Jump to content

Photo

Slike, gifs luštnih živalic

• Please log in to reply
1797 replies to this topic

#341 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 19 June 2009 - 03:55 PM

QUOTE(DiLeMa @ 18. 6. 2009 - 16:32) View Post

OMFG, tile pritlikavi pudlji so ZAKON!! laugh.gif Nič niso podobni onim običnim, za moje pojme grozno grdim pudljem. oops.gif
Druga pa tretja slika, fakin šit kak so kjut. Ta črn na zadnjih dveh slikah pa izgleda ko igrača, nekam surreal videz ima.

Res niso nič pudljasti, ker mi navadni pudlji tudi niso všeč. No, saj so lepi, samo mela ga ne bi, če bi že zbirala. Edinoo na tretji sliki se v gobček vidi, da je pudelj.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#342 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 June 2009 - 04:09 PM

Mladiči so itak VSi kjut. Men so vsi pudlji grdi, veliki, navadni, prtlikavi. Mladiče majo pa lepe vseen tongue.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#343 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 19 June 2009 - 07:28 PM

Kalypso kaksna lepa risba? slika? kaj je to sploh? Lepa je!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#344 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 June 2009 - 08:02 PM

Fotografija je, precej računalniško obdelana sicer. Avtorica Jill Greenberg. Ful ima dobre fotke živali. Še nekaj njenih del:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

#345 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 19 June 2009 - 09:05 PM

Hehe, medo mi zmaga! thumbup.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#346 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 June 2009 - 09:41 PM

Medo je zakon, topim se zraven, kaka sexy ritka! wub.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#347 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 June 2009 - 10:25 PM

Medo je faca ja.. smile.gif

Te so mi tud ful dobre:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0

#348 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 21 June 2009 - 03:03 PM

QUOTE(Brokoli @ 29. 5. 2009 - 22:53) View Post

.....
Men je ta pasma zelo všeč. A so kej krvoločni, napadalni?

Toliko kot lastniki. rolleyes.gif Če imajo nesposobnega lastnika, ki se ne ukvarja dovolj ali pa napačno-potem so težavni, sploh do glodalcev, mačk etc...lahko vsega.

Na srečo so pri nas redki in gredo skozi rešeto pri vzrediteljici.

Krvoločnost? Iz katere pravljice že to jemljete ljudje? rolleyes.gif Napadalnost? Privzgoji se jo lahko vsakemu psu!
  • 0
IPB Image

#349 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 21 June 2009 - 04:01 PM

A ni vseen tko, da so nekateri psi bolj nagnjeni k napadalnosti? Tako kot so nekatere pasme znane kot posebej potrpežljive do otrok, itd. Drugače pa se strinjam glede lastnika ...
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#350 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 21 June 2009 - 04:25 PM

Joj, kok mi gre to zavijanje z očmi povsod po forumih na živce. Če vprašaš o ceni, te pes kot celota ne zanima več, če rečeš kaj o napadalnosti, si tudi že tak podlež, ki mu nihče ne bi dal psa. rolleyes.gif

Povsod v knjigah piše, katera pasma je h katerim lastnostim bolj nagnjena. In človek pač vpraša ane, če veš, odgovori, drugač si lahko tiho.

rolleyes.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

• Guests

Posted 21 June 2009 - 04:32 PM

^^podpis!
  • 0

#352 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 June 2009 - 02:55 PM

Jaz bi rekla tako, da imajo določene pasme bolj izražen lovski nagon (tudi zato denimo nekatere niso ravno priporočljive za družine z otroci, pa sploh ne če je to prvi pes ki ga bo nekdo vzel) in jih je treba zato bolj specifično obravnavat. Ljudje ki imajo ali pa so že imeli kakega psa se recimo včasih ne znajdejo dobro s takim psom.
Isto je pri teh raznih terierjih (bulterierji, staffordskimi terierji itd), ker gre pač tudi tu za lovske pse. NA VELIKO ŽALOST je zdaj neki trend od reperjev v Ameriki prišel tudi k nam (kot itak vso sranje, česa koristnega se pa otepamo sto na uro) in je zdaj vse polno teh spov v totalno neprimernih rokah. Pa je tu vseeno al gre za neke reperje al fenšismensi "slatke male", pač so to ljudje ki nimajo izkušenj s psi in si vzamejo lih bolj težavno pasmo. Potem pa vidiš po cesti vse polno psov ki vlečejo lastnike naokoli, ker se počutijo gazde in tak pes seveda tudi ne reagira na lastnikove pozive/ukaze, ter svoj položaj dokazuje z agresivnostjo.
Najbolj bruhalno je ko ti pa pol tak lastnik reče " ja veste moj pes pa laja in renči, ker vas očitno pač ne mara, sej z večino se pa dobr razume". blink.gif Wtf? Pol če jaz nekoga ne maram, mu lahko brez slabe vesti na licu mesta gobec razbijem? No, ta je pa bosa.

