Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5251 replies to this topic

#3561 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16941 posts

Posted 29 February 2024 - 08:45 AM

Vceri nas Tamara poslje k Ani po nasvete za treninge in prehrano. Me ima da bi ji kej napisala.
Ana pa potem kaze slike, kjer ima 1 kilo manj kot danes in govori, kako zdaj izgleda drugace, kok ma misic. Dejansko je imela 2018 54 kil zdej jih ma pa 56.
Dej...zalet se nekam no :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3562 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11954 posts

Posted 29 February 2024 - 08:54 AM

No evo, tukaj je ne jemljem resno, ker ima prehranske motnje in je zgleda v zanikanju. Imela bi atletsko telo, je zadnjic pokazala fotko njenega ideala, ampak ni pa pripravljena pojesti vec hrane. S tem perjem, ki ga ona cez dan poje, jaz umrem.
  • 0

#3563 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27400 posts

Posted 29 February 2024 - 09:06 AM

Ja pomojem jih imata kar obe.
  • 0

#3564 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16941 posts

Posted 29 February 2024 - 09:34 AM

To je res perje, se strinjam Frida.
Tisti radic bi ji v glavo zabrisala ce bi bila Damjan :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86204 posts

Posted 29 February 2024 - 08:46 PM

Nasparat 200k v 5 letih pa res ni nedosegljivo, sploh ne …

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3566 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 February 2024 - 09:34 PM

Seveda se da, Jina, sama si si kriva, da nimaš našparanih 200k, če pa mečeš celo plačo na luksuz. To so stoposto neki somišljeniki Tima Gurnerja, ki bi arogantne delavce postavljal nazaj na njihovo mesto in ki trdi, da so milenijci sami krivi, ker si ne morejo privoščiti nepremičnine, ker jejo avocado toast, sam pa uspešen poslovnež z dedkovim milijarderskim kapitalom. :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3567 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86204 posts

Posted 29 February 2024 - 09:36 PM

Vse se da, ce se hoce. 😎🥳✨

V resnici sta pa vmes prodala dedkovo stanovanje in vsak po eno ledvico.
  • 0

― V. Van Gogh

#3568 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86204 posts

Posted 29 February 2024 - 10:15 PM

Sem poslusala ta podcast (pri Inbed je gostovala) in se resno sprasujem, kako je ni sram za take izjave …
  • 0

― V. Van Gogh

#3569 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27859 posts

Posted 29 February 2024 - 10:43 PM

https://www.instagra...DF5ZXZhbmwxNw==

Hahah, tip. : )))

Se strinjam, Ana je suhcena, je bila suhcena, ne vidim neke hude razlike, razen kakšne mišice več najbrž (težko oceniti, ker na starih fotkah ni v takšni pozi kot se je kazala na storyu med treningom).
Pa nič posebno groznega se mi ne zdi njeno telo, ne prej, ne sedaj, takšno galamo kot je delala pred objavo fotografije.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3570 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17035 posts

Posted 01 March 2024 - 07:27 AM

Ma na bruhanje mi grejo take izjave pri denarnadlani. Jaz živim pri starših, pa v najboljšem primeru lahko letno našparam okoli 10k, realno pa manj, ker mi težko rata, da bi od plače dala 1k mesečno vstran. Pa tudi, če bi celotno plačo dala na stran, ne nanese 200k v 5 letih. :butl: Ne vem kak folk tole pisari. 

Podobno se mi je za malo zdel zadnjič zapis, ki ga je objavil D. Zupančič, mislim da o Zvoneta Šeruge o pogovoru z mladimi zdravniki in njihovih stiskah. Da si probajo urediti domovanje in imata 1k kredita na mesec, drugi da ima 800e kredita in visok vrtec in jima na koncu meseca ne ostane nič za luksuz ipd. Pač kako različne poglede imamo kaj je luksuz, oz da 1k kredita mesečno večini ne bo dosegljivo, ker je potrebno za kaj takega imet že v štartu spodobno plačo, sploh če je še otrok. Pa si ostali tudi morajo(mo) rešit stanovanjski problem. Pač, ne vem če taki zapisi dosežejo namen s katerim so bili objavljeni. 

