - na fdvju so narcisoidni intelektualci, na ffju pa taki wannabe open minded posebneži. :=)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#350 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 25 September 2006 - 09:49 PM

Ja, takih je itak povsod preveč rolleyes.gif , se čist strinjam.

No, ja, tudi osebki s fdvja s katerimi sem govorila so bili tam nekje na začetku, tako da je v bistvu čisto logično, da še ni nekih "tesnejših" odnosov s profesorji.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#351 powerpuff

powerpuff

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 323 posts
  • Interests:muska

Posted 25 September 2006 - 10:02 PM

Profesorje na fdvju bi tut js pohvalla, se da s parimi leps pogovarjat kok s kksnimi iz gimnazije. Predmeti so lah dost zanimivi, pa tut blazno tezk za narest ni, u primerjavi z drugimi, pravo, medicina, itd. Glede studija priporocam, cprou upam, d se naumo nakonc res na zavodu srecval hmm.gif
  • 0

#352 *mala*

*mala*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1131 posts

Posted 25 September 2006 - 10:03 PM

QUOTE(crna @ 25. 9. 2006 - 21:05) View Post

ja, dve smeri sta- tržna komunikologija in odnosi z javnostmi ter medijska..
drgac pa preberte si na strani od fdv-ja opis..
  • 0
it's not pms, it's you..

#353 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 September 2006 - 10:46 PM

Mene še neki glede defektologije zanima - kok je kej težka biologija gor? Pa a morš kšn inštrument igrat? Pa če so kej določeni predmeti, ki jih morš vzet na maturi (biologija, psihologija, pedagogika mogoče???)...
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#354 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 01 October 2006 - 08:35 PM

jz grem pa ju3 v križanke na podelitev indeksov poj k bom pa zvedla ostale "podrobnosti" bom pa študirala španščino in češčino na ff.sam zdej sm pa še čist zbegana k čist nč ne vem, nikjer nč ne piše, nevem kdaj se vpišem v skupine za vaje, kdaj vpišem izbirne predmete, nč... cry.gif blink.gif hmm.gif
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#355 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 01 October 2006 - 08:45 PM

sahara: na češčino greš brez osnove? se je nisi še nikoli učila?
  • 0

#356 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 02 October 2006 - 10:01 AM

Predznanje večkrat ni pogoj za študij jezikov - tudi jaz sem se na ruščino vpisala popolnoma brez predznanja, v celem letniku so bili pa mislim, da samo 3, ki so se prej na srednji šoli učili ruščine fakultativno.
Ampak so bili v prednosti morda samo v prvem letniku, ko smo mi osvajali osnove, potem pa te razlike ni več...
  • 0

#357 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 02 October 2006 - 11:49 AM

QUOTE(crna @ 25. 9. 2006 - 21:05) View Post

Komunikologija je družboslovna veda, ki proučuje komuniciranje, sporazumevanje med ljudmi. Njen poudarek leži predvsem na množičnem mediiranem komuniciranju in njegovem vplivu na politične procese.

Sodobni razvoj vede je bil vzpodbujen z vlogo, ki ga je tisk imel v zgodnjih dneh demokracije. Spise o tisku in publiciteti najdemo pri Kantu, Benthamu, de Tocquevillu in Marxu. Nov val zanimanja se je sprožil ob koncu 19. stoletja, ko se je začelo tudi prvo empirično raziskovanje.

Komunikologija 20. stoletja je zaznamovana z dvema velikima paradigmama. Marksistična kritika množične družbe, katere najprominentnejši predstavniki so bili Adorno, Horkheimer in Marcuse (1. generacija frankfurtske šole), je bila kritična do komercializacije medijev, ki jih je videla kot agense ideologije, ki pomagajo vzdrževati kapitalistični sistem. Njihovi pogledi so bili deležni ostrih kritik, saj so publiko predstavljali kot nemočne prejemnike medijskih vsebin. Kritike je doživela tudi predpostavka, da je publika sestavljana iz množice atomiziranih posameznikov. Funkcionalistična paradigma je po drugi strani izhajala iz minimalnih medijskih učinkov in je pomenila pomemben premik v empiričnem raziskovanju medijskih učinkov. Najpomembnejši predstavniki so bili Lazarsfeld, Lasswel, Lewin, Hovland in Katz. Njen najpomembnejši prispevek leži v razvoju empiričnega raziskovanja, ki je ovrglo tezo o močnih in neposrednih medijskih učinkih. Sem sodijo ugotovitve Katza in Lazarsfelda o dvostopenjskem toku komuniciranja. Ugotovila sta, da obstajajo določeni posamezniki, imenovani mnenjski voditelji, ki pogosto spremljajo medije in jih drugi posamezniki v njihovem socialnem omrežju pogosto vprašajo za nasvet pri oblikovanju mnenja. Tudi Hovland in Lewin sta poudarjala, da posamezniki niso neposredno izpostavljeni medijskim vsebinam, temveč so vpeti v socialna omrežja, ki pomembno vplivajo na recepcijo medijskih vsebin. Ključna omejitev funkcionalistične paradigme je preokupacija z medijskimi učinki v prepričevalni situaciji, kar je posledica izkušnje s propagando v drugi svetovni vojni.

hmm.gif

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#358 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 02 October 2006 - 04:12 PM

ne, nism se nikol učila češčine, sam hotla sm 2 jezika, pa nekej kar ni preveč podobno špa, pol sm pa izbrala češčino. sj, mal me skrbi, sam enkrat bo že... tongue.gif upam blink.gif sj dons sm bla na faxu pa sm za špa skor vse zvedla kar me je zanimal, za češčino pa nič!je sam en mejhn pildk tm naliman z imenom tajnice pa kdaj ma uradne ure in to j to. pa sm šla poj na lesno na oddelk na češčino pa ni noben odprl, pa nej bi ble uradne ure ohmy.gif sam bo že.itak se šele 9. začne.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#359 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 October 2006 - 06:11 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#360 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 October 2006 - 06:48 PM

FF: francoščina, italijanščina

super, če se ti da učit na pamet cry.gif , drugače: glavno je zanimanje za predmet in gre
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users