Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3561 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32633 posts

Posted 30 November 2020 - 01:20 PM

Meni pa vsak teden pomeni veliko...upam, da gredo!

Aja, a bo podaljšano bivanje pa jutranje varstvo?

Aha, ravnokar smo prejeli mail od uciteljice, da naj javimo, če bo otrok vključen v jutranje varstvo in podaljšano bivanje v primeru vrnitve v šole.
  • 0

#3562 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6758 posts

Posted 30 November 2020 - 01:56 PM

3 tedni šole bi bili še do praznikov, ni tako malo. Meni bi prav prišlo, da grejo, bodo pa tamali v vrtcu spet prehlajeni, že vidim :/
Drugače pa ta priporočila je ministrstvo poslalo že v četrtek, v primeru, da se odpre,pa zdaj že javnost pričakuje, da se odprejo, ne glede na vse.
  • 0

#3563 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3382 posts

Posted 30 November 2020 - 08:28 PM

Jaz sem jo s tem tednom dala v izredno varstvo v vrtec drugače bi pregorela prav depresivna sem že bila. Resno tudi razmišljam da bi si prijavila začasno prebivališče pri starših da bi vsaj midve z L lahko šli na obisk ker tole se bo vleklo še minimalno do novega leta če ne kar celo zimo
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3564 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86572 posts

Posted 30 November 2020 - 08:46 PM

Jaz sem tudi prepricana, da ce ne bi sel danes v vrtec, bi sel sele naslednje leto. Tudi od vzgojiteljic sem dobila tak vtis.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3565 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17138 posts

Posted 30 November 2020 - 08:52 PM

Medtem, ko smo vsi se vedno zaprti dol do fundamenta, je glavna novica na rtvslo tale...a jaz kaj ne razumem, vladniki to resno? Se pravi najvecji generator okuzb in smrti bomo zdaj previdno odpirali medtem, ko ne smemo "nerizicni" niti v drugo obcino?
Lo and behold...

https://www.rtvslo.s...i-obiske/544071
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3566 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6800 posts

Posted 30 November 2020 - 08:59 PM

Pa veš kako izgleda obisk v domu za ostarele? 😁
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3567 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32633 posts

Posted 30 November 2020 - 09:05 PM

Jaz sem jo s tem tednom dala v izredno varstvo v vrtec drugače bi pregorela prav depresivna sem že bila. Resno tudi razmišljam da bi si prijavila začasno prebivališče pri starših da bi vsaj midve z L lahko šli na obisk ker tole se bo vleklo še minimalno do novega leta če ne kar celo zimo

Pa saj greš lahko na obisk, Mayckica. Mi gremo, z izpolnjeno izjavo. Pri nas niti ni kaj dosti kontrole na cestah...
  • 0

#3568 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17471 posts

Posted 30 November 2020 - 09:07 PM

Moja babica je TAKO depresivna, da pesa in jo zapusca volja do zivljenja in so mama in strica stalno v navezi s socialno in zdravnico. Zdaj so moji mami dovolili, da gre jutri k njej v skafandru.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3569 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3382 posts

Posted 30 November 2020 - 09:24 PM

Pa saj greš lahko na obisk, Mayckica. Mi gremo, z izpolnjeno izjavo. Pri nas niti ni kaj dosti kontrole na cestah...

Mi imamo eno uro v eno smer, po avtocesti, mimo cca 7 občin med drugim Bleda in tam kjer je bila cestninska vedno čekirajo, res mi ni do pregovarjanja dobim enega policaja ki je vstal z napačno nogo in smo screwed
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3570 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6758 posts

Posted 30 November 2020 - 09:53 PM

Ja, če greš po avtocesti je za pazit. Primorsko kar zaprejo nekje vmes na počivališču in kontrolirajo.
  • 0

#3571 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15255 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 30 November 2020 - 10:49 PM

O Jesus :o 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3572 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6758 posts

Posted 30 November 2020 - 10:52 PM

Ma ja, sicer ne vem, a samo ob vikendih bolj gledajo, ampak prejšnji petek je svakinja naletela na zaporo, ko se je pozno popoldne vračala iz službe.

• 0

#3573 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27566 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 December 2020 - 05:50 AM

To je kar standard.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3574 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5840 posts

Posted 01 December 2020 - 05:51 AM

Ker izhod iz obcine je resna groznja javnemu zdravju. Slovenija ima veliko tezavo. Pa to ni virus.

