Moja Bina pa noče biti sama zunaj-niti jaz nočem da bi bla, ker se zna prej kj zgodit-od lajanja, zaganjanja v mačke, govedo, zastrupitev...Piqet a tebe ni kaj strah, da bi ti ga kdo zastrupil?
Slike vaših hišnih ljubljenčkov
Posted 21 June 2010 - 10:56 AM
Moja Bina pa noče biti sama zunaj-niti jaz nočem da bi bla, ker se zna prej kj zgodit-od lajanja, zaganjanja v mačke, govedo, zastrupitev...Piqet a tebe ni kaj strah, da bi ti ga kdo zastrupil?
Posted 21 June 2010 - 11:05 AM
Gorazd je en jež, ki je že dvakrat obiskal moj dom in ga je pes zvečer z zanimanjem oblajal.
Posted 21 June 2010 - 01:03 PM
Posted 21 June 2010 - 02:59 PM
Lahko je v garaži in spi tam če mu zunaj ni za spat, za v bajto mi pa ni. Razen če je pes mali.
Druga zgodba so mačke, pa tud mačko znam naučiti da ve kje ji je prostor. (na moji postelji ziher ne
Posted 21 June 2010 - 03:02 PM
Posted 21 June 2010 - 03:28 PM
Sem a cat person. Mački mi dišijo, psi pa smrdijo pa če jih stokrat okoplješ. Zato so že apriori samo za do garaže. (sem mal neat freaka pa me mot vsaka kocina.)
Drugač pa sm mela mačko doma, pa ni mela vstopa v mojo pojstlo. Tja mam sam jaz vstop.
Pa kdja pa kdja M.
Posted 21 June 2010 - 03:30 PM
Zame so psi izključno za ven in ni ene šanse da bi kdaj mel vstop v spalnico al pa na kavč. Niti v stanovanje ne.
Lahko je v garaži in spi tam če mu zunaj ni za spat, za v bajto mi pa ni. Razen če je pes mali.
Druga zgodba so mačke, pa tud mačko znam naučiti da ve kje ji je prostor. (na moji postelji ziher ne
Kar elegantno rešiš tako, da si psa ne omisliš.
Ker meni potegne živc, ko se mi psi izza ograj zaganjajo, kar zelo neugodno vpliva na Bino, ker je bolj plašne sorte. Pa dosti ljudem pomeni zunanji box ali ograja potuho in se premalo ukvarjajo s psom (dež, sneg, burja, tema v zimskem času in ima "kao svobodo"
Posted 21 June 2010 - 03:38 PM
In ja naša Biba lahko spi tud na moji postelji, če si to zmisli.
Posted 21 June 2010 - 03:39 PM
BTW, pri sestrinem fantu imajo zlatega prinašalca Tiborja, ki je polnopravni član družine, to je res najsrečnejši pes na svetu, 4x na dan sprehod, non-stop cartanje, nikoli ni spregledan ali zanemarjen, vsi ga obožujejo. Pa vseeno nima vstopa v hišo oz. lahko gre samo v predsobo, spi pa v garaži. Zadnje čase sploh opažam dva ekstrema, eno je totalno zanemarjanje živali, drugo pa je obravnavanje živali kot ljudi, kar je meni bedarija - pes je še vedno žival, to ti pove vsak dober kinolog in poznavalev pasje narave, počlovečenje živali nikoli ni dobra ideja. Pes ne rabi spat na postelji, da bi se počutil ljubljenega in nevem kaj še vse.
Posted 21 June 2010 - 04:28 PM
Zame sta pes in mačka člana družine in ni šans, da jih zapiram ven.
In ja naša Biba lahko spi tud na moji postelji, če si to zmisli.
Strinjam. Jaz moji mačkonki dovolim vse. Spi z mano v postelji, pridno pri nogah in mi da lepo mir vso noč, niti vem ne, da je z mano... ok, včasih smrči
Posted 21 June 2010 - 04:32 PM
je milo rečeno debilizem.
Pa tudi vsi psi se ne zaganjajo. Veliko se jih,precej je pa tudi takih, ki se niti slučajno ne.
Poznam pse na verigi (česar resnično ne oddobravam), ki so čisto mirni...
Od fanta je v ograjenem vrtu, pa še laja ne, kaj šele da bi v koga skakala...
Bližnji sosed pa ima dva nemška ovčarja pa še mimo ne upam tečt, ker se tako zaganjata v tisto ograjo, da se mi zdi da bi jo lahko sesula, mene pa razgrizla na prafaktorje
Recimo naša mačka je bla notri 90% časa, pa je na wc hodila ven. meni je blo to super. Pri fantu ima mačka eno sobo v kateri ima wc in mi je to čist mimo, ker mogoče so oni navajeni, ampak meni tisti vonj, čeprav pucajo dvakrat dnevno, ostane v nosnicah in mi je resnično nagravžen.
Tako da pri meni je tko; mačka wc zunaj, ostalo je lahko notri oz kjer ji paše.
Pes zunaj, notri če je mraz. Lahko pa skoz spi v garaži, če mu sede.
Da bi pa pustila nekemu velikemu psu da mi po stanovanju skače pa pač ne, žal. Psi so zame za ven. oziroma če že notri, samo v določenem prostoru/ih.
Posted 21 June 2010 - 06:53 PM
Če je žival zdrava, se nimaš česa nalest od nje. Dokler psa redno pucaš, pri mački, če je hišna, teh problemov ni.
Nimam pa nič proti ljudem, ki pse puščajo zunaj, DOKLER Zanje zgledno skrbijo in poskrbijo, da jim ni prevroče, premrzlo itd. Za mačke pa raje vidim, da so noter, ker vsi vemo, kakšna stopnja smrtnosti in bolezni je med mačkami, ki "uživajo svobodno in brezskrbno" življenje na cesti, pa tistimi, ki živijo v hiši, oz. imajo redkejše izhode ven.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 21 June 2010 - 10:17 PM
Sej tudi sama ne sedim z golo ritjo na jedilni mizi, moji domači prav tako ne, meni se to gabi.
Tam se prehranjujem in niti pomislit ne morem, da bi prej nekdo gor ležal, še posebej gol, glede tega sem zelo aklih.
Posted 22 June 2010 - 08:40 AM
Posted 22 June 2010 - 08:43 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 June 2010 - 08:47 AM
Prejle me je zbudu tko da se je fuknu na pojstlo in mi začel grist uho... Gre rjuha, polhna dlak, takoj v stroj. =)
Posted 22 June 2010 - 09:24 AM
[attachmentid=6779]
Posted 22 June 2010 - 10:04 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users