Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#341 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 August 2006 - 07:19 PM

Tega pa žal ne vem.
Ja, kako bi pa ti jemala tabletke? Tako zafrkavanje telesa, da jih jemlješ vsakič en teden (ko pač imaš odnose), to ne gre. Ali tabletke ja, ali pa raje kondom.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#342 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 24 August 2006 - 08:40 PM

Ne da bi en teden jemala enkrat tu pa tam pol pa nič, normalno da ne. Ampak preverjam vse info ker nevem kako bom prenašala tabletke, sem jemala že diane pa logest in sem se po obeh slabo počutila, tako da me ne bi čudilo -tudi po pričanjih ostalih punc če me spet doleti kaka depresija ker v tem primeru pa letijo down the toilet, pa če je samo par dni, v tem primeru pa ne želim da bi se še pol s čim drugim po tem ubadala.
  • 0

#343 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 August 2006 - 06:11 AM

Potem jih pač jemlješ en mesec in potem nehaš. Ponavadi se stranski učinki ne pojavijo tako zgodaj.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#344 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 25 August 2006 - 10:46 AM

A res? hmm sem skeptična, pa bom probala. Hvala za nasvete. smile.gif
  • 0

#345 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 August 2006 - 11:14 AM

Morda probaš z Yarino?
  • 0

#346 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 26 August 2006 - 09:00 AM

Ravno te imam laugh.gif ,pa me je vseeno malo strah. Bo že, saj tak hudo pomoje ne more bit če so tako nizkodozne.
  • 0

#347 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 12 September 2006 - 05:17 PM

A se je že kateri zgodil, da je mela prvi mesec jemanja tabletk skoraj cel mesec menstruacijko krvavitev? To mi je pravla sošolka da je blo tko... ermm.gif blink.gif

Pa kako bi lahko najprej prišla do tabletk, ker čakalna vrsta je baje dolga... Bi blo bolše it do zasebnega ginekologa, ki je za plačat? rolleyes.gif Ma kira izkušne s tem?
  • 0

#348 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 12 September 2006 - 05:22 PM

A bi tabletke mela prvič? Ker drugače greš sam ginekologu pa rečeš, da bi rada recept. Ti ga takoj napiše.

Kar se pa tiče krvavitve....nehaš jemat in greš urgentno ginekologu. To ni normalno.
  • 0

#349 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 12 September 2006 - 05:29 PM

Jap prvič bi jih mela... Sam k nevem kaj nej sploh grem, da nebi doug čakala na vrsto.. rolleyes.gif
  • 0

#350 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 12 September 2006 - 05:40 PM

QUOTE(bubbles)
A se je že kateri zgodil, da je mela prvi mesec jemanja tabletk skoraj cel mesec menstruacijko krvavitev? To mi je pravla sošolka da je blo tko... ermm.gif blink.gif

Ne bi rekla, da je šlo za menstruacijo. Prej bi rekla da je šlo za vmesne krvavitve in "mazanje", dobiš tak krvav izcedek. To pa je samo zato, ker se telo navaja na tabletke, nič posebnega in povsem normalno.
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#351 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 12 September 2006 - 06:57 PM

mene pa zanima, k nehas jemat tabletke (nehas nehas), a pride naslednja krvodajalska ~ tko k prejsnje (med tabletkami), al ponavad kej zamuja pa tko?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#352 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 12 September 2006 - 07:03 PM

Ja pr men je bla tko k more bit - mogooče kšn dan gor al pa dol. Je pa res, da se lahko kej razštela takrat in rab cajt, da se spet pogliha.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#353 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 12 September 2006 - 07:39 PM

fino, bomo mel spet ksne probleme rolleyes.gif

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#354 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 12 September 2006 - 07:41 PM

Mensta se ponavad ful zmeša in pol rabi neki časa, da spet začne funkcionirat "po urniku" brez tablet. To je čist normalno in lahko traja tud par mesecev.
  • 0

#355 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 12 September 2006 - 07:43 PM

Hvala za odgovore ;)

se bo lustno, zgleda.
  • 0

#356 isabela

isabela

sramežljivec

• Člani
  • 95 posts

Posted 27 September 2006 - 12:23 AM

Hejla...mene pa spet neki zanima. Trenutno že nekaj dni jemljem tabletke Logest.( Ginekolog mi jih je dal brez pregleda.) Dal mi je pa tudi Dabroston tablete(da si menzo prestaviš) sama sm mu rekla ker sm si jo hotla predstvait ko sm zvedla da mamo neko plavanje. Sedaj pa je to plavanje odpadlo in ga mamo komaj drug mesec...je pa v istem tednu ko naj bi jst dobla menzo. Zdej pa ne vem...al lahko takrat jemljem logest in dabroston skupaj. pa še nekaj me zanima..kaki so kej učinki teh tablet Logest tiste k mate izkušnje???

lp isy
  • 0
Ti si iskra v mojih očeh, toplina mojega nasmeha, moje najlepše misli, utrip mojega srca in ljubezen mojega življenja!

Cvet sem ki živi le zate, lutka ki verjame vate, bitje ki misli nate in punca ki umira zate!

#357 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 September 2006 - 06:16 AM

Saj če jemlješ Logest, ti ni potrebno jemati tistih D. Ker si lahko z Logestom prestaviš menstro.
  • 0

#358 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 October 2006 - 03:23 PM

En vprašanjček: Iz enih tabletk sem prešaltala na druge. Ko mi je dala zdravnica recept, je rekla, naj jih začnem jemat prvi dan menstruacije. Ampak jst sam šaltam iz ene hormonske kontracepcije na drugo, in v navodilih piše, da se zadeva v takem primeru jemlje tako, da končaš poklc prejšnjih tabletk, maš sedemdnevno pavzo, in začneš jest nove. Ker na prvi dan menstre se začnejo jemat tabletke takrat, ko prej 2-3 mesece nisi uporabljal hormonskih tablet. Zdej, to pa ni tk pr men. A pol jih jemljem tk, da nardim 7dnevno pavzo, al začnem z menstro jemat? Dobla sm jih včeri, grem brat navodila, zdej sm pa mal v dilemi.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#359 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 October 2006 - 04:23 PM

Ja kako je pa ginekologinja rekla?Dj če maš še čas jo poklič v pondelk pa praši...jz bi sicr nrdila 7 dnevno pavzo,se mi zdi bl normaln kokr čakat na prvi dan menstre...
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#360 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 28 October 2006 - 04:58 PM

Rekla je, naj jih vzamem prvi dan menstre. That's today. Moja sedemdnevna pavza se bo pa končala v torek, torej bi začela jemat tanov paketek v torek.. Jst bom kr tk nardila najbrž, potegnla do torka&takrat začela jemat.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users