Se pa strinjam da agresivnih in popadljivih psov ni, te lastnosti pes sam razvije ob neustrezni vzgoji lastnika. Večinoma so to psi, ki imajo močen lovski nagon, so bolj trmasti in ob lastniku brez hrbtenice zavzamejo vodilni položaj v družini. Ko se pa to enkrat zgodi ga je pa cel hudič obvladat, ker svojo avtoriteto (kot sem že napisala) ohranja z agresivnostjo, precej podobno kot pač človek.

Tudi mene denimo lih iz tega razloga pogreje to lajnanje o agresiji in popadljivosti, ker se s tem apriori cilja na to, da je pes že sam po sebi takšen in se debelo zanemarja človeški faktor. Zdej zakaj se je lih teh terierjev prijelo tako zloglasno ime pa ne vem. Mogoče zato ker so jih skozi zgodovino uporabljali kot pse za boje, pa ker so iber močni kljub svoji velikosti...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#353 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 June 2009 - 03:14 PM

IPB Image

IPB Image

• 0

#354 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 25 June 2009 - 03:42 PM

Te slike od Jill Greenberg so mi tko ogabne, da ne morem povedat. mellow.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#355 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 25 June 2009 - 04:54 PM

Meni so pa vsec, ne vse, ampak veliko njih. Medo zmaga ja. Hehe. Pa lemur! Odkar sem na Animal planetu gledala Lemur street so mi lemurji pojave. biggrin.gif

Podpis pod Braunkopf; sem na lastni kozi obcutila ugrize nasega napacno vzgojenega oz. sploh nic vzgojenega psa. Dejansko tako kot smo bili lastniki zivcni in sami sebi odvec, taksen je bil pes in seveda se je pocutil alfa samca in on nas vlacil na sprehode, ceprav je bil samo mali mesancek. Takrat pac ni nihce vedel/se ni ubadal, kako je marsikaj zelo narobe. Danes je zame vzgoja psa enako odgovorno delo kot vzgoja otroka. Zal vse (pre)vec ljudi nima posluha/volje/znanja ne za eno ne za drugo, potem pa je, kot je.

Edit: sicer se pa pridruzujem mnenju Mladoletne, kar se tice zavijanja z ocmi. Takoj vse po luftu pa vsak agresivno uveljavljat svoj prav kot edini sprejemljivi. Me not like.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#356 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 25 June 2009 - 10:49 PM

QUOTE(DiLeMa @ 21. 6. 2009 - 17:01) View Post

A ni vseen tko, da so nekateri psi bolj nagnjeni k napadalnosti? Tako kot so nekatere pasme znane kot posebej potrpežljive do otrok, itd. Drugače pa se strinjam glede lastnika ...

Noupe ni tako. Pasemsko sploh ne. Pride do tega, če je vzreja nekontrolirana in na celi črti zgrešena. Da bi kaka pasma bila posebej dobra z otroci-je čista marketinška poteza. Otroci so posebna sorta-se prekopicujejo, nimajo še občutka (res majhni), glasno vreščijo...In skozi vzgojo psa in otroka hkrati je rezultat, da ima pes rad otroke. Nikakor ni pasemsko pogojeno.

Najdejo se mladički, ki so že v leglu pretirano agresivni (REDKO) in dober vzreditej to opazi in tudi ne da vsakomur takega mladiča-hkrati pa je izločen iz vzreje.

