Jump to content

Photo

Slike vaših hišnih ljubljenčkov

• Please log in to reply
5577 replies to this topic

#3461 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 21 June 2010 - 10:56 AM

Psi nasplošno raje spijo v spalnici, kar na postelji in so čim več skupaj s človekom. tongue.gif
Moja Bina pa noče biti sama zunaj-niti jaz nočem da bi bla, ker se zna prej kj zgodit-od lajanja, zaganjanja v mačke, govedo, zastrupitev...Piqet a tebe ni kaj strah, da bi ti ga kdo zastrupil? blink.gif

• 0
IPB Image

#3462 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 21 June 2010 - 11:05 AM

No ja, moj na pojstlo nima dostopa. Tudi s kavčom smo končali po prvem letu. Ponoči itak spi skoraj izključno noter, pri meni ali fotru. Poleti ima odprta vrata dnevna soba <-> terasa in prosto prehaja noter in ven. So pa dnevi, ko spi zunaj. Čez dan kadar dežuje je zunaj. Na kakšno lepo poletno noč je tudi zunaj. Celo zimo je prespal noter. Ne živim okoli bolnega folka, tko da me zastrupitev ne skrbi... Zaganjat se pa nima v kaj, mačke se ne pojajo po ulici, govedo, tako ali drugačno, pa tudi nima dostopa za ograjo. ;-) Laja tudi praktično nikoli, je bil ravno prejšnji teden pohvaljen od sosedov.

Gorazd je en jež, ki je že dvakrat obiskal moj dom in ga je pes zvečer z zanimanjem oblajal. biggrin.gif V uti je pa celo prespal prvo noč, ko smo jo dobil. Potem sem pa jaz butelj šel zadevo farbat in je izgubila vonj po njemu.
  • 0

#3463 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86493 posts

Posted 21 June 2010 - 12:05 PM

QUOTE(Piquet @ 21. 6. 2010 - 12:05) View Post
govedo, tako ali drugačno, pa tudi nima dostopa za ograjo. ;-)

laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3464 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 June 2010 - 12:57 PM

QUOTE(DiLeMa @ 20. 6. 2010 - 20:35) View Post

OMFG, crkujem od smeha. lol1.gif

Točno to. Tale uta je cel smeh. biggrin.gif

Pa itak, da noče bit not ves sam v eni temni jazbini brez oken. tongue.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3465 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 21 June 2010 - 01:03 PM

Okna sploh niso slaba ideja, zna bit, da bom naredil kaj v smeri dveh pleksi oken.
  • 0

#3466 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 June 2010 - 02:59 PM

Zame so psi izključno za ven in ni ene šanse da bi kdaj mel vstop v spalnico al pa na kavč. Niti v stanovanje ne.

Lahko je v garaži in spi tam če mu zunaj ni za spat, za v bajto mi pa ni. Razen če je pes mali.

Druga zgodba so mačke, pa tud mačko znam naučiti da ve kje ji je prostor. (na moji postelji ziher ne biggrin.gif )
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#3467 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26166 posts

Posted 21 June 2010 - 03:02 PM

bla bla bla to sm tud jst rekla...zdej me pa poglej blush2.gif
  • 0

#3468 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 June 2010 - 03:28 PM

Mja no, jaz itak nisem a dog person.
Sem a cat person. Mački mi dišijo, psi pa smrdijo pa če jih stokrat okoplješ. Zato so že apriori samo za do garaže. (sem mal neat freaka pa me mot vsaka kocina.)

Drugač pa sm mela mačko doma, pa ni mela vstopa v mojo pojstlo. Tja mam sam jaz vstop.
Pa kdja pa kdja M. laugh.gif
  • 0

#3469 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 21 June 2010 - 03:30 PM

QUOTE(Sally @ 21. 6. 2010 - 15:59) View Post

Zame so psi izključno za ven in ni ene šanse da bi kdaj mel vstop v spalnico al pa na kavč. Niti v stanovanje ne.

Lahko je v garaži in spi tam če mu zunaj ni za spat, za v bajto mi pa ni. Razen če je pes mali.

Druga zgodba so mačke, pa tud mačko znam naučiti da ve kje ji je prostor. (na moji postelji ziher ne biggrin.gif )

Kar elegantno rešiš tako, da si psa ne omisliš. smile.gif

Ker meni potegne živc, ko se mi psi izza ograj zaganjajo, kar zelo neugodno vpliva na Bino, ker je bolj plašne sorte. Pa dosti ljudem pomeni zunanji box ali ograja potuho in se premalo ukvarjajo s psom (dež, sneg, burja, tema v zimskem času in ima "kao svobodo" rolleyes.gif down.gif
  • 0
IPB Image

#3470 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46119 posts

Posted 21 June 2010 - 03:38 PM

Zame sta pes in mačka člana družine in ni šans, da jih zapiram ven. ermm.gif

In ja naša Biba lahko spi tud na moji postelji, če si to zmisli. sleep.gif
  • 0

#3471 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 June 2010 - 03:39 PM

Zakaj ne bi imela psa, če pač noče, da spi pri njej na postelji? Recimo moj fotr obožuje živali, res jih ima noro rad, pa je tudi mnenja, da psi spadajo ven in ne v hišo/stanovanje. Njemu je pač pogoj, da ima pes velik dobro ograjen vrt in veeeliko pozornosti lastnika, da pa se interakcija dogaja zunaj in ne v postelji/na kavču. Jaz ga čisto razumem, čeprav zase vem, da bom verjetno psa imela povsod, razen v postelji ne (to se mi pa res ne zdi primerno, ker psa ipak ne tuširaš vsak dan, pa zunaj taca in se valja, itd.).

