vprašanja (zanima me, ...)
Posted 28 June 2022 - 07:32 AM
Posted 28 June 2022 - 10:53 AM
Posted 01 July 2022 - 12:59 PM
Frida, je sedaj OK, si se otresla strahu?A je katera kdaj šla na tečaj varne vožnje, priporočate?
Jaz imam blazen strah pred hitrostjo, vožnja po avtocesti me spravlja v stres, švicam, čist sem napeta... Ne bojim se sebe, bojim se drugih voznikov, nepredvidljivosti zaradi hitrosti. Strah me je tudi, če ne vozim jaz, takrat še bolj v bistvu. Drugače res rada vozim po lokalnih cestah, obvoznica mi je že bedna recimo. Pa saj peljem na morje in vozim, premagujem ta strah, ampak vedno pride nazaj, nobenega napredka. Približno okej se počutim samo, če se vozim v velikem avtu.
Jaz dolga leta nisem vozila sploh, v LJ res ni bilo potrebe, niti si v študentskih časih ne bi mogla privoščit avta. Zdej pa to uspešno premagujem z eno inštruktorco (ni kar ena, ampak se prav ukvarja s tesnobo za volanom), sem kupila kondicijske ure. Če kdo rabi ali pozna koga, ki rabi kontakt.
Sam tečaj varne vožnje pa po mojih izkušnjah ne naredi ničesar v smislu, da bi se pri visokih hitrostih manj bal. Je koristen, definitivno, da spoznaš delovanje vozila na spolzkem, ob zaviranju v sili ipd. ampak najvišja hitrost na poligonu je 50 km/h.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 01 July 2022 - 01:17 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 July 2022 - 01:24 PM
Mene je hitrosti se vedno strah, dobro se pocutim v velikih avtih, v manjsih mi je bad. Moja bivsa sefica je ponavadi vozila 170 ali 180 km/h, prehitevala kot nora, mene je pa bilo strah, ko sem vozila dolge razdalje z otrokoma zadaj. Moj clio se na avtocesti trese pri 130 in grem tok hitro samo, ko prehitevam. Sem pa bila zdaj s sluzbenimi avtomobili nekajkrat naokrog in je bilo super, ker so avti novi, pospeske imajo super, tako da ni problem prehitet kamionov, pa tudi pri vecji hitrosti je avto stabilen, ne trese se in sem prav uzivala v voznji po avtocesti. Sem ful vesela.
Posted 01 July 2022 - 01:32 PM
Mene je ravno to zjebalo, da nisem rabila vozit in pac nisem. Leta. Zlepa se nisem znebila strahu/nelagodja, to je prislo sele z redno prakso.
Ne bom pisala, v koliko let se je razvleklo pri meni in v tem času se je strah le povečeval pa tud CPP znanje malce uide. Ni pa tako malo ljudi, ki po izpitu nekaj časa malo/nič vozijo, samo ne govori se o tem.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 July 2022 - 06:23 AM
Zdaj ze 4 leta spet vozim; ko sem sama ali z otroki, mi je ok na relacijah, ki jih poznam. Ce vozim koga drugega, imam full tremo, ker se zavedam, da nisem najboljsi voznik. Se vedno pa, ce se le da, sem veliko raje sovoznik. Voznja, ce ni standard Kamnik-Lj, me tudi utrudi. Sploh ne maram nepoznanih cest.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 02 July 2022 - 07:18 AM
Posted 02 July 2022 - 07:58 AM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 July 2022 - 11:06 AM
Evo mene s tržnice. Od doma sem šel ob devetih, mogoče malo čez, ko še ni bilo vroče. Založil sem se s sadjem in zelenjavo, se usedel na eno radensko (priznam, da me je zamikala dalmatinska travarica, pa sem se ji z rahlo muko odpovedal). Zdaj sem doma in malce počivam, predno se bom lotil kuhanja hobotnice. Korenček in stebla zelene sem že...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 03 July 2022 - 02:16 PM
Tudi jaz dolgo nisem vozila. Izpit sem naredila pri 21ih, potem pa nisem imela avta. Na faks sem hodila z javnim prevozom. Doma mi tudi niso pustili vozit. Samo nekajkrat sem peljala, ko je bil oče zraven. So mi govorili, da kao nisem sigurna, da bom razbila avto ipd. in seveda je zaradi tega moja samozavest še bolj padla in strah je bil še večji. Začela sem po malem vozit šele čez nekaj let, ko mi je fant dal brco v rit in sem vozila njegov avto. Ful me je bilo strah vsake nepredvidene situacije, nepoznanih poti. Šele sčasoma in s prakso je postalo lažje. Zdaj imam dobro leto prvič svoj avto in se zaradi menjave službe vsakodnevno vozim. Sem šele zdaj postala bolj suverena in me ni več strah za vsako stvar, veliko lažje ostanem mirna. Prej sem pa vsakič zakuhala, če mi je npr. crknil avto ali kaj podobnega.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 July 2022 - 05:28 PM
Posted 03 July 2022 - 07:42 PM
Posted 04 July 2022 - 06:49 AM
Jaz bi mojim zamerila, če mi toliko ne bi zaupali, da bi mi avto dali vsake toliko za voziiti, ko bi naredila izpit. A bratu so ga pa dali?
Ko sem naredila izpit je kmalu zatem oči umrl, tako da sem vozila več, kot bi sicer. Tudi moj bivši je živel v Avstriji, tako da sem precej vozila. Spomnim se, da ko sem imela izpit kakšen mesec mi je bivša tašča dala svoj ključ od avta in mi rekla naj grem po fanta v Celovec, da se njej ne da voziti. Čisto trda sem bila
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 July 2022 - 09:26 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 04 July 2022 - 09:28 AM
Meni tudi fotr ni dal avta, mogoče kdaj za peljat, če je bil zraven. Ampak ga doma niti nisem rabila, takrat sem potem v glavnem vozila avto od takratnega fanta, tako da jaz vozila sem kar, no, nisem zarjavela nikoli.
Posted 04 July 2022 - 09:29 AM
Bill Bullard
Posted 05 July 2022 - 08:53 AM
Ali se kdo kaj spozna na grafične tablice.
Gospodična si je zaželela za Digi bone, jaz sem pa prvič sploh slišala, da kaj takega obstaja
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 July 2022 - 04:28 AM
Ali uporabljate kakšno od električnih lovilcev komarjev, izkušnje?
Jaz včasih vklopim tisto raid zadevo, ampak so to strupi in me potem še cel dan grlo boli in kašljam.
Posted 06 July 2022 - 04:36 AM
4 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 1 anonymous users