Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36028 replies to this topic

#34661 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 February 2022 - 04:59 AM

Jaz jih imam, ja. Kupila sem si jih sicer šele pred 7 leti, ko sem bila na porodniški in sem ugotovila, da zunaj brez tega ne bo šlo. Men so super, tudi za vožnjo, absolutno. Jaz brez dioptrije (z navadnimi) nimam kaj, leč pa ne nosim. Imam pa zdaj že druge, sem menjala črne okvirje in stekelca za rjave, ki so bolj primerne za mojo polt in lase.
  • 0

#34662 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 10 February 2022 - 06:48 AM

Jaz pa sicer skos nosim lece, razen doma proti veceru, ko si ze enkrat odstranim makeup, imam ena ful stara ocala, ki so mi cisto presiroka in cudno stojijo, zato bi za v javnost rabila nova. Z mojo dioptrijo bodo draga ne glede na to, katere okvirje izberem, da o ceni soncnih ne govorim ... Glede na to, kako pogosto bi jih nosila, ne morem upravicit nakupa pa se skos bi me skrbelo zanje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#34663 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 February 2022 - 06:50 AM

Okrog 300 pridejo zame. Nazadnje sicer malo manj, ker sem koristila še recept za očala. Če lahko kombiniraš z lečami, potem si lahko tud neke navadne cenejše kupiš najbrž?
  • 0

#34664 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 10 February 2022 - 07:00 AM

Ja, z lecami lahko nosim katera koli. Zdaj imam ze dolgo Raybanke in vecinoma nosim te. Ce bi prisla v sluzbo z ocali, bi morala imet pa za voznjo soncna z dioptrijo ali pa vstavljat lece, preden grem v avto. Tiste zatemnjene klipsne za navadna dioptrijska ocala, mi pa izgledajo za dedke. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#34665 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26077 posts

Posted 10 February 2022 - 07:48 AM

Jaz sem cheapskate, nosim ali sončna očala brez dioptrije ali pa navadna očala z dioptrijo in kapo s siltom :D Ampak to tebi najbrž ni sprejemljiva opcija ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#34666 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 February 2022 - 07:55 AM

Jina, imaš klipsne zdaj za večino očal, vprašaj v optiki...

Jaz jih sicer nimam. Zjutraj nimam sončnih očal, potem pa, ko grem domov, si vstavim leče. Sončna očala z dioptrijo so mi pa bedna, ker moraš potem skoz menjavat, ko si v senci, greš kam noter itd...

• 0

#34667 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 February 2022 - 07:58 AM

Jaz grem kar noter s sončnimi, če je za kratek čas. Pa tudi zamenjat se navadiš, ni to tako strašno.
  • 0

#34668 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 February 2022 - 08:00 AM

Ja vem, da ni strašno. Pač, kako komu paše. :)

• 0

#34669 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27542 posts

Posted 10 February 2022 - 08:03 AM

Sestricna mislim,da si jih je tudi na porodniski omislila,zdaj pa pravi,da ji je res prakticno,ze za na izlete,morje...ampak ona se ni mogla odlocit a bi al ne pa je ati kupil 😁 potem je lazj ne 😁
  • 0

#34670 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 February 2022 - 08:09 AM

Ja, mene to res ne odvrne od tega, da bi jih imela, si ne predstavljam bit več brez. Ampak se pa ne morem pripravit, da bi probala leče, recimo, to mi sploh ni opcija.
  • 0

#34671 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 February 2022 - 08:14 AM

Na porodniški je pa nasploh neumno kupovati očala, ker se dioptrija po porodu lahko še ful spreminja.

• 0

#34672 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 10 February 2022 - 08:14 AM

Jaz sem cheapskate, nosim ali sončna očala brez dioptrije ali pa navadna očala z dioptrijo in kapo s siltom :D Ampak to tebi najbrž ni sprejemljiva opcija ...

