Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3501 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 July 2011 - 02:12 PM

QUOTE(Olivija @ 17. 7. 2011 - 13:45) View Post

LoFi, pigmentni madezi so nastali po jemanju nuvaringa? Jaz sem imela neke flekce po rokah ze par let, sedaj pa z nuvaringom samo depigmentacije po trebuhu in niti ni motece.. A to so se ti naredili temni fleki ali svetli?

ja, časovno se vse ujema, zato sem ziher, da je kriv Nuvaring.
najprej sem dobla na čelu, full podobno tej sliki iz interneta:
IPB Image
pred kakim letom, pa še na licu, verjetno bi bilo vedno hujše

skratka, dovolj, da sem zaključila s tem down.gif
  • 0

#3502 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 17 July 2011 - 04:28 PM

Coco bwahahahaha, js sem isto pomislila. biggrin.gif
  • 0

#3503 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 17 July 2011 - 04:39 PM

QUOTE(izabela @ 17. 3. 2011 - 11:57) View Post

Namesto pavze je nastalo trajno nejemanje tabletk, ker sem imela po nehanju totalno sranje - izostajanje menstruacije po par mesecev, nakar sem morala jest estrogen, da se je po priblizno enem letu vse skupaj uravnalo, izbruh gromozanskih mozoljev in izpuscajev po celem hrbtu, dekolteju, obrazu..., ki niso sli stran par mesecev... KT so kemija! Ce hoces ali noces, ne mores mimo tega in stranski ucinki pac niso FIKTIVNI, ampak se kako dejanski.

To so glavni razlogi zakaj se že zdaj tresem od straha pred dnevom, ko bom šla iz KT. Jaz ne bom rekla, da nikoli ne bi začela jemat tabletk, če bi prej vedela kakšno sranje so...ker so res priročna stvar. Vseeno pa KOMAJ ČAKAM da jih neham jemat, zato ker pač se ne počutim dobro, da konstantno vnašam kemijo v svoje telo. Malo se sekiram zaradi dejstva, da sem jih začela jemat ful zgodaj in sicer že pri 15 letih, ne zaradi zaščite ampak mi jih je predpisala dermatologinja kot še en poskus pri odpravljanju mozoljev. Takrat sem dobila Diane, kasneje ko sem začela z Roaccutane pa me je prešaltala na Logest. Nazadnje sem sama prosila za Yaz, ker sem vedela da imajo najmanjšo vsebnost hormonov. Najbolj očiten stranski učinek pri meni je močan upad libida. Skoraj nikoli nisem pri volji za seks. Zagotovo nisem nikoli toliko da bi sama dala pobudo, kar je ful moteče.

Zanima me, koliko so nevarnosti, da jemanje KT povzroči težave pri zanositvi? Tega se bojim verjetno še bolj, kot izbruha na koži. Do konca srednje šole jih bom še zagotovo jemala in že to je 4 leta jemanja, za dalje bom pa vidla, odvisno od izbranega študija in nasploh življenske situacije.

Ali me lahko katera potolaži, da če jemlješ KT z najnižnjo dozo hormonov, so kasneje ko jih nehaš jemat, težave vsaj malo zreducirane?

QUOTE(Jinadaze @ 14. 5. 2011 - 13:27) View Post

(v zadnjem letu sem se ga končno popolnoma znebila, in si po MH poštimala metabolizem, tako da lahko pojem skoraj karkoli in kadarkoli, pa se mi ne bo poznalo),

Kaj je MH?

P.S. Asja87, meni se zdi BIZARNO, da bi te zdravnik dal na Roaccutane za 9 mescov, če praviš da se ti je koža čist spucala blink.gif Sploh veš, kako močne tablete so to?
  • 0
Memento mori.

#3504 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 17 July 2011 - 04:46 PM

Motnje hranjenja.

Coco laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3505 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 July 2011 - 06:40 PM

Aha, LoFi, hvala. Jaz tega (se) nimam.
Sem pa imela grozno reakcijo na oblize. Bah.

Samo na kondomih pa res nikoli ne bi bila, bi me bilo prevec strah in bi bil posledicno nesproscen seks. Dokler nimam kakih zapletov s hormonsko k. se ne mislim sekirat.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3506 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 17 July 2011 - 06:48 PM

Midva imava kondome v predalu laugh.gif
v glavnem sva brez, pač metoda umika ne glede na dneve, občasno pa uporabiva tud kondom..

