Jump to content

Photo

NOROST DNEVA

• Please log in to reply
3649 replies to this topic

#3481 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 16 August 2021 - 05:12 PM

Joj, z rumom je in je zaradi tega božanska. Lahko nadomestiš z aromo ruma? Vsaj malo. Pa ni hardcore čokoladna in vrhnja plast je taka malo tekoča, se ne strdi, in obvezna sestavina so BAM čokoladne kapljice, ker so perfektno 'kakavaste', res naredijo odločilen okus torti. Če ti je vse to kompliciranje vseeno ok, go for it! 

Še ena dobra home-made čokoladna torta zame je legendarni recept na kulinarika.net - torta nutela. Biskvit namesto s sladkorjem&vodo navlaži z mešanico mleka in kvalitetne pomarančne/marelične marmelade. Sliši se čudno, ampak funkcionira. Manjši del moke lahko nadomestiš z mletimi lešniki za še bolj oreškast okus, ampak bo biskvit manj puhast na ta račun. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3482 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 16 August 2021 - 05:53 PM

Pogledam, hvala!
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#3483 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 23 August 2021 - 08:22 AM

Včeraj sem se peljala iz izleta na Kolpi nazaj proti Ljubljani. Nisem jaz vozila dol, stična točka je bila NM, od tam sem šla s kolegom naprej. Avto sem pustila v Qulandia supernova v soboto popoldan, ker je rekel, da je vprašal in da ni panike in šele včeraj sva razmišljala, sranje, kaj če bo to v nedeljo ob 22h pač zaprto, rampe spuščene oziroma celo zaprte z vrati?! Lahko bi šla z drugim avtom sicer v Lj naslednje jutro, ker sem imela dogovorjeno ob 8h obveznost tu. Ampak v prtljažniku od avta sem pa imela stvari, ki sem jih rabila za to, in če je dostop onemogočen sem v k*. 

Ko sva se pripeljala, so bile rampe seveda spuščene. 

Videla sem pa vsaj to, da lahko po pločniku pridem not do avta, da iz prtljažnika vzamem ven strvari, vsaj to. 

Poskusiva it okoli do še enega vhoda, nek stranski. Na drugem, stranskem, so bile dvignjene, hvalabogu. 

Se presedem v avto in srečno odpeljem, skoraj falim izvoz za avtocesto, ker sem bila z mislimi pri muziki in utrujena, oči so me ful pekle. Ko sem se vozila sem poslušala na radio Ognjišče zanimiv prispevek o kmetijah, ki pridelujejo hrano in imajo vzrejo živali izključno avtohtonih pasem in sort. Nekje na pol poti se avtocesta zoža na polovico - sem si oddahnila, da nisem štartala danes zjutraj, ker bi bila ful gužva verjetno, ob 8h, NM-LJ, jutranja konica + polovična pretočnost. Mi je bilo pa nenavadno, da je taka dolga polovična zapora vozišča kar iz danes na jutri?!

Nakar pripeljem do nekih čudnih zožanj in kot da sem na cestninski postaji, nimam ravno v spominu, da je to na poti. 

Naslednja tabla: območje carine, pozor.

Naslednja tabla: mejni prehod obrežje. 

Meni se je samo pulz dvignil in pritisk narastel in popadla me je taka jeza nad samo seboj - v napačno smer sem se odpeljala in nisem opazila, dokler nisem prišla do meje.

Kar kričala bi lahko in sem hotela, pa nisem mogla. :lol:  Kakoooooooooooooooooooo noooooooooooooooooooooooooooo....... 

Eh. 

Sem se obrnila in šla nazaj proti Lj, saj ne, da sem bila ful utrujena in res sem komaj čakala, da pridem domov. Zapeljala sem tam vmes, ko ustavljajo vozila še pred postajo obrnila in šla nazaj, ker totalno nisem bila pri volji policaju razlagat, da sem smotana in da sem zafrknila smer in se, ne vem, 50 km vozila v kontra smer. Pol me je pa skrbelo, in še zdaj me, a lahko dobim kazen za to. Sploh nisem bila trezna v mislih. 

Ne vem, kaj se mi dogaja zadnje čase. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3484 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 23 August 2021 - 08:52 AM

hahahahahaha. Lepa!

Ko sem imela cca 18 let smo hoteli v Trst v shoping, stali smo pa na prehodu za Karavanke. Ko smo videli tunel v daljavi, nam ni bilo nič jasno. Sem vprašala carinika, koliko je še do Trsta in me je čukasto gledal. Smo potem sredi prehoda obračali avto :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3485 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 23 August 2021 - 11:15 AM

Hahaha.. Ja, sem se danes s cimro pogovarjala, je rekla, da to ni nič takega, da folk pred mejo obrača. Me je pomirilo. :D

Meni so to res take (zoooooooprne) lekcije, da naj sebe jemljem manj resno in manj strogo, ker pač, grešim, sem človek, nisem perfect, kakor mi je to težko sebi (in drugim) priznat - ker od drugih pa pričakujem resnost in zbranost in slabo toleriram greške. In se temu malo bolj sproščeno odprem in nasmejim, namesto, da se buzeriram. Me/nas že drugi dovolj, ne rabim/o se še sama/i. 

