Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3561 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 07 September 2011 - 07:11 AM

Ja.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#3562 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 07 September 2011 - 10:27 AM

Oki hvala, sem naredila enako kot ti. Zaenkrat še ni stranskih učinkov (trkam po lesu). Se pa ne mislim več zafrkavat s tem in bom verjetno nehala z jemanjem.
  • 0

#3563 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 September 2011 - 07:15 AM

Z Logest bi si rada premaknila menstro, da je ne bi imela ravno na morju. Ne vem koliko prej naj začnem jemat, ne bi jih rada cel mesec jedla.
  • 0

#3564 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 September 2011 - 08:21 AM

nadaljuj z naslednjo škatlo brez prekinitve. ko prideš iz morja, pa nehaj (ali pa pojej škatlo do konca in imaš potem normalno menstruacijao). dobila boš menstruacijo in po 7ih dneh nadaljuješ z naslednjo škatlo.
  • 0

#3565 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 09 September 2011 - 08:39 AM

^Če prav razumem, drugače ne je KT.
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#3566 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 09 September 2011 - 08:52 AM

Tako je. Bom verjetno kar ginekologinjo poklicala, ker je baje za vsake tabletke malo drugače.
  • 0

#3567 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 25 September 2011 - 06:28 PM

Ali poznate to metodo? NND, sem pred kratkim prvič slišala zanjo.

Zelo se jo propagira v cerkvenih krogih (načrtovanje družine), kjer se zanjo tudi računa (za izbraževanje), HAHA, 120 evrov na tečaj. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

http://www.nnd.si/

O metodi:
1. Je metoda zanesljiva?
Da. Znanstvene raziskave so pokazale, da je tako metoda Sensiplan kot tudi metoda FertilityCare zelo zanesljiva pri preprečevanju spočetja. Študija, ki so jo v Nemčiji opravili med ženskami, ki redno in pravilno uporabljajo metodo Sensiplan, je pokazala, da je med 100 ženskami prišlo do 0,4 nenačrtovanih nosečnosti. Študija, ki so jo izvedli v Ameriki med uporabnicami metode FertilityCare, pa je pokazala, da je med 100 ženskami prišlo do 0,5 nenačrtovanih nosečnosti. Potrebno pa je poudariti, da je zanesljivost zelo odvisna od pravilnega poznavanja metode in motivacije za dosledno uporabo metode.
2. Je metoda uporabna tudi, ko želim zanositi?
Ker sta metodi Sensiplan in FertilityCare metodi načrtovanja družine, ju lahko uporabimo tako takrat, ko ne želimo zanositi, kot takrat, ko si želimo zanositi. Poznavanje ženskega cikla omogoča paru, da prepozna najbolj plodne dneve v ciklusu, ter tako lahko načrtuje spolne odnose v dneh z največjo verjetnostjo zanositve.
3. So res potrebna dolga obdobja vzdržnosti?
Če par v določenem trenutku ni pripravljen na nosečnost, to pomeni, da se v plodnih dneh vzdrži spolnih odnosov. Plodno obdobje zajema približno tretjino ciklusa. To odboje se razlikuje tako med različnimi ženskami kot tudi med posameznimi ciklusi pri isti posameznici. V plodnem času se mora par vzdržati tako spolnih odnosov kot vseh genitalnih kontaktov.
Daljša obdobja vzdržnosti so potrebna pri ženskah z nerednimi ali neobičajnimi ciklusi oz. v določenih situacijah. Uporaba FertilityCare metode je lahko v pomoč tudi pri urejanju ciklusa, s čimer se lahko tudi skrajša obdobje vzdržnosti.
4. Je uporabna bariernih metod v plodnih dneh zanesljiva?
Metode naravnega načrtovanja družine so visoko zanesljive zato, ker se par v plodnih dneh vzdrži spolnih odnosov. Vsaka uporaba dodatnih metod v plodnih dneh pomeni, da mora par računati z zanesljivostjo uporabe te dodatne metode. Par se mora zavedati tudi, da lahko uporaba dodatnih sredstev moti opazovanje znakov plodnosti.
5. Ali lahko uporabljam metodo tudi med dojenjem?
Seveda. Z uporabo metode boste znale prepoznati vračanje plodnosti. Priporočamo pa posvet s svetovalcem, ki vam bo razložil, kako pravilno in zanesljivo uporabiti metodo v času dojenja.
6. Trenutno jemljem kontracepcijske tabletke. Ali lahko začnem z uporabo NND-ja?
Če si želite zanositi ali pa samo preiti na naravno metodo uravnavanja spočetij, je naravno načrtovanje družine prava izbira. Mogoče bo trajalo nekaj časa, da se bodo ciklusi povrnili. Z NND-jem lahko opazujete vračanje plodnosti po prenehanju jemanja hormonske kontracepcije.
7. Imam neredne cikluse. Lahko kljub temu uporabljam naravne metode?
Ker metoda ne temelji na dolžini ciklusov pač pa na opazovanju znakov v konkretnem ciklu, lahko tudi v primeru nerednih ciklusov zanesljivo uporabljate naravne metode. Prej ali kasneje se bodo pokazali znaki plodnosti, ki nakazujejo nastop ovulacije.
8. Že mesece se trudiva zanositi, a brez uspeha. Nama lahko pomaga NND?
Ja. Z uporabo naravnega načrtovanja družine metode se naučite prepoznati najbolj plodne dni in iz poteka ciklusa razberete, ali so kakršne koli težave. Metoda FertilityCare je še posebej usmerjena v odkrivanje morebitnih težav in vzrokov neplodnosti in posledično potrebnega zdravljenja.
9. Moj ginekolog mi naravnih metod sploh ni omenil kot možne oblike zaščite. Zakaj?
Mnogi ginekologi naravnih metod sploh ne poznajo, spet drugi tudi novejše metode NND zamenjujejo s koledarsko metodo ter jih tako smatrajo kot nezanesljive. Svoje pa prispevajo tudi proizvajalci kontracepcije s svojimi promocijami in finančnimi vložki.
10. Katero metodo naj izberem? V čem je razlika?
Obe metodi (Sensiplan in FertilityCare) sta zelo zanesljivi pri preprečevanju zanositve. Za ženske z običajnimi ciklusi sta primerni obe metodi. Pri uporabi metode Sensiplan je potrebno vsakodnevno merjenje bazalne temperature in opazovanje sluzi, medtem ko FertilityCare metoda temelji na standardiziranem vsakodnevnem opazovanju nožničnega izcedka. FertilityCare pa je še posebej primerna za ženske z nerednimi ciklusi, pri težavah z zanositvijo, pri spontanih splavih, med dojenjem ali pri ginekoloških težavah.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3568 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 September 2011 - 06:41 PM