• 0

#3507 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 17 July 2011 - 06:53 PM

Hudič je, ker lahko pride do zapletov komaj potem ko nehaš. Tega se jaz bojim. smile.gif Zdaj ko sem na njih je (skoraj) vse tip top.
  • 0
Memento mori.

#3508 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 17 July 2011 - 06:59 PM

ja jaz sem bila na KT 10 let, ..prej nikoli nisem imela nobenih težav, zdaj pa to down.gif
sranje, ja
  • 0

#3509 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 17 July 2011 - 07:48 PM

QUOTE(nutella` @ 17. 7. 2011 - 17:39) View Post

Zanima me, koliko so nevarnosti, da jemanje KT povzroči težave pri zanositvi? Tega se bojim verjetno še bolj, kot izbruha na koži. Do konca srednje šole jih bom še zagotovo jemala in že to je 4 leta jemanja, za dalje bom pa vidla, odvisno od izbranega študija in nasploh življenske situacije.

Moje skromno mnenje je, da je veliko cist in sranja z nerednimi in čudnimi M posledica jemanja KT. Osebno, se mi je ciklus ras*ukal, ko sem šla dol s kt in nisem imela M leto in pol. Zdaj je redna, a so cikli dolgi. Na začetku je blo na KT ok, kasneje sej e pojavilo to kar opisuješ ti,do seksa mi ni blo, spljoh. Niti malo, niti enrkat nisem dala pobude.
HB sem dol z njih, ciklus ok. Takoj po nehanju jemanja (kakšne pol leta kasneje) mi je gin. rekla da imam policistične jajčnike in mi hotl nazaj predpisat KT.
Začuda, so vse tre ciste v nadaljnem času, in ko se je ciklus uredil - izginile (pojavile pa so se druge težave....). Moje mnenje je, da PCO povzročajo KT. Pač, tako mislim. Tudi to, da za endometriozo vsak reče da je treb jest KT - da se kao umiri, to je skregano z osnovno logiko, po kateri ta bolezen deluje (preveč estrogena, premalo progeesterona) in potem gin. predpisujejo estrogenske tablete za obvladovanje. Pa koga jebejo v glavo?

Jaz moram žal nazaj na KT za 3 mesece, ampak potem se jih pa ne taknem več nikolu v lajfu, razen če ne bo potrebna še kaka operacija. Kondomi in metoda umika forever, ko bodo otroci mimo, sva se pa že zmenila, da bo šel on na vazektomijo, ker je manj invaziven postopek kot sterilizacija za žensko.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3510 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 17 July 2011 - 09:05 PM

plus to, da je vazektomija reverzibilna....
  • 0

#3511 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 17 July 2011 - 09:17 PM

Aja? Tega pa nisem vedela. A je za vazektomijo kakšna (spodnja) starostna meja?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3512 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 17 July 2011 - 09:28 PM

35 let, razen kadar druge oblike zaščite pred neželeno nosečnostjo, zaradi ogrožanja zdravja niso sprejemljive.
  • 0

#3513 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 17 July 2011 - 09:32 PM

Aha. Hvala!
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3514 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 17 July 2011 - 10:04 PM

Saj meni je po kmečki logiki jasno, da če ti za več let jemlješ hormone s katerimi preprečuješ nosečnost, je skoraj nemogoče da ti to ne bi dolgoročno vplivalo na telo in plodnost. Zato bi jaz čimprej rada nehala z njimi, ker se kar precej bojim težav z zanositvijo. Tako da, tisti izbruh mozoljev bom že preživela, če bo le vse ostalo tako kot mora bit. Mi je čisto jasno da bo telo rabilo kar nekaj časa, preden se bo "spucalo", ampak samo da se eventuelno bo. Že zdaj vem da je velika verjetnost da takoj po srednji šoli neham s KT pa si omislim drugo obliko zaščite.

Jezi me tudi da mi je mama celo življenje opevala tabletke tako da tudi po njeni zaslugi nisem niti malo podvomila v njih.

Sally zdaj, ko si nehala se ti je libido vrnil? Me zanima kako se bo obnesla tista vrnitev za 3 mesece. Kdaj greš nazaj?

