QUOTE(izabela @ 17. 3. 2011 - 11:57)

Namesto pavze je nastalo trajno nejemanje tabletk, ker sem imela po nehanju totalno sranje - izostajanje menstruacije po par mesecev, nakar sem morala jest estrogen, da se je po priblizno enem letu vse skupaj uravnalo, izbruh gromozanskih mozoljev in izpuscajev po celem hrbtu, dekolteju, obrazu..., ki niso sli stran par mesecev... KT so kemija! Ce hoces ali noces, ne mores mimo tega in stranski ucinki pac niso FIKTIVNI, ampak se kako dejanski.
To so glavni razlogi zakaj se že zdaj tresem od straha pred dnevom, ko bom šla iz KT. Jaz ne bom rekla, da nikoli ne bi začela jemat tabletk, če bi prej vedela kakšno sranje so...ker so res priročna stvar. Vseeno pa KOMAJ ČAKAM da jih neham jemat, zato ker pač se ne počutim dobro, da konstantno vnašam kemijo v svoje telo. Malo se sekiram zaradi dejstva, da sem jih začela jemat ful zgodaj in sicer že pri 15 letih, ne zaradi zaščite ampak mi jih je predpisala dermatologinja kot še en poskus pri odpravljanju mozoljev. Takrat sem dobila Diane, kasneje ko sem začela z Roaccutane pa me je prešaltala na Logest. Nazadnje sem sama prosila za Yaz, ker sem vedela da imajo najmanjšo vsebnost hormonov. Najbolj očiten stranski učinek pri meni je močan upad libida. Skoraj nikoli nisem pri volji za seks. Zagotovo nisem nikoli toliko da bi sama dala pobudo, kar je ful moteče.
Zanima me, koliko so nevarnosti, da jemanje KT povzroči težave pri zanositvi? Tega se bojim verjetno še bolj, kot izbruha na koži. Do konca srednje šole jih bom še zagotovo jemala in že to je 4 leta jemanja, za dalje bom pa vidla, odvisno od izbranega študija in nasploh življenske situacije.
Ali me lahko katera potolaži, da če jemlješ KT z najnižnjo dozo hormonov, so kasneje ko jih nehaš jemat, težave vsaj malo zreducirane?
QUOTE(Jinadaze @ 14. 5. 2011 - 13:27)

(v zadnjem letu sem se ga končno popolnoma znebila, in si po MH poštimala metabolizem, tako da lahko pojem skoraj karkoli in kadarkoli, pa se mi ne bo poznalo),
Kaj je MH?
P.S. Asja87, meni se zdi BIZARNO, da bi te zdravnik dal na Roaccutane za 9 mescov, če praviš da se ti je koža čist spucala

Sploh veš, kako močne tablete so to?