Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3521 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 July 2011 - 08:25 AM

Če se ne motim, lahko kupiš brez recepta v izjemnih primerih, ne vem točno, kako to gre, naj pove katera druga.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3522 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 22 July 2011 - 08:31 AM

pa 1 škatlico ti lahko na vsakih 100 let napiše osebni zdravnik.
  • 0

#3523 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 July 2011 - 11:35 AM

Na vsakih 100 let. laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3524 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 22 July 2011 - 11:50 AM

Edina rešitev, ki se mi je ponudila, je ta da danes popoldne dobim eno škatlico od sošolke (ji bom potem vrnila), ampak to še vedno pomeni da sem zamudila cel dan s prvo tabletko. Za zanositev me ne skrbi, zanima me samo, če to zmeša kaj hormone oz. nardi kaj slabega telesu čist tak..?
  • 0
Memento mori.

#3525 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 July 2011 - 12:02 PM

Ne, pomojem ne bo krize (samo zaščitena nisi).
  • 0
Viens, reste ici!

#3526 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 22 July 2011 - 12:03 PM

Men se je tut že zgodilo, da sem 1. tabletko pozabla vzet. Ni bilo nikoli nič, ne s hormoni ne z otročki. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3527 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 22 July 2011 - 12:06 PM

Jaz sem bila 8 let na KT in to še na tistih starih dobrih DIANE25, ki so menda močne za konja ubit. Imela sem jih zaradi izpadanja las in ko sem z njimi zaključila, sem rabila več kot leto in pol, da so se mi zadeve umirile
- res veliki mozoji po obrazu in hrbtu
- izpadanje las, kot bi bila po kemoterapiji (celi šopi so leteli od mene).

Pred KT nisem imela 5 mozoljev v celi puberteti (res sem imela lepo kožo). Pri 25ih pa sem izgledala kot pubertetnica, vsa mozoljasta in brazgotinasta (kar se mi še danes malo vidi). In ker so bili hormonski, mi tudi kozmetičarke niso mogle pomagat, le redno so jih čistile.
Tudi jaz sem takrat nehala, ker naj bi naredila manjšo pavzo. Ko sem videla kaj so mi naredile, pač nisem šla nikoli več nazaj.

Jaz (če bi se še enkrat odločala pri današnji pameti) sigurno ne bi šla še enkrat na njih. Ampak zdaj tudi vem, da sem zelo težko sploh prišla do otrok in mi je veliko bolj jasno kaj so plodni dnevi.
Še vedno sem pa toliko ziheraš, da sem pristala na Mireni.

Torej prevedeno iskreno, spet bi jedla tablete, saj se je zame (hvala bogu) vse dobro izšlo, preživela napade hormonov brez trajnih posledic, imam otroke in moj se katastrofalno boji še enega thumbup.gif

Za mireno pa kakor vem, dajejo samo po porodu. Je pa super zadeva (vsaj zame).
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3528 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 22 July 2011 - 12:18 PM

Kami, tebi (oz. vama) sta dvojčka ratala naravno, ne? smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3529 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 22 July 2011 - 12:21 PM

QUOTE(Nincha @ 22. 7. 2011 - 13:18) View Post

Kami, tebi (oz. vama) sta dvojčka ratala naravno, ne? smile.gif

Nop. Je imela prste vmes cela kopica zdravnikov.
Zato se vedno zezam, da je moj (fant) eden redkih, ki se ne sprašuje ali je otrok res njegov thumbup.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3530 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 22 July 2011 - 12:31 PM

Ajaa, saj si napisala, da si težjko prišla do otrok, sori, zgleda sem čudno prebrala. biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3531 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 July 2011 - 01:22 PM

Samo update, meni je osebni zdravnik danes dal Logest. In ot ne eno škatlico, ampak 3, toliko kot jih rabim.

Car, me je rešil thumbup.gif

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3532 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 22 July 2011 - 01:34 PM

Lol, jaz sem pa danes klicala mojo, če bi mi lahko ENO napisala... pa je rekla da niti podrazno. laugh.gif

No super, ste me potolažle. Glede zanositve me pa ne skrbi preveč, ker sem zdaj itak mela M, tako da sem se zadnji teden družila samo z vložki in tamponi.

Kami, mene je groza ko to berem! Pa ti, ko drugače sploh nisi imela mozoljev, kaj bo šele z mano cry.gif
Saj zdaj ko se mi je tak ponesrečlo s tabletami, sem pomislila, zakaj ne bi zdaj nehala? Resno sem razmišljala o tem... tudi zaradi tega, kaj mi je Sally nazadnje napisala. Ampak poznam sama sebe in vem da nima smisla ker tak dolgo, ko sem se trudila da spravim kožo v red, ne bom zdaj naredila nekaj kar bo spet porušlo vse skupaj. Itak, da bom slej kot prej morala ampak zdaj grem v tretji letnik, letos ima fant maturantski ples, kmalu zatem imam maturantski izlet, potem pa še sama ples. In so to res taki dogodki kjer se resnično ne želim ubadat z grozno kožo. In če bi zdaj nehala, cela optimistična, potem pa bi dobila raztur, bi iz panike tak šla nazaj, ker se poznam in potem bi naredila več škode kot koristi! Tako da raje zdaj ostanem, pa takoj po SŠ neham.

