Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#3481 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46033 posts

Posted 03 October 2011 - 09:08 AM

QUOTE(Kinky @ 3. 10. 2011 - 8:12) View Post

Vsekakor zanimiv vpogled v situacijo v glavnem mestu Brazilije...
Brazilci te ne bi imeli radi. ;p Kinky, treba bo ponovit lekcijo iz geografije "katero je glavno mesto Brazilije". wink.gif

• 0

#3482 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 October 2011 - 09:19 AM

oops.gif

Govori se, da Brasilia. Se opravičujem. biggrin.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3483 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 03 October 2011 - 12:32 PM

Chasing Amy (1997)

IPB Image

Vsebina: Holden McNeil in njegov prijatelj Banky Edwards sta avtorja stripa. Pri svojem delu sta zelo uspešna, zato se ljudje v vrsti drenjajo za njun avtogram. Holden nekega dne spozna umetnico, prav tako avtorico stripa, Alysso Jones, s katero se takoj ujameta. Zaljubi se vanjo, a se mu ne sanja, da je Alyssa pravzaprav lezbijka.
Igrajo: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee, Dwight Ewell; R: Kevin Smith; S: Kevin Smith...

Zabavna "romantična" komedija, ki veliko temelji na dialogih (kdor pozna Smitha, mu je jasno na kakšnih mislim). Meni je njegov smisel za humor precej všeč in dialogi so res zabavni (Clerks, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back,..). Jason Lee je tukaj celo zelo všečen, čeprav ga jaz težko kje drugje gledam, kot v Earlu. Joey Lauren Adams je sicer luštna, ampak ima vedno tisti ANOJING glas in način govorjenja!
Romantike zelo malo, narežala sem se pa kar nekajkrat. Ban Affleck mi je celo gledljivejši kot zna bit.
Affleck in Lee sta za moje pojme res dobro odigrala svoji vlogi.

Ocena: 7+/10

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3484 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 03 October 2011 - 04:44 PM

In Tranzit (2006)

IPB Image

Film pripoveduje o nemških vojnih ujetnikih,ki so pripeljani v rusko taborišče,ki pa ga vodijo ženske.Te se sprva hočejo maščevati nemškim vojakom zaradi smrti njihovih svojcev, a sčasoma premagajo sovraštvo in jih začnejo obravnavati kot ostale ljudi med njim pa se spletejo različne vezi.Vsi pa niso istih mnenj zato pride do nasprotij.Film temelji na resničnih dogodkih.
Zgodovinski film,nič bistveno posebnega,lepo prikazuje človečnost na eni strani in krutost na drugi in kako lahko eno preraste v drugo. John Malkovich odlično odigra nadutega in hladnega poveljnika,ki poveljuje taborišču.
6/10

HappyThankYouMorePlease

IPB Image

Film govori o šestih newyorčanih katerih življenja se med seboj prepletajo, a imajo vsak svoje težave.
HappyThankYouMorePlease ujame generacijski moment – mladi ljudje na robu ‘prave’ odraslosti, vedno bolj naveličani cinizma in truda ,da bi se povezali in definirali kaj pomeni ljubiti in biti ljubljen.
Pričakovala sem bolj lahkoten film a mu ne bi dala tega opisa. Ni niti neka drama, ampak preprosto prikazuje dogodke in življenje kakršno se lahko bolj ali manj zgodi večini od nas,z nekaj ne čisto vsakdanjimi izjemami.
5/10
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#3485 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 05 October 2011 - 02:17 PM

QUOTE(Jinadaze @ 25. 9. 2011 - 14:15) View Post

Friends with Benefits (2011)

IPB Image

Dolgočasna in totalno predvidljiva romantična 'komedija' (v narekovajih zato, ker komedija vsekakor ni, oz. vsaj ne vem, po kakšnih kriterijih),
spremljamo zgodbo mladega urednika, ki dobi službo v New Yorku in njegove asistentke, ki postaneta dobra prijatelja. Stvari se začnejo zapletati, ko v prijateljsko razmerje vpeljeta seks.

Igra glavnih akterjev se mi zdi zelo podpovprečna, med njima ni nobene kemije, delujeta nerodno in nesproščeno.
Nimam sicer nič proti njima, ampak sta mi tukaj oba šla blazno na jetra - on poženščen mlečnozobec brez karakterja, ona pa kot pretirano klepetava najstnica. Tudi izgledata mi ne preveč privlačno, milo rečeno.
ZELO neseksi film, kot bi mogoče pričakoval ob naslovu.

