Jump to content

Photo

Slike vaših hišnih ljubljenčkov

• Please log in to reply
5577 replies to this topic

• Guests

Posted 22 June 2010 - 10:17 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 21. 6. 2010 - 16:02) View Post

bla bla bla to sm tud jst rekla...zdej me pa poglej blush2.gif

Meni je bilo blazno smešno, ko smo dobili psa in je mami rekla 'ampak bo zunaj'. V roku enega tedna je bilo: 'ok, lahko bo v veži', potem 'dobro, lahko je v stanovanju, ampak na kavč pa ne sme'. Na koncu je redno ležal na kavču laugh.gif . Do postelje pa res nikoli ni prišlo. smile.gif Jaz imam pa ravno do mačk malo zoprn občutek, ker zlezejo povsod, po mizi, po pultu in to bi me res znalo motit. Nisem sicer cat person, ampak bom pomoje vseeno na koncu pristala s kakšnim mačkom, ker jih ima fant rad, jaz jih pa tudi počasi vzljubljam.
  • 0

#3482 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 June 2010 - 10:45 AM

QUOTE(DiLeMa @ 21. 6. 2010 - 23:17) View Post

Mene pa bi ful motilo, če bi pes/maček ležal na mizi.
Sej tudi sama ne sedim z golo ritjo na jedilni mizi, moji domači prav tako ne, meni se to gabi.
Tam se prehranjujem in niti pomislit ne morem, da bi prej nekdo gor ležal, še posebej gol, glede tega sem zelo aklih.

Sej je vseeno, ko te ni, oz. ko spiš bo maček/pes počel, kar mu pade na pamet.

Pa kdo pravi, da ne sedimo z golo ritjo na jedilni mizi? biggrin.gif Probajte, življenje je vliko lepše tako. laugh.gif

Ne res, meni se domače živali in "domači" ljudje ful ne gabijo. Konec koncev, če lahko seksaš z nekom, je pol tudi vseeno, če se ovi z golo ritjo nekam posede.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3483 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 June 2010 - 10:47 AM

No, jaz psa ne bi pustila samega v hiši, ampak bi bil zunaj na ograjenem travniku, ko mene ne bi bilo. Psi so pač še vedno živali, lahko kaj spraska, zgrize kak kabel, itd.
Pa jaz ne enačim sedenja na stolu z golo ritjo (sicer mi tudi to ni višek čudovitosti) z nagim drajsanjem po površini, ki ima kontakt s hrano, tle smo si pač različni.

Sicer pa kakor kdo hoče, meni je gladko vseeno, če komu živali magari serjejo in ščijejo po jedilni mizi, glavno da imam jaz pošlihtano.
Mene moti to, da kak čudak očita v smislu, da ako pač ne bi pustila živali, da se poči ravno kamorkoli se ji zahoče, pa jih nimam rada in podobne debilčkarije.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3484 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 June 2010 - 10:53 AM

No no, normalen socializiran pes ti ziher ne bo stanovanje spravil v razsul, pa četudi imaš dobermana. Moja je sama doma praktično vsako jutro ko smo v službi/šoli, dostikrat celo v duetu z mačko in še čisto nikoli nič ni bilo. wink.gif Verjamem sicer da se to morda zna zgodit ampak pol je problem že drugje, če mene vprašaš in pol takega psa a priori ne puščaš samega.

Moja Ayla hodi povsod, nikjer ji ni prepovedano razen jedilna miza, pa še to ne zato ker bi se nam gnjusilo ampak ker tam gor nima kej iskat niti je ne vleče pa tudi sama ne more splezat gor. Drugače pa kavč, postelja, ni da ni. Če živi z nami je smatrana kot polnovredni družinski član in posledično ima tudi vse pravice. Osebno jo tudi smatram za enako čisto/snažno nam. (jap, zgražanje all over! biggrin.gif)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3485 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 June 2010 - 10:54 AM

Nisem govorila o razsulu, zdej pa mal pretiravaš. smile.gif Jaz sem samo podala svoj pogled na zadevo, je pa seveda res, da se zadeve razlikujejo od psa do psa, niso vsi enako (oz. niti dva si nista enaka).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3486 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 22 June 2010 - 10:55 AM

