Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3541 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 December 2011 - 03:50 AM

El secreto de sus ojos (2009)

IPB Image

A retired legal counselor writes a novel hoping to find closure for one of his past unresolved homicide cases
and for his unreciprocated love with his superior - both of which still haunt him decades later.

Za ta film sem že z večih strani slišala hvalnice, zato sem se ga z zanimanjem spravila gledat in bom žal
med menda redkimi, ki lahko trdim, da mi je bil film dolgočasen! To je najboljša beseda za opis mojega stališča.
Kot je že v kratkem povzetku povedano, spremljamo upokojenega odvetnika Benjamina, ki mu določen primer
posilstva in umora ne da miru in skuša skozi pisanje novele o tem priti končno vsemu temu do dna. Priča smo
silnemu žalovanju njenega moža (igra me ni prepričala, ni se me dotaknil, ni se mi smilil). Izmenično
spremljamo zgodbo v preteklosti in sedanjosti, povezano z njo. Vzporedno spoznavamo tudi naklonjenost do
njegove nadrejene, prav tako njeno skrito hrepenenje in čakanje, da se z njegove strani kaj zgodi. Film se
preprosto vleče. Konec bo/je sigurno za marsikoga kar presenetljiv, meni je bil mlačen, nič posebnega. V
sedanjosti, 25 let kasneje, Benjamin najde ovdovelega moža v zapuščeni hiši.
Film, ki ga bom hitro pozabila, v meni ni zbudil kakšnih posebnih občutkov. Ljudje mu dajejo nalepko
'masterpiece'. V mojih očeh je daaaleč od tega. V mnenjih vidim poveličevanje povsem običajnih stvari,
kamero, igro, razne inserte ... presežkov za moj okus in kriterije na nobenem področju v tem filmu pač ni bilo.
Vseeno mu ne dajem nizke ocene, saj film ni slab, ima določeno globino, zgolj za moj okus dolgočasen in imela
sem visoka pričakovanja, v takih primerih je pa nevarnost, da boš hitro razočaran.

6/10
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3542 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 17 December 2011 - 03:02 PM

Ogledala sem si La piel que habito (trailer in opis sem videla, še predenj je Fluffy napisala oceno in mi je že takrat deloval zelo promising).
Film je izpolnil vsa moja pričakovanja, ravno prav šokanten in napet. Pravzaprav ima vse, kar dober film mora imeti - dobro zgodbo, igro, poleg tega pa še všečno glasbo in umetniški pridih.
To je prvi film od Amoldovarja, ki sem si ga ogledala in ne morem primerjati z drugimi, ta me je vsekakor navdušil. Razen same zgodbe pa mi je film fascinanten tudi z znanstvenega vidika, več pa težko izdam.
Ker menim, da mu ničesar ne manjka, mu dam

10
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3543 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 December 2011 - 06:22 PM

Blindness (2008)

IPB Image

A city is ravaged by an epidemic of instant "white blindness". Those first afflicted are quarantined by the
authorities in an abandoned mental hospital where the newly created "society of the blind" quickly breaks down.

Ta film sem si pred časom pogledala in ga pozabila oceniti. Tudi v tej oceni so SPOILERJI. Pričakovala sem
precej, dobila bolj malo. Razočarali so me določeni elementi trapavosti. Ljudstvo zajame virus, ki povzroči belo
slepoto. Ne vemo zakaj, od kod, niti to v filmu ni pojasnjeno. Slepce stlačijo v karanteno, v nek zapuščen
objekt, kjer živijo v grozljivih razmerah, primanjkuje jim hrane, hodijo dobesedno po iztrebkih, itd. Seveda pa
se v vsaki taki situaciji najde par barab in našlo se jih je tudi tukaj. Oklicali so se za šefe in začeli terorizirati
preostale, seveda, predvidljivo, s tem, da v zameno za njihove ženske dobijo hrano (s hrano so bili čedalje
manj založeni). Najbolj bedasto mi je namreč bilo to, da je bila žena (Julianne Moore … v tej vlogi je bila boleče
medla, drugače je uvrščena pri meni med najboljše in najljubše igralke) od oslepelega zdravnika, ki sta bila nekako
v glavnih vlogah, ves čas oborožena z vidom (in tako je posledično edina videla, v kakšnih obupnih razmerah so
jih pustili), a je vseeno pustila, da so jih SLEPI ljudje posiljevali, vključno z njo. WTF?! Šele čez nekaj časa je
pokazala jajčnike. Tega sploh ne razumem, zdelo se mi je vse skupaj precej trapasto, prav tako so slepi in
očitno jako lačni moški brez večjih pomislekov prikimali ideji, da izmenjajo svoje ženske za hrano. Je šlo samo
za to, da so zapolnili kvoto golote ali kaj? Smešno, če gledalec malo bolj razmišlja zraven, a ne. Lahko bi se
takoj uprla, saj je bila s svojim vidom v precejšnji prednosti in premoči, orožje bi slepcem, ki so terorizirali, s
čist malo truda odtujila. Prav tako mi je bil popolnoma nepotreben prizor njenega moža, kako je nategnil eno
cipo in ona mu je to brez problema sočutno oprostila. Zakaj že? Aja, zato, ker je bil slep, pa je lahko pač
nategnil kako. Ne vem no, te scene so mi bile popolnoma odveč. Ko začutijo, da so resnično zapuščeni (ona je
namreč nekako vodila majhno skupino ljudi, ki so se med seboj povezali in navezali), ko ni več varnostnikov
okoli zgradbe, se odpravijo ven in vidimo apokaliptičen prizor, kaos, slepota je očitno zajela takorekoč vse. A
zgodi se preobrat – človek, ki smo ga prvega videli kot oslepelega, dobi vid nazaj in to vzbudi upanje še pri
ostalih. Njo pa vidimo na koncu, kako jo skrbi, da bo morda pa vendarle tudi ona izgubila vid. Po eni strani mi
to, da ni bilo nič pojasnjeno, ni všeč, a po drugi mi je – se bojim, da bi spet servirali neko skrajno nedomišljeno
tezo. Od nobenega igre ne bi posebej izpostavljala, ker noben ne izstopa, prav tako je film brez presežkov, na
momente se tudi vleče. Pogledaš, si medmes parkrat misliš 'wtf' in pozabiš.

