Korona virus / Covid-19
Posted 30 November 2020 - 01:20 PM
Aja, a bo podaljšano bivanje pa jutranje varstvo?
Aha, ravnokar smo prejeli mail od uciteljice, da naj javimo, če bo otrok vključen v jutranje varstvo in podaljšano bivanje v primeru vrnitve v šole.
Posted 30 November 2020 - 01:56 PM
Drugače pa ta priporočila je ministrstvo poslalo že v četrtek, v primeru, da se odpre,pa zdaj že javnost pričakuje, da se odprejo, ne glede na vse.
Posted 30 November 2020 - 08:28 PM
Posted 30 November 2020 - 08:46 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 November 2020 - 08:52 PM
Lo and behold...
https://www.rtvslo.s...i-obiske/544071
Posted 30 November 2020 - 08:59 PM
Posted 30 November 2020 - 09:05 PM
Jaz sem jo s tem tednom dala v izredno varstvo v vrtec drugače bi pregorela prav depresivna sem že bila. Resno tudi razmišljam da bi si prijavila začasno prebivališče pri starših da bi vsaj midve z L lahko šli na obisk ker tole se bo vleklo še minimalno do novega leta če ne kar celo zimo
Pa saj greš lahko na obisk, Mayckica. Mi gremo, z izpolnjeno izjavo. Pri nas niti ni kaj dosti kontrole na cestah...
Posted 30 November 2020 - 09:07 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 November 2020 - 09:24 PM
Pa saj greš lahko na obisk, Mayckica. Mi gremo, z izpolnjeno izjavo. Pri nas niti ni kaj dosti kontrole na cestah...
Mi imamo eno uro v eno smer, po avtocesti, mimo cca 7 občin med drugim Bleda in tam kjer je bila cestninska vedno čekirajo, res mi ni do pregovarjanja dobim enega policaja ki je vstal z napačno nogo in smo screwed
Posted 30 November 2020 - 09:53 PM
Posted 30 November 2020 - 10:49 PM
O Jesus
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 30 November 2020 - 10:52 PM
Ma ja, sicer ne vem, a samo ob vikendih bolj gledajo, ampak prejšnji petek je svakinja naletela na zaporo, ko se je pozno popoldne vračala iz službe.
Posted 01 December 2020 - 05:50 AM
Pablo Picasso
Posted 01 December 2020 - 05:51 AM
Prav tako omejitev gibanja ponoci. Tisti, ki bi zelel zurat in se druzit, lahko to dela tudi cez dan, ali pa kot v najstniskih letih prespi oz. zura dokler ne sme domov.
Pa druzenje samo s clani istega gospodinjstva oz. druzine. V 21.stoletju, ko imamo razlicne oblike druzine oz. partnerstev, moras dokazovati zakaj si z nekom.
V imenu virusa, smo postali druzba oz. drzava, ki nima vec svoboscin...
Posted 01 December 2020 - 06:40 AM
Posted 01 December 2020 - 09:23 AM
Mi imamo eno uro v eno smer, po avtocesti, mimo cca 7 občin med drugim Bleda in tam kjer je bila cestninska vedno čekirajo, res mi ni do pregovarjanja dobim enega policaja ki je vstal z napačno nogo in smo screwed
tu bodi res previdna z začasnim bivališčem, ker moraš v vsakem primeru dokazovat zakaj potuješ. Je prav zapisano, da tisti, ki imamo začasno in stalno, se moramo odločit na katerem bomo (kateri je trenutno aktualni) v tem obdobju in prehodi med njima prav tako niso dovoljeni.
Zato ne razumem, kaj bi s tem pridobila.
Pri meni je drugače, saj jaz prehajam med Kamnikom in Ljubljano iz dveh razlogov: služba in prevoz otrok med staršema. Če me dobijo na cesti, imam ti dve izjavi vedno pri sebi (podpisane za nedoločen čas in samo upam, da mi ne bodo komplicirali). Istočasno imam še potrdilo službe in kopijo sodišča o deljenem skrbništvu otrok. Tako da prehodi med občinami so (upam!) pokriti.
Če bi me kontrolirali v LJ, vse to zamolčim in pokažem samo osebno. Če me konotolirajo v Kamniku, pokažem osebno in potrdilo o začasnem bivališču.
Če me kakorkoli popišejo in bom morala naknadno kaj dokazovat, mi 400 eur verjetno ne uide,ker zavestno kršim stvari, ko hodim k D (čeprav imam zdaj tam od prejšnjega tedna naprej stalno bivališče in včeraj sem še osebno in vozniško dobila).
Skratka, v živo moram biti tako prepričjiva, da me ne popišejo in da se mi stvari ne zakomplicirajo.
Pa druzenje samo s clani istega gospodinjstva oz. druzine. V 21.stoletju, ko imamo razlicne oblike druzine oz. partnerstev, moras dokazovati zakaj si z nekom.
o ja, vsi ki smo ločeni in ne živimo s trenutnim partnerjem to še posebej lepo občutimo
Jaz vse to zavestno kršim in bom tudi v prihodnje. Če se bo komu zdelo smiselno, da me zaredi tega kaznuje, tudi prav.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 01 December 2020 - 10:36 AM
A piše kje, da morajo biti te izjave obvezno sprintane?
Jaz dobivam potne naloge na mejl, ker delamo od doma, doma pa nimam printerja.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 December 2020 - 01:00 PM
Ora, sem bila tudi jaz presenečena, ko sem Magajne zagledala na vladnem govorniškem odru. Zakaj je pa šla iz lokalnega ZD?
Supergirl, dobro napisano, enako razmišljam. Saj je en psiholog rekel, da so trenutne razmere mokre sanje totalitarnih režimov.
Posted 01 December 2020 - 01:29 PM
Posted 01 December 2020 - 01:41 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users