3/10

Meni osebno pa film ni bil tako zelo slab. Timberlakova igra res ni neki višek, in mislim, da so itak ustvarjalci filma veliko stavili na njegov videz. In res ima Justin v filmu zavidanja vredno postavo. Imajo nekaj dobrih for, ob katerih sem se nasmejala, na živce pa mi je šlo njegovo prepevanje, ki ful ni pasalo v kontekst, kr nekaj brezveze začne prepevat, enkrat tudi sredi sexa, wtf. Film res ni nek presežek, konec itak predvidljiv, je pa solidno razvedrilo za lenobno popoldne. Mi je bil pa bolj všeč kot No Strings Attached.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3486 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 October 2011 - 02:15 PM

Event Horizon (1997)

IPB Image

A rescue crew investigates a spaceship that disappeared into a black hole and has now returned...with someone
or something new on-board.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Na željo fanta sva tale film pogledala, njemu je precej ok, jaz pa sem bila kar razočarana. Vesoljske tematike
me zelo pritegnejo, kar pa temu filmu manjka, je pa zajetna mera izvirnosti in napetosti. Sama ideja je dobra,
ampak izvedba pa žal za moj okus čisto preveč preprosta, če ne že neumna. Premalo kompleksnosti,
misterioznosti.

4/10

Johnny English Reborn (2011)

IPB Image

Johnny English goes up against international assassins hunting down the Chinese premier.

IPB Image

IPB Image

Mislim, da vsi poznamo Mr. Beana, ne? Tale film sem šla gledat z zelo nizkimi oz. realnimi pričakovanji, saj se
zavedam, na kakšno struno igra, poleg tega pa že dolgo ni bilo posnete kakšne res dobre, inteligentne
komedije. Dejansko pa moram rečti, da me je film kar malo presenetil. Da smo si na jasnem – je še vedno
precej bebavi, ampak sem pričakovala, da bo bolj. Film ima zgodbo, celo bi lahko rekla, da je mestoma kar
malo napet, ene 3X pa sem se celo nasmejala. Tisti stresni dan mi je tak lahkoten in malo norčavi film pasal.
Če vam gre Rowan Atkinson a priori na živce (kot recimo enim gre Jim Carrey), potem ga ne priporočam, ker
boste samo izgubljali živce in vas bodo oči bolele od zavijanja z njimi. Jaz moram rečt, da mi za ogled ni žal.
Pogledala sem ga celo v kinu, prav namensko sicer ne bi šla, ampak je tisti dan bila akcija (kupiš eno karto,
dobiš dve) + bila sem blizu in željna po lahkotni sprostitvi.

5/10
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#3487 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 October 2011 - 08:43 AM

Mr. Popper's Penguins (2011)

IMDB

IPB Image

Ta film me je precej razočaral, je simpatičen, ampak to je tudi vse, kar lahko rečem, na žalost. Zgodba je polna klišejev in tako predvidljiva, da bi še 3 letni otrok uganil, kako se bo odvila in končala.

Jim Carrey je uspešen poslovnež, in ločenec z dvema otrokoma; z ženo je še vedno v dokaj dobrih odnosih, s hčerko pa postaja vedno bolj in bolj odtujen. Dela v podjetju, ki kupuje nepremičnine, in jih nato podre in zgradi nekaj drugega. Film se začne tako, da vidimo Jima (Mr. Popper) kot otroka, ki se po radiu pogovarja z očetom, ki non stop potuje; on ga pogreša in si želi njegove bližine, vse kar dobi je pa njegov glas, ki ga sliši ob večerih, ko se mu javlja iz različnih delov sveta.

In tako nekega dne Mr.Popper dobi nepričakovan paket, v katerem je najprej en pingvin, nato pa pride še druga pošilja. Pingvini so se mi zdeli preveč računalniško narejeni (zdaj imam nov monitor in vidim vsako podrobnost, haha, sploh če je film BluRay format laugh.gif ), in so me z obnašanjem spominjali na pse. Kot že rečeno, zelo nepredvidljivo in nerealno (Mr Popper jim bivajne omogoči v lastni dnevni sobi, kamor nasuje sneg huh.gif ), ampak OK, to še preživimo.