5/10
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3544 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 December 2011 - 07:59 PM

Chugyeogja aka The Chaser (2008)

IPB Image

Joong-ho is a dirty detective turned pimp in financial trouble as several of his girls have recently disappeared
without clearing their debts. While trying to track them down, he finds a clue that the vanished girls were all
called up by a same client whom one of his girls is meeting with right now.

Ob tem filmu pa sem tekom gledanja skoz počasi izgubljala živce. Pa ne zaradi tega, ker bi bil dolgočasen,
ampak ker jim je uspelo učinkovito prikazati ves kretenizem, neodzivnost in omejenost policije, pa tudi
pokvarjenost politikov. Tudi do protagonista v vlogi nekdanjega detektiva in sedanjega zvodnika, nisem gojila
simpatij, niti na koncu ne, čeprav mi je na koncu vsekakor bil bolj simpatičen, ko sem videla njegovo
preobrazbo. Zgodba teče o eni izmed njegovih pogrešanih deklet na poziv, ki je med drugim tudi mama (kar
seveda ustvari še nekoliko dodatne tragike). Kmalu sestavi(jo) puzle in dobi(jo) sliko, ki kaže na to, da je
pogrešana šla k isti stranki, kot nekaj že prej pogrešanih deklet. Njihova izginotja pa niso bila nikoli do konca
raziskana in pojasnjena. Nekdanji detektiv aka pimp se poda sam na lov za serijskim morilcem (njegov razlog
za umore in nadaljnjo upravljanje s trupli je relativno zanimiv), skozi to pa spoznava, kako je vse v K. Film je
bil za moj okus preveč počasen, za tako tematiko bi morda pričakovala malo več napetosti, ki je tukaj ni bilo.
Na splošno nad povprečjem, v 'mojem svetu' ga uvrščam med povprečne.

-8/10
  • 0

#3545 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 December 2011 - 06:41 PM

Ajeossi / The Man from Nowhere (2010)

IPB Image

A quiet pawnshop keeper with a violent past takes on a drug- and organ trafficking ring in hope of saving the
child who is his only friend.

Ugotovila sem, da ima glavno vlogo v tem filmu Bin Won, eden izmed bratov v meni super ganljivem filmu
Taegukgi hwinalrimyeo / The Brotherhood of War (2004). Na začetku mi je bil prav smešen z emo pričesko,
ki mu je zakrivala pol obraza. Se mi zdi, da je on taki korejski Brad Pitt v mladih letih. Vsebina filma se
odvija okoli barabinskih poslov, povezanih z drogami in preprodajo človeških organov, solidno je zapolnjen tudi
s privlačnimi akcijskimi in surovimi momenti, uspešno ganljiv pri spremljanju zbliževanja njega in male
punčke, katere mamo so te barabe 'izpraznile' in ubile. Na koncu sem imela kar malo solzne oči. Drugače pa
film, ki ga odlikujejo akcija, brutalnost, pa tudi čustveni trenutki. Bin Won je vlogo odigral dobro.
Zelo všeč!

+8/10
  • 0

#3546 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 December 2011 - 08:30 PM

I Don't Know How She Does It (2011)
IPB Image
A comedy centered on the life of Kate Reddy, a finance executive who is the breadwinner for her husband and two kids.