Prav tako omejitev gibanja ponoci. Tisti, ki bi zelel zurat in se druzit, lahko to dela tudi cez dan, ali pa kot v najstniskih letih prespi oz. zura dokler ne sme domov.

Pa druzenje samo s clani istega gospodinjstva oz. druzine. V 21.stoletju, ko imamo razlicne oblike druzine oz. partnerstev, moras dokazovati zakaj si z nekom.

V imenu virusa, smo postali druzba oz. drzava, ki nima vec svoboscin...
  • 0

#3575 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27484 posts

Posted 01 December 2020 - 06:40 AM

Meni gre ta politika tako na organ. Zdaj bo pa Magajnetova na ministrstvu...vsaj vemo zakaj je odstopila na mestu direktorice nasega ZD...kozlanje res! Pa sami neki teoretiki in osebki ki se valjajo po pisarnah ze leta in kljub nazivom niso delali s pacienti niti nic!!!
  • 0

#3576 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24801 posts

Posted 01 December 2020 - 09:23 AM

Mi imamo eno uro v eno smer, po avtocesti, mimo cca 7 občin med drugim Bleda in tam kjer je bila cestninska vedno čekirajo, res mi ni do pregovarjanja dobim enega policaja ki je vstal z napačno nogo in smo screwed

tu bodi res previdna z začasnim bivališčem, ker moraš v vsakem primeru dokazovat zakaj potuješ. Je prav zapisano, da tisti, ki imamo začasno in stalno, se moramo odločit na katerem bomo (kateri je trenutno aktualni) v tem obdobju in prehodi med njima prav tako niso dovoljeni.

Zato ne razumem, kaj bi s tem pridobila.

Pri meni je drugače, saj jaz prehajam med Kamnikom in Ljubljano iz dveh razlogov: služba in prevoz otrok med staršema. Če me dobijo na cesti, imam ti dve izjavi vedno pri sebi (podpisane za nedoločen čas in samo upam, da mi ne bodo komplicirali). Istočasno imam še potrdilo službe in kopijo sodišča o deljenem skrbništvu otrok. Tako da prehodi med občinami so (upam!) pokriti.

Če bi me kontrolirali v LJ, vse to zamolčim in pokažem samo osebno. Če me konotolirajo v Kamniku, pokažem osebno in potrdilo o začasnem bivališču.

Če me kakorkoli popišejo in bom morala naknadno kaj dokazovat, mi 400 eur verjetno ne uide,ker zavestno kršim stvari, ko hodim k D (čeprav imam zdaj tam od prejšnjega tedna naprej stalno bivališče in včeraj sem še osebno in vozniško dobila).

Skratka, v živo moram biti tako prepričjiva, da me ne popišejo in da se mi stvari ne zakomplicirajo.

Pa druzenje samo s clani istega gospodinjstva oz. druzine. V 21.stoletju, ko imamo razlicne oblike druzine oz. partnerstev, moras dokazovati zakaj si z nekom.

o ja, vsi ki smo ločeni in ne živimo s trenutnim partnerjem to še posebej lepo občutimo :D

Jaz vse to zavestno kršim in bom tudi v prihodnje. Če se bo komu zdelo smiselno, da me zaredi tega kaznuje, tudi prav.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3577 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15255 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 December 2020 - 10:36 AM

A piše kje, da morajo biti te izjave obvezno sprintane? 

Jaz dobivam potne naloge na mejl, ker delamo od doma, doma pa nimam printerja. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3578 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28050 posts

Posted 01 December 2020 - 01:00 PM

Olivija, pomoje bi moralo zadostovati tudi na mailu, samo jaz telefona ne bi dajala v roke nadzornemu organu (higienski razlogi). : )

Ora, sem bila tudi jaz presenečena, ko sem Magajne zagledala na vladnem govorniškem odru. Zakaj je pa šla iz lokalnega ZD?

Supergirl, dobro napisano, enako razmišljam. Saj je en psiholog rekel, da so trenutne razmere mokre sanje totalitarnih režimov.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3579 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27484 posts

Posted 01 December 2020 - 01:29 PM

Verjetno zato...meni ravno zato vse na eno juho slici...vse dogovorjeno v naprej.
  • 0

#3580 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32633 posts

Posted 01 December 2020 - 01:41 PM

Sej ona je bla že spomladi nekam premescena?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users