Jim Carrey igra samega sebe, meni je načeloma precej simpatičen, ampak tukaj ne pokaže popolnoma nič novega, Ace Ventura, Dumb and Dumber, Yes Man - vse to smo že videli; jaz ga raje gledam v dramah, kjer se resnično pokaže njegov talent. In ne samo, da se je sposoben spakovati v neskočnost.

Predvidljivo, mestoma dolgočasno, pogledaš in že medtem ko tgreš za tem na WC, na film pozabiš.

Revščina, -5/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#3488 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 October 2011 - 05:01 PM

Hanna (2011)

IPB Image

Film, od katerega predhodno nisem preveč pričakovala, a moram prizati, da me je res prijetno presenetil.

Zgodba govori o Hanni, najstnici, ki jo je oče (Eric Bana cool.gif ) vzgojil stran od civilizacije, v gozdu; ve ogromno stvari, a vse iz knjig, v življenju ni še veliko izkusila. Je neizprosna borka, kar ugotovimo v uvodnih kadrih filma, kjer prednjači tudi prečudovita pokrajina. Oče jo je vse ta čas uril in jo pripravljal na dan, ko bo sama lahko šla v svet, kjer se bo maščevala za svojo usodo, ter obenem tudi materino.

Film mi sploh ni bil slab, nekako sem imela v spominu, da naj ne bi bil dober. Me je presenetil. Sploh bi pohvalila režijo, ki je mestoma sicer res malo nenavadna, ampak meni je to zgolj plus. Kadri so čisti, piko na i pa dodaja odlična glasbena podlaga.

Saoirse Ronan (bolj znana v svojih vlogah v Atonement in Lovely Bones) je odlična, iz te dekline še nekaj bo, zame je kar mlada Cate Blanchett, ki je - zanimivo - v tem filmu negativka. Vedno nadstandardna, ledena lepotica, sicer v tej vlogi deluje malo robotsko, ampak mi je tako zelo pri srcu v vseh vlogah, da ne morem NE biti vsaj malo nepristranska.

Zanimiv izdelek, mestoma počasnejši, a se odkupi s prizorni akcije.

+7/10
  • 0

• Guests

Posted 08 October 2011 - 05:35 PM

Horrible Bosses (2011)

IPB Image

Gre za komedijo. Zgodba govori o treh prijateljih, katerim življenje grenijo njihovi šefi, zato se odločijo, da jih ubijejo.

Meni je bila ta komedija kar všeč, vendar ni bila pa nek presežek, uvrstila bi jo torej nekam vmes med povrečne in zelo dobre komedije.

Ocena 7
  • 0

#3490 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46033 posts

Posted 09 October 2011 - 04:11 PM

Crazy, Stupid, Love (2011)
IPB Image
Crazy, Stupid, Love je simpatična romantična komedija. Na videz srečen zakon Cala (Steve Carell) in Emily (Julianne Moore) zaradi njenega skoka čez plot razpade. Med utapljanjem žalosti v alkoholu Cal spozna izkušenega osvajalca ženskih src Jacoba (Ryan Gosling). Ta vzame Cala pod svoje okrilje, ga stilsko preobrazi in nauči njegovih osvajalskih trikov. "Novi" Cal je pri osvajanju sicer res uspešen vendar ga romantične afere ne zadovoljijo. Prav nasprotno, prične se zavedat, da še vedno ljubi Emily. Medtem Jacob spozna dekle (Emma Stone), ki izstopa iz množice njegovih dotedanjih trofej in se zaljubi vanjo.
Čeprav se Crazy, Stupid, Love skoraj zagotovo ne bo vpisal med klasike, pa je kljub temu zabaven predstavnik svojega žanra. Sama sem ga gledala brez kakršnih koli pričakovanj, zato me je prijetno presenetil. Zgodba je zanimiva in zabavna. Humor je po mojem okusu, za moj okus je film tudi ravno prav pocukran. Kljub temu, pa kakšnega globljega vtisa ne pusti. Je prijetno razvedrilo, ki pa hitro utone v pozabo.
Liki so zanimivi in zabavni. Menim, da igralci svoje delo dobro opravijo. Celo Steve Carell, ki mi gre običajno v svojih vlogah na živce, mi je v tem filmu ni šel. Juliane Moore mi je s vsakim filmom kjer se pojavi bolj všeč. Ryan Gosling odlično zgleda. Je bilo vredno pogledat film že samo zaradi njega.
7/10

trailer:
http://trailers.appl...razystupidlove/
  • 0

#3491 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 October 2011 - 08:42 PM

Ondine (2009)

happy.gif wub2.gif

IPB Image

Najprej moram reči oziroma zahtevam, da Colin Farrell od zdaj naprej igra samo še v dramah, in ne več neposrečenih in posiljenih komedijah (Horrible Bosses ermm.gif ), ker so mu tovrstne vloge pisane na kožo, in se v celoti pokaže njegov talent. wub.gif Obožujem ga, sploh tukaj je neverjeten.

