Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3481 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 23 November 2020 - 12:27 PM

V bistvu niso. Odprti so samo za nujno varstvo, po občina je drugačna definicija nujnega varstva. 

• 0

#3482 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6760 posts

Posted 23 November 2020 - 12:27 PM

Niso vse enote, naša ni. Lahko pa pelješ drugam s potrdilom. To je verjetno mislila, da bo normalno odprt, ne v zmanjšanem obsegu.
  • 0

#3483 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 23 November 2020 - 12:28 PM

Marmelada nima pravice do nujnega varstva, če sem si prav zapomnila.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3484 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 23 November 2020 - 12:31 PM

Ja, to sem mislila, če se kaj govori, kdaj naj bi jih normalno odprli, za vse, ne le v omejenem obsegu. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3485 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32641 posts

Posted 23 November 2020 - 12:33 PM

Pri nas dobijo vsi, če rabijo, tudi za delo od doma.

Sicer pa sem prej naletela na to: https://www.rtvslo.s...onavirus/543176
  • 0

#3486 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3382 posts

Posted 23 November 2020 - 01:00 PM

Jina mož ni razlikoval nič niti grenko/sladko, nič, vohat je šel alkoholni kis, varikino, aceton nula :)

Še zdaj ni nazaj dobil 100% to se ful počasi vrača.

Jaz sem danes napisala mail v vrtec kakšna dokazila rabim predložit za nujno varstvo v vrtcu ker danes je moral nujno mož za cel dan v službo jutri grem jaz in L se reees vidi pomanjkanje socializacije, včeraj smo na sprehodu srečali njeno prijateljico s katero smo se družili med porodniško in v vrtcu sta skupaj pa se je začela L jokat ko je E pristopila k njej, res grozno pa itak je name nalimana kot klop
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#3487 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17696 posts

Posted 23 November 2020 - 03:03 PM

Glede na to, kako tud ADP včasih nateguje in ni s tega vidika nič boljša, bi bila lahko tiho. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3488 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86591 posts

Posted 23 November 2020 - 04:14 PM

Mayckica, jaz tudi ne voham nic od tega. Prav nastete stvari sem sla med drugim povohat in nic. Bi si mislila, da me bo vsaj malo zapeklo v nosu pa je vse mrtvo. Ko sem pred tem brala o izgubi vonja in okusa, sem si mislila, da je tako kot pri prehladu, ko slabse zaznavas, ne pa da cisto nic. V torek sem se hecala z mozem, da se moram najest za vsak slucaj, ce potem ne bom vec okusala in res ze naslednji dan nisem. Nasploh korona ni podobna nicemur, kar sem do zdaj prebolela in ce bi mi nekdo rekel, da me bo tako sesula, bi se mu smejala v fris.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3489 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 23 November 2020 - 06:41 PM

^^
Takšnega sesutja se jaz bojim, če bi jo staknila. Že tako nisem v najboljši (psihični) formi zadnje leto, dve.

Matilda, za katero ADP nateguje? : ) Lahko v “njeni” temi. : )
  • 0

#3490 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 23 November 2020 - 09:39 PM

Jina, mogoče bo zdaj kdo več verjel, da korona ni nujno kar nekaj, kot ena navadna gripa ali prehlad. :)
Kolega je tudi izgubil vonj in je rekel, da je to opazil, ko je povihal viski in ni čutil nič. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3491 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 23 November 2020 - 10:35 PM

Sicer pa sem prej naletela na to: https://www.rtvslo.s...onavirus/543176

“ Razkuževanje embalaže iz trgovine ni potrebno
Marsikdo se sprašuje, ali lahko novi koronavirus v dom prinese z izdelki iz trgovine. A na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so za STA povedali, da razkuževanje embalaže po prihodu iz trgovine ni potrebno, saj trenutno ni zanesljivih dokazov, da bi se okužba z novim koronavirusom lahko prenašala s hrano ali embalažo. Raje dosledno umivajmo roke – umivanje z milom in toplo vodo mora trajati vsaj 20 sekund, nato pa je treba roke osušiti s čisto brisačo.”

Kje je tu logika, pa tudi ne vem. Torej - s kljuke npr. lahko dobim koronavirus, z embalaže pa ne? Makes sense.
  • 0

#3492 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17696 posts

Posted 23 November 2020 - 11:12 PM

Gre za to, da če nimajo zanesljivih podatkov, potem nečesa ne morejo trditi. Zato pa je veliko bolj smiselno si roke umivat kot pa vso embalažo razkuževat.

Poleg tega za umetne površine potrebuješ drugačno razkužilo kot za biološke. Hudič je v detajlih... :)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3493 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 24 November 2020 - 11:13 AM

Matilda, ampak to vseeno pomeni, da če primem okuženo embalažo in ne umijem rok, se lahko okužim? Logično bi bilo. Potem sem raje previdna z embalažo (jaz jo še vedno puščam po tri dni nedotaknjeno v vreči, ko jo prinesem iz trgovine), kot da si do kosti zdrgnem roke z umivanjem/razkuževanjem.

Danes sem bila z otrokom pri zobozdravnici in je rekla, da po najnovejših smernicah je rizičen kontakt: brez maske, majhen prostor (npr. ordinacija) in kašljanje ter kihanje.
  • 0

#3494 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26045 posts

Posted 24 November 2020 - 12:01 PM

Mami mi je ravno omenila, da imajo dvoji sosedje vsi korono, pa stric z razširjeno družino tudi. Se bodo ekstra zase držali menda zdaj do praznikov za vsak slučaj.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3495 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17696 posts

Posted 24 November 2020 - 02:40 PM

Planet, teoretično ja. Saj ko prideš domov in imaš za pospravit špežo, si ni treba zato 10x umiti roke..
  • 0

Bill Bullard

#3496 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26045 posts

Posted 24 November 2020 - 03:20 PM

Mislim, da je Planet ciljala na to, da pač stvari pospravit, potem pa po eno ven jemlješ iz predalov in omar po potrebi, isto drugi družinski člani. In da nam ni v sistemu, da bi si po vsakem takem rokovanju potem spet roke umivali ... ali pa sploh morali razmišljati o tem. To se mi zdi na dnevno ravni za posameznika bolj obremenjujoče kot pustit špecerijo stat nekaj dni, čeprav se slednjega tudi ne poslužujem vec.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3497 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 24 November 2020 - 07:21 PM

^^
Matilda, to sem mislila ja, kar je omenila Anouk. : )
  • 0

#3498 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86591 posts

Posted 24 November 2020 - 10:51 PM

:butl:
https://www.24ur.com...va-sedmina.html
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3499 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17477 posts

Posted 25 November 2020 - 09:09 AM

Prav Butale. In zdaj bodo ljudje umirali.

Ocitno bodo predlagali se en teden ukrepov brez sprememb.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3500 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19418 posts

Posted 25 November 2020 - 11:05 AM

Mi se lahko gremo testirat, hitri test + pcr + protitelesa. Razmišljam, če bi šla. Najbolj me protitelesa zanimajo.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users