Tako da, je to zdaj edini tehtni razlog zakaj ostajam na KT, zaščita me ne skrbi, bi se že znašla s kondomi, pa čeprav ne bi bilo tako na komot.
  • 0
Memento mori.

#3533 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 July 2011 - 01:38 PM

Tule jz ne morem komentirat, ker ne vem kako je če imaš kožo v razsulu - ampak res v razsulu.
Jaz imam nekaj več mozoljev zdaj, pač pred M in med M, potem pa niti enega, ampak da bi imela pa kakšne ture, al pa brazgotine...to pa ne.

tako da te razumem, nutella. Mogoče bodo pa sčasoma izzveneli. Pa tudi s pudrom se da veliko narest, tako da razmisli.

Jaz sem šla zato po Logeste, ker so Stediril res prastare tablete in izredno močne. Slabo mi je blo včeri cel dan (res da sem jo vzela takoj zjutraj ko sem se zbudila) pa tako sem bila zaspana da konec. In potem sem še pomislila, mogoče bom zato ker so močnejše, potem rabila ful več časa, da se mi cikel nazaj postavi.
Zato sem šla po logeste, v končni fazi so mi ustrezale najdlje, pa upam da bodo tudi te tri cikle OK in da bo potem tudi vse OK po OP.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3534 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 15 August 2011 - 08:09 PM

Ima katera izkušnje s tabletkami Qlaira?

IPB Image
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3535 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 15 August 2011 - 10:20 PM

Ravno to sem prišla prašat v tole temo tongue.gif kako sva telepatsko povezani! Jaz bom šla dol iz Yaz tabletk, ker mi niha razpoloženje, imam hude migrene, predvsem pa nimam menstruacij. In tole se mi zdi še najbolj ok opcija.

Našla sem opis na ginekološkem forumu:
Qlaira je povsem običajno kontraceptivno sredstvo, ki pa ima to posebnost, da kot kombinirano enofazno sredstvo vsebuje naravni estradiol, ki ga je telo vajeno že sicer, medtem ko imajo vse ostale KT kot estrogen dodan etinileestradiol, torej sintetični estrogen z že dolgo znanimi učinki, dobrimi in slabimi. Stranskih učinkov bi torej morala Qlaira imeti manj kot vse ostale KT.

Ful čudno mi je pa tole:
S presledkom 7 dni se tudi ne obremenjujte, ker je načrtovan zgolj in samo zaradi oponašanja siceršnjega ciklusa, s katerim pa odtegnitvene krvavitve ob uporabi KT nimajo nobene zveze. Krvavitve niso potrebne in ničesar ne prinesejo, razen nekaterim upad hormonov ter s tem povezanih težav, kot so glavoboli, slabo počutje ter stroški s higienskimi pripomočki in porabljenim časom za higieno. ermm.gif hmm.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#3536 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 August 2011 - 10:31 PM

QUOTE(Princeska @ 15. 8. 2011 - 23:20) View Post
Ful čudno mi je pa tole:
S presledkom 7 dni se tudi ne obremenjujte, ker je načrtovan zgolj in samo zaradi oponašanja siceršnjega ciklusa, s katerim pa odtegnitvene krvavitve ob uporabi KT nimajo nobene zveze. Krvavitve niso potrebne in ničesar ne prinesejo, razen nekaterim upad hormonov ter s tem povezanih težav, kot so glavoboli, slabo počutje ter stroški s higienskimi pripomočki in porabljenim časom za higieno. ermm.gif hmm.gif

Jaz se s tem že kar nekaj časa strinjam oz. se mi zdi logično.
Imajo pa ginekologi deljena mnenja.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3537 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 August 2011 - 10:36 PM

Sem se ob prebranem takoj nate spomnila in na tvoje razlage;).
  • 0

#3538 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 August 2011 - 10:37 PM

cool1.gif

Moja razlaga je sicer bolj kmečka - da je ob KT telo itak celo zmrdano in ni kaj dosti naravnega v njem
v tem smislu, torej tudi te M niso naravne in so dejansko 'kar nekaj'.
Je pa meni rekel ginekolog, da ni zdravo neprestano jemati KT po recimo pol leta (kot to počnejo ene),
da je fajn delati vsaj na 2 škatli pavzo, da se sluznica očisti.

• 0

#3539 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 15 August 2011 - 10:38 PM

To je meni pri KT še najbolj 'bolno', da menstruacije sploh niso prave ...

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3540 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 15 August 2011 - 10:47 PM

Jaz pa morem nardit pavzo, ker se drugače telesu zmeša.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users