Zgodba je posebne narave, v bistvu gre za pravljico, ampak tako malo drugačno. Osebno sem velik romantik po srcu, ne prenesem pa pocukranosti; se pa splača prebiti čet goro pol-izdelkov in kvazi romantičnih stvaritev in pa precenjenih bedarij, da prideš do Ondine, in temu filmu podobnih izdelkov.

Ribič nekega dne v svojo mrežo na odprtem morju ujame deklico, morsko deklico, oziroma selkie. Sreča se mu redko nasmehne, z ženo ne živita več skupaj, njuna hčerka pa hodi vsak dan na dializo, ker je zelo bolana.

Ampak včasih življenje navadnim smrtnikom pripravi presenečenje, četudi v obliki morske deklice.

Odlična igra hčerke (Annie), Ondine ('morska deklica' - Alicja Bachleda wub2.gif ), sploh pa Colin.

--9/10
  • 0

#3492 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 10 October 2011 - 09:00 AM

QUOTE(Sally @ 16. 8. 2011 - 14:25) View Post

Jane Eyre (2011)

IPB Image

Vsebina:

After a bleak childhood, Jane Eyre goes out into the world to become a governess. As she lives happily in her new position at Thornfield Hall, she meets the dark, cold, and abrupt master of the house, Mr. Rochester. Jane and her employer grow close in friendship and she soon finds herself falling in love with him. Happiness seems to have found Jane at last, but could Mr. Rochester's terrible secret be about to destroy it forever?

Film popolnoma po mojem okusu. Podobno kot Pride and prejudice, cel film se čuti hrepenenje, čakaš da se kaj zgodi, ko se zgodi ti gredo wub.gif wub.gif kocine pokonci. Lepa biografija o Jane Eyre, naprej deklici in potem ženski, ki je precej izobražena in stoji za svojimi normami in načeli. Iz tira jo vrže starejši moški, pri katerem je zaposlena....In zgodba se zaplete.

8,5/10

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 17. 8. 2011 - 12:42) View Post

Včeraj sem se z navdušenjem spravila gledat ta film in na koncu ostala razočarana. Meni je to primer
filma brez duše. Ni se me dotaknil nič. Glavna igralca totalno neprepričljiva, sploh on. V meni ni bilo
nobenega tistega pričakovanja, da se bo že končno nekaj zgodilo. Premalo sta se njuna lika razvijala v
smislu medsebojnega spoznavanja, kar naenkrat je bilo vse, totalno prazno.

4/10

Se 100% podpišem pod Fluffy. Naredili TOČNO to kar, so naredili filmu Pride&Prejudice - počasno hrepenenje, navezovanje, simpatiziranje stlačili v film, kjer zgodba popolnoma izgubi dušo!!! Ne pokaže dovolj, kaj je preživela kot deklica, zakaj je postala taka. Niti ne prikaže kako in ZAKAJ sta se navezala. Zakaj mu je zlezla pod kožo.
Razočarana - popolnoma.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3493 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 11 October 2011 - 11:34 AM

A Man for All Seasons (1966)

IPB Image

The story takes place in 16th century England. But men like Sir Thomas More, who love life yet have the moral fiber to lay down their lives for their principles, are found in every century. Concentrating on the last seven years of English chancellor's life, the struggle between More and his King, Henry VIII, hinges on Henry's determination to break with Rome so he can divorce his current wife and wed again, and good Catholic More's inability to go along with such heresy. More resigns as chancellor, hoping to be able to live out his life as a private citizen. But Henry will settle for nothing less than that the much respected More give public approval to his headstrong course.