Zjutraj sem preletela Anine storiye okoli kosila. Sej kosilo je bilo recimo še sprejemljivo, ampak vaflji zraven bolonez omake pa so bili vrhunec. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3571 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24662 posts

Posted 01 March 2024 - 08:01 AM

Tasika - ta zapis od Šeruge je tudi mene zadnjič malo na obrate spravil. Itak je bil pa moj prvi sarkastičen komentar, kako zanimivo, da ima Šeruga očitno en kup najbližjih prijateljic, ki so stare okoli 30 let. 

In seveda samo zdraviniki imajo visoke vrtce in morajo obnavljat oz kupovat nepremičnine. Vsem ostalim je pa seveda kar v naročje padlo vse skupaj. To, da za otroke plačujejo najvišje razrede (sem šla preračunat) pomeni, da imajo žal nadpovprečno plačo. Jo zaslužijo, da ne bo pomote, ampak je še en kup ljudi, ki tudi pridno in pošteno delajo za svoj denar, le da ne morejo stavkat vsakič, ko se jim zdi, da s tem denarjem ne morejo čez mesec. Jaz bi vsem z veseljem dala x3 plače, če bi to zdržalo (vključila bi seveda še sebe  :evilgrin: )

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3572 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16941 posts

Posted 01 March 2024 - 08:05 AM

Mene ta bolonez z vaflji se ne moti toliko kot dva dni stara smrdljiva zelenjavna juha.
Meni zupe ki stoji vec kot 24 ur v hladilniku, razen ce je goveja, ne prodas.
Meni je tudi piscanec zanic ko en dan stoji, recimo rizota s piscancem... Nek cuden okus mi ima in nisem edina. Za naslednji dan se mogoce je, ampak samo ce je sila.
Da bi si kuhala ga za 5 dni vnaprej rajsi cel teden stradam :lol:
  • 0

#3573 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19250 posts

Posted 01 March 2024 - 08:16 AM

Ja pogret piščanec ima meni tudi nek ogaben okus. Mrzel ne. 

• 0

#3574 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24662 posts

Posted 01 March 2024 - 08:32 AM

Nasparat 200k v 5 letih pa res ni nedosegljivo, sploh ne …
attachicon.gifIMG_9483.png

to pomeni, da dasta na stran vsak mesec 3.300 eur, torej vsak 1.650 eur. 

Torej ima vsak cca  2.000 neto in živita doma na račun staršev (brez da bi karkoli obnovila/prizidala) in plačujeta praktično samo hrano ali pa imata še bistveno večje plače (kar pa tudi ni ravno veliko ljudi, sploh na začetku kariere.

Eni ljudje res nimajo stika z realnostjo. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3575 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 March 2024 - 08:35 AM

Kami, podpis pod vse. In potem še pametujejo v stilu VsE sE da, čE se dOvoLj pOtRuDiŠ. :butl:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3576 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14269 posts

Posted 01 March 2024 - 09:09 AM

Midva bi lahko šparala več (ne bi pa nikoli našparala 200k), ampak, oprosti, najlepša leta naj potempreživim v tem, da kupujem hrano, ki ni moja najljubša, ne grem na izlete, razen, če imam s seboj za jesti, ne hodim na krajše dopuste in ko grem na dopust vnaprej preračunam vse stroške in se pol dopusta ubadam le s tem? Mi ni vredno.

Ja, imava stanovanjski problem rešen, plačujeva še hipoteko. Kupila sva ga brez pomoči staršev. 14 let nazaj je bilo to mnogo lažje.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3577 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86204 posts

Posted 01 March 2024 - 09:40 AM

Pa če spremljate Denanadlani, je tudi očitno, kako asketsko onadva živita. Glede dopustov sicer še najmanj, ampak drugače pa dobesedno gledata na vsak cent. Ona špara od 15. leta.