Ultra bedn film. Že stokrat prežvečena tema o mami, ki dosti dela, hodi na službena potovanja in vsi v njeni družini trpijo zaradi tega. Otroci so jezni na njo, mož ji očita, ker veliko zamuja.. Kaj več sploh ni za napisat o tem filmu, ker je popolnoma lame in v njem niti vrha ne znam določit.

2/10 (ker je vseeno gledljiv)

The Help (2011)
IPB Image
An aspiring author during the civil rights movement of the 1960's decides to write a book detailing the African-American maid's point of view on the white families for which they work, and the hardships they go through on a daily basis.

Film govori o življenju temnopoltih služkinj v Ameriki. Govori o njihovih ponižanjih, o vsem kar morajo pretrpet zaradi belih ljudi pri katerih delajo. Potem pa se najde punca (tudi bela), ki jih nekako pozove da ji povejo njihove izkušnje in o tem napiše knjigo, kar je za tisti čas zelo provokativno, celo kaznivo. Vmes se zgodi ogromno zapletov, ampak je zelo lepo predstavljena perspektiva teh žensk.
Priporočam.

8/10

• 0
Viens, reste ici!

#3547 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 December 2011 - 10:41 PM

Le scaphandre et le papillon (2007)

Let your imagination set you free

IPB Image

Film je posnet po resničnih dogodkih, in je iz tega stališča zelo zanimiv. Sploh, če vas zanimajo
tovrstne tematike - drame o težkih življenjskih preizkušnjah.

Pri svojih 42 letih Jean-Do (urednik Elle) doživi kap, in je posledično paraliziran. Uporablja lahko samo desno
oko, na levo je slep, in se s pomočjo mežikanja sporazumeva z medicinskim osebjem, ter
prijatelji in družinskimi člani. Vsak dan tudi piše knjigo, črko po črko mu preberejo, nato
on nakaže katera je prava. Neverjetno, koliko volje, časa je potrebno, da se na takšen način
napiše knjigo. Piše o svojih občutljih; o ženi svojih otrok in treh otrocih; o očetu, o partnerki -
ki pa ga v bolnišnici nikoli ne obišče, ker se ga želi spominjati takšnega kot je bil
pred nesrečo.

Četudi je tematika dokaj depresivna, film sploh ni takšen. Vmes je kakšna scena, ki vam
bo zarosila oči, sploh ko ga po telefonu kliče oče, a nasploh gre bolj za film,
ki lepo prikaže, kako imaš lahko en dan vse, naslednjega ti je pa vse v trenutku odvzeto.
Lahko nam vsem nam tudi služi kot neke vrste opomnik, kako minljivo je vse skupaj, ter
da če nimaš zdravja - nimaš ničesar.

Začetek je prikazan popolnoma iz njegovega vidika, kako je on videl svet, ko se je
po nesreči prebudil iz kome. Film odlikujejo lepi in pomenljivi prizori okoliša, kjer okreva,
mestoma pa me režija ni preveč navdušila, očitno z režiserjem nisva imela enak pogled na sanje,
domišljijo, spomine glavnega junaka.

Zagotovo film vreden ogleda, vseeno pa me ni impresioniral tako zelo, da bi mu podelila
več kot šibko 8.

V planu si imam pogledati še: http://www.imdb.com/title/tt0369702/

------------------------------

Še nekaj zanimivosti:

Johnny Depp was originally cast to play Jean-Dominique Bauby. He dropped out because it conflicted with filming of "Pirates of the Caribbean: At World's End."

The script was originally in English. Director Julian Schnabel convinced the studio (Pathé, a French studio founded in Paris) to change the language to French to stay true to Bauby's life and story.

To familiarize himself with Bauby's sheltered existence, director Julian Schnabel made the movie in the same hospital where Bauby was treated, meeting many of the orderlies who had treated him. He also shot scenes on the same balcony where Bauby relaxed, and on the same nearby beach his family took him to.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3548 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 December 2011 - 09:18 AM

Madeo (2009)

She'll stop at nothing.

IPB Image

A mother lives quietly with her twenty-eight-year-old son, Do-joon, providing herbs and acupuncture to neighbors. One day, a girl is brutally murdered, and Do-joon is charged with the killing. Now, it's his mother's call whether to prove him innocent or to leave him imprisoned.

Še en iz zakladnice korejskih filmov, tistih, ki so vredni ogleda. smile.gif Govori o starki, materi, ki
bi naredila vse, da bi svojega sina opravla krivde. On je namreč obtožen umora punce iz okolice.
Mati zavrača misel, da bi njen sin imel karkoli z umorom, zato je nič ne ustavi na poti iskanja
dejanskega krivca. Skozi film odkriva sloj za slojem, in tako se ob koncu pred gledalcem nariše
slika, ki bo marsikoga presenetila. Poraja se vprašanje: kako daleč bi mati šla, da bi sina oprala
krivde oz. kaj vse bi storila, da bi stvar prikazala v drugačni luči, kot te v resnici so?

