Sem isto sama razmišljala ko sem brala post. Prav zbodlo me je v oči. Samo po mojem v Domžalah pač rečejo "gojzdarji". Res je zanimivo koliko narečij ima mala Slovenija in kako se besede med seboj razlikujejo pa smo samo nekaj deset km oddaljeni drug od drugega.

Vprašanja
Posted 13 December 2012 - 07:39 PM
Posted 13 December 2012 - 07:47 PM
Če ti je malo prevelik, lahko daš noter vložek, pa je.
Posted 13 December 2012 - 08:00 PM
A to govorimo o čisto pravih gojzarjih? Ker ne smejo biti preveliki, da ti noga ne leze naprej ali nazaj in se drgne (zaradi žuljev). Najboljše, da probaš z zelo debelimi ali dvojnimi nogavicami.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 13 December 2012 - 11:17 PM
Ja, mi rečemo gojzdarji doma.
Vglavnem, ja, o čisto pravih je govora. Meni je prodajalka govorila, naj bo za en prst prostora v njih za po hoji navzdol. Imam drugače bolj malo 38 in sem probavala od 37,5 do 39 in ne začutim, kdaj imam ravno prav frej spredaj :/. Sem bila uro pa pol v trgovini, pa se nisem mogla odločit. Sem probavala z dvojnimi nogavicami drugače.
Posted 14 December 2012 - 10:46 AM
Jaz imam od Salomon in oni imajo še vmesne številke. Npr jaz ima št. 38 in 2/3. Drugače imam št noge okoli 37,5. 37 imam poletno obutev, ostalo imam 38.
Mi je pa super številka. Manjše definitivno ne, ker se ti bojo nohti poškodovali na nogi in ožulilo ti bo, kar pa definitivno ni prijetno. Jaz gledam, da imam za cel prst zadaj lufta in če dam nogo čisto nazaj, da imam kakšen 1,5cm lufta spredaj s palcem. Pa ubogaj prodajalko!
Posted 18 December 2012 - 12:40 AM
Hvala! Sem potem 39 št. (drugače imam 38) vzela in imam pomojem približno enako lufta kot ti spredaj, če nazaj porinem.
Pa ene z mucko nepremočljive sem tudi vzela. Sem vsa presrečna zdaj .
Posted 21 December 2012 - 01:23 PM
V mega factory outletu na Rudniku še vedno dobivajo Rašica zadeve? Je dobra izbira?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 December 2012 - 05:52 PM
K takemu modelu obleke pašejo tudi gležnarji s peto ali je najboljše imet kar salonarje?
Pitarello ima v Italiji enake cene, kot v Sloveniji, ve katera?
Posted 26 December 2012 - 06:41 PM
Salonarji.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 29 December 2012 - 08:29 PM
A se tudi drugi umetni materiali pri pleteninah, razen akrila, muckajo? Npr. če je pulover iz viskoze, poliamida ter malo volne ali bombaža?
Posted 30 December 2012 - 12:40 AM
Odvisno od razmerja med materijali.
Pablo Picasso
Posted 03 January 2013 - 06:57 PM
Kje smo že rekli, da je moč dobiti bodije z dolgimi (oz še rajši s 3/4) rokavi? V Bershki, ane?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 January 2013 - 10:56 PM
Tisti Bershkini bodiji so grozljivi, kot prosojna cunja, raje daj par evrov več in kupi Skinijevega.
Pablo Picasso
Posted 06 January 2013 - 01:28 PM
Koliko stane tam? Grem naslednji teden v NG pa sem ravno videla da je v Qlandiji.
