Včeraj sem se peljala iz izleta na Kolpi nazaj proti Ljubljani. Nisem jaz vozila dol, stična točka je bila NM, od tam sem šla s kolegom naprej. Avto sem pustila v Qulandia supernova v soboto popoldan, ker je rekel, da je vprašal in da ni panike in šele včeraj sva razmišljala, sranje, kaj če bo to v nedeljo ob 22h pač zaprto, rampe spuščene oziroma celo zaprte z vrati?! Lahko bi šla z drugim avtom sicer v Lj naslednje jutro, ker sem imela dogovorjeno ob 8h obveznost tu. Ampak v prtljažniku od avta sem pa imela stvari, ki sem jih rabila za to, in če je dostop onemogočen sem v k*.
Ko sva se pripeljala, so bile rampe seveda spuščene.
Videla sem pa vsaj to, da lahko po pločniku pridem not do avta, da iz prtljažnika vzamem ven strvari, vsaj to.
Poskusiva it okoli do še enega vhoda, nek stranski. Na drugem, stranskem, so bile dvignjene, hvalabogu.
Se presedem v avto in srečno odpeljem, skoraj falim izvoz za avtocesto, ker sem bila z mislimi pri muziki in utrujena, oči so me ful pekle. Ko sem se vozila sem poslušala na radio Ognjišče zanimiv prispevek o kmetijah, ki pridelujejo hrano in imajo vzrejo živali izključno avtohtonih pasem in sort. Nekje na pol poti se avtocesta zoža na polovico - sem si oddahnila, da nisem štartala danes zjutraj, ker bi bila ful gužva verjetno, ob 8h, NM-LJ, jutranja konica + polovična pretočnost. Mi je bilo pa nenavadno, da je taka dolga polovična zapora vozišča kar iz danes na jutri?!
Nakar pripeljem do nekih čudnih zožanj in kot da sem na cestninski postaji, nimam ravno v spominu, da je to na poti.
Naslednja tabla: območje carine, pozor.
Naslednja tabla: mejni prehod obrežje.
Meni se je samo pulz dvignil in pritisk narastel in popadla me je taka jeza nad samo seboj - v napačno smer sem se odpeljala in nisem opazila, dokler nisem prišla do meje.
Kar kričala bi lahko in sem hotela, pa nisem mogla.
Kakoooooooooooooooooooo noooooooooooooooooooooooooooo.......
Eh.
Sem se obrnila in šla nazaj proti Lj, saj ne, da sem bila ful utrujena in res sem komaj čakala, da pridem domov. Zapeljala sem tam vmes, ko ustavljajo vozila še pred postajo obrnila in šla nazaj, ker totalno nisem bila pri volji policaju razlagat, da sem smotana in da sem zafrknila smer in se, ne vem, 50 km vozila v kontra smer. Pol me je pa skrbelo, in še zdaj me, a lahko dobim kazen za to. Sploh nisem bila trezna v mislih.
Ne vem, kaj se mi dogaja zadnje čase.