IMDB 8.0 klik
Trailer

Na film sem naletela nepričakovano. Sicer zamudila začetek, a me je zgodba prav posrkala vase.
Dogajanje je postavljeno v 16. st. za časa vladavine Henrika VII (Robert Shaw) in njegovih obupnih poskusov si najti družico, ki bi mu rodila sina, zaradi česar je prišel v konflik s cerkveno ustavo in papežem, ki mu nista dovoljevala ločitve od prejšnje žene, da bi poskusil z drugo.
Četudi je na svojo stran pridobil celoten senat, ki je bil mnenja, da spada njegova želja pod izredne razmere za rešitev vladavine, mu to nikakor ni uspelo pri svojem kanclerju Thomasu Moreu (odličen Paul Scofield) - odvetniku, socialnemu filozofu, avtorju, politiku in priznanemu renesančnemu humanistu -, čigar mnenje in podpora sta mu zgleda pomenila največ.
Tako se začne bitka Thomasa, stoječega za svojimi načeli, zapriseženega Bogu in zvestemu pravici, proti prežeči obtožbi veleizdaje, ki je v tistem času pomenila smrt z obglavljanjem.

Mojstrska, prepričljiva,
a ne preveč (meni nevšečna) teatralna, kot to zna pritiči starejšim filmom, igra. Priporočljiv vsem ljubiteljem zgodovinske tematike, vrhunskih dialogov, psiholške in filozofske retorike, ki je zasluženo pobrala 6 Oskarjev, 27 ostalih nagrad ter 5 nominacij.

9+/10

Še članek iz Wikipedie o glavnemu liku (KLIK) in izluščena zanimivost (prikriti spoiler!)"He is recognised as a saint within the Catholic Church and is commemorated by the Church of England as a "Reformation martyr". He was an opponent of the Protestant Reformation and in particular of Martin Luther and William Tyndale."
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#3494 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 October 2011 - 09:10 PM

Trainspotting (1996)

Mislim, da smo ta film že vse gledale, če ga pa še nista, naj vam moj prispevek v tej temi služi kot opomnik, da si ga ogledate. Sama sem ga prvič gledala ko je prišel ven, in sem se precej malo spominjala glede vsebine filme; okvirno mi je bilo jasno, kaj je rdeča nit, sem pa danes prijetno obudila spomine.

Ewan McGregor je Renton, mladenič, del edinburške heroinske scene, skupaj s Sick Boyem, Tommyjem in Spudom, se odloči, da bo spremenil svoje življenje in postal čist. To mu ne gre najlažje od rok, kljub podpori staršev, saj ga prijatelji vedno znova potregnejo v začarani krog heroina.

Me pa zanima kako si ve razlagate konec filma? Namreč, Mark (Ewan) na koncu ukrade veliko denarja, 12 tisoč funtov, pač opehari svoje prijatelje, in v zadnjem kadru ga vidimo kako gre čez most, in nam gledalcem obljublja, da se bo spremenil, postal en od nas, začel gledati televizijo, si omisil družino; preprosto počel vse tiste stvari, od dolgočasnosti od katerih je do zdaj dokaj neuspešno bežal.

Jaz sem razumela, da se posmehuje na koncu, ker je ob teh besedah imel na obrazu tak premeten nasmešek; mislim, da je še vedno delal isto kot prej, tisti denar je pa prej ko slej končal v njegovi žili. Nekako podobno kot Alex deLarge v Peklenski pomaranči, ko tudi reče na koncu: I was cured, all right, ampak to še zdaleč ne pomeni, da so ga dejansko uspeli ozdraviti.

Film je režiral Danny Boyle (Slumdog Millionaire, 127 Hours, itd.).

In še en skok iz preteklosti v prihodnost:

Sick Boy - Jonny Lee Miller

Prej in zdaj

IPB Image

IPB Image

Tommy - Kevin McKidd

IPB Image

IPB Image

9/10

• 0

#3495 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 13 October 2011 - 11:17 AM

Water for elephants (2011)

IPB Image

Vsebina: After his parents' death, Jacob Jankoski is left penniless and homeless. Events lead him to joining the circus as their vet, working under their unstable boss August whose violent tendencies give everyone reason to be cautious around him, including his beautiful and quiet wife Marlena, whom August is very possessive of and who Jacob finds himself soon falling in love with.

Film posnet po knjižni uspešnici. Zgodba temelji na ljubezni med Jacobom in Marleno ter kaj vse sta pripravljena narediti zanjo. Jaz ne padam toliko na ljubezenske filme in cirkusev tudi ne maram, me je pa zelo ganil en prizor, s slonom cry.gif ...kaj več ne povem.
Reese zelo dobra odigra svojo vlogo, ji paše ta lik, pattinsonu nekoliko manj.
Konec filma mi je preveč ''pocukran'', ampak tako je pač po knjigi.