QUOTE(Kinky @ 25. 9. 2011 - 19:28) View Post
Zelo se jo propagira v cerkvenih krogih (načrtovanje družine), kjer se zanjo tudi računa (za izbraževanje), HAHA, 120 evrov na tečaj.

lol1.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3569 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 10 November 2011 - 10:53 AM

Kako je s tem, da naj bi po npr. 5 letih jemanja KT imele pavzo? Jo je katera imela in koliko časa?
  • 0

#3570 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 November 2011 - 11:24 AM

To je veljalo včasih, ko so bile KT precej močnejše. smile.gif
Mislim, da je za telo večji šok, če delaš te pavze, kot pa če jih ne.
  • 0

#3571 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 13 November 2011 - 07:56 PM

Jst sem pa tok pozabljiva in zmedena oseba, še dobr da mam take tabletke, da so vse enake in vsak dan vzamem eno. Samo mam pa čudno menstruacijo odkar jih jemljem, nepredvidljivo, tko da se morm pozanimat če sploh obstajajo še kakšne kje, v Sloveniji so Cerazette baje edine brez estrogena.
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#3572 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 November 2011 - 02:18 PM

Razmišljam, da bi prenehala s KT... ker sem šla iz Diane na Yaz, sem naredila takorekoč prehod na nižje KT. In sem imela manjši izbruh in sedaj imam malo bolj nečisto kožo.

No in ko bi nehala, bi začela jemat maco, ki uravnava hormone, Cerin mam pa itak za kožo.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#3573 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 17 November 2011 - 02:40 PM

QUOTE(Princeska @ 17. 11. 2011 - 14:18) View Post

Razmišljam, da bi prenehala s KT... ker sem šla iz Diane na Yaz, sem naredila takorekoč prehod na nižje KT. In sem imela manjši izbruh in sedaj imam malo bolj nečisto kožo.

No in ko bi nehala, bi začela jemat maco, ki uravnava hormone, Cerin mam pa itak za kožo.

Jaz sem imela tudi popolno sranje, ko sem nehala jemat Diane. In še danes imam.
Daj mi povej, a ta Maca res kaj pomaga?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3574 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 November 2011 - 03:21 PM

Kami, jaz ti lahko povem v roku par tednov, v soboto bo en teden kar jo jem. jaz ne občutim prav nobene razliek v počutju, glede hormonov bom pa še vidla...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3575 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 17 November 2011 - 03:28 PM

QUOTE(Sally @ 17. 11. 2011 - 15:21) View Post

Kami, jaz ti lahko povem v roku par tednov, v soboto bo en teden kar jo jem. jaz ne občutim prav nobene razliek v počutju, glede hormonov bom pa še vidla...

super, te pobezam čez par tednov smile.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3576 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 17 November 2011 - 04:03 PM

Kami, kdaj si pa nehala?
Moj izbruh je sledil nekje 4 mesece po prenehanju in je trajal skoraj leto in pol. Sedaj je že 1,5l od tega in moram rečt, da imam v osnovi precej lepo kožo, če si je ne razkraspam, seveda.
Ne obupat, punce!

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#3577 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 17 November 2011 - 04:41 PM

A to maco jemljete v obliki kapsul al v prahu?
  • 0

#3578 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 17 November 2011 - 04:56 PM

Jaz v obliki prahu. Zgolj in samo BIO. Samo sem jo jedla le občasno, ko mi je primanjkovalo energije. Baje pomaga, kolegica ful hvali.

Mene skrbi samo, da bi po Yaz sledil izbruh mozoljev in krči ob M... že prehod iz Diane na Yaz je bi zanimiv.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#3579 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 November 2011 - 05:01 PM

Jaz sem šla tud iz Diane na Yaz pa nisem imela nobenih izbruhov ali problemov s kožo, pa boljš sem se počutila, k te Diane so bile res ubijalske.
  • 0

#3580 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 November 2011 - 05:39 PM

jaz jo jem v prahu, organsko, iz planet bio mam naročeno.

Zaužijem jo pa z vodo, prav cajt si vzamem, po požirkih. Jaz ne vem kaj je na tem tako ogabnega kao, da eno skor bruhajo zraven. Pač ima specifičen okus, malo spominja na glino, ma meni se zdi čist ok.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users