Sicer pa je tako, da imam jaz trenutno dva bodija, en cheap (ne spomnim se več kje sem ga kupila) in en Intimissimi, pa mi je prvi ful boljši od drugega, ki je bil 2× dražji. Tako da neki ful tudi ne bi dajala.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 January 2013 - 01:45 PM
Meni Intimissimi v splošnem nima nekih blaaazno kvalitetnih stvari, opažam, da se rob gat po enem letu nošenja začne cufat, Etamove pa imam tudi že 7, 8 let in so kot nove, le zbledele so malo tiste najstarejše. Lisca ima kar okej bodije, pa dvakrat cenejše od Skinija (mislim, da so Skinijevi okoli 20, mogoče 25?), ampak tudi zdržijo dvakrat manj (Skinijeve imam npr. že od konca OŠ in so kot novi, Liscini pa se po kakih 3, 4 letih nošenja začnejo 'tanjšati' in postanejo precej cunjasti.
Pablo Picasso
Posted 06 January 2013 - 02:34 PM
Meni se kvaliteta Etamovega perila ne zdi čisto nič posebnega, da bi mi pa kaj 8 let zdržalo, si pa sploh ne predstavljam. XD
Še najboljša se mi zdi od Lindexa (sploh glede na cene) in Lisce (ampak so cene take, da jih morajo upravičit s kvaliteto).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2013 - 02:46 PM
Jaz imam ene gate, ki sem si jih kupila v 8.razredu OŠ, in jih nosim še zdaj, ker so popolnoma iste kot takrat, ko sem jih kupila, edino zdi se mi, da so malenkost zbledele. Ne morem pa se spomniti, katera trgovina je bila, ena v Torriju, ki je ni že sto let. Par mesecev kasneje sem kupila še kakih 8, 9 gat v Etamu in so vse še danes popolnoma iste, tiste najljubše so zbledele, ker sem jih staaalno nosila, takoj ko so se oprale in posušile, sem jih oblačila, tako so mi bile lepe <3, pa ene najtanjše so se mi lani strgale. Ostale so kot bi bile nenošene, pa jih stalno nosim. Glede kvalitete modrcev ne vem, ker sem jih nosila kvečjemu 2 sezoni, potem pa mi niso več bili prav, sem pa imela en POPOLN Etamov modrc, taka neeežno umazano bela z balkonet košaricami in čipkastim, a čvrstim hrbtom, s prilagodljivimi naramnicami, naajlepši na svetu, in potem ga je mama po 3 letih nošenja ponesreči vrgla v stroj z brisačami in so se košarice nagrudvale, potem pa ga nikjer nisem več dobila, ker je bila prastara kolekcija. Drugače pa mislim, da že golobi v parku grulijo, da damo pri nas doma ful, ful na kvaliteto, sploh za osnovne kose.
Pablo Picasso
Posted 06 January 2013 - 02:58 PM
Saj verjamem, imam tudi jaz od otroštva še nekaj stvari, ki so v takem stanju, kot Zarine ali H&M-ove po parih sezonah. Dejstvo je, da je kvaliteta v tem rangu vedno slabša.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2013 - 03:04 PM
Meni tudi zadeve od Intimissimi niso okej, ozrioma tako bom rekla, Basic linija mi je totalno zanič. Imam par brazilk in so mi čisto na vseh razparali šivi + raztegnile so se na šivih, čisto zgubile obliko. Imam pa tudi nekaj drugih spodnjih hlač od Intimissimi (pač od kompletov, ne Basic linija) in tiste so mi super. Pa me ful čudi, ker vas večina hvali Basic linijo.
Sicer pa nimam nobenih gat 8 let, in čist po pravici, ne verjamem da so lahko kakršnekoli gate po 8-ih letih v enamkem stanju kot prvi dan, tega pač ne verjamem nobenemu. Očitno imamo različne prestave o "enake kot prvi dan".
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 January 2013 - 03:13 PM
Jaz pa imam dvoje še starejše, brez muck, brez razparanih šivov, nič stanjšano blago, lepše kot H&Mjeve iz trgovine, in sicer od: http://www.marja.net/ (pa vidim, da še vedno delajo isti model ).
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users