V bistvu ne vem, kako se jed imenuje: tanko narezani krogci krompirja na pekaču premazanem z maslom, na krompirju listi ohrovta (brez žil) čez pa rezine sira (jaz sem dal mešan ovčji/kravji sir, ki ga kupujem na morju). Firbec me, kako bo ratalo.

Danes kuham...
Posted 28 March 2017 - 05:10 PM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 01 April 2017 - 09:33 PM
Soba rezanci s sojinim drobljencem, gobami in zelenjavo (domač por, grah, korenje, paprika, cvetača, koruza, mlad stročji fižol).
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 April 2017 - 11:31 AM
Kremna čemaževa juha, rižota z bučko, rdečo papriko, korenjem in violifom.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 April 2017 - 04:58 PM
Posted 13 April 2017 - 04:24 PM
Fantu sem pa prevec cilija dala not in ni mogel pojest.

Posted 13 April 2017 - 07:17 PM
Veganz nuggetsi, grahova omaka z ovseno smetano.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 April 2017 - 08:50 AM
Veganski ričet (sem ugotovila, da je dimljen tofu čisto brezvezen dodatek pa še zanič je).
Proseno kašo z ovsenim mlekom, zapečeno z naribanimi jabolki
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 April 2017 - 09:14 AM
Popečeno polento, prebranec
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 April 2017 - 09:21 AM
Veganski ričet (sem ugotovila, da je dimljen tofu čisto brezvezen dodatek pa še zanič je).
Proseno kašo z ovsenim mlekom, zapečeno z naribanimi jabolki
Jaz dam v ricet prekajeno/dimljeno papriko in je super.
Kako naredis zapeceno proseno kaso?
Posted 14 April 2017 - 09:36 AM
Točno, to papriko moram kupit, ampak je tu še nisem zasledila.
250g prosene, liter mleka in ščepec soli kuhaš ene 15 minut oz. toliko, da se kaša nakuha. Po potrebi dodaš še malo mleka. Odstaviš in kar notri naribaš jabolka (ne rabiš nič ožemati, ker je tako še bolj sočno). Lahko dodaš še vanilijev sladkor ali ekstrakt. Premešaš, daš v pomaščen pekač in pečeš dokler se ne naredi zlata skorja. Še boljše je, če dodaš malo smetane namesto mleka. Sila preprosto in dobro.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 April 2017 - 09:49 AM
Kotanyi, Podravka, Vegeta bi morali imet, kolikor sem na hitro pogooglala. Pa v kaksnih zacimbnih mesanicah se tudi najde kot osnova.
Na koliko stopinj pa peces?
Posted 14 April 2017 - 09:55 AM
170 zgoraj spodaj pomojem. Ne na ventilator, ker se mi zdi, da izsuši. Ene 20 minut max.
Posted 14 April 2017 - 07:08 PM
Piščančjo juho z zdrobovimi cmoki, valvice z golažem, rižoto z zelenjavo in piščancem, mlečni riž.
Pablo Picasso
Posted 17 April 2017 - 12:30 PM
Posted 18 April 2017 - 11:12 AM
Mlad krompir in bučke v pečici, sojini medaljoni v bolognese omaki.
Bill Bullard
Posted 18 April 2017 - 03:58 PM
Posted 22 April 2017 - 12:56 PM
Bill Bullard
Posted 23 April 2017 - 05:36 PM
Rižoto s piščancem, porom in bučko.
Posted 23 May 2017 - 02:56 PM
Posted 26 May 2017 - 01:29 PM
Polnozrnate špagete z omako iz paradižnik in bučk.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users
-
Google (1)