Kontracepcijske tablete
Posted 22 July 2011 - 08:25 AM
Pablo Picasso
Posted 22 July 2011 - 08:31 AM
Posted 22 July 2011 - 11:35 AM
Na vsakih 100 let.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 July 2011 - 11:50 AM
Posted 22 July 2011 - 12:02 PM
Ne, pomojem ne bo krize (samo zaščitena nisi).
Posted 22 July 2011 - 12:03 PM

After all this time?
Always.
Posted 22 July 2011 - 12:06 PM
- res veliki mozoji po obrazu in hrbtu
- izpadanje las, kot bi bila po kemoterapiji (celi šopi so leteli od mene).
Pred KT nisem imela 5 mozoljev v celi puberteti (res sem imela lepo kožo). Pri 25ih pa sem izgledala kot pubertetnica, vsa mozoljasta in brazgotinasta (kar se mi še danes malo vidi). In ker so bili hormonski, mi tudi kozmetičarke niso mogle pomagat, le redno so jih čistile.
Tudi jaz sem takrat nehala, ker naj bi naredila manjšo pavzo. Ko sem videla kaj so mi naredile, pač nisem šla nikoli več nazaj.
Jaz (če bi se še enkrat odločala pri današnji pameti) sigurno ne bi šla še enkrat na njih. Ampak zdaj tudi vem, da sem zelo težko sploh prišla do otrok in mi je veliko bolj jasno kaj so plodni dnevi.
Še vedno sem pa toliko ziheraš, da sem pristala na Mireni.
Torej prevedeno iskreno, spet bi jedla tablete, saj se je zame (hvala bogu) vse dobro izšlo, preživela napade hormonov brez trajnih posledic, imam otroke in moj se katastrofalno boji še enega

Za mireno pa kakor vem, dajejo samo po porodu. Je pa super zadeva (vsaj zame).
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 July 2011 - 12:18 PM

After all this time?
Always.
Posted 22 July 2011 - 12:21 PM
Kami, tebi (oz. vama) sta dvojčka ratala naravno, ne?

Nop. Je imela prste vmes cela kopica zdravnikov.
Zato se vedno zezam, da je moj (fant) eden redkih, ki se ne sprašuje ali je otrok res njegov

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 July 2011 - 12:31 PM

After all this time?
Always.
Posted 22 July 2011 - 01:22 PM
Car, me je rešil

Posted 22 July 2011 - 01:34 PM

No super, ste me potolažle. Glede zanositve me pa ne skrbi preveč, ker sem zdaj itak mela M, tako da sem se zadnji teden družila samo z vložki in tamponi.
Kami, mene je groza ko to berem! Pa ti, ko drugače sploh nisi imela mozoljev, kaj bo šele z mano

Saj zdaj ko se mi je tak ponesrečlo s tabletami, sem pomislila, zakaj ne bi zdaj nehala? Resno sem razmišljala o tem... tudi zaradi tega, kaj mi je Sally nazadnje napisala. Ampak poznam sama sebe in vem da nima smisla ker tak dolgo, ko sem se trudila da spravim kožo v red, ne bom zdaj naredila nekaj kar bo spet porušlo vse skupaj. Itak, da bom slej kot prej morala ampak zdaj grem v tretji letnik, letos ima fant maturantski ples, kmalu zatem imam maturantski izlet, potem pa še sama ples. In so to res taki dogodki kjer se resnično ne želim ubadat z grozno kožo. In če bi zdaj nehala, cela optimistična, potem pa bi dobila raztur, bi iz panike tak šla nazaj, ker se poznam in potem bi naredila več škode kot koristi! Tako da raje zdaj ostanem, pa takoj po SŠ neham.
Tako da, je to zdaj edini tehtni razlog zakaj ostajam na KT, zaščita me ne skrbi, bi se že znašla s kondomi, pa čeprav ne bi bilo tako na komot.
Posted 22 July 2011 - 01:38 PM
Jaz imam nekaj več mozoljev zdaj, pač pred M in med M, potem pa niti enega, ampak da bi imela pa kakšne ture, al pa brazgotine...to pa ne.
tako da te razumem, nutella. Mogoče bodo pa sčasoma izzveneli. Pa tudi s pudrom se da veliko narest, tako da razmisli.
Jaz sem šla zato po Logeste, ker so Stediril res prastare tablete in izredno močne. Slabo mi je blo včeri cel dan (res da sem jo vzela takoj zjutraj ko sem se zbudila) pa tako sem bila zaspana da konec. In potem sem še pomislila, mogoče bom zato ker so močnejše, potem rabila ful več časa, da se mi cikel nazaj postavi.
Zato sem šla po logeste, v končni fazi so mi ustrezale najdlje, pa upam da bodo tudi te tri cikle OK in da bo potem tudi vse OK po OP.
Posted 15 August 2011 - 08:09 PM

Posted 15 August 2011 - 10:20 PM

Našla sem opis na ginekološkem forumu:
Qlaira je povsem običajno kontraceptivno sredstvo, ki pa ima to posebnost, da kot kombinirano enofazno sredstvo vsebuje naravni estradiol, ki ga je telo vajeno že sicer, medtem ko imajo vse ostale KT kot estrogen dodan etinileestradiol, torej sintetični estrogen z že dolgo znanimi učinki, dobrimi in slabimi. Stranskih učinkov bi torej morala Qlaira imeti manj kot vse ostale KT.
Ful čudno mi je pa tole:
S presledkom 7 dni se tudi ne obremenjujte, ker je načrtovan zgolj in samo zaradi oponašanja siceršnjega ciklusa, s katerim pa odtegnitvene krvavitve ob uporabi KT nimajo nobene zveze. Krvavitve niso potrebne in ničesar ne prinesejo, razen nekaterim upad hormonov ter s tem povezanih težav, kot so glavoboli, slabo počutje ter stroški s higienskimi pripomočki in porabljenim časom za higieno.

Posted 15 August 2011 - 10:31 PM
S presledkom 7 dni se tudi ne obremenjujte, ker je načrtovan zgolj in samo zaradi oponašanja siceršnjega ciklusa, s katerim pa odtegnitvene krvavitve ob uporabi KT nimajo nobene zveze. Krvavitve niso potrebne in ničesar ne prinesejo, razen nekaterim upad hormonov ter s tem povezanih težav, kot so glavoboli, slabo počutje ter stroški s higienskimi pripomočki in porabljenim časom za higieno.

Jaz se s tem že kar nekaj časa strinjam oz. se mi zdi logično.
Imajo pa ginekologi deljena mnenja.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 15 August 2011 - 10:36 PM
Posted 15 August 2011 - 10:37 PM

Moja razlaga je sicer bolj kmečka - da je ob KT telo itak celo zmrdano in ni kaj dosti naravnega v njem
v tem smislu, torej tudi te M niso naravne in so dejansko 'kar nekaj'.
Je pa meni rekel ginekolog, da ni zdravo neprestano jemati KT po recimo pol leta (kot to počnejo ene),
da je fajn delati vsaj na 2 škatli pavzo, da se sluznica očisti.
Posted 15 August 2011 - 10:38 PM
To je meni pri KT še najbolj 'bolno', da menstruacije sploh niso prave ...
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 August 2011 - 10:47 PM
Jaz pa morem nardit pavzo, ker se drugače telesu zmeša.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users