Ocena: 6,5/10
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3496 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 October 2011 - 06:57 PM

Nae meorisokui jiwoogae (A Moment to Remember) (2004)

IPB Image

A Korean love story about a young couple's enduring love, which is tested when 27 year old Sun-jin is
diagnosed with a rare form of Alzheimer's disease.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Film, ob katerem sem jokala kot že dolgo ne. Ö Pa to že medmes, čeprav sta mi glava igralca delovala kar
nekoliko leseno, to ni oviralo mojega močnega doživljanja tega filma. Spremljamo ljubezensko zgodbo mladega
para, ki se na koncu spremeni v pravo tragiko, mene se tovrstne zadeve, povezane z kruto boleznijo, zelo
dotaknejo. Ko bi naj začela njuno ljubezen zajemati z velikimi požirki, dobi ona diagnozo alzheimerjeve bolezni,
stara je bila komaj 27 let. Nepredstavljivo težka bolezen, tako za bolnika, morda še bolj za partnerja in vse
ostale, njemu blizu. Nepredstavljiva misel, kako tvoj partner, oseba, ki ti pomeni vse na svetu, izginja. Izginja
njegov karakter, spomini. Ne prepozna te več. Če tako pomislim, je to še hujše kot dejanska smrt, čeprav po
eni strani ta bolezen smrt tudi je - smrt duše, smrt vsega, kar si.

9/10
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#3497 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 October 2011 - 04:07 PM

Hanyo aka The Housemaid (2010)

IPB Image

A man's affair with his family's housemaid leads to a dark consequences.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Od tega filma sem si obetala več, predvsem več napetosti, obarvane z erotiko, dobila sem pa neko bledo,
prežvečeno, mestoma dolgočasno zgodbo z relativno hecnim koncem.
Spremljamo dokaj tipično zgodbo - bogata familija (mož biznismen je na čelu, jasno) zaposli, poleg
že ene stare, novo in mlado služkinjo. Od moža žena je noseča, tako da on ostaja na suhem in si zabavo
najde v tej služkinji. Ona se vsemu temu brez vprašanj naivno prepusti. Vse skupaj je pa prikazano nekam na
hitro, ni nobene take žgečkljive erotike, itd.
Služkinja seveda zanosi, ko to izve njegova žena (pa seveda mama, ki pridno skrbi, da ne bi vso bogastvo
splavalo stran), je celi halo, na vsak način hočeta, da splavi, seveda krivita bolj ali manj njo (on itak ni
nič kriv, kakopak), ki je totalno ponižna in se pusti ženi oklofutati. Vse je zelo medlo, film brez duše, igra vseh
slaba. Konec je bil meni dokaj komičen, čeprav je menda njegov namen velika dramatika. Izpostavila bi
edino njuno hčerko, ki je zelo dobro opažala situacijo okoli sebe ... kot lik je zagotovo v mojih očeh
izstopala. Drugače pa film, ki ga lahko mirno preskočite. Je pa to remake filma, tudi korejskega, iz leta 1960.
Na spletu berem pohvale na račun igre in zgodbe, meni je film daleč od kakšnega nadpovprečja, še povprečju
se težko približa.

3/10
  • 0

#3498 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 October 2011 - 10:23 PM

The Number 23 (2007)

IPB Image

Glede te drame/trilerja prebiram mešane občutke komentatrjev po spletu, osebno pa lahko rečem,
da se strinjam s tistimi, ki jim je bil film všeč. Namreč - navdušila me je atmosfera, ki je odlična
(temačna in zelo misteriozna), ter glasbena podlaga. Režisersko taktirko je tokrat vihtel Joel Schumacher,
ki ga ni potrebno posebej predstavljati, UPAM.

Zgodba v filmu govori o Walterju (Jim Carrey), ki za svoj rojstni dan od žene dobi knjigo, s katero
kmalu postane dobesedno obseden, saj začne misliti, da knjiga govori o njem. Povsod začenja videti
številko 23, v svojem rojstnem dnevu, v svojem naslovu, na avtobusu na ulici, itd. Daje ga grozna
oblika paranoje, pred katero ne more uiti. Obsedeno še naprej bere knjigo, a zdi se, da mora zadnje -
se razume - 23 poglavje, napisati sam.

