Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36028 replies to this topic

#34641 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 08 February 2022 - 05:22 PM

A ima katera od vas doma morske prasicke? Otroka in M. so si danes namislili to kot najboljso opcijo za nas...
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#34642 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 08 February 2022 - 05:37 PM

Jaz sem ga imela, pa bo naslednjič malo drugače izpeljala. SO nočne živali in vsaj moj je bil precej plašen. Jaz sem ga imela najprej v sobi, pa sem ga hitro prestavila drugam, ker nisem mogla spat, pa ne glede na pucanje je vedno malo smrdel. So pa baje družabni in je fino imet več kot enega, pa tiste kletke so jim itak čisto premajhne. Za majhne otroke pa sploh ne vem, če je ok, ker so taki občutljivi, bolj za gledat kot za jih cartat. Pa polulajo in pokakajo se seveda povsod. Meni je bilo sicer luštno z njim, ampak sem bila že v srednji šoli takrat.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#34643 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 08 February 2022 - 05:48 PM

Sem imela dve morski prasicki. Kupila sem eno, cez nekaj tednov je skotila mladicko. Sicer so izjemno prikupne zivalce, ampak je z njimi precej dela. Ker so precej veliki tudi precej kakajo in lulajo in to je treba res redno cistit, ce ne imas hitro smrad v stanovanju. Spomnim se, da smo porabili ful sena za njuno kletko. Ko sta bili spusceni zunaj sta mimogrede spustili kak kakec ali se polulali.
Jaz sem rekla, da glodalcev pa res ne bom vec imela, ker mi je bilo cist prevec dela z njimi.
  • 0

#34644 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 08 February 2022 - 05:49 PM

Jaz sem brala, da v nasprtoju s hrcki praviloma prespijo noc? Sicer mi ni panike, so lahko tud v drugem nadstropju kot spalnica. Bomo sli pomoje kam pogledat najprej, preden se odlocim za to :)
  • 0

#34645 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12166 posts

Posted 08 February 2022 - 05:52 PM

Moj vsekakor ni :lol: pa ful glasno je lomastil. Ampak če jih lahko daš v drugo nadstropje, itak ni problem :)
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#34646 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 08 February 2022 - 05:53 PM

Sosedi imajo 3, pa je mama zdaj pogruntala, da je preveč dela z njimi in ji hodijo v napoto, pa že tako nimajo nobenega placa v stanovanju. Odločitve za živali morajo bit res premisljene pomoje. Pa enkrat je še mene prosila, če jih lahko hodimo mal porihtat, ko so šli na dopust.
  • 0

#34647 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 08 February 2022 - 05:57 PM

Moji dve tud nista prespali noci, haha.
Tocno, moji sta bili tudi ful preplaseni. :) Pa kot je Hevea napisala, so zelo druzabne zivali. Ko je starejsa poginila, je kmalu za njo tudi mlajsa. Tukaj v Švici jih sploh ne mors kupiti posamezno, samo v paru.

Jaz sem moji dobila konec osnove sole in sta doziveli kar lepo starost. Je pa tako, da so otroci na zacetku ful zagnani za skrb, ampak slej ko prej pa pade levji delez skrbi na starse. Tako da res dobro razmisli ali si pripravljena prezveti skrb.
  • 0

#34648 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26191 posts

Posted 08 February 2022 - 06:49 PM

Nečakinja je ravno dobila 2 za rojstni dan...od prej ima pa 3 hrčke.
  • 0

#34649 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 08 February 2022 - 07:29 PM

Jaz sem ga imela v srednji šoli. Imam precej rahel spanec, ampak ponoči ga kljub temu nisem slišala. Namesto sena sem uporabljala temu namenjene brikete in jih kompletno zaknejala in pomila kletko o
približno 1x tedensko (kakce vsak dan). Vonja ni bilo, razen prvi dan po teh lesnih briketih. Na začetku je bil precej plašen, kasneje pa se je lepo udomačil. In vedno ko sem prišla domov iz šole je bil noro vesel, je kar začel grizljat vratca od kletke 😁 prav tako je ponorel ob vsakem šumu vrečke, ker je vedno mislil, da je hrana zanj 😄 se mi pa zdi, da so glede zdravja precej občutljivi, ali pa imsm samo jaz
takšno izkušnjo. Enkrat je dobil drisko in sem ga naslednji dan peljala k veterinarju. Je sicer dobil zdravila, ampak driska se ni ustavila in je čez 1dan umrl. Podrl se mi je svet. Imam rada vse živali, glodalci so mi sploh luškani, ampak sem rekla, da nikoli več. Dopuščam možnost, da je danes veterina mnogo bolj razvita tudi za manjše živalice in bi se končalo drugače.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#34650 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32756 posts

