Vprašala bom za une dve pekarni, ki jih je povedal držim pesti, da med njima ni Mlinar

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 23 January 2015 - 06:29 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 24 January 2015 - 12:55 PM
dunajska pekarna, (skor šipci) hha
Posted 25 January 2015 - 01:43 AM
Jaz sem nekaj tednov nazaj še jedla sirov burek in mlečne stvari, pred kratkim pa sem se končno odločila in sprevidela da ni izgovorov proti veganstvu.
Grozljivo je, da živalske sestavine tlačijo prav povsod.
Moram se enkrat lotiti sama narest burek.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 January 2015 - 01:54 AM
Posted 03 February 2015 - 07:41 PM
Kaj lahko dam v maso za palačinke zmrznjeno (odtaljeno) sadje ali mora biti sveže?
[Napoleon]
Posted 03 February 2015 - 07:44 PM
Seveda lahko
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 February 2015 - 08:09 PM
Ok plan za odličen zajtrk je klavrno propadel, ke rso mi vsa jajca porabili >.<
[Napoleon]
Posted 03 February 2015 - 08:12 PM
Tudi brez jajc se da narest odlične palačinke/zajtrk
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 February 2015 - 09:48 PM
Do tell more
[Napoleon]
Posted 03 February 2015 - 10:19 PM
Meni je dobro že, če zmešaš moko in vodo.
Pablo Picasso
Posted 03 February 2015 - 10:31 PM
, sem šla googlat, ne predstavljam si kaki okus imajo. Bom raje na jajca počakala in imela kao clean verzijo brez moke.
[Napoleon]
Posted 03 February 2015 - 10:41 PM
Načini, kako nadomestiti jajca:
Drugače pa je receptov res, kolikor hočeš... Vtipkaj v google recimo vegan pancakes.
Danes sem hotela narest 'Oaty Apple Pancakes' iz moje knjižice receptov, ampak se mi potem ni dalo. Deluje pa slastno,
bom prilepila recept jutri.
Bill Bullard
Posted 03 February 2015 - 10:41 PM
Take bolj plain so, ne tako polnega okusa, ampak jaz imam rada te izsušene, čisto tanke, lomljive, papirnate, tako da so mi čisto kul.
Pablo Picasso
Posted 04 February 2015 - 08:12 AM
Hvala Matilda. Ti si šla na vegansko ne?
[Napoleon]
Posted 04 February 2015 - 08:18 AM
Ful dobre so samo ajdova moka + radenska.
Posted 04 February 2015 - 10:44 AM
Pred kratkim mi je Kinky dala ta recept za veganske ameriske in pridejo res super fluffy in okusne:
http://www.theppk.co...illow-pancakes/
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 February 2015 - 12:17 PM
Hvala Matilda. Ti si šla na vegansko ne?
Ja, čisto vegansko sem zdaj par tednov, sem si pa že prej kuhala 90% vegansko.
Eksperimentiranje v kuhinji mi je postalo zakon in s tem načinom življenja postane skorajda nujno, hehe.
Tako da, eksperimentirajte, ne bo vam žal.
Zadnjič sem šla delat kao kislo smetano... Nastala je majoneza.
Bill Bullard
Posted 04 February 2015 - 03:28 PM
A katera ve, kaj je žvarcet in bulje in kako se to naredi? Menda gre za neko staro, pozabljeno primorsko (?) jed - kolikor sem razbrala, gre za koruzne cmoke in nekaj z govedino, ampak je na internetu bore malo informacij (sva z mami ze pregledali recepte na razlicnih straneh, ampak jo bolj kaksni recepti/izkusnje iz prve ali druge roke zanimajo).
Posted 04 February 2015 - 03:35 PM
Prvo je podobno nekakšni obari, nekateri pravijo golažu, a jaz bi prej rekla obara. To drugo so pa koruzni cmoki ja, sladki - torej dodaš sladkor, cimet, rozine etc.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 February 2015 - 03:47 PM
Imas mogoce kak preverjen recept za cmoke? Letos imajo to dvoje namrec v osnovnih solah v sklopu gospodinjstva pri kulinaricnem tekmovanju, in se zdaj na Dolenjskem po glavi praskajo, kako naj se lotijo tega, da ne bo vse skupaj razpadlo v kropu med kuhanjem.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users