• 0

#3486 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 23 August 2021 - 11:43 AM

Ah, kaj takega bi se tudi meni komot pripetilo, nic se ne sekiraj (ceprav je to lazje drugim rect kot sebi dopustit)  :D Ko za trenutek nisi zbran in krenes v neko smer in potem vec ne razmisljas, kam si se pravzaprav namenil. Vsakic, ko sem na poti s faksa domov se eno sosolko odlozila nekje vmes, sem morala krepko razmislit, a moram potem nazaj na avtocesto v smer LJ ali MB :D 

Pa cisto na zacetku, ko sem imela izpit in preden sem sla prvic sama za MB z maminim avtom, me je oce vprasal, kaj bi naredila, ce bi zgresila izvoz, pa sem mu suvereno odvrnila - naredis pa se en krog po obvoznici :lol1: Sem hitro obrnila na salo, ma ni bilo tako misljeno sprva :lol1:

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3487 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 23 August 2021 - 12:29 PM

:lol: Hehehe :) 

Hvala, se počutim malo bolje zdaj, res, heh. 

V meni se pol to kuha nekaj časa alli povedat drugim ali bit raje tiho in se delat, da ni bilo nič. :D

• 0

#3488 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 26 August 2021 - 05:51 AM

Tudi jaz sem se enkrat peljala v Velenje na zdr.pregled in sem na Vranskem zavila na AC v smeri LJ namesto MB, potegnilo mi je šele ko sem šla mimo izvoza za Domžale :roll: Itak sem potem norela da sem komaj ujela termin.

Tako da ne, nisi edina :D
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3489 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 26 August 2021 - 07:55 AM

:D 

Jao, res :D 

No včeraj sem šla spet proti NM in sem že skoraj zavila na južni obvoznici proti KP/KR, ker ponavadi grem na drug uvoz.

Noro, kako hitro avtomatizem prevzame. 

• 0

#3490 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 22 December 2021 - 08:22 AM

Včeraj sem v Maximarketu na delikatesi gledal in razmišljal, kaj bi vzel za jutri, ko moram pripraviti malico. Tatarskega biftka je bila pouhna posoda, okej vsaj za to reč ne bo panike. Prodajalko sem vprašal, ali ja tatarc začinjen in če je, s čim je začinjen. Vprašanje jo je za trenutek presenetilo, ker očitno to kupcev ni zanimalo. Ko je zadihala, je rekla, da je začinjen s parmezanom. ...

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3491 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 22 December 2021 - 08:52 AM

Wait what?

• 0

#3492 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 22 December 2021 - 08:59 AM

:lol: kaj si pa ti rekel, Errol? 

• 0

#3493 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 22 December 2021 - 11:58 AM

Rekel sem ji, da jo je lahko sram, da ne ve, kaj prodaja. Zraven sem imel kar se da prijazen ksiht, da je ne bi užalil. Zgleda, da je tako slabo plačana, da se ji fučka.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3494 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 22 December 2021 - 12:42 PM

Ma kje je parmezan našla?

• 0

#3495 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 22 December 2021 - 01:56 PM

Ampak Errol, tudi če si imel prijazen obraz, si jo vseeno užalil. Ni lepo, da se take stvari govori prodajalkam. 

• 0

#3496 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 23 December 2021 - 12:16 AM

Se strinjam, da ni lepo. Menim, da bi to lahko skomuniciral drugace. Tudi ona-ampak da dela za minimalko pa ne ve katere zacimbe so v j.. tatarcu pa res ni visek sramote.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3497 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 23 December 2021 - 08:23 AM

Errol, a si bil brez maske, da se je videlo, da si imel kar se da prijazen obraz? :D

Se strinjam sicer, se mi ne zdi nič takega, da ne vejo, katere začimbe vse so v vsaki hrani. Za toplo pripravljeno hrano imajo sicer etikete s sestavinami in lahko pogledajo, kako je z biftki ipd, pa ne vem.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3498 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 23 December 2021 - 08:25 AM

Imajo tudi etikete, verjetno malo stvar posameznika,ampak res ...za minimalca jo razumem,da niti ne dvigne embalaze,da bi pogledala.
  • 0

#3499 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 21 January 2022 - 08:09 PM

Sestra je minuli teden prebolevala omikron. Ozdravea je, test je bil negativen. Zjutraj mi je z smsom sporočila, da ne rabi mojih logističnih uslug. Malo preden sem odšel na rivo, mi je poslala sliko hitrega testa, zraven pa napisala, da ji rezultatn ni všeč in da bo šla na resni test. Gledam js sliko njenega testa, kazalo je negativno. Mislil sem si, mona monasta in nisem reagiral. Popoldne sem sedel s fantoma na pijači in duhanil, ko se je oglasil telefon z smsom. Sestra je sporočila, da je negativna. Ojunačil sem se in ji povedal, da je bila fotka testa v smsu negativna in da kaj nori. Odpisala je, da je videla dvojno črto, se pravi na C in na T. Nakar sem jo js prašal, na keri substanci je, da je videla dve črti.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3500 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 21 January 2022 - 08:12 PM

Haha mogoče ji je covid povzročil dvojni vid. 😄
  • 0