Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#3521 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17304 posts

Posted 11 March 2020 - 09:17 AM

En malo bolj normalen clanek s stevilkami na temo virusa in situacije v Ita. Bogi starejsi.

https://www.rtvslo.s...o-visoka/516774
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3522 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16836 posts

Posted 11 March 2020 - 11:32 AM

Niso sam starejsi.
Dohtarji triazirajo....vojne razmere. Odlocajo kdo dobi ventilator in kdo ne.
Folk se pa se zmer norca dela.
Dones sem v sluzbi opazila da se nihce vec v nasi ozji skupnosti norca ne dela. Tudi bolj narazen smo sedeli pri kavi.
Ce ne bo vlada zaprla sol in vrtcev in vsega bo italjanski scenarij kmalu slovenski.
Tus planet vceraj je bil prazen. To so dobri znaki.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3523 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 11 March 2020 - 11:33 AM

V Kamniku so ravno zaprli solo :)
  • 0

#3524 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 11 March 2020 - 11:46 AM

Pred dnevi sem na tv ujela Janso, ki je govoril o posledicah tega, da bi bili otroci doma. Po njegovo to pomeni pri starih starsih. Ne vem, v katerem osoncju zivi, da so v vecini stari starsi majhnih otrok upokojeni.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3525 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 March 2020 - 11:47 AM

Folk se pa se zmer norca dela.

Mene to res, res, res razpizdi. Ta nedotakljivost, sej meni se ne more nič zgodit. Ne da pomisliš na kogarkoli drugega.  :mellow:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3526 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 11 March 2020 - 11:51 AM

Ja, v skupini Letalske karte je bila ena zolcna debata o tem, sem si vceraj ze pripravila kokice pa so vse skupaj zbrisali. Ne mores verjet, kako je folk sebicen in ignorantski.
  • 0

― V. Van Gogh

#3527 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 11 March 2020 - 11:52 AM

V Kamniku so ravno zaprli solo :)

sinetu bo zelo žal, da ni hotel v Kamnik  :P 

Pred dnevi sem na tv ujela Janso, ki je govoril o posledicah tega, da bi bili otroci doma. Po njegovo to pomeni pri starih starsih. Ne vem, v katerem osoncju zivi, da so v vecini stari starsi majhnih otrok upokojeni.

samo res! Delajo se budale, kot da imajo vsi pri 45ih otroke in so njihovi starši čili in zdravi pri 70ih

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3528 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 11 March 2020 - 11:54 AM

Moji dve bi sicer lahko bili pri mojih starših, ali pa pri bratu (njegova partnerka je doma, on dela od doma)...ampak ne vem, verjetno bova (če se to zgodi), vzela dopust ali kaj podobnega. Bom pa od doma klikala...

• 0

#3529 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 11 March 2020 - 12:16 PM

Men se pa zdi, da je vseeno več starih staršev upokojenih kot pa v službi. Vsaj če pogledam okrog sebe in otroke tja do 10. leta, ki rabijo varstvo. Jaz je tudi ne bi dala k tašči ali mami, nekako bi midva kombinirala verjetno.
  • 0

#3530 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 11 March 2020 - 12:24 PM

Sem ravno razmišljala, da bi v tem primeru morda prosila za popoldansko delo....morda bi bilo celo odobreno :) Jaz lažje kot moj, ki je odvisen od zunanjih izvajalcev in stanja na gradbiščih...

• 0

#3531 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 11 March 2020 - 12:32 PM

Men se pa zdi, da je vseeno več starih staršev upokojenih kot pa v službi. Vsaj če pogledam okrog sebe in otroke tja do 10. leta, ki rabijo varstvo. Jaz je tudi ne bi dala k tašči ali mami, nekako bi midva kombinirala verjetno.

če so nas imeli starši po 30 letu in potem mi otroke po 30 letu, se ta matematika še izide.

Če je imel kdorkoli prej, se že podre. Pa da niti ne govorim, da nimajo vsi starše takoj zraven, ampak na drugem koncu SLO.

Jaz sem ju vedno dajala h tašči ali k mojim. Če sta bila bolana, ali pa med počitnicami. Če enkrat sešteješ koliko so otroci v resnici doma med šolskim letom (3x po en teden in še 9 tednov poleti), nimaš teorije vsaj približno pokriti sam.

Pa do ene 10. ali 11 leta jih verjetno res težko puščaš same po celo dopoldne (do 15.30 pri nas, ko bi L prišel domov)

• 0

Put A Kilt On It!

#3532 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 11 March 2020 - 12:39 PM

Moja sestra je recimo stara 35 let, najina mama je 60 in je že 5 let v penziji, takrat je bila Ema stara že 4 leta. Torej sta tako mama kot sestra rodili pred 30.letom in je mama samo prve 4 leta po E. rojstvu še delala.

• 0

#3533 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 11 March 2020 - 01:00 PM

In od kdaj se vecina upokoji do 55. leta?
Pa meni se to ne zdi “samo” 4 leta. Moja mami naj bi se upokojila pri 60 pa bo O. takrat ze v soli.
  • 0

― V. Van Gogh

#3534 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 11 March 2020 - 01:08 PM

moja je tudi že od njenega 55 leta, ampak je začela delat pri 16. letih. Me morem zdaj posploševat, da so vsi ljude začeli delat pri 16 letih, zato, ker je moja in noben nima s tem problem.

Jaz k sreči nisem imela nikoli problemov z varstvom, imajo pa vsi okoli mene. Oz. so jih imeli, dokler so bili otroci mlajši. zdaj ko se lahko sami "pazijo" so pa tudi stari straši že v penziji :D

• 0

Put A Kilt On It!

#3535 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16836 posts

Posted 11 March 2020 - 01:13 PM

Jaz bom B poslala k mami, v kolikor bo tole slo dalje. Ga sploh ne bom imela v vrtcu. Ce ga zaprejo al pa ne....pol je najbolj kriticen se fotr, jaz in M....Fotr se bolj, ker M se ful pazi. Mami je itak doma.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3536 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 11 March 2020 - 01:18 PM

Stari starsi E sovrstnikov so razen ene se vsi v sluzbah :/
  • 0

#3537 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 11 March 2020 - 01:23 PM

No, moja ne samo da je v sluzbi, tudi nima opcije biti doma v tej situaciji pa je dnevno v stiku s 100+ pacienti, nekaj osebja v UKC korono ze ima, s fotrom sta pa oba v rizicni skupini ...
  • 0

― V. Van Gogh

#3538 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 11 March 2020 - 01:26 PM

Ravno zdaj mi je svak razlagal kaksen nacrt ravnanja ima UKC v primeru, da pride do vecjega stevila okuzenih, ki bi potrebovali oskrbo v bolnisnicah. Kot kaze pravi, da bo on kmalu doma, ona pa v karanteni v UKC, ker se v ta namen najprej sprazni kirurske klinike.
  • 0

#3539 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 11 March 2020 - 02:34 PM

Men se pa zdi, da je vseeno več starih staršev upokojenih kot pa v službi. Vsaj če pogledam okrog sebe in otroke tja do 10. leta, ki rabijo varstvo.

Enako. : ) Je pa treba upoštevati, da je med nami na forumu tudi nekaj razpona v letih. : )

Sicer pa podpis pod Coco!!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3540 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 12 March 2020 - 08:47 AM

https://www.rtvslo.s...vse-sole/516908
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)