Ravno to sem prišla prašat v tole temo

Našla sem opis na ginekološkem forumu:
Qlaira je povsem običajno kontraceptivno sredstvo, ki pa ima to posebnost, da kot kombinirano enofazno sredstvo vsebuje naravni estradiol, ki ga je telo vajeno že sicer, medtem ko imajo vse ostale KT kot estrogen dodan etinileestradiol, torej sintetični estrogen z že dolgo znanimi učinki, dobrimi in slabimi. Stranskih učinkov bi torej morala Qlaira imeti manj kot vse ostale KT.
Ful čudno mi je pa tole:
S presledkom 7 dni se tudi ne obremenjujte, ker je načrtovan zgolj in samo zaradi oponašanja siceršnjega ciklusa, s katerim pa odtegnitvene krvavitve ob uporabi KT nimajo nobene zveze. Krvavitve niso potrebne in ničesar ne prinesejo, razen nekaterim upad hormonov ter s tem povezanih težav, kot so glavoboli, slabo počutje ter stroški s higienskimi pripomočki in porabljenim časom za higieno.

Od kod pa naj bi izviral ta opevani naravni estradiol (iz konteksta sklepam, da ni sintetičen)? A so kakšne informacije o tem na voljo?

Sicer jih ena sorodnica jemlje zdaj že ~2 meseca (zaradi predhodnih neznosno bolečih menstruacij), pa se ji je zdaj menda porihtalo - pravi, da se vsak mesec za 3 dni pojavi neka krvavitev (niti ne zelo močna) in da o bolečinah ni ne duha ne sluha, stranskih učinkov pa (vsak zaenkrat) ne opaža.
Meni je malo hecno sicer, ko bereš o vsebnosti aktivnih snovi in drugih sestavin v posameznih tabletkah (jih je več vrst, se tudi po barvah ločijo) in ko prideš do zadnjih dveh piše, da ne vsebujeta aktivnih sestavin (=ne služita ničemur