So pasme, ki so bolj samozavestne in se ko odrastejo ne razumejo najbolje z istim spolom-ampak to ne pomeni da se bojo pa zdej tepli itd. Igrali se bodo najbrž samo z določenimi, ostale pa ignorirali. Zato je pomembno, da se človek zaveda kako gre vzgoja psa-sploh ultra samozavestnega, ki se hoče postavljati. Pač pasjo telesno govorico je fajn poznat in imet občutek za psa in nekaj znanja o vzgoji in šolanju.

Predvsem pa zdrav, neobremenjen, občutek in vztrajnost ter voljo do dela s psom.

Knjige pa-sploh enciklopedije in pa stare oz. starokopitne-jim ni za verjet. Včasih je celo napačna fotka pasme, ali pa zelo slab primerek pasme! Skozi aktivno ukvarjnje s kinologijo ugotoviš kje vleči vzporednico.

evo ljubezen med ameriškim staffordom in bulterierjem
IPB Image

Dogo Argentino- Lucha kiss.gif
IPB Image

Še največji hudiči so čivave. Preizkušeno. evil.gif Ker so majne, je vsem smešno, ko pa zlijem vodo ali posprejam, probam brcnit hreščečo in šavsajočo zverinico sem pa ta slabša.

• 0
IPB Image

#357 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 27 June 2009 - 08:15 PM

Anja88, probaš brcnit? ohmy.gif

IPB Image wub.gif
  • 0

#358 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 July 2009 - 04:06 PM

Anja, čak mal. A potem knjige o psih lažejo? Pa sej jih ne pišejo kr eni, ki še v življenju niso videli psa, ampak taki, ki se z njimi dejansko ukvarjajo. Jaz imam dve knjigi o pasmah psov in ena izmed njih še posebej poudarja te razlike med pasmami, torej da imajo nekateri (kot je že Crna rekla) bolj izražen lovski nagon, nekateri so že v osnovi bolj umerjeni, itd. Jaz temu 100x prikimavam, ker opažam, da se pasme res razlikujejo, čeprav nisem sama lastnik psa (imam pa veliko kolegov, ki to so). Tudi recimo male pasme so po mojih izkušnjah mnogokrat bolj 'posiljene', bolj glasne, bolj očitno iščejo pozornost, vsaj jaz sem tako opazla pri treh psih, ki jih imajo naše sosede, pa pri dvojih družinskih prijateljih, pri kolegih in podobno. Tako da to, da so vse pasme na začetku blank page in niso nagnjene k ničemer oz. da imajo vse v osnovi enak temperament, je meni pač smešno. Sej tudi ljudje nismo tabula rasa, zakaj bi bili potem psi? Je pa potem seveda odvisno od vzgoje, v kakšni meri se bodo določene predispozicije izrazile. S tem nočem rečt, da so nekatere pasme a priori napadalne (to je seveda bedarija), samo se mi pa zdi, da so nekatere pasme že v osnovi recimo bolj aktivne, živahne, druge pa bolj umirjene, bolj nagnjene k lenarjenju, itd.
  • 0

#359 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 04 July 2009 - 07:21 PM

črno bel mačkon-yummy kiss.gif

Dilema: Knjige o psih niso vse dobre. Ene so zastarele, druge preveč posplošene. In razne enciklopedije so najbolj zanič knjiga o psih, pasmah, ki jih je možno najti. Žal. Ker jih ne pišejo eksperti in ker je nemogoče narediti dober opis na eni strani. Ni ga junaka, ki bi obldal karakteristike 400pasem. In ni ga junaka, ki bi vedel na koga naj se obrne, da dobi najboljši realen opis vsake pasme.

Nagoni so, pri pasmah rzlično izraženi, v različnih merah. Nikakor pa agresivnost ni ena izmed stvari, ki bi bila pasemsko pogojena! Kot tudi ne primernost za otroke.
  • 0
IPB Image

#360 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 July 2009 - 07:55 PM

No sej nisem mislila, da je ta primernost za otroke neposredno izražena, ampak bolj posredno preko tega, da je za nekatere pasmo značilno, da so posebej mirne in manj nagnjene k dominantnosti recimo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users