Kot sem že napisala, v filmu je prisotna zelo temačna atmosfera, predvsem ko prikazuje drugi
svet, svet, ki je predstavljen v knjigi. Glasbena podlaga pa je samo še pika na i.
Osebno nisem ob gledanju izgubila zanimanja niti za sekundo, in se komaj čakala, da bom
videla, kako se bo končal, in kako se bodo stvari razkrile.

Prijeten triler, obstajajo seveda tudi boljši, a tudi ta ni slab.

Ne morem najti 23 razlogov za ogled, lahko pa rečem, da vam bo všeč,
če ste ljubiteljice misterioznih trilerjev in številke 23. laugh.gif laugh.gif

Carrey je dober, jaz ga ne maram preveč v komedijah, v dramah se pa vedno izkaže.

8/10
  • 0

#3499 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 15 October 2011 - 09:22 PM

Cars 2 (2011)

IPB Image

Ker mi je bil prvi del precej všeč, je bil ogled drugega seveda obvezen. wink.gif

Prijetna stvaritev, risanka, gledala sem v BluRay formatu, kar je še posebej zanimiva
izkušnja. Cars 2 je mednarodna risanka, saj junaki, ki smo jih imeli čast spoznati že v
prvem delu (Mater, Lightning McQueen in pripadajoča druščina) potujejo vse od
Tokija, Pariza, Italije pa vse do Londona. Zopet je na preizkušnji njihovo prijateljstvo,
poleg tega bodo pa s skupnimi močmi še storili nekaj res dobrega za skupno javnost.

Kaj je dobro?

Grafika je nadodlična, občasno sem imela resnično občutek, da sem sredi dogajanja.
Sploh v prizornih, kjer kaže mesta, Italijo, ali London, vse podrobnosti in način, kako
natančno je vse narejeno, narisano. Večino časa imaš občutek, da gledaš film,
in ne risanko.

Presenetljivo veliko akcije, kot bi gledali narisano Misijo nemogoče, ali Jamesa Bonda.

Kaj bi bilo lahko boljše?

Zgodba je nekaj srednjega, recimo da delno predvidljiva, saj vemo, da se vse tovrstne
risanke končajo na podoben, srečen način; ponavadi pa nam servirajo še kakšno
življenjsko modrost. Torej, pričakovano, ampak tudi tipično za tisanke tega tipa.

Film se tokrat osredotoča na Materja, in ne tako zelo na McQueena, na veliki
preizkušnji je tudi njuno prijateljstvo. Osebno me je živciral njegov naglas,
južnoameriški, pravi redneck. huh.gif

Manjka razvoj karakterjev.

Vseeno pa nisem vriskala od veselja ob gledanju. Povprečno, še zdaleč ne slabo,
ampak nekaterim drugim, meni ljubšim risankam, ne seže (do kolen) visoko.

6/10
  • 0

#3500 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 October 2011 - 09:17 PM

Midnight in Paris (2011)

IPB Image
Končno mi je uspelo pogledati ta film. Mene je seveda pritegnil že naslov. Film govori o ameriškem pisatelju Gilu, ki s svojo zaročenko in njenimi starši obišče Paris. Enkrat zvečer sam blodi po Parizu in ob polnoči pripelje avto, v katerem je nekaj ljudi, ki ga vabijo naj vstopi. On vstopi in peljejo ga na zabavo kjer ugotovi, da je preskočil stoletje. Torej, znašel se je v letu 1920. Tako spozna vse svoje literarne idole, ki mu dajejo inspiracijo za pisanje. Zgodba se potem razpleta, ampak ne bom povedala kako.
Meni je film noro všeč. Prvi faktor zakaj mi je všeč je Paris in dejstvo, da je film sneman v Parizu. Čudovito mesto, čudoviti prizori. Drugi faktor je Woody Allen, ki je moj omiljen režiser in tretji faktor je res lahkotna zgodba, v kateri nastopi tudi Carla Bruni. Torej, Paris, Woody Allen, Carla Bruni, kakšna francoska beseda tu in tam, to je vse kar jaz rabim.
Filmu sicer ne bom dala najvišje ocene, ker poznam ogromno filmov, ki so mojstrovine, kar ta pač ni. Ta film nahrani mojo frankofono dušo in me animira, zato mu dam 8 točk. Opozarjam pa vas, da vam film ne bo tako zelo všeč kot meni, če pač niste frankofili smile.gif.

8/10
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users