PCO = sindrom policističnih jajčnikov?
Sem že večkrat pri sebi posumila na to, ker sem zraven vmesnih, nerednih krvavitev (kljub dvema letoma na KT) imela še par drugih simptomov. Ampak odkar sem zaključila drugi letnik (ne vem, kakšne veze bi to lahko imelo) se je vse porihtalo, nič več vmesnih krvavitev, ful redne, blage menstruacije, brez hujših krčev, normalni beli tok, nič več srbečice ali pekočice(wtf) biggrin.gif
  • 0
Memento mori.

#3515 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 18 July 2011 - 08:38 AM

Punce jaz jemljem Yaz že dober mesec ko sem začela jemati tiste 4 tabletke bele se mi je v 2 dnevu pojavila mens. trajala je 5 dni ponavadi brez kt 7. Zdej pa imam še vedno te vmesne krvavitve, ko sem jemala po 2 pa je bilo ok. Koliko časa naj še počakam, da se mi telo navadi? Da niso mogoče prešvoh?
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#3516 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 18 July 2011 - 08:39 AM

Čisto možno je, da so prešvoh. Najbolje ti bo znal svetovati ginekolog.
  • 0

#3517 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 July 2011 - 10:21 AM

Kaj, če pa je bilo govora o Nuvaringu in ona reče, da se njena mama kliče tako! Hvala Freya, vsaj ti me ne zajebavaš ^^ laugh.gif

Meni se tudi KT vedno bolj upirajo, opažam par stranskih učinkov, za katere sem vseeno upala in se prepričevala, da jih ne bo, pa so vseeno tu in lahko trdim, da psiha nima tako velike vloge, kot nekatere to poudarjajo. Pa itak sem že na začetku bila ful v dvomih, ja/ne, pa je vseeno prevagal JA, ker bi me bilo s kondomi, kot je že Cvetka rekla, preveč strah, in se s KT počutim 100% sproščeno, samo s kondomom pa dvomim, da bi bila. Jaz jih jemljem pol leta, pa razmišljam da bi čez pol leta nehala, ker se mi zdi škifo vnašat vso to kemijo v telo in rušit sistem, ampak spet, ne vem. sad.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3518 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 July 2011 - 03:18 PM

QUOTE(nutella` @ 17. 7. 2011 - 23:04) View Post

Sally zdaj, ko si nehala se ti je libido vrnil? Me zanima kako se bo obnesla tista vrnitev za 3 mesece. Kdaj greš nazaj?

PCO = sindrom policističnih jajčnikov?

Da in Da.

Libido se je vrnil res počasi, res pa je tudi, da sva medtem s fantom zvezo uredila. Zdaj s tem nimam več težav, seksava dosti (ampak še vedno precej manj, kot nekateri na tem forumu, ampak men pač ni skoz za seksat, kot tudi ne nobeni drugi punci, ki jo poznam v RL).

Nazaj grem ko dobim naslednjo M, kar bo predvidoma konec tega tedna.

Jaz sem mela tud take kronične pojave glivic na KT, da je blo za zjokat. Odkar sem dol, nisem imela enrkat glivic, razen enkrat po antibiotikih, ampak tega ne štejem. Prej pa SKOZ NEKO SRANJE.

Jaz bi na tvojem mestu šla že zdaj dol in uporabljala kondome. So dovolj zanesljivi.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3519 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 21 July 2011 - 10:25 PM

enako kot _M_ ampak vedno bolj razmišljam o kaki bolj varni zaščiti, recimo mat. vložku. Tablet nočem nikoli več jemat, tudi mat. vložek mi ne diši kaj preveč (pač prepričanje, da je to vseeno tujek v telesu), ampak kaj drugega mi tako ne preostane. Ponovne zanositve me je strah kot hudiča križa laugh.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#3520 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 22 July 2011 - 01:21 AM

Omg, fak. cry.gif Se napotim proti nočni omarci, da bi vzela novo tablico tabletk in ugotovim da je nimam! Pogledam svoj kartonček in valda, nazadnje sem bila 26.04, kaj za vraga sem razmišljala??? Zdaj bom danes ostala brez, jutri je petek in moja G sploh ne dela, pol pa je vikend! ohmy.gif Kaj naj naredim? Jaz ne morem sama sebi verjet, to se še mi nikoli ni zgodilo sad.gif
  • 0
Memento mori.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users