Sam mačka je težko naučit, da ne hod na mizo, res, midva sva ga full kregala vsakič k je skoču na mizo, tko sva delala ene 3 mesce, k je 100x fasal in bil nadrt, verjamete alpa ne, 101 je spet skoču gor...če pa ne druzga, ma pa žurko ko je sam doma alpa ponoči. Nevem mačka je res težko kej naučit.
Drugač pa recimo velkega psa tut jst ne bi mela glih povsod, ker majo res ornk vonj, ampak naše čivave pa skos spijo v postli, po kavčih, ni da ni, jaz psički skos lupčkam trebuh k to ji najbol paše, pa zdej lahka kera bruha zarad tega, ampak men se bol gravža jest z isto žlico s katero je jedu en človek prej, kokr pa lupčkat naše pse laugh.gif
  • 0

#3487 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 June 2010 - 10:58 AM

QUOTE(levck @ 22. 6. 2010 - 11:55) View Post

ampak men se bol gravža jest z isto žlico s katero je jedu en človek prej, kokr pa lupčkat naše pse laugh.gif

Kot da bi jaz napisala. Men se tut ne bi gnjusilo ji dat jest z žlico katero jaz uporabljam laugh.gif

Mah, moje mačke jaz niti enkrat nisem na mizi dobila, ve da ne sme in to je to. Na postelji pa že dostikrat biggrin.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3488 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2010 - 11:00 AM

Ja itak, maček ti bo pref fakiča pod nos pomolil, kot pa prenehal s svojimi lumparijami - sam to je pol čara imet mačka. laugh.gif

Ena kolegica isto ne pusti, da bi mački skakali po mizi oz. kuhinjskih delovnih površinah, pa vsakič ko je zdoma par ur najde kake piškote po tleh itd, kar priča, da veselo šetajo, kjer ne bi smeli. Vpričo nje pa ne, oz. kao niso, zdaj je že itak obupala.

Meni se, kot je že ena napisala, take zahteve zdijo smešne, lih zato, ker v veliiiiiki večini primerov ta isti človek popusti. Dovro, pes res težko skoči na jedilno mizo, samo se mi zdi tako pričakovanje jalovo predvsem v primeru mačk. Saj ga dol vržeš, pa pobrišeš predno daš hrano gor. Dlake (če je problem v njih) pa itak frčijo cel čas po stanovanju v vsakem primeru.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3489 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 22 June 2010 - 11:04 AM

Ja, sej mene ne mot recimo če gre na mizo, ampak k mamo pa obiske pa polhno hrane na mizi pa pol una dlaka vsepovsod, pač ne more bit še mačk gor ampak če mu enkrat dovoliš bo skos skaku, tko da jaz sm čist zadovolna, če si ne upa kadar sva midva doma, če naju pa ni, pa nej skače okol, kaj češ. Itak skoč na najvišjo polico v kuhni in se uleže v pekač, pa vedno pije vodo iz umivalnika alpa kšnega kozarca, tko da to pač vzameš v zakup, če maš mačka.
  • 0

#3490 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2010 - 11:08 AM

Pa sej pravim, da ga pa takrat dol vržeš, oz. ko maš hrano gor, mu ne pustiš, da na mizo skače.

Nam je Okica enkrat apfelštrudl iz pečice ven potegnila pa po celi kuhinji rauznesla. laugh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3491 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 22 June 2010 - 11:10 AM

Jaz mislim, da če mu enkrat pustiš, je konec. Pri dragemu doma majo mačko ki skos hod na mizo in potem mamo sladico na mizi in se mačka vleže dobesedno na torto no...pa jo dajejo prej 5x dol pa spet skoči, edina rešitev da jo ven vržejo.
Jaz sm zdej dosegla da ne hod na mizo kadar sva doma in je prav fajn, prej je skos silu v krožnik pa neki s taco hotu hrano krast itd itd, zdej je na kavču in lepo gleda. Brez fehtanja brez skakanja, brez da bi ga mogla ven metat itd.
  • 0