Mene ona in njuna situacija triggira že od začetka, sem jo tudi skoraj nehala spremljat, so mi pa zanimive nekatere stvari, ki jih je delila. Zdaj pa bolj kot ne samo še promovira svoje tečaje in preskočim. Zase grem stavit, da iz njih ne bi izvedela nič novega.

Najbolj me moti to primerjanje, ker so naše okoliščine čisto različne, ona pa kot da se v resnici ne bi zavedala tega. Tudi nimamo vsi želje živet v vukojebini, kot predlaga marsikdo, ne samo ona.

• 0

― V. Van Gogh

#3578 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16941 posts

Posted 01 March 2024 - 10:00 AM

Meni je ta zenska ubitacna in je sploh ne spremljam.
Kami je dobro napisala.
Ni dveh gospodinjstev za primerjat in folk nima stika z realnostjo.
Jaz lahko mirno recem da smo bogati. Ce sestejem dva avta, hiso in dohodke, smo. Hisa je sigurno pol miljona vredna. Na to vsak pozablja.
A si lahko kupujem torbico za par k e vsak mesec? Ja ne.
Ne vem zame se bogastvo zacne ze v trenutku, ko je zelo malo situacij kjer lahko recem "tega si pa ne morem privosciti."
Ampak spet, ne morem si privosciti mercedesa pa ne morem (ali pa nocem?) skesirati pocitnic za 5 k....jaz se pocutim bogato dokler mi ni treba vsak mesec gledat na racun a si lahko kupim hlace, jogurt ali pa placam poloznico.
Mogoce imam nizke standarde tega kaj je biti bogat, ampak v koncni fazi pri meni to sploh ni povezano samo z denarjem.
Meni je bogastvo ta oanovna financna svoboda, kjer nisem v minusu, ne trosim brezglavo in nimam pojma kaksni so moji izdatki cez mesec.
Ocitno so v redu, ce nisem v minusu.
Ne hodimo na dopuste, ne hodim na umetne nohte, trepalnice, laserje....nimam placljivih hobijev...ne hodimo ven jest.... Kdo bi rekel to ni zivljenje, ampak meni ne manjka nic.
Si pa lahko kupim dragega psa na ta racun.
Zadnjic mi je rekel svak, pes za 2.5 k? A si normalna....
Jaz sem mu pa rekla nazaj tri omarice v dnevni za 5k a si ti normalen?
Pa sva zakljucila.
  • 0

#3579 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86204 posts

Posted 01 March 2024 - 10:12 AM

Jaz imam pa ful razdelane prihodke in odhodke, vem kam gre denar, in se v zadnjih letih tudi trudim precej prihranit. Prej pa nisem mogla, pa ne ker se nisem trudila, ampak ker nisem imela od kje. Nismo se vsi redno zaposlili pri 24 oz. imeli od takrat višek, ki ga ne bi porabili za nujne stvari. 

Pa kar je Frčica napisala, nikakor se ne bi odpovedala določenih stvarem, kot so dopusti, restavracije itd. Ajde, za cunje sem v mladosti zapravila preveč, ker mi je to ful pomenilo takrat.

• 0

― V. Van Gogh

#3580 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23353 posts

Posted 01 March 2024 - 10:49 AM

Haha, jaz bi morala od začetka dajat celo svojo plačo na stran, če bi hotela v 5 letih našparat 100.000. Zdaj, ko imam višjo, bi pa lahko po tej računici zapravila 500 do 600 eur na mesec. Kar pa za moje pojme ni realno. Že samo vrtec plačujem 300 eur, kje je še hrana, bencin... To moraš potem res na vsak cent gledat in si nič privoščit. Tudi jaz se nisem pripravljena odpovedat izletom, dopustom.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users