Film mi je bil všeč, vseeno pa me ni impresioniral do te mere, da bi rekla, da je en najboljših
azijskih ali recimo korejskih fimov. Na lestvici NAJ 10 so drugi filmi, vseeno pa tudi ta ni slab,
daleč od tega. Zgodba je zanimiva in lepo predstavljena, veliko prispevajo še dobra glasba,
forografija, ter režija. Film ni dolgočasen, k temu pripomore tudi dobra in zavzeta igra glavne
igralke.

Vredno ogleda, brez dvoma: 8/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3549 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 December 2011 - 12:16 AM

Moneyball (Zmagovalec), 2011

IPB Image

The story of Oakland A's general manager Billy Beane's successful attempt to put together a baseball club
on a budget by employing computer-generated analysis to draft his players.

Na IMDBju ima ta film oceno 7,9, zato sem se fantu pustila prepričat, da si ga ogledava, posnet je po resničnih dogodkih.
Film govori o Billyju, nekdanjemu profesionalnemu igralcu bejzbola, ki je zdaj meneđer ekipe Oakland A's. Imajo
zelo nizek proračun, vendar si seveda želijo zmage na prvenstvu. Ker pač ne morejo čez svoje finančne zmožnosti, Billy
najame diplomiranega ekonomista iz Yala, Petra, da mu s pomočjo statistike pomaga ustvariti ekipo za zmago. To so igralci,
ki jih svet bejzbola ne najema, ker so bodisi poškodovani, prestari ali pač niso dobri. No, skupaj jima uspe ustvariti ekipo
(ki jo kasneje tudi moderira), ki doseže 20 zaporednih zmag. Sporočilo filma je - iz majhnih stvari lahko narediš ogromne.
Meni je bil film povprečen. Trajal je predolgo, zgodba se je odvijala zelo počasi, v bistvu se nič ni zgodilo. To močno sporočilo
filma za moje pojme ni dobro izraženo, ni nekih naukov, zaradi katerih bi se človek lahko zamislil. Edina svetla točka filma
je Brad Pitt, ki res dobro igra in je v svojem liku prepričljiv. Mislim da bi lahko na to tematiko ustvarili boljši film.

5/10
  • 0
Viens, reste ici!

#3550 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 December 2011 - 12:36 AM

IPB Image

The Tree Of Life (2011)

IPB Image

Melancholia (2011)

Danes sem pogledala ta dva filma.
Za ogled sem se odločila zaradi pozitivnih kritik.

A žal takšni filmi niso zame. Izjemno sem razočarana nad obema in zdi se mi, da sem zelo nekoristno porabila čas.
Oba se vlečeta zelo dolgo, ves čas sem čakala, da se bo kaj zgodilo, pa se ni. Oba filma sta sicer imela nekaj izjemno lepih/zanimivih prizorov vesolja, narave... A na koncu sta me oba pustila s tisoč vprašanji, na katere ni odgovora in to mi ni všeč.

Morda je problem v meni in pač ne razumem teh novodobnih eksperimentalnih filmov. Ne vem. ermm.gif
Vseeno mi je Melancholia bila za odtenek bolj všeč, ker je imela vsaj nekakšno približno otipljivo zgodbo.

Ne priporočam, razen, če so vam takšni (dolgi) filmi všeč.

The Tree of Life 2/10
Melancholia 3/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3551 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 26 December 2011 - 12:16 PM

Catch me if you can (2002)

IPB Image

A true story about Frank Abagnale Jr. who, before his 19th birthday, successfully conned millions of dollars worth of checks as a Pan Am pilot, doctor, and legal prosecutor.

Zgodba je res fantastična, sploh zato, ker je film posnet po resničnih dogodkih in mi je res fascinantno, da je to nekomu res uspelo. DiCaprio je super v vlogi Franka Abangale-a, malo več sem pa pričakovala od Toma Hanksa, čeprav je bil vseeno dober.
Všeč so mi bili trenutki, ko ga je imel Hanratty že v pesti, pa se mu je se nekako izmuznil. Še ga bom pogledala in ga priporočam tudi vam smile.gif

9/10
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#3552 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 December 2011 - 05:14 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 18. 12. 2011 - 16:07) View Post

