Kaka debata
Binci ma svojo postlo. Na mojo se pride zgolj pocartlat na moje povabilo. Ponoči pa jaz brcam naokoli in so že tipi plavi, ne rabi bit še ona. hehe
Sicer pa meni je čudovito imeti psa ali mačko ob sebi v hiši /stanovanju. Takrat je resnično družinski član, takrat imam očutek, da imam psa (poleg vseh možnih pasjih aktivnosti). Seveda je treba naučit določenih pravil sobivanja-do takrat je gibanje omejeno-ali kak hodnik ali hišni boks. Potem pa prosto po stanovanju/ hiši. Je pa pogoj, da je pes redno razbolhan, stuširane tace, postriženi kremplji, pa 1x tedensko jo z vlažno krpo prebrišem. Pa več je čiščenja-normalno.
veriga, boks, vrt...spodbudi psa k neželenim vedenjem-lajanje na mimoidoče, kopanje lukenj...in moj večni strah-zastrupitev, ugrabitev (folk je pač netoleranten)...Izjemoma mi je dober varno postavljen boks, prostoren, zavarovan pred vremenskimi vplivi in pred dražljali ter morebitnimi pobegi, ob poguju, da je čez dan, ko smo doma, pes v hiši in tam tudi spi. A je že kdo poslušal nočni koncert vaških psov, ki spijo zunaj? Jasno da jih zmoti vsak jež, mačka, vonjave...
Da bi bil pa zgolj zunaj ali v garaži-se mi zdi pa neugodno za pasjo psiho-so krdelne živali, ki potrebujejo tesen stik s svojim krdelom (nami) v čim večji meri.
no tole je pa novi cimr, mešanc z mopsom...se bosta z Bino še spoznala
[attachmentid=6780]