Ne, za voznjo pa res ne. Danes sem ze na poti v sluzbo rabila soncna.
Prej kot da bi si omislila klipsne, si bom res vstavljala lece pred odhodom domov, kaj pa cem. Pa malo spremljala vremensko napoved, kdaj se mi bolj splaca it z ocali od doma. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#34673 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 February 2022 - 09:13 AM

Če te pečejo oči, pa priporočam umetne solze, če jih še ne daješ.

• 0

#34674 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 10 February 2022 - 09:21 AM

jaz sem prej cca 15 let skoz nosila leče ... od zjutraj, do večera predno sem šla spat. Zraven sem lahko nosila navadna sončna očala, saj imam tudi sama probleme z gledanjem v sonce oz. moje oči nimajo rada sončne svetlobe.

Pred 3 leti mi je okulist povedat, da se mi nošenje leč tako dolgo že resno pozna na očeh in če se imam rada (in svoje oči), mi resno svetuje, naj "neham srat" :D Sploh noro odsvetuje leče v kombinaciji z računalnikom. Da si delamo na dolgi rok s tem noro škodo. Jaz sem mu verjela.

Sem šla na očala in zdaj 90% časa nosim očala. Tudi svetlobe sem se kar precej navadila in večino časa lahko vozim avto z navadnimi očali. Leče nosim samo za šport in pa poleti na dopustu, kakšen vikend in takrat uporabljam dnevne oz. za dopust 14 dnevne. Kdaj tudi pomaga kapa s šildom reši dan.

O očalih z dioptrijo za enkrat nisem razmišljala. Mi je predrago, saj jaz še vedno menjam dioptrijo na par let. Zdaj pričakujem, da se mi bo začela nižat zaradi + in bom verjetno spet menjala.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#34675 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27608 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 February 2022 - 09:25 AM

Isto kot Kami. Tako sem se navadila na očala, da z lečami za računalnikom postanem kar živčna. Jaz sem si tudi na očala dala neka huda stekelca plus zaščito za monitorje, ni primerjave.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#34676 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19491 posts

Posted 10 February 2022 - 09:27 AM

Jaz z lečami sploh ne morem bližinskega dela delati, ne vem, zakaj, nekako ne znam izostrit.

Ja, okulisti priporočajo samo do 8 h dnevno leče.

• 0

#34677 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 10 February 2022 - 10:03 AM

Meni se niti ne spreminja več, letos sem sicer menjala očala in je bila manjša sprememba (cilinder), ampak komot še nosim prejšnja sončna očala, sigurno jih bom imela 5 let...

• 0

#34678 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 10 February 2022 - 10:22 AM

Jaz z lečami sploh ne morem bližinskega dela delati, ne vem, zakaj, nekako ne znam izostrit.

ja, to se je meni začelo dogajat, ko mi je šla  dioptrija čez -4. Prej sem lahko vse z očali delala, zdaj če berem knjigo, berem kaj na GSM ali šivam, moram skoz očala gor, dol, gor, dol :(

Pri lečah mi je svetovala, da imam dominantno oko z višjo dioptrijo, drugo pa na nižji, da lažje SMS preberem :D

Sem zadnjič odbojko igrala z to razporeditvijo in mi je bilo OK.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#34679 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 10 February 2022 - 10:29 AM

Pri meni je pa obratno, ko dam ocala gor, se mi morajo oci prav navadit. Mi je stokrat boljse z lecami.
  • 0

― V. Van Gogh

#34680 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27608 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 February 2022 - 10:41 AM

Jina, jaz ti res polagam na srce, da zaradi dela za računalnikom šaltaj na očala z dobro zaščito. Tudi meni je bilo prej boljše z lečami, ampak sem imela isto situacijo kot Kami, zdravnica je bila šokirana, ko je videla, v kakšnem stanju imam oči (in jaz sem se resnično prestrašila, ko mi je rekla, če jo zafrkavam in videla njen izraz na obrazu). Dejansko sem morala 10 dni počivati, nič naprezati oči, nehati nositi leče in začeti z očali in ponoviti pregled.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users