#3492 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2010 - 11:18 AM

Hmmm odvisno zgleda, kako so mačko navajali od malih tac, pa če jo tudi sicer hranijo "z mize". Naše vedo, da na mizi ni nič zanje, nikoli jim nismo dajali hrane s krožnika, pa se zato ne sučeta preveč naokoli. Vest, da je hrana zanju v njunima posodicama, vesta kje sta ti dve posodici, na mizo se pa hodita samo crkljat.
Če je hrana gor in skočita na mizo, gresta po hitrem postopku dol. Če ne bi hotela, ju pač malo šeškneš.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#3493 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 June 2010 - 01:14 PM

Ja no točno tako.

Če mu nikoli nisi dajal hrane iz mize, če mu nikoli nisi dovolil da skoči na mizo, pol res ne vem kako za hudiča naj bi bil maček tak.
To enostavno ni res. In mačka se skozi celo življenjsko obdobje da marsikaj naučit, tudi kasneje ko je star.
Moja se je pri 13 naučila it na mački wc v bajti...In izključno tja.

Je blo pa treba kar nekaj postavljanja v Wc....in potrpljenja. ampak se je naučila.

Enako moja mačka nikoli ni skakala na mizo, na pult, pila vodo iz pipe O_o...

Pa tudi hrane je bila navajena ob točno določeni uri. Živali morajo imeti red. Za jest je dobila zjutraj okrog 8 in zvečer okrog 8.

Vmes je bila pa vse velika izjema, običajno se je sprehodila po kosilu na kompost in tam kaj pobrala...

Pri M. pa čist druga zgodba, zame osebno je to nevzgojena mačka.
Skače na klop, leži povsod, na vrhu kavča, po posteljah, po pultih, ma kjerkoli no povsod pušča svoje dlake. Teži za hrano, reda hranjenja pa nimajo, preko dneva ko se spomnijo. jao krneki.

In je zoprna egoistična mačka.

Moja je imela svojega medveda na katerem je ležala, če se je kaj preveč sprehajala okrog in to (je pa imela dostop na kavč...) oziroma če je recimo bila ne vem kje, kjer ne bi smela biti, sem ji samo rekla Pejt na medveda in se je sparkirala točno tja.

Res je bila super in pridna mačka. Živali so take, kot jih vzgojiš, in če jih vzgojiš rpavilno, vedo kje jim je mesto in ne odlagajo svoje riti kamorkoli.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3494 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 22 June 2010 - 01:23 PM

Naš maček je zunaj in notri. Ponoči je večinoma spodaj v garaži oz. kurilnici (kdaj poleti tudi zunaj, ker pač ne pride v hišo in se noče prikazat pa četudi je mogoče le v grmovju pri sosedih biggrin.gif, pozimi vedno noter). Zdaj poleti čez dan pa res uživa če je zunaj. Daleč nikoli ne gre in če ga kličeš takoj pride (če se mu le da vstat biggrin.gif ).
V hiši ima dostop ko smo doma tudi do dnevne, kuhinje, jedilnice. Ima ob kavču na tleh svojo deko in vedno spi tam gor. Na mizo nima dostopa in tudi sam nikoli ne skače gor. Tudi če smo ga kdaj pustili gor, ko smo šli od doma je vedno počakal na svojem mestu. Aja, pa v spalnico ga ne boš prepričal da bi vstopil. Mu mami ne pusti in ni šans da gre. Tudi zjutraj pride samo pred spalnična vrata in opozarja nase z mjavkanjem. Lahko pa hodi v mojo in bratovo sobo. Tu ima dostop tudi do postelje. Pa tudi na mizi mi je že zaspal. biggrin.gif
Aja, smo pa imeli mačka, ki se celo na tepih v jedilnici (pod mizo) ni upal. Ko se je levil mu mami ni pustila tam spat in potem se je tako navadil, da se je vedno ognil tepiha. biggrin.gif No, ta zdajšnji seveda poležava gor. Tako. Ima kar veliko svobodnega gibanja, ampak neke omejitve pa še vedno ima. Pač tako imamo pošlihtano. Vsakemu svoje. smile.gif