Akmareul boatda aka I Saw The Devil (2010)
Film, ki mu z zagotovostjo podeljujem najvišjo oceno, saj je kot ustvarjen zame. Ima popolnoma vse elemente,
kar ga v mojem svetu okusa za filme uvršča na sam vrh. Opozarjam pa, da bo moja ocena vsebovala nekaj
SPOILERJEV, saj drugače ne morem v popolnosti zapeti hvalnice. Tajnemu agentu serijski morilec brutalno
umori in razkosa nosečo ženo. Že en izmed prvih prizorov je precej disturbing in krut, ko razkosano truplo,
razčlovečeno in res kot kupa mesa vleče v škatli po svoji 'morilski galeriji'. Tajni agent se v neizmerni žalosti
sam poda na misijo maščevanja. Priča smo krutemu in zabavnemu (koga to seveda zabava, mene zelo) lovu
mačke in miši, saj tudi ta serijski morilec ni ravno amater, daleč od tega. V filmu je še ene par prizorov, ob
katerih zagotovo ne ostaneš hladen, ciljam na prehranjevanje s človeškim mesom kot nekaj povsem običajnega
in posedovanje 'mesnice za ljudi', itd. Nekateri prizori so prikazani precej surovo in vzbudijo občutek
nelagodja. Tekom filma s tem žalujočim možem vzpostavimo vez sočutja in pravzaprav sem uživala pri
njegovemu izživljanju nad izprijenci. Scena na koncu, kjer se še zadnjič sooči z morilcem njegove žene, je
precej ganljiva in edinstvena. Ampak to njegovo maščevanje na lastno pest terja tudi svoj davek. Pohvalila bi
igro obeh protagonistov – tajnega agenta in še bolj serijskega morilca, ki je briljiral v vsej svoji hladnosti in je
bil srh vzbujajoč. Film traja skoraj dve uri pa pol, vendar mi tudi za sekundo ni bilo dolgčas, me je dobesedno
pripopal na ekran, morda me bi edino potres uspešno spravil stran! : ) Vse je na visokem nivoju – od igre, do
kamere, zgodbe. Veliko je tudi solidnega oz. kvalitetnega klanja. Cenim. Film, ki ima tako moč, da je v meni
skozi gledanje vzbujal marsikak občutek, občudovanje in ki ga še danes ne morem pozabiti in se uvršča med
ene izmed resnično najboljših filmov, kar sem jih videla.
Taki filmi, kot je ta, so danes redkost. Z vidika same tematike kot tudi seveda kvalitete! Kapo dol!

10/10

Kopiram oceno od Fluffy, da meni ne bo potrebno tako zelo veliko napisati. twisted.gif oops.gif

V glavnem - po prebiranju ocen in dveh priporočilih, sem si tudi sama zaželela ene dobre akcije z
elementi trilerja. In z ogledom tega filma so moje želje potešene. sleep.gif

Gre za odlično dramo/akcijo/triler o neizprosnem serijskem morilcu, ki pa ima tokrat za petami
tajnega agenta, ki hoče maščevati umorjeno nosečo ženo. Kmalu spoznamo, da sta oba - tako
lovilec, kot lovljeni, brezkompromisna, ter da bosta vsak na svoj način, tako ali drugače, dosegla
svoje. Če iščem vzporednice, lahko rečem, da me film malo spominja (zaradi žanra) na Seven,
ali pa mogoče Silence of the Lamb (malo), vsekakor en boljših v tej zvrsti, sploh ljubitelji
ne bi niti za sekundo smeli oklevati in si ga morali ogledati.

Oba glavna igralca sta izredno opravila svojo vlogo, mogoče za odtenek bolje morilec (Min-sik Choi),
ki ga poznamo iz filma Oldboy (ki je meni osebno en boljših azijskih filmov sploh).

Še opomba: veliko je precej nazornega nasilja, zato ljubiteljem Hello Kitty ogled odsvetujemo.

Ocena: suverena 9ka

• 0

#3553 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 December 2011 - 06:04 PM

IPB Image

Another Earth

Po Melancholii in The Tree of Life, sem se danes odločila, da pogledam še Another Earth.
Pričakovala sem še eno razočaranje, a sem bila prijetno presenečena.

Ta film je čisto nekaj drugega, ima zanimivo zgodbo, niti malo ni dolgočasen.
Priporočam!! smile.gif

8/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#3554 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 December 2011 - 10:26 AM

Drive (2011)

IPB Image

Some Heroes Are Real

Tega filma si pa ne upam dati v rubriko, kjer kraljujejo samo najvišje ocenjeni filmi,
ker se zavedam, da je zelo specifičen, ter ne bo ravno za vsak okus. Gledalci so
po mojem mnenju na dveh bregovih, vmesnega pa ni; ali ti je film odličen, ali pa ti
je brezevezen, še en tistih modernih, evropskih, umetniških filmov, brez neke prave
zgodbe. wink.gif

Kot je najbrž že počasi jasno iz mojih ocen, je ta film pisan meni na kožo; obožujem
počasne drame, ki pa imajo ponuditi še nekaj več, tisto dodatno sestavino, X faktor,
če želite, ki doda filmu neko dodatno vrednost. In ta film jo ima - režija je fenomenalna,
že dolgo časa nisem videla filma, ki bi me z režijo tako impresionaral; veliko je res počasnih
posnetkov in počasnih, enovrstičnih dialogov, ki pa so potrebni, da je film takšen kot je.
Zame mojstrovina; kako režiser ustavi vzdušje s počasnimi posnetki, glasbo, ter igro svetlobe
(temno in svetlo) - NORO!!!