BTW, pri sestrinem fantu imajo zlatega prinašalca Tiborja, ki je polnopravni član družine, to je res najsrečnejši pes na svetu, 4x na dan sprehod, non-stop cartanje, nikoli ni spregledan ali zanemarjen, vsi ga obožujejo. Pa vseeno nima vstopa v hišo oz. lahko gre samo v predsobo, spi pa v garaži. Zadnje čase sploh opažam dva ekstrema, eno je totalno zanemarjanje živali, drugo pa je obravnavanje živali kot ljudi, kar je meni bedarija - pes je še vedno žival, to ti pove vsak dober kinolog in poznavalev pasje narave, počlovečenje živali nikoli ni dobra ideja. Pes ne rabi spat na postelji, da bi se počutil ljubljenega in nevem kaj še vse.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3472 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 21 June 2010 - 04:28 PM

QUOTE(Kalypso @ 21. 6. 2010 - 16:38) View Post

Zame sta pes in mačka člana družine in ni šans, da jih zapiram ven. ermm.gif

In ja naša Biba lahko spi tud na moji postelji, če si to zmisli. sleep.gif

Strinjam. Jaz moji mačkonki dovolim vse. Spi z mano v postelji, pridno pri nogah in mi da lepo mir vso noč, niti vem ne, da je z mano... ok, včasih smrči biggrin.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#3473 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 June 2010 - 04:32 PM

Bolj se ne bi mogla strinjati z Dilemo, in to da mi en reče naj si ne omislim psa, ker se mi ne zdi primerno, da je v moji spalnici ali na mojem kavču....
je milo rečeno debilizem.

Pa tudi vsi psi se ne zaganjajo. Veliko se jih,precej je pa tudi takih, ki se niti slučajno ne.

Poznam pse na verigi (česar resnično ne oddobravam), ki so čisto mirni...
Od fanta je v ograjenem vrtu, pa še laja ne, kaj šele da bi v koga skakala...

Bližnji sosed pa ima dva nemška ovčarja pa še mimo ne upam tečt, ker se tako zaganjata v tisto ograjo, da se mi zdi da bi jo lahko sesula, mene pa razgrizla na prafaktorje ermm.gif ermm.gif

Recimo naša mačka je bla notri 90% časa, pa je na wc hodila ven. meni je blo to super. Pri fantu ima mačka eno sobo v kateri ima wc in mi je to čist mimo, ker mogoče so oni navajeni, ampak meni tisti vonj, čeprav pucajo dvakrat dnevno, ostane v nosnicah in mi je resnično nagravžen.

Tako da pri meni je tko; mačka wc zunaj, ostalo je lahko notri oz kjer ji paše.

Pes zunaj, notri če je mraz. Lahko pa skoz spi v garaži, če mu sede.
Da bi pa pustila nekemu velikemu psu da mi po stanovanju skače pa pač ne, žal. Psi so zame za ven. oziroma če že notri, samo v določenem prostoru/ih.

• 0

#3474 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 21 June 2010 - 06:53 PM

Jaz bi in psu in mački pustila, da spi na postelji, kavču, zaradi mene lahko spijo tudi na kuhinjski, jedilni mizi. BMK

Če je žival zdrava, se nimaš česa nalest od nje. Dokler psa redno pucaš, pri mački, če je hišna, teh problemov ni.
Nimam pa nič proti ljudem, ki pse puščajo zunaj, DOKLER Zanje zgledno skrbijo in poskrbijo, da jim ni prevroče, premrzlo itd. Za mačke pa raje vidim, da so noter, ker vsi vemo, kakšna stopnja smrtnosti in bolezni je med mačkami, ki "uživajo svobodno in brezskrbno" življenje na cesti, pa tistimi, ki živijo v hiši, oz. imajo redkejše izhode ven.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#3475 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 21 June 2010 - 10:17 PM

Mene pa bi ful motilo, če bi pes/maček ležal na mizi.
Sej tudi sama ne sedim z golo ritjo na jedilni mizi, moji domači prav tako ne, meni se to gabi.
Tam se prehranjujem in niti pomislit ne morem, da bi prej nekdo gor ležal, še posebej gol, glede tega sem zelo aklih.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#3476 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 June 2010 - 08:40 AM

Again, completely agree closedeyes.gif closedeyes.gif
  • 0

#3477 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 June 2010 - 08:43 AM

+1
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3478 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 22 June 2010 - 08:47 AM

Moj itak ne more ležat na mizi, ker je miza premejhna. biggrin.gif Bi pa lahko spal na postelji, če bi mu dovolil, ampak mu ne. Sploh zdaj, ko mu odpada dlaka.

Prejle me je zbudu tko da se je fuknu na pojstlo in mi začel grist uho... Gre rjuha, polhna dlak, takoj v stroj. =)
  • 0

#3479 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46119 posts

Posted 22 June 2010 - 09:24 AM

Dino & kost
[attachmentid=6779]

• 0

#3480 Ancka Pomarancka