Posted 08 February 2022 - 07:32 PM

Kaj pa papige, ima kdo? Pri nas tudi K.navija za eno žival, pa midva nisva ravno navdušena...
  • 0

#34651 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5211 posts

Posted 08 February 2022 - 07:41 PM

Jaz bi rada, da se da kaj pocet z njo, ce ze nekaj imamo. Npr zlate ribice so mi brezvezne.
Druga opcija je macek, ampak ga ne bi rada imela v hisi (ceprav, ce smo zdaj pri pujsih, bi bilo tudi to treba revidirat).
  • 0

#34652 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26191 posts

Posted 08 February 2022 - 08:04 PM

Ej pri mojem bratu je isto - hrčki in morski prašički so v hiši, mački pa zunaj.
  • 0

#34653 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26077 posts

Posted 08 February 2022 - 08:18 PM

Naši doma imajo ptice, ampak so jih preselili v klet (pozimi), drugače so pa zunaj (imajo urejeno prostorno ogrado). Jaz osebno jih ne bi imela, ker sproducirajo toliko enega prahu, pa več je kravala kot nekih simpatičnih interakcij. Izjema je bil moj Figaro (skobcevka), ampak njega sem z brizgo spravila gor, ko bi drugače shiral kot piščanček, in sem bila zanj 'mama'. Se pa isto se pokakajo kamorkoli, ko letijo okrog, pa res moraš bit skrben z zapiranjem oken/vrat, isto vsi, ki pridejo na obisk.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#34654 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17577 posts

Posted 08 February 2022 - 08:44 PM

Macka lahko izberes takega posebnega, da je napol pes/predpraznik/obseden s tabo :D Dela je pa manj kot s prasickom, kolikor berem tule. Ga pa ne mores imeti zunaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#34655 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27542 posts

Posted 08 February 2022 - 08:49 PM

Macke so res samozadostne in ce ga imas noter ni skoraj nobenega dela in skrbi. Financno pa nas tudi ne stane dosti, enih 60€ pride hrana, pesek okrog 50€ pa potem priboljski verjetno ravno toliko (govorim na letni ravni). Ce se ti potepa zunaj ali je stor kot nas imas nekaj stroskov vsake toliko z veterinarjem.
  • 0

#34656 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 08 February 2022 - 09:13 PM

Sodelavka ima zdaj macka noter in precej jamra. Da ponoci telovadi okoli po stanovanju in skace povsod gor in nori. Je pa komaj pol leta star, tako da lahko od tega.
Nas ne naceloma zunaj, cez zimo je pa kar dosti noter in je ful priden, cel cas spi na kavcu ali kosari, edino kuhinjo je treba zapirat, drugace skace po pultih.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#34657 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27542 posts

Posted 08 February 2022 - 09:18 PM

Ja tja do enega leta je bilo obcasno zivahno ponoci, ampak v hisi ga verjetno lahko kam zapres za tisti cas.
  • 0

#34658 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17577 posts

Posted 08 February 2022 - 09:34 PM

Moja dva ze spita na meni. Potem ju samo prestavim v gnezdo iz odeje. Ce ju zbudis ob stirih ponoci, ubijata s pogledi. Ko sta bila mlajsa sta pa norela dokler se niso luci ugasnile. Potem pa panika: wc, hrana, voda, potem sta se pa k meni zvalila in smo celo noc spali :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#34659 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27542 posts

Posted 08 February 2022 - 09:41 PM

Aja to pa, enih 5let zna bit da bi se se bolj po tebi svaljkal,potem bo sel pa h K spat,ko bo enkrat mela taprave hormone v obtoku. Jaz imam ze celo zivljenje macke ampak dokler nisem dobila menstre niso nikoli hoteli pri meni spat, malo se ze pridejo pocrkljat ampak una trdna koma pa nikoli 😁
  • 0

#34660 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 09 February 2022 - 09:38 PM

Vprasanje za tiste, ki nosite ocala: A imate vse tudi soncna z dioptrijo? Jaz si ze nekaj casa nameravam kupit nova, ker me po 8 urah buljenja v ekran z lecami obupno pecejo in srbijo oci, zdaj se je pa ravno tako sonce zacelo, da za voznjo rabim soncna. Se teh si pa vsaj zaenkrat res ne bi kupovala z dioptrijo. :wacko: Ena opcija bi bila, da si dam lece noter pred odhodom domov, ampak komu se da …
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users