Vsebina je sledeča: šofer, ki mu ne izvemo imena, in je pač samo Šofer, dela v filmski
industriji kot kaskader, ponoči pa včasih na črno služi denar kot 'getaway driver' -
brskam po možganu, pa ne najdem primerne slovenske ustreznice. No, pa saj vsi vemo, za kaj
gre. Počasi se zbliža s sosedo, ki ima moža v zaporu, doma pa majhnega sina; ko mož
pride iz zapora, se Šofer ponudi, da mu pomaga pri ropu, a kaj, ko gre vse narobe.

Umetnost in en boljših filmov tega leta.

Vem pa tudi, da je poseben, in ne bo vsem všeč, tako da če niste pristaš filmov oz.
elementov, ki sem jih omenila zgoraj, se ognite ogledu.

Še glede Goslinga: fant ima neverjeten talent, in me veseli, da so mu ponujene
tovrstne vloge, kjer lahko pride njegova igra še posebej do izraza.

+++ za soundtrack

-10
  • 0

#3555 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 December 2011 - 11:04 AM

The Guard (2011)

IPB Image

Ogledala sem si to dokaj prijetno mešanico med komedijo in dramo, z elementi
trilerja. Zadevščina ni slaba, daleč od tega; začne se super, takoj so pritegnili
mojo pozornost, tudi s humorjem, ki je daleč od navadnega; film vam servira
nekaj res dobrih, izvirnih in hudomušnih dilalogov. smile.gif

Gerry Boyle (Brendan Gleeson thumbup.gif ) je nenavaden policaj, ki pri svojem delu uporablja
ravno tako nenavadne metode; dela na Irskem, kjer se mu pridruži policist iz
vrst FBI-ja (vedno fenomenalno Don Cheadle), in skupaj poskušata razbiti
raziskujeta mednarodno mrežo tihotapcev drog.

Na sredini filma malo zmanjka, recimo da mu pade kvaliteta, a so se z drugo
polovico ter s koncem odkupili. Ne morem reči, da je en boljših fimov, ki sem
jih pogledala, a po drugi strani ga tudi ne morem označiti za slabega. Dobro je
to, da je drugačen, ter da ga odlikuje svež humor ter zelo zanimivi karakterji.
In ko smo že pri teh seveda ne morem mimo lista naše gore - Katarine Čas.
Vse lepo in prav, zelo podpiram, da se naši filmi, režiserji, igralci vidijo tudi
izven meja naše skromne kokoške, ampak dobro je tudi ločiti, kaj je tisto
slovensko dobro, in kar je pač samo . . . slovensko. Katarina je ena izmed
tistih mulititalentiranih dečev, ki znajo vse, a hkrati nikjer ne izstopajo.
Multitalent brez nekega pravega talenta. In sploh v tem filmu, kjer igrajo
zvezde svetovnega kova, njeno amatersko jokanje izpade resnično - slabo.
Bi rada napisala, da me je presenetila, a bi se lagala. Škoda, saj ima kar
nekaj minutaže, in bi se lahko izkazala. Ampak ja, je pač raje nič v mestu,
kot carica na vasi (kot Yurij Bradach, UNLOL UNLOL).

7/8-10

PS Mark Strong - NJAM NJAM NJAM. cool.gif
  • 0

#3556 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 30 December 2011 - 11:28 AM

Traktor, ljubezen in rock'n'roll (2008)
IPB Image

Film Traktor, ljubezen in rock'n'roll je nastal po romanu Ferija Lainščka Vankoštanc. Postavljen je v šestdeseta leta v prekmursko podeželje. Spremljamo preprostega kmečkega fanta Brezo (Djuro), ki obožuje rock'n'roll in si s svojo električno želi kitaro nastopati na ljudskih veselicah. Ob konkurenci tradicionalne ciganske bande, ki izvaja priljubljeno narodnozabavno glasbo, mu to ne uspeva najbolje. Breza je tudi zagledan v natakarico Silvijo (Tanja Ribič), hčerko premožnega gastarbarterja v Švici (Vlado Novak). Njen namen je, da v Sloveniji najde moža. Breza se tako nadvse trudi 'fascinirati' Silvijo, ki ljubimka s poročenim kmetom (Jernej Kuntner)...
Filma nikakor ne moram označiti za presežek slovenske filmske produkcije. Kljub temu pa je povsem simpatičen in soliden izdelek. Zgodba je preprosta in tudi nekoliko predvidljiva. Ima kup zabavnih prizorov. Všeč mi je tudi, da je posneta v prekmurskem dialektu, kar daje filmu nekakšen šarm. Film je v mojih očeh mešanica med Petelinjim zajtrkom in Kajmakom in marmelado.
Igralci po mojem mnenju s svojimi vlogami dobro opravijo. Sicer ne impresionirajo, ampak kljub temu prepričajo. Poleg Branka Djurića Djura, Tanje Ribič, Vlada Novaka, Jerneja Kuntnerja, Nataše Matjašec, Jake Fona, Daria Varge v filmu najdemo celo Jožeta in Miša Kontreca (Langa), Srečka Katanca in Vlada Kreslina.
Meni je bil film všeč. Je prav prijetna popestritev ob poplavi tujejezičnih filmov.
7,5/10
IPB Image
  • 0