Drugače se pa zelo strinjam z Dileminimi besedami. smile.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#3495 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 22 June 2010 - 04:25 PM

Kaka debata laugh.gif
Binci ma svojo postlo. Na mojo se pride zgolj pocartlat na moje povabilo. Ponoči pa jaz brcam naokoli in so že tipi plavi, ne rabi bit še ona. hehe

Sicer pa meni je čudovito imeti psa ali mačko ob sebi v hiši /stanovanju. Takrat je resnično družinski član, takrat imam očutek, da imam psa (poleg vseh možnih pasjih aktivnosti). Seveda je treba naučit določenih pravil sobivanja-do takrat je gibanje omejeno-ali kak hodnik ali hišni boks. Potem pa prosto po stanovanju/ hiši. Je pa pogoj, da je pes redno razbolhan, stuširane tace, postriženi kremplji, pa 1x tedensko jo z vlažno krpo prebrišem. Pa več je čiščenja-normalno.

veriga, boks, vrt...spodbudi psa k neželenim vedenjem-lajanje na mimoidoče, kopanje lukenj...in moj večni strah-zastrupitev, ugrabitev (folk je pač netoleranten)...Izjemoma mi je dober varno postavljen boks, prostoren, zavarovan pred vremenskimi vplivi in pred dražljali ter morebitnimi pobegi, ob poguju, da je čez dan, ko smo doma, pes v hiši in tam tudi spi. A je že kdo poslušal nočni koncert vaških psov, ki spijo zunaj? Jasno da jih zmoti vsak jež, mačka, vonjave...

Da bi bil pa zgolj zunaj ali v garaži-se mi zdi pa neugodno za pasjo psiho-so krdelne živali, ki potrebujejo tesen stik s svojim krdelom (nami) v čim večji meri.

no tole je pa novi cimr, mešanc z mopsom...se bosta z Bino še spoznala
[attachmentid=6780]

Attached Files

• 0
IPB Image

#3496 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27454 posts

Posted 22 June 2010 - 04:34 PM

Hehe kera fajn debata. Mi k smo mele za en teden mačka, je lahko povsod zlezel, ker je bil pač samo začasno biggrin.gif In šel je tudi na mizo in cimri skoraj v solato padel, ker mu je na skledi pač zdrsnilo laugh.gif spal je pa itak pri meni smile.gif
  • 0

#3497 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 22 June 2010 - 07:02 PM

Ja, saj, mene sploh ne moti, da so mačke medtem ko jaz jem na mizi, starše moti, pa jih dajejo dol.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

• Guests

Posted 22 June 2010 - 07:41 PM

Moj pes je z nama notri (ker pač nimava vrta), ne sme na posteljo, ko pa je sam, pa nič ne uniči (enkrat sva ga snemala in je lepo spal, niti premaknil se ni). Mi je všeč, da vsaj, ko sem doma, da je pes ves čas z mano. Rad se me tišči, pa tudi če samo tako, da - ko tipkam kaj na računalu - leži pod mizo in me s tačko drži za nogo in mirno spi. smile.gif In če tako pomislim - tudi če bi imela vrt, bi mu dovolila, da bi bil notri. Če si cele dneve okoli, potem pa da bi bil še zunaj sam, ko sem doma? ermm.gif No go.
  • 0

#3499 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 22 June 2010 - 08:24 PM

QUOTE(Kalypso @ 22. 6. 2010 - 10:24) View Post

Dino & kost

Haha izgleda prav krvolocno. : D

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3500 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46119 posts

Posted 22 June 2010 - 11:24 PM

smile.gif Haha, Dino je vse prej kot krvoločen. Pravzaprav je pravi strahopetec. Zadnjič ko sva šla na sprehod v gozd je v nekem grmu nekaj zašumelo in se premaknilo in ni več hotel naprej po potki, ker ga je bilo strah. laugh.gif
Konkretno s to kostjo so pa bili cirkusi ko je iskal mesto kam bi jo zakopal. Mi je žal, da ga nisem snemala. Tekal je s to kostjo naokoli in gledal če ga gledamo, ko je mislil, da ga ne gledamo je zavil na vrt in kost "pospravil" med paradižnik. laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users