#3557 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 30 December 2011 - 11:47 AM

The help (2011)

imdb:http://www.imdb.com/title/tt1454029/

trailer:http://www.youtube.com/watch?v=WbuKgzgeUIU

IPB Image

Super film o rasnih razlikah med belci in črnci v 60-ih letih prejšnjega stoletja. Zgodba je postavljena v manjše mestece Jackson, kamor se iz kolidža vrne Skeeter (Emma Stone), z velikimi sanjami o tem, da bi postala pisateljica. Za začetek dobi službo pri lokalnem časopisu, kjer piše članke o čiščenju, pri čemer ji pomaga služkinja ene od njenih prijateljic. Skeeter ima do služkinj nasplošno drugačen odnos kot vse njene prijateljice in ji gredo rasne razlike močno na živce, zato se odloči, da bo napisala knjigo, ki bo zbirka zgodb in intervjujev s strani služkinj - kako se one počutijo kot drugorazredna rasa, medtem ko delajo za belce in vzgajajo njihove otroke, ki v njih vidijo svoje prave mame. Zgodbe, ki jih spremljamo so tako vesele, kot žalostne, tako da sem se tekom filma in nasmejala in razjokala smile.gif
Najprej ji pri pisanju pomaga samo Aibileen, kasneje pa se ji pridruži še četica drugih... In skozi nastajajočo knjigo se stkejo nepozabna prijateljstva.

Film je dolg, 2 uri in pol, ampak niti za sekundico se mi ni vlekel, ker je tako fajn! Kakšna nagrada mu sigurno ne uide, zame en izmed boljših filmov leta. Priporočam vsem - ne glede na to, kakšne filme običajno rade pogledate.

9,5/10
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3558 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 31 December 2011 - 11:24 AM

Jaz se samo popolnoma strinjam s Kinkyjino oceno filma Drive. Best movie! soundtrack je pa tudi noro dober, NORO....Res, se strinjam z oceno.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3559 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 January 2012 - 07:36 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 18. 12. 2011 - 18:22) View Post

Blindness (2008)

IPB Image

A city is ravaged by an epidemic of instant "white blindness". Those first afflicted are quarantined by the
authorities in an abandoned mental hospital where the newly created "society of the blind" quickly breaks down.

Ta film sem si pred časom pogledala in ga pozabila oceniti. Tudi v tej oceni so SPOILERJI. Pričakovala sem
precej, dobila bolj malo. Razočarali so me določeni elementi trapavosti. Ljudstvo zajame virus, ki povzroči belo
slepoto. Ne vemo zakaj, od kod, niti to v filmu ni pojasnjeno. Slepce stlačijo v karanteno, v nek zapuščen
objekt, kjer živijo v grozljivih razmerah, primanjkuje jim hrane, hodijo dobesedno po iztrebkih, itd. Seveda pa
se v vsaki taki situaciji najde par barab in našlo se jih je tudi tukaj. Oklicali so se za šefe in začeli terorizirati
preostale, seveda, predvidljivo, s tem, da v zameno za njihove ženske dobijo hrano (s hrano so bili čedalje
manj založeni). Najbolj bedasto mi je namreč bilo to, da je bila žena (Julianne Moore … v tej vlogi je bila boleče
medla, drugače je uvrščena pri meni med najboljše in najljubše igralke) od oslepelega zdravnika, ki sta bila nekako
v glavnih vlogah, ves čas oborožena z vidom (in tako je posledično edina videla, v kakšnih obupnih razmerah so
jih pustili), a je vseeno pustila, da so jih SLEPI ljudje posiljevali, vključno z njo. WTF?! Šele čez nekaj časa je
pokazala jajčnike. Tega sploh ne razumem, zdelo se mi je vse skupaj precej trapasto, prav tako so slepi in
očitno jako lačni moški brez večjih pomislekov prikimali ideji, da izmenjajo svoje ženske za hrano. Je šlo samo
za to, da so zapolnili kvoto golote ali kaj? Smešno, če gledalec malo bolj razmišlja zraven, a ne. Lahko bi se
takoj uprla, saj je bila s svojim vidom v precejšnji prednosti in premoči, orožje bi slepcem, ki so terorizirali, s
čist malo truda odtujila. Prav tako mi je bil popolnoma nepotreben prizor njenega moža, kako je nategnil eno
cipo in ona mu je to brez problema sočutno oprostila. Zakaj že? Aja, zato, ker je bil slep, pa je lahko pač
nategnil kako. Ne vem no, te scene so mi bile popolnoma odveč. Ko začutijo, da so resnično zapuščeni (ona je
namreč nekako vodila majhno skupino ljudi, ki so se med seboj povezali in navezali), ko ni več varnostnikov
okoli zgradbe, se odpravijo ven in vidimo apokaliptičen prizor, kaos, slepota je očitno zajela takorekoč vse. A
zgodi se preobrat – človek, ki smo ga prvega videli kot oslepelega, dobi vid nazaj in to vzbudi upanje še pri
ostalih. Njo pa vidimo na koncu, kako jo skrbi, da bo morda pa vendarle tudi ona izgubila vid. Po eni strani mi
to, da ni bilo nič pojasnjeno, ni všeč, a po drugi mi je – se bojim, da bi spet servirali neko skrajno nedomišljeno
tezo. Od nobenega igre ne bi posebej izpostavljala, ker noben ne izstopa, prav tako je film brez presežkov, na
momente se tudi vleče. Pogledaš, si medmes parkrat misliš 'wtf' in pozabiš.

5/10

Film sem pravkar Z MUKO pogledala; resnično, ena slabših zadevščin, ki sem si jih v celem
življenju ogledala. Najprej sem si prebrala povzetek (knjige še nisem prebrala, čeprav
mi jo je en prijatelj priporočil; četudi je še nisem, bi lahko le stežka rekla, da je slabša
od filma - skoraj nemogoče), ki me je precej pritegnil; mislila sem si - dobra ideja/zasnova za film.

Nato sem na IMDBju preverila še igralsko zasedbo, in videla, da v filmu igrajo skoraj sami odlični igralci
(Danny Glover, Gael Garcia Bernal, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Sandra Oh), in kocka je padla -
odločila sem se za ogled. O vsebini malo bolj na dolgo piše že Fluffy, tako da ne bom po nepotrebnem
izgubljala časa, sem ga že dovolj z ogledom filma.

Nekako se mi dozdeva, kaj je film želel povedati, in sedaj sem prebrala eno diskusijo,
ki to opisuje: da smo Julianne Moore v bistvu vsi mi, da le gledamo in opazujemo, ko
se stvari okoli nas dogajajo, storimo pa ne ničesar. Jasno mi je tudi, da je film želel
prikazati, kako se človek obnaša v ekstremnih okoliščinah, kadar so mu odvzete osnovne
stvari, ter ko se oblikujta 2 skupini: skupina močnejših in tistih šibkejših.

Ogromno pa je lukenj in nepojasnjenih stvari, na kup zmetane metafore, ki pa nimajo
nekega globljega smisla, ali pa jih le jaz ne razumem najbolje. Tudi igra skoraj
vseh igralcev, vključno z Moore, me ni prepričala; nisem jim verjela, da so slepi.

Verjamem, da je to en tistih filmov, ki vam bodo ali zelo všeč, ali pa skrajno bedni,

in žal se moram dati v to drugo skupino.

Odsvetujem, 3/10

• 0

#3560 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 02 January 2012 - 07:49 PM

The Experiment (2010)

IPB Image

Gre za nepotreben remake dokaj kultnega nemškega filma, ki na moji
lestvici dosega zelo zelo visoko mesto. Že pred ogledom sem vedela,
da ni šans, da mi bo ta verzija bolj všeč kot originalna, a sem ji vseeno
dala priložnost. wink.gif Film ni slab, dodaten plus
pa mu daje Adrien Brody (vseeno pa je Moritz Bleibtreu bolje opravil svojo vlogo).

Naj že takoj na začetku rečem, da je original boljši; in ne samo zaradi tega, ker sem
ga najprej gledala, ampak ker je bolj intenziven. Spomnim se, da sem bila ves
čas za trnih in v pričakovanju, česar pa tukaj ni bilo; prvič, ker sem vsebino
filma že poznala, drugič pa zato, ker dejansko film sam ni tako zelo - kot sem
rekla že prej - intenziven. Nemogoče ga je ocenjevati brez da ga primerjam
z orginalom, in zavedam se, da so ustvarjalci in igralci bili med snemanjem
filma pred prekleto težko nalogo, kajti nemške mojstrovine se